A Jump from Space

2012-10-15 | 18:11:00
He made it! Wohoo!
 
I går kväll slog österrikaren Felix Baumgartner hela tre stycken världsrekord. Han skickades upp i en kapsel, lyft av en heliumballong, och nådde till slut över 39 km höjd. Efter en längre tids förberedelser, öppnade han luckan till kapseln, klättrade ut, och kastade sig därefter ut i stratosfären, för att sedan falla fritt i en rasande hastighet tillbaka ner mot jordens yta. Han gjorde härmed det högsta fallskärmshoppet någonsin, det snabbaste fritt fall genom tiderna, och var dessutom den första människan att bryta ljudvallen vid fritt fall. Riktigt imponerande, faktiskt! Tror jag satt och kollade i ungefär 40 minuter innan han hoppade. Det var en sån märklig känsla att få se det hela live också. Som att jag sett en del av historien. (Typ jämförbart med hur det måste ha känts att få se uppskjutningen av Apollo 11 live, eller något åt det hållet). Haha. Felix landade hur som helst välbehållen, ca tio minuter senare. Slutet gott, allting gott!

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Haha usch, jag var så rädd att det skulle gå fel! Det där med om han skulle börja råka snurra... att det kunde tagit död på honom. Fyfan. Tur att det gick bra! Och fyyyy vad högt det såg ut. :P

2012-10-15 @ 20:15:21
URL: http://bymathilda.se
Postat av: Angelica

Det där var så otroligt häftigt att sitta och se! Blev dock orolig när han började prata om problem med att visiret immade igen and such.

Sv: Det hände inte överdrivet mycket, tog det ganska lungt. Var hos en kompis och såg lite film och trav, och pluggade resten av tiden. Vad hittade du själv på? :)

2012-10-15 @ 21:42:12
URL: http://Angelicategenfeldt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Kommentar:

Trackback
Real Time Analytics