Första advent

2009-11-29 | 13:40:06

Första advent i dag. Någon annan som tycker det känns skumt att första advent i år infaller den sista söndagen i november, i stället för den första söndagen i december? Jag tycker det borde vara i december jag men det spelar ju egentligen ingen större roll. Nu är det som det är.

Julstämningen behöver ju faktiskt inte nödvändigtvis starta från och med första december (även om det skulle kännas mest logiskt) I går tex såg jag en busschaufför med tomteluva. Det var ju lite.. roligt. I dag ska vi börja julpynta här hemma. Sätta upp ljusstakar och såntdär. Mys! :)


En månad kvar till jul

2009-11-24 | 15:13:57

I dag är det den 24 november, vilket innebär att det är exakt en månad kvar till Julafton! Gud vad fort tiden går alltså. För mig som har gått hemma hela denna terminen sedan efter sommarlovet tycker ju att det känns som att det inte alls var längesedan det var sommar. Jag menar, jag badade ju ute senast för bara ca två månader sedan. Crazy.

Egentligen gillar jag väl inte vintern sådär jättemycket. Sommaren är ju klart den bästa årstiden. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är något speciellt med i allafall december månad. Hela den månaden har någon slags julstämning över sig (såklart). Ända sedan första dagen. Och så är det skönt att veta att den hemska hösten äntligen är över.

Och i år har jag faktiskt ännu mer anledning att längta efter julen, eftersom jag ska tillbringa den uppe i Säfsen. Vi har nämligen bokat en timmerstuga där uppe i en vecka över julafton. Det ska bli jätteroligt! Har bara varit där uppe en gång förut, och det var på sommaren. Kan tänka mig att det är väldigt annorlunda att vara där på vintern. Ser fram emot det i allafall.


Plattskärm

2009-11-23 | 23:50:13

Det har gått flera timmar nu sedan jag vaccinerade mig. Och fortfarande inga biverkningar. Jippie! Jag tror faktiskt att jag kommer klara mig utan. Känns ju rätt lovely om man säger så ;)

Men nu var det faktiskt inte det som dethär inlägget skulle handla om. Det var för att berätta att jag nu fått en ny datorskärm, en plattskärm. Hur nice som helst. Och ja, jag vet.. det är sent och alla andra har redan haft plattskärmar i 67 år och bla bla..

Det var roligt för er. Nu har jag också en. Och den är så fin så!


Vaccinerad

2009-11-23 | 16:27:54

Så har nu även jag varit och vaccinerat mig mot svininfluensan. Det var på tiden. Skulle typ ha gjort det förra veckan men då passade det sig inte så det fick bli denna veckan i stället. Vår vårdcentral har drop-in måndag till torsdag mellan 14.00-17.00 hela denna veckan för folk upp till 40 år. Jag tänkte jag gör det i dag så blir det gjort liksom. Brukar vara ganska bra på att skjuta fram saker tills det blir alldeles för sent. Men inte denhär gången inte!

Hade förväntat mig att det skulle vara ganska lång kö eftersom "alla" vill passa på när det är drop-in. Föreställde mig milslånga köer. Men icke! När jag kom dit var det knappt några där alls. Jag hann knappt sätta mig ner och fyllde bara i ett papper lite snabbt och fick sedan gå in direkt i stort sett. Och så poff var det över. Jättebra.

Nu har det gått ca en halvtimme sedan jag fick sprutan och än sålänge har jag inte känt av något. Men det kommer väl senare antar jag (om det nu kommer, vilket jag inte hoppas). Hatar biverkningar (of course, vem gör inte).


22 November

2009-11-22 | 16:47:04

Det har varit en relativt lugn och händelselös helg. Rätt skönt egentligen, tycker jag. Men samtidigt rätt tråkigt. Oh well, det kan ju inte hända någonting varje dag heller.

Jag har i allafall fått i väg min ansökan till Komvux nu. Ska bli kul att komma i gång lite med studierna nu igen efter att ha haft en hel termins uppehåll. Har varit skönt, självklart, att få ta det lite lugnt efter att ha gått tretton år i skolan. Men nu får det räcka med slappandet. Dör snart av tristess.

Sökte för sammanlagt 400 poäng, vilket innebär heltidsstudier, vilket i sin tur innebär studiebidrag. Som jag har saknat mitt studiebidrag alltså! Men det är of course, om jag blir antagen. Men det får jag ju hoppas liksom. Annars vet jag inte vad jag ska göra. Hehe.

Annat jag kan tala om är att jag nyss såg på Transformers (ettan då. Tvåan har jag inte sett ännu men det får jag ta och göra snart). Och så ska jag få en ny datorskärm! En plattis :)


2012

2009-11-20 | 23:40:58

Kom nyss hem nu efter att ha varit och sett filmen 2012 på bio. Måste bara säga att jag tyckte filmen var jättebra! Säkert mycket tack vare och på grund av de coola specialeffekterna. Handlingen var också helt okej, och skådespelarna var bra. Trots att filmen var 158 minuter lång (lite över två och en halv timme) tycker jag inte att den blev tråkig, utan den var spännande rakt igenom. Ska defenitivt se denna i gen när den kommer ut på DVD.

Har du fortfarande inte sett den, så tycker jag att du ska göra det så fort som möjligt (eller så kan du vänta, jag bryr mig inte). Jag rekommenderar den verkligen i allafall. Här kan du se trailern i HD.

Några screenshots från filmen:





Mysteriet är löst

2009-11-19 | 15:02:01

Vem var det som kastade? Det är en fråga vi alla har viljat få svar på ända sedan videon där "Skogsturken" blir träffad av en frisbee och sedan hotar med stryk började cirkulera på internet.

Fram tills nu har det varit ett olöst mysterium. Men nu vet man alltså vem det var som kastade. Det var Jörgen. Se video här.


14 november

2009-11-14 | 17:54:27

Oj, nu var det ganska längesen jag skrev här. Men nu är det som ni ser dags i gen. Typ. En annan sak som det var längesedan jag gjorde (enligt mig) var att fika. Så det fick bli en dag nere på stan med skoprovning och fika. Åkte i väg vid halv två-tiden (gick upp vid 12 för en gångs skull, wow) och kom hem vid ungefär halv sex.

Har inte köpt något, men provade däremot ett par väldigt snygga svarta stövlar som jag skulle kunnat tänka mig att köpa. Men eftersom jag tänkt att jag kanske ska köpa ett par beiga uggs, så tror jag att jag avvaktar tills vidare. Måste köpa en ny vinterjacka också!

Har i allafall varit en ganska mysig dag, trots att det känns som att det är mitt i natten när man är ute och går. Jag kan inte fatta att klockan bara är (snart) 18.00. Det känns som att den är minst tio, elva när man tittar ut. Dumt. Men det får gå. Finns inte så mycket att göra åt det liksom.

Fika. Åh, vad jag älskar budapestbakelser. Dumt att det ska vara klementinbitar i bara.


Gina gina gina

2009-11-06 | 16:40:09

Fick ställa klockan i går kväll och gå upp klockan åtta i morse för jag skulle till tandläkaren. Skulle egentligen inte ha åkt dit förrän den 3:e december. Men eftersom en grej som sitter på baksidan av tänderna (typ ståltrådar som ska sitta där ett tag nu som extra säkerhet efter tandställningen) hade lossat, fick jag så snällt gå upp och ta mig dit i dag i stället.

Ringde i går för att fixa tid så fort som möjligt och fick komma redan dagen efter. Det är grejer det. Men det var ju ganska viktigt också. Om dom inte fixar det snabbt kan tänderna nämligen börja gå tillbaka igen. Och det vill jag ju inte!

Efter jag var klar hos tandläkaren gick jag som vanligt runt på stan en stund och kollade på skor, smycken och kläder. Precis som de flesta gångerna fastnade jag längst inne på Gina, där jag i dag köpte två saker; en kofta och en halsduk. Koftan är mörkgrå och jättejättemjuk. Halsduken är ljusrosa med små silvertrådar i sig. Det bästa är att det är en såndär som inte har en början och ett slut, utan den går bara runt-runt. Så virar man den typ två eller tre varv runt halsen beroende på hur man vill att den ska sitta. Manda gillar.

Både koftan och halsduken kan ni se på bilderna nedan. Och ja, jag satt på golvet. ;)


Just F.Y.I

2009-11-03 | 22:41:17

Bara så ni vet; jag har ätit två glassar i dag. Fråga mig inte varför jag skriver det här. Jag tyckte bara det kändes som att jag ville berätta det av någon andledning.

Att äta en glass då och då är väl ingen big deal egentligen. Det gör ju alla. På sommaren äter jag glass i stort sett varje dag. I bland flera gånger på en och samma dag. Om det någon gång är okej att äta glass ofta så är det ju just på sommaren.

Men nu är det ju så att det är höst (vinter?) och jag har ätit två stycken inom loppet av 4 timmar. Det är lite galet. Men i mitt försvar så blev jag faktiskt bjuden på den första. Och det kan man ju inte tacka nej till, ellerhur?

Den andra åt jag mest på grund av att jag kom på att vi hade glass i frysen och jag ville ha något att äta till "Christine" och de två chokladmackorna jag ätit precis innan inte kändes tillräckliga. Så nu var det sagt. Hoppas ni är nöjda nu för det är sannerligen jag.


Stearinljus

2009-11-03 | 19:43:38


Så var det redan november då. Vilket betyder att det snart är december. Shit, vad fort tiden går alltså!
I kväll är det Desperate Housewives i allafall. Ska bli kul.                 (Ignorera kaffekoppen).


Real Time Analytics