Peace & Love

2012-07-04 | 22:43:00
Ja, nu var det ju alltså meningen att jag skulle försöka skriva någon slags sammanfattning här om veckan i Borlänge och om festivalen. Men sanningen är att det finns alldeles för mycket att skriva för att allt ska få plats i ett enda inlägg. Har därför bestämt mig för att inte skriva så jättedetaljerat om varenda enskild händelse, utan bara ta med det som jag tycker är viktigast. Så med detta sagt, here we go:
 
Jobbade som funktionär under hela veckan (eller Army, rättare sagt). Som Army jobbar man fler timmar per dag än en vanlig funktionär, och man jobbar varje dag. Våra arbetspass låg på ca 13-15 timmar/dygn. För detta fick vi gratis camping och festivalpass, samt frukost, lunch och middag alla dagar. Det finns flera olika områden man kan jobba inom. Själv ansökte jag till "Safety" - inriktning scensäkerhet.
 
Safety-funktionärer släpper in folk på festivalområdet. (Bild från Facebook).
 
Inom scensäkerhet jobbar man främst vid området kring scenen. Det huvudsakliga var tex att stå i scendiket (alltså diket mellan scenen och publiken) under konserterna. Man ansvarade då över att alla mådde bra och att ingen blev skadad. Delade tex ut vatten till folk som var törstiga, samt lyfte över folk över räcket som inte pallade trycket längst fram. Andra arbetsuppgifter kunde vara att vakta diverse gater runt omkring området. Då kontrollerade man in och utpasserande fordon, samt att alla som kom in hade behörighet att vara där. Bland annat var det genom dessa gater som artisterna kom och gick igenom. Sedan så blev det även en hel del häng backstage. Nice!
 
I väntan på Billy Idol. Detta var ca en timme innan konserten började. Blev helt fullt sen.
 
Eftersom jag jobbade mesta delen av tiden, hade jag inte så mycket tid över till att gå i väg och se på banden som spelade. Fast det gjorde inget, då årets band/artister ändå inte lockade mig speciellt mycket. Den enda jag egentligen var noga med att se var Billy Idol. Och det gjorde jag också. Stod jättelångt fram på den konserten. Och nästan i mitten. Det var awesome, och Billy var jättebra! Happy! :)
 
Orkade inte tränga oss för långt fram på Rihanna. Stannade väl och såg en halvtimme ungefär..
 
Stack även i väg en snabbis och kollade på Rihanna. Lyssnar inte på henne men tyckte det ändå kunde vara lite kul att ha sett henne, ni vet, i verkligheten. Bara för sakens skull. Uppträdandet tänker jag dock inte uttala mig om.. Sorry, men det kändes väl inte helt 100%.
 
Sedan så blev det ju även att man såg/hörde på alla de som spelade på vår scen (jag jobbade vid scenen Eldorado). Några av de som spelade där var bland annat Dada Life, Simple Plan, Wolfmother, My Morning Jacket, Nero och Thåström. Again, inget jag själv lyssnar på. Men det var ju roligt ändå såklart. Coolast för mig var nog ändå när Simple Plan spelade. Minns att jag lyssnade på dem lite förr när jag var yngre. Bland annat så gick sångaren ner i scendiket under konserten (var såå nära), och sen gick de allihopa runt backstage precis bredvid en (supernära) och man ba.."Wow". Haha, låter som en nörd nu men måste erkänna att jag blev gaanska starstruck där.
 
En annan cool sak som hände var när vi satt och vaktade en av backstage-gaterna, och det kom fram en kille till oss och började snacka. Visserligen hände detta var och varannan sekund (det jag älskar med festivaler, alla är så himla schyssta, roliga och sociala). Supermysigt! I alla fall. Denna killen kom och presenterade sig med namn, frågade vad vi hette och tittade sig sedan runt efter en stol att sätta sig i (vi satt i stolar). När han insåg att det inte fanns, satte han sig på marken framför oss i stället och började snacka. Ställde frågor om hur det var att jobba där osv. Så lyfte han även upp mitt glas och blev besviken när han upptäckte att det bara var vatten och inte alkohol. Haha. Trodde liksom bara han var någon random. Men efter en stund så kommer några av medlemmarna från ett av banden gående, samt deras "crew" och säger att "det är dags att gå". Och han ba "Nej, men vänta jag pratar ju med tjejerna här, kom hit!". Så ropade han dit en annan kille och ja.. det var så stört. Först då fattade vi att han faktiskt var en medlem i bandet. Så efter han hade gått (han sa godnatt också, haha) så googlade vi och fick fram att han visst var gitarrist i bandet. Tyckte det var lite coolt i alla fall.
 
Bild från fredagen om jag inte minns fel.
 
Ja, som ni säkert förstår så har jag hur mycket som helst att berätta, men det känns som att detta får räcka för nu. Har i alla fall haft en helt fantastisk vecka som jag aldrig kommer att glömma! Det har varit så jäkla grymt och ett minne för livet. Måste tillbaks nästa år igen!

Kommentarer
Postat av: Clara

Jag är så nyfiken på vem han var eller ah är!!!

2012-07-04 @ 23:18:00
URL: http://claraasfoto.blogg.se
Postat av: Mathilda

Åhh, kommer sakna! Grym vecka. <3

2012-07-05 @ 14:05:50
URL: http://bymathilda.se
Postat av: Clara

Sv: Men gud tack!!<3

2012-07-06 @ 16:03:18
URL: http://claraasfoto.blogg.se
Postat av: Elsa

sv: Jo jag vet. Även fast jag är en trogen italienskt fan så är jag inte rädd för att medje att Spanien är mycket bättre :) Dem båda var fantastiska i finalen men man visste ju hela tiden vilka som skulle vinna :)

Snygga bilder du tog från Peace and Love! :D

2012-07-06 @ 16:11:32
URL: http://motherofdragons.blogg.se
Postat av: ellencarlsson - everyday, photo & style

SV: Haha, jag känner lite samma sak. Det känns som något som MÅSTE finnas i garderoben :)

2012-07-06 @ 19:13:25
URL: http://ellencarlsson.blogg.se
Postat av: Becka [fotoblogg]

Awesome :D
sv: Åh så glad jag blir, tusen tack underbara du! :D
Hoppas att du vill följa fotobloggen & fortsätta att kommentera!♥

2012-07-06 @ 22:22:41
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: hanna ♡

ja, men det förstår jag :D

2012-07-07 @ 11:42:37
URL: http://heaa.blogg.se
Postat av: Ida ☮ ♔

Fin blogg :))

2012-07-11 @ 07:38:39
URL: http://idaei.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Kommentar:

Trackback
Real Time Analytics