31 augusti

2011-08-31 | 17:31:56

Varit i skolan i dag mellan 12.30 och 15.30. Hade datorkunskap. Klassen har blivit uppdelad så att de som inte har så mycket datorvana har på morgonen (onsdag) och vi andra har på eftermiddagen. Så nu slipper jag tidiga morgonar på onsdagar i allafall. Nice! Vi kommer jobba en del med InDesign och Photoshop. Ska bli roligt! Kan ju redan en del sedan tidigare så det ska nog inte bli några problem.


I'm on a boat

2011-08-30 | 11:16:35


Ingen skola i dag. Min tre timmar långa Hotell A lektion är inställd. Däremot har vi fått en hemuppgift (gah) som ska vara inlämnad senast klockan 18.00 i dag. Så jag får att göra i dag ändå. Jippie. Bilden här uppe är tagen på färjan när jag åkte till Danmark den 11:e.


När det bara inte går

2011-08-29 | 18:57:09

I går gick det inte att blogga. (Alltså tekniskt sett så GICK det ju. Men det gick bara inte. Förstår ni vad jag menar?) Och i dag går det fan inte heller. I'm all out of inspiration. Jag skulle ju iofs kunna skriva vad jag gjort i dag. Fast näe. Men ja, nu blev det ju ett inlägg i af.


Ceasarsallad i mitt hjärta

2011-08-27 | 21:09:03


IKEA's ceasarsallad är så himla god! Älskar den! En av mina favoriter. Till efterrätt blev det citronmousse.

I dag blev det en sväng till IKEA på eftermiddagen. Var inget speciellt jag skulle kolla på, utan det var mest för att flumma runt lite. Tycker det är så skoj att kolla på möbler. Gå runt där och få inspiration. Heh. Gick självklart och åt i restaurangen också. Måste man ju.


Pippitröja

2011-08-27 | 01:39:36


Ok, jag vill verkligen ha en sån här tröja nu. Så himla söta är dom! Ser massa folk på stan med dessa nu och jag blir lika "Åh.. en sån vill jag också ha" varje gång. Måste sluta plåga mig själv så här. Haha. Blå är snygg men vill helst ha en vit tror jag. 299 kr hos Gina T.


Sista sommardagen?

2011-08-26 | 19:05:43


Bild från när jag åkte till Norge för några veckor sedan. Kornsjö, precis vid gränsen.

Läste/hörde i morse att i dag kan vara den sista riktiga (varma) sommardagen i år. Dock vet jag ju att man aldrig kan lita på det för värdet kan ju ändra sig och sådär. Men hur som helst så ville jag ta till vara på detta, i fall det nu skulle visa sig vara sant. Åkte därför ut till havet i några timmar och solade. Var hur varmt som helst så länge solen var framme. Men jag badade inte för vattnet kändes kallt. Badade däremot för tre dagar sedan så jag tycker inte det gör något. Haha. Nu ska det handlas fredagsmys och senare blir de filmkväll!


Första dagen avklarad

2011-08-25 | 18:15:55

Började ju då "skolan" igen i dag för första gången på ett tag. Var där i ca tre timmar, fick lite info och papper och grejer. Och hade min första lektion. Kommunikation. Var riktigt intressant faktiskt. Tror detta kan bli roligt. Jag kommer att ha en typ tretimmarslektion om dagen, i olika ämnen varje dag. Och torsdagar är det då kommunikation. Har även fått två inlämningsuppgifter. Å kolla mitt fina schema.

Måndag: 13:00 - 16:00
Tisdag: 12:45 - 15:45
Onsdag: 08:30 - 11:30
Torsdag: 08.30 - 11.30
Fredag: 08:30 - 11:30 och 12:30 - 15:30

Helt okej ändå, va? Rätt soft, men desto mer hemarbete och inlämningsuppgifter. Plus att jag måste gå upp så jäkla tidigt ons-fre. Men annars är det väl bra I guess. Men synd bara att den längsta dagen ska vara fredag. Då är det enda man vill att det ska bli helg. Haha.


Wuhuu!

2011-08-24 | 18:40:57

Ok, nu har jag något roligt (tycker jag iaf) att berätta. I dag fick jag nämligen reda på att jag blivit antagen till en utbildning jag sökt som Hotellmedarbetare. Utbildningen varar i två terminer (alltså ca ett år) och jag ska dit för första gången i morgon och registrera mig och ha min första lektion. Är så jäkla nervös nu! Det enda som är lite dumt är att jag måste gå upp klockan sex. Men det klarar jag. Hehe.


Happy Birthday Jules!

2011-08-23 | 20:28:01


I dag fyller världens bästa Julian Casablancas 33 år. Grattis så mycket till honom! ♥ Älsk, älsk, älsk!


Strand + grill + bad?

2011-08-23 | 15:09:02

Kom nyss hem från stranden. Har varit där i några timmar nu. Kom ut så tidigt som halv tio (det är tidigt för mig) och har sedan varit där fram tills för en stund sedan. Ätit bullar och druckit saft. Haha. Nu är jag bara hemma en snabbis och byter om. Snart ska jag sticka ut och grilla korv vid en sjö. Mysigt! Blir kanske bad också om jag vågar. Hoppas det, för det hade varit roligt. Älskar att bada ju! Vill, vill.


Jag, strax innan jag åkte hemifrån i morse. Ni ska bara veta vilken pain jag fick utstå för att ta denna bilden. Min arm dog lite.


Frukost i solen

2011-08-21 | 14:04:38


Var så himla fint väder så jag satte mig ute i solen och åt frukost i morse. Supermysigt!

I dag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Gick upp tidigare i dag än vad jag brukar. Men det betyder inte att jag gick och lade mig tidigare i natt. Så jag känner mig rätt zombieaktig just nu. Ska kanske gå ut och sola en stund till. Var riktigt varmt och skönt faktiskt.


Röda jeans

2011-08-20 | 17:36:13


Från Vila (finns hos Nelly) för 399:-

Tyckte de var riktigt snygga. Har viljat ha röda jeans ett tag nu (läs flera år). Kanske är dessa något för mig? Hmm. 


I går kväll

2011-08-19 | 17:34:43


Tjoho! Blev inte att jag bloggade i går men jag orkade typ inte. Haha. Var i allafall ute i Svartedalen i går eftermiddag/kväll och grillade och chillade. (Yay, det rimmade!) Hur som helst, var riktigt härligt och det var flera som badade också. Inte jag dock. Hade inga badkläder med mig, plus att det var lite kallt i luften. Har varit riktigt konstigt varannandags-väder nu. Ena dagen regnar det, sen är det soligt, och sen nästa dag regnar det igen. Jag hoppas i allafall på fler soldagar. Vill till stranden! Måste bada innan sommaren tar slut.


Tandläkaren

2011-08-17 | 20:53:09

Hade en tid hos tandläkaren i morse klockan 10.30, och tro det eller ej men jag orkade faktiskt släpa mig upp vid 9.30, äta frukost, göra mig i ordning och dra iväg. Sen efter tandläkaren hade jag tänkt göra lite ärenden på stan (bland annat boka in nya körlektioner och boka tid hos frisören). Men det ösregnade så jag orkade inte. Dumma väder. Jag som skulle vara duktig och fått gjort lite saker i dag..


När jag kom ut från tandläkaren möttes jag av att regnet öste ner. Härligt väder vi har. Inte.


Christian Bale

2011-08-17 | 00:29:42







Mini-kalas

2011-08-16 | 20:45:57


Brorsan fyllde år i dag så vi var där en stund och firade honom. Grattis! Fikade lite och så fick han presenter. Ja, det vanliga ni vet. Hehe. Sedan bar det av ner till stan en sväng för att handla och nu ska vi snart äta middag. Kyckling, revbensspjäll och sallad. Älskaa!


Jag älskar shorts!

2011-08-15 | 23:18:10



Marika Shorts BLACK, 249 kr



Sally Shorts COGNAC, 199 kr



Sally Shorts BLACK, 199 kr

Alla shortsen ovan är från Gina Tricot. Och jag vill ha dem alla tre. Speciellt någon av de två understa. Skinnimitation


Danmark

2011-08-14 | 18:17:24

Vet seriöst inte varför det har tagit mig så lång tid att blogga om det här. Haha. Men bättre sent än aldrig, ellerhur? Dagen efter min födelsedag, dvs i torsdags, var jag "tvungen" att gå upp så tidigt som 06.00. Andledning? Tilda hade bjudit med mig på en resa till Danmark. I födelsedagspresent. Whee! :D Klockan 08.00 skulle färjan avgå, och vi var där ungefär en halvtimme innan. Hade bara sovit ca två timmar (lite svårt att helt plötsligt gå upp klockan sex när man i vanliga fall går och lägger sig vid fem liksom, hehe).


Åt ingen frukost på morgonen hemma, utan väntade till frukostbuffén på båten i stället. Åt först pannkakor med grädde och sylt. Sen, efter det åt jag även korv, köttbullar, bacon och äggröra. Det kallar jag stadig frukost. Blir inga bilder på det dock, såg inte så gott ut :P


Väl framme i Danmark bar det av raka vägen till resans mål; The Reef. Jag älskar nämligen att bada, och vi har redan provat "alla" de upplevelsebad som finns i närheten. Så det var roligt med något nytt. Plus att det råkar ligga i Danmark också. Det gjorde inte saken sämre precis. Hehe. Tog tyvärr inga bilder inne på badet men kan säga att det var riktigt skoj! (Ni får en bild från google i stället, japp). Var där i ungefär sex timmar. Supernice! Det roligaste enligt mig där inne var nog vattenrutchkanan. Man satt typ på stora däck och åkte i den. Ungefär som Niagarafallen på Skara Sommarland för för er som varit där. Hängde även en del i bubbelpoolerna.


Sedan bar det av tillbaka mot färjan, som skulle gå vid 20.00. Tog kort på båten från den hundra mil långa glastunneln som leder från hamnen in till stan. Ni som varit i Frederikshavn vet vad jag pratar om. Den tar aldrig slut! Haha. Fint väder var det också som ni ser ;)



Även på vägen tillbaka satte vi oss i restaurangen och åt buffé. Den bestod till mesta delen av fisk och skaldjur. Och det äter ju inte jag. Men jag hittade i allafall lite mos, en god köttbit och sås. Sen gick jag och hämtade mer mos och köttbullar. (Bilden är portion nr 2 dårå).


Så fick vi även typ världens godaste efterrätt. Seriöst, dog på båda två. Så himla goda! Den med jordgubbar visste man ju typ redan hur den skulle smaka. Men den överträffade ändå förväntningarna. Och sen den gula. Ja, vad ska jag säga om den gula? Best I ever had.


Och så efterrätt nummer 2. (Som att det inte räckte med de två tårtbitarna). Mjukglass med polkaströssel! Mums! Efter vi ätit klart satte vi oss i den stora salen och softade. (Kollade även runt i butiken på både dit och hemvägen). Sedan var vi hemma vid kvart över elva.

Och det var väl det, i korta drag. Hade säkert kunnat skriva hur mycket som helst men då kanske ingen orkar läsa. Hade i allafall en jättekul dag och jag är supernöjd med resan! Hade typ tjatat om att åka till Danmark över dagen i flera månader. Så tack Tilda för att du lyssnade, haha. En av de bästa presenterna jag fått på länge! :) Well done, Draco. Well done. (Internt skämt). Betyder? Läs [här].


Choklad

2011-08-14 | 03:20:40



Jag har ätit choklad i dag. Just saying. Har även hunnit med en del annat också. Varit på stranden bland annat. Ätit en jättegod pastagratäng till middag och sen blåbärspaj med vaniljglass till efterrätt. Yummy. Såg även filmen "The Dark Knight" igen. Och gud, så bra den är! Såg dessutom "Batman Begins" i går så det var lite nice. Kul att det ska komma ännu en ny Batmanfilm nästa år. Längtar!


Rescue Dawn

2011-08-13 | 01:03:15


Såg precis denna superbra film! Alltså seriöst, den var verkligen jättebra! Christian Bale är en sån jäkla grym skådespelare! Måste vara en av de bättre around. Filmen handlar kortfattat om den amerikanske piloten Dieter, som blir nedskjuten under ett uppdrag i Laos under Vietnamkriget, och hur han överlever. Filmen är dessutom baserad på en sann händelse. Riktigt episk film tycker jag. Se den!


Födelsedag

2011-08-10 | 19:44:40


I dag har vi haft födelsedagsfirande för lilla (host) mig. Fyller som sagt 21 år i dag. Hade lite gäster här tidigare (vid fyra-tiden typ). De stannade i ungefär två och en halv timme. Vi fikade och bjöd på tårta bland annat. Supergod var den! Fick även lite fina presenter (money, muhah). Ska få min present av Tilda i morgon. Ser fram emot det. Ska bli kul! Mer vill jag inte avslöja. Berättar mer i morgon.


21 år

2011-08-10 | 01:25:42

Då var klockan efter tolv, vilket innebär att jag nu är 21 år. Gammal. Usch. Tycker inte om att fylla år längre. Men vad ska man göra? Happy Birthday till mig, typ. Wuhu! Får se vad morgondagen bjuder på för skoj :)


Helgen i bilder

2011-08-07 | 23:44:19

Åkte som sagt i väg i fredags och kom hem tidigare i dag från vår lilla weekend uppe i Dalsland. Har mest bara softat, ätit gott och haft det trevligt. Men i stället för att jag ska skriva en hel uppsats om det kommer här några bilder och lite bildtext. Blir roligare så. Tror jag?


På vägen upp stannade vi till i Högsäter och åt pizza. Det har blivit lite av en tradition att vi alltid stannar vid just den pizzerian och äter. Så ja, vi har varit där några gånger nu. Nästan stammisar ju. Och pizzadegen smakar kanel & vanilj. Det ni. Det är gott kan jag lova.



Gick ner till sjön första kvällen och stannade där en stund. Vattnet var ljummet men vi badade inte. Kände inte för det just då. Plus att det var lite kallt i luften. Men det var folk som badade ute vid den lilla röda stugan (en bastu). Ville bokat bastun men det var fullbokat.


På kvällarna/nätterna åt vi godis och kollade på film. Hade en liten skittv med bara några kanaler (typ 1,2,4 & 6:an) men lyckades faktiskt ändå hitta något att se båda kvällarna. Första kvällen såg vi "Den där Mary" och andra såg vi Drakarnas Rike. Helt okej filmer.


På lördagen stack vi över en sväng till Norge (bodde ca 4 mil från gränsen) i några timmar. Stannade till och tittade på den fina utsikten vid en sjö. Gud, vilka svängiga vägar det var där alltså. Haha. Så skönt. (Detta var mitt ute i ingenstans). Vi körde vidare in till Halden.


Har varit här förut en gång när jag var liten. Kände i gen denna parken bland annat. Fick typ flashbacks. Gick runt i staden en stund och sen in på köpcentret. Köpte inget då men gick runt och.. kollade på kläder och grejer. Åker till ett annat land och går runt i affärer. Jaja..


Sen på vägen tillbaka, precis vid gränsen satte vi oss och åt middag. Den blå skylten i bakgrunden (pytteliten men ni ser?) markerar "riksgränsen" mellan Sverige och Norge. Har badat i den sjön där på bilden också. Just saying. Men det var lääängesedan. Minnen!


Tog en kycklingsallad. Och till efterrätt fick man risgrynsgröt med jordgubbar (en ny kombination för mig men det var väldigt gott). Men salladen! Ja.. vad ska jag säga om den. Den var så jäkla god att det finns inte! Åkte nästan tillbaka i dag bara för att äta den igen. Hah.

Sammanfattningsvis har jag haft det väldigt kul och det var synd att det bara var över helgen. Det gick så fort! Hade allt kunnat stanna några dagar till. Men det var bra i allafall. Synd att det regnade när vi skulle åka hem bara. Hade stannat och badat annars. Men men.


Åker bort över helgen

2011-08-04 | 22:27:33

Åt precis en härlig middag bestående av grillad fläskfilé, potatiskroketter och bearnaisesås. Supergott var det! Tidigare i dag har jag varit på stranden och solat och badat. Möjligt att det var sista gången nu på ett tag, eftersom det visst ska bli regn de kommande dagarna. Men det stoppar inte mig! I morgon sticker jag nämligen i väg och blir borta över helgen. Ska upp till Dalsland en sväng. Det ska bli roligt! Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen ska jag packa. Vi hörs igen på söndag kväll. Ha det bra så länge! :)


När jag kom hem från stranden i dag. Borde verkligen investera i några tavlor ser jag nu. Hm. Så empty.


Kortspel och popcorn

2011-08-04 | 01:04:52


Nu var det några dagar sedan jag bloggade igen. Skäms på mig! Men det är sånt som händer i bland ju. Som ni vet. I går var jag i allafall på stranden i några timmar där på eftermiddagen och solade och badade. Och nu i kväll var jag borta hos Daniel och Linda och spelade kort och åt i hjäl mig på popcorn. Har även sett en del bra filmer de senaste dagarna. Tex Source Code, som faktiskt var riktigt spännande och bra. Såg även Spiderman (för sjuttioelfte gången, hehe) och Pineapple Express (så sjukt rolig är den. Älskar den).


Real Time Analytics