Konstigaste matchen ever

2012-11-12 | 23:28:00
 Callejón in action. Han var riktigt grym i går tycker jag.

Matchen mellan Levante och Real Madrid i går kväll måste ha varit en av de konstigaste jag någonsin sett. För det första så hade det ösregnat precis innan, så planen var som en pool. (Jag överdriver inte. Det var inte som i vanliga fall när det har regnat. Det var värre). Sedan fortsatte det dessutom att regna även under själva matchen. Låg stora vattenpölar överallt, och blev snabbt väldigt lerigt. Detta fick alltså spelarna springa och halka runt i. Sådär lagom mysigt. Även spelet påverkades, eftersom bollen blev väldigt svår att styra. Hände tex att den tvärstannade flera gånger. Att det sedan var galet halt, och skvätte för varenda steg de tog, gjorde inte saken bättre.

Ronaldo, precis efter skadan.

Men inte nog med detta, så blev även Ronaldo allvarligt skadad tidigt i matchen. Ca två minuter in i första halvlek, får han en armbåge i ansiktet så hans ögonbryn spräcks. Han faller till marken och håller handen för ena ögat, och man ser hur det sprutar blod och rinner ner för hela ansiktet. Han tas till sidan av planen, där han blir sydd med flera stygn. Trodde faktiskt inte han skulle kunna fortsätta spela efter det. Men kort därefter var han tillbaka på planen igen. Respekt! Att han senare fick ett gult kort kändes mest bara ironiskt, då han i stort sett aldrig brukar få det annars. Sedan inträffade matchens absoluta höjdpunkt: Ronaldo gör mål! Inget märkvärigt i sig kanske, kan tyckas. Men att han gjorde det med syn på endast ett öga är. Tyvärr kunde han inte fortsätta spela i andra halvlek, då hans tillstånd försämrades i periodpausen. Tydligen ska synen på båda ögonen ha försämrats. Han fick åka raka vägen till sjukhuset efter matchen..

Matchens hjälte ♥

I andra halvlek fortsatte det att hända grejer. Bland annat fick en Levante-spelare (som satt på bänken) gult kort. Tycker sånt är så kul. De är ju inte ens med och spelar liksom. (Som när Coentrão blev utvisad från bänken en gång, haha). Såg inte vad han i går gjorde dock. Bara att han började dra av sig sina byxor? Hur som helst. Real Madrid var på hugget, och gjorde väldigt många bra skott mot mål. Flest gjordes nog av Callejón (som fick börja ute i går, woho!). Och Ramos var såå jäkla nära att klacka in en boll. Även Kaká blev inbytt, till min stora glädje. Efter att ha stått 1-1 rätt så länge, byttes till slut Morata in i slutminutrarna. Strax därefter gör han mål, och Real Madrid vinner med 1-2! Mycket bra avslutning på en annars väldigt speciell match. (Inte i någon negativ bemärkelse alltså. Utan för att det hände så mycket). Gillade faktiskt denna matchen. Förutom det som hände med Ronaldo då. En av mina nya favoritmatcher!

Chelsea vs Liverpool några timmar tidigare var kanske inte lika konstig som Real Madrid matchen. Men drama fanns det ändå gott om! Terry blev så illa skadad, att han var tvungen att bäras ut på bår. (Tycker det är så jobbigt när sånt händer). Han kom ju precis tillbaka! Tyckte även här att Chelsea spelade väldigt bra i går. Tyvärr räckte det inte hela vägen, och matchen slutade oavgjort med 1-1.