Gott nytt år!

2009-12-31 | 13:26:05

Sista dagen av 2009 nu. Gud, vad tiden har gått fort. Jag minns förr när man var liten..då tyckte man att ett år var skitlångt. Så känns det inte nu när man blivit äldre precis. Nästa år fyller jag 20 år dessutom. Hemska tanke! (Fast jag fyller ju i och för sig rätt sent på året, i augusti. Så det är okej).

En sak som lättar upp stämningen dock, är att det är snö ute. Mycket av det också. Och 10 minusgrader. Woho! Jag minns inte senast jag firade varken nyår eller julafton med snö. I år fick jag vid båda tillfällena. Helt underbart. Snö gör verkligen skillnad, varesig man tänker på det eller inte. Det blir både ljusare på kvällarna, mysigare och helt klart mer stämningsfullt. Som det borde vara.

Nu sitter jag här och dricker en kopp te (sen frukost) och försöker planera dagen. Känner mig något stressad, men det hör väl till? Ska i allafall strax gå och göra mig i ordning och sedan drar jag i väg för nyårsfirande. Ska bli kuligt.

Önskar alla en jättebra dag och ett gott nytt år! See you next year! :)


Säfsenveckan

2009-12-30 | 16:56:12

Nu har det gått tre dagar sedan jag kom hem från Säfsen, och jag börjar känna att det kanske blivit dags att skriva om det nu innan det blir för sent. Det kanske redan är för sent nu till och med. Jag borde ha gjort det tidigare. Men jag har varken haft ork (jag skrev ost där först, weird..huh?) eller lust till det. Det har jag inte nu heller egentligen men jag får helt enkelt överse detta faktum och få det gjort i allafall. So here it goes.

Söndagen den 20 december gick jag upp vid sju-tiden och tog hand om de sista nödvändiga förberedelserna inför resan. Jag vet inte hur lång tid det tog, men jag tror vi kom i väg vid ungefär åtta.

Vi stannade till på Mc Donalds och åt frukost, eftersom vi inte "hunnit" göra det hemma.

Toast och muffins. Yummy!

Sedan bar det av. En resa på ca 40 mil och boende i stuga i en vecka var vad vi hade framför oss.

Eftersom det var en så pass lång resa, som tog flera timmar, så stannade vi självklart och åt på vägen. Nedan ser ni min tallrik. Kycklingspett, klyftpotatis och tsatsiki. Himmelskt gott.

När vi hade kommit fram till Stugan. Jag minns jag blev så glad för att det var så mycket snö.


Såhär såg det ut inne i stugan. Supermysigt var det :)



Vi var vid skidbacken sammanlagt två gånger under veckan. Här var vi på väg. Fin utsikt.



En av dagarna åt vi kebabtallrik på en lokal pizzeria. Haha. Jag gillar att ta kort på min mat.

Det snöade nästan varje dag och det gjorde mig överlycklig för vi får nästan aldrig någon snö där jag bor. (Dock har vi snö nu.) Woho. Bild tagen inifrån stugan och ut på verandan.


Detta var dom bilderna jag tog i stort sett som jag känner att jag kan visa. Blev väldigt mycket likadana bilder och onödigt så de orkade jag inte med att slänga in. Kan bli lite för mycket tycker jag. Men nu får ni ju i allafall en idé av hur det såg ut.

Vi gjorde också väldigt mycket annat som det tyvärr inte finns bilder på. Jag glömde kameran rätt många gånger, eller valde att lämna kvar den i stugan. Men jag kan berätta lite kort om andra trevliga saker vi gjorde.

* Varje dag åt vi jättegod mat. Jag åt nästan i hjäl mig. Att man äter extra mycket under julveckan är inget man bara påstår att man gör. Det är sant! Så mycket jag åt när vi var där har jag aldrig ätit förut typ. Lovely.

* Som tidigare nämnt var vi vid skidbacken två gånger. Jag åkte inte själv men det räckte med att kolla på alla andra som åkte. Jag har aldrig åkt skidor och kände inte för det helt enkelt. Men nästa år kanske? :)

* En av gångerna vi var där försökte vi oss på att bestiga berget skidbackarna låg på. Det gick inget vidare. Det var högt och brant som fan och trots att vi nästan dog på kuppen lyckades vi knappt komma en tredjedel. Haha.

* På måndagen var vi med och gick i ett fackeltåg (jag vet, värsta turistgrejen men ändå). Vi gick en promenad med tända facklor i mörkret och kom fram till en mysig stuga med en stor eld. Bjöds på pepparkakor och glögg.

* Jag upptäckte att Fredriksberg (staden vi var i alltså) inte alls var en stad, utan snarare bara en liten by. Seriöst, det fanns ingenting där. Och närmaste städerna var typ 6-7 mil bort. Helt sjukt. Hur klarar sig de som bor där?

* På Julafton hade vi bokat bord på Hyttan Kök och Bar. Vi var där mellan 17.00 och 19.00 och åt Julbord. Skitgott var det. Jag åt mycket, mycket och det mesta smakade underbart. Vi fick besök av tomten också, haha. (För barnens skull dårå).

* På lördagen (dvs dagen innan vi åkte hem) hade vi bokat in oss på att bada i en ved-eldad badtunna i två timmar under kvällen. Det var helt magiskt mysigt. Utomhus i flera minusgrader, och jättevarmt i tunnorna. Och i bland var det så rökigt att man knappt kunde se en meter framför sig. Älskade det. Det var en perfekt avslutning på en jättefin vecka.

Och en sak till..

*Jag rullade i snön i bara bikini (i samband med badet då). Detdu. Det är inget man gör varje dag. (Kändes skumt nog att bara ha på sig en bikini mitt i vintern.) Sommar, anyone?


Antagningsbesked

2009-12-28 | 18:48:29

Fick ett brev i dag från Vuxenutbildningen där det stod att jag blivit antagen till alla de kurser jag ansökt till nästa termin. Jag ska läsa för sammanlagt 400 poäng, vilket är heltid. Detta kommer ge mig rätt till studiehjälp (alltså pengar), något som jag inte fått sedan jag tog studenten i somras. Så det ska bli nice att komma i gång med något nu igen efter att ha gått hemma så länge.

Kurserna jag ska läsa är:

Historia A - 100 poäng
Matematik B - 50 poäng
Naturkunskap B - 100 poäng
Religionskunskap B - 50 poäng
Samhällskunskap B - 100 poäng

Som ni ser är det mest B-kurser jag ska läsa (med undantag för Historia). Jag antar att det betyder att det kommer bli både lite svårare och lite högre tempo än A-kurserna. Hoppas jag klarar av det, hehe. Jag får helt enkelt göra mitt bästa. Det har gått bra hittills i allafall.


Varit på bio - igen

2009-12-27 | 23:19:19


Var precis och såg Avatar. Den var skitbra! Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. (Ville knappt se den först när jag fick höra talas om den.) Är glad att jag ändrade mig. Hoppas på en uppföljare!

Jag märker att jag har börjat gå på bio oftare nu för tiden. För bara något år sedan var situationen annorlunda. Då laddade man liksom ner allt. Men i och med de nu ännu "strängare" reglerna kring fildelning så har man helt enkelt fått anpassa sig. Och det funkar ju det också. Bio är mys! (Om man inte hamnar bredvid skrikiga ungar vill säga).


Hemma

2009-12-27 | 17:20:00

Så, nu har jag kommit hem från Säfsen. Eller.. egentligen har jag varit hemma en stund nu men jag har varit upptagen med att packa upp och såntdär fram tills alldeles nyss så det är därför jag inte bloggat förrän nu. Brukar alltid försöka packa upp det första jag gör när jag kommer hem från en resa för annars blir det inte gjort. Hehe.

Tänker självklart berätta vad jag har gjort under veckan och även lägga upp bilder. Men det får bli senare, eller i morgon. Känner mig inte på humör just nu faktiskt. Det tar en stund innan man kommer in i sina vardagliga rutiner igen märker jag. Mentalt befinner jag mig fortfarande där någonstans ca 40 mil bort i ett härligt snötäckt landskap. (Gud, vad underbart det var!) Här regnar det.

Ska dessutom snart på bio också och se Avatar, så det blir nog stressigt om jag ska försöka klämma in ett inlägg till innan jag drar dit. Just nu vill jag bara försöka "komma hem" riktigt till 100%. Tycker det är skitjobbigt när man kommer hem igen efter att ha varit borta såpass länge som en vecka. Men men. Det ska nog gå bra.

En sak jag bara måste nämna också är att jag fick typ en chock när jag läste på löpsedlarna där den 20 december att Brittany Murphy dött. Helt sjukt ju. Verkligen totalt oväntat och tragiskt. Gillade henne som skådespelare. Speciellt i "Smekmånaden", eller Just Married, som den egentligen heter. 

Rest In Peace.


God Jul och allt sånt

2009-12-19 | 22:56:55


Går upp tidigt i morgon och åker därefter upp till Säfsen, där jag kommer att tillbringa en hel vecka i en mysig stuga över Jul. Kommer därför inte kunna blogga igen förrän nästa söndag (den 27:e). Så jag önskar alla en God Jul nu i stället! :)

Hela denna dagen har varit lite stressig och jag har känt mig rätt..panikslagen. Men så är det väl typ alltid innan man ska åka bort någonstans. Har i allafall packat det mesta nu, men kommer säkert glömma något som vanligt. Får bara hoppas att det inte är någonting jätteviktigt, hehe. Får checka en sista gång i morgon bitti innan vi åker. Det ska nog bli bra.

Nu ska jag i allafall snart gå och lägga mig. Får se hur det går.. (med tanke på att jag gått och lagt mig vid 3-4 på natten/morgonen de senaste nätterna). :P


Ny header

2009-12-16 | 16:26:37

Tyckte inte direkt att min förra header passade in så bra nu på vintern (det var typ en bild tagen ute vid havet för er som inte minns eller har sett den). Så jag bestämde mig för att göra en tillfällig ny nu under jul och nyår. Det fick bli enkelt för jag orkar inte lägga mer tid på den eftersom jag ändå bara ska ha den en så kort tid. Men ja, den var i allafall lite juligare denhär. (Host, tomteluva. Wow liksom).


Julstjärnor och clementiner

2009-12-16 | 15:10:17


Bilderna är tagna den 29 november (första advent).

Stor och liten

2009-12-15 | 22:21:05


Bad min pappa köpa en ny burk med Nutella till mig förut när han skulle handla, eftersom den jag har nu börjar ta slut. Han gick och handlade och jag tänkte inte så mycket mer på det. Men så för en stund sedan när jag höll på att göra kvällsmat så öppnar jag skafferiet och får syn på en jättestor burk. Jag var tvungen att titta på den en gång till för att fatta att den inte var i den vanliga storleken.

Tydligen så fanns det inga små (normalstora) burkar i affären. Så det fick bli en stor i stället. Haha. Men det har ju inte jag något emot om man säger så. Denna kommer räcka länge, länge. Och det är ju bara bra eftersom jag älskar Nutella. Äter det typ hela tiden, huhu.


Playground

2009-12-14 | 17:05:51

Gick förbi min gamla skola i går (där jag gick i förskolan till sexan) och var bara tvungen att gå in och ställa mig på en av snurrgrejerna på lekplatsen. Minns jag älskade dom när jag var liten. Haha. And I still do. ;)



Västra Gatan

2009-12-12 | 14:52:24





Tre bilder från i gårkväll, innan bion började när jag och Tilda vandrade runt och kollade i skyltfönster på Västra Gatan. Visst ser det ut som att det sitter en liten råtta nere i högra hörnet på första bilden? Haha. Jag var typ tvungen att zooma in och kolla i efterhand. Men det var ingen råtta som tur var?


New Moon

2009-12-11 | 22:26:36



Så har jag varit och sett New Moon nu då. Den var jättebra! Har sett Twilight hur många gånger som helst så det kändes liksom lite konstigt att det faktiskt finns en fortsättning nu helt plöstligt efter all denna tid man bara har gått och undrat vad som kommer att hända härnäst.

Och nu har vi fått svaret. Jag minns jag var helt galen i Twilight när den kom ut. Vet inte riktigt hur det kommer att bli med denna. På något sätt gillade jag ändå ettan mer. Fast jag vet inte. Det kanske tar en stund att smälta New Moon bara. Kommer säkert gilla den lika mycket snart också. Men det var så mycket nytt. Och det kändes väldigt annorlunda. Men som sagt, den var skitbra. Måste se igen!


Julmarknad på Liseberg

2009-12-06 | 19:23:22

Var på Julmarknaden på Liseberg i går med Ellen. Hon var på besök här i Göteborg över helgen och vi hade bestämt oss för att vi skulle träffas. Vid femtiden stannade min buss utanför portarna. Jag fick stå i en skitlång kö (som vanligt typ) innan jag kom in. Men faktiskt så var det inte så farligt som det först såg ut. Det gick snabbare att komma in än vad jag hade trott. En stund senare kom även Ellen, och vi började vandra runt.

Man kan nog säga att vi var runt i hela parken. Vissa ställen flera gånger, hehe. Det var rätt mycket folk och ganska svårt att röra sig och ta sig fram. Men det hör liksom till. Det är lite mysigt att behöva pusha sig fram i folkhavet. Hur man än gjorde kändes det som att man var i vägen typ. Oh well..

Vi gick runt och försökte kolla på de olika bodarna. Men det blev inte att man stannade till vid några sådär jättemycket eftersom det var så långa köer och mycket folk i vägen. När vi gick till djuren tex, så såg vi nästan en get. Vi såg inte själva geten men vi vet att den var någonstans där bakom allting.

Jag var som vanligt hungrig och alla goda matlukter gjorde ju inte saken bättre. Gud vad allt luktade gott alltså! Jag blev nästan galen. Vi gick i allafall in i en liten godisaffär och handlade och sedan köpte vi också kanderade äpplen. Yummy. Det enda negativa med dom är väl att man blir sjukt kladdig och att håret ville fastna i äpplet. Men men, gott var det.

När vi hade varit i parken i ca 3 timmar bestämde vi oss för att det räckte, och skildes sedan åt. Jag gick då och satte mig och väntade på min buss, som kom ganska snabbt efter jag kommit dit. Det var bra för jag hade inte orkat sitta i kylan för länge och vänta.

Det var i allafall kul att träffa Ellen igen och prata lite. Får hoppas att hon kommer hit snart igen någon gång och att vi kan träffas again :). Om hon inte har fått nog av mig då. Tss.






Skinndetaljer

2009-12-03 | 23:14:26

När jag var nere på stan tidigare i dag och virrade runt, provade jag bland annat ett par snygga leggings inne på Lindex. Leggingsen var svarta och hade på både fram och baksida små läckra skinndetaljer. Jag föll verkligen för dessa, och de var inte för dyra eller något sådant. Men det slutade med att jag inte köpte dem. Såhär i efterhand är jag lite tveksam och får ryck och ångrar att jag inte slog till. Sekunden efter tänker jag att jag klarar mig utan dem. Men fortfarande, det är svårt.

Inte så lätt att se the leather details på dehär bilderna men de finns där. Hot or not?


Ny jacka

2009-12-03 | 18:58:03

Har köpt en ny vinterjacka. En röd Everest från Stadium. Har viljat ha en röd, lång jacka nu i ca 3 år, men det har bara inte blivit så att jag köpt en. Förrän nu då. Jag är ganska långsam när det kommer till sånt. Men bättre sent än aldrig? Here it is. (Ingen bild jag tog på långt håll blev bra, haha).


1 December

2009-12-01 | 13:40:37

Hade egentligen från början tänkt döpa detta inlägget till "Första december". Men eftersom det förra inlägget jag skrev också börjar på ordet första, tyckte jag att det skulle bli lite för mycket upprepning. Dessutom såg jag också att jag på de flesta tidigare inlägg där ett datum finns med, skrivit datumet med just siffror och inte bokstäver. Så det är lugnt. Detta inlägget fick därav helt enkelt heta "1 december".

Och det är ju precis vad det är. Första dagen i december månad. Nu kan man säga att nedräkningen till Julafton har börjat på allvar. Om 23 (eller 24, inräknat med denna) dagar är det den stora dagen. Och det märks redan nu. Gud vad fort man kommer in i stämningen alltså. För bara några dagar sedan kändes det så långt borta och så avlägset. Nu känns det som att man har börjat inse att det faktskt inte är så långt kvar. Speciellt nu när julpyntet har kommit upp.

I mitt fönster står en ljusstake och det hänger också en stjärna. I resten av lägenheten finns det tomtar, glitter och annat pynt. Välidgt mycket rött, måste jag medge. Häromdagen drack vi glögg för första gången i år. Åh, vad jag älskar glögg. Kan ni fatta hur sjukt det skulle kännas att dricka det på sommaren? Nej, glögg hör hemma på vintern.

Nu är det bara snön som fattas. Kommer vi att få någon snö i år? Vanligtvis brukar det väl snöa typ en gång här under december. Kanske någon gång i januari eller februari också. But that's it. Hoppas det blir snö över julafton i allafall. Hoppas.


Real Time Analytics