Jul i Säfsen

2013-12-27 | 22:12:35
 
Utsikt från stugan.
 
Första dagen fick jag en nachotallrik stor nog att räcka till en hel familj.
 
Tillfredsställde vårt snöbehov borta vid skidbackarna. Älska snö!
 
 Den obligatoriska schnitzeln på Jägaren. (Åt den två gånger förra året).
 
Tog en sväng upp till Säfsnäs kyrka och klockstapel och flummade runt på kyrkogården lite (a hobby of mine).
 
 
Stack upp till Dalarna med familjen över jul och spenderade några härliga dagar i en stuga i Säfsen. Detta var fjärde gången jag firade jul där uppe (inte i rad dock), och femte gången jag varit där totalt. I år vart det däremot ingen snö, vilket innebar att skidåkandet fick utebli denna gång. Men det gjorde inte så mycket. (Och så fick vi ju lite snö på julafton i alla fall. Alltid något! Haha). Har ätit på tok för mycket mat, kakor och godis. Var bland annat och åt julbord på julafton. Var även en sväng borta vid skidbacken och kollade (där fanns det snö, och de hade barnbackarna öppna om jag inte minns fel?), samt tog en mysig skogspromenad längs sjön en av förmiddagarna. Och sista kvällen blev det jacuzzibad som avslutning. (Var första gången faktiskt. Tidigare år har vi badat i de vedeldade badtunnorna och rullat oss i snön utanför). Har allt som allt haft det riktigt trevligt och bra, och det är alltid roligt att åka i väg på utflykter som denna!

Julbakning och Klänningar

2013-12-21 | 18:11:15
I går blev det julbakning hemma hos mormor. Vi bakade vallmofrökaka och valnötskaka, och även om dessa kanske inte uppfattas som julkakor för andra, så är dessa kakor de jag förknippar med julen allra mest. Morfar brukade baka dem varje år, och vi har ätit dem varje jul så länge jag kan minnas. I år var första gången jag provade på att baka dem, och jag måste säga att de blev riktigt bra. Var där i ungefär fyra timmar, och passade på att ta en fika under tiden kakorna var i ugnen. Sen på kvällen blev det nachotallrik och skräckfilm. Såg "Insidious: Chapter 2". Den var bra, men ettan var nog lite vassare. Och man måste verkligen ha sett ettan för att ens förstå tvåan.
 
Inne på Nordstan.
 
I torsdags var jag med Tilda på stan och letade nyårsklänning. Vi var nog runt hela Nordstan tror jag. Trodde det skulle finnas massor med klänningar nu, eftersom alla ska köpa till jul och nyår. Men utbudet var nästan obefintligt, och de som fanns var i övervägande majoritet svarta. (Hade varit kul med lite färg, liksom). But oh, well. Sagan slutade lyckligt, och vi fick oss till slut en var sin klänning. Min är svart med guldiga blomsterdetaljer. Vad jag ska ha på mig på julafton har jag däremot inte bestämt mig för ännu. Det återstår att se.

Klassfest och Dumlekakor

2013-12-18 | 21:59:31
Var ett par dagar sedan jag bloggade nu, så tänkte jag kunde sammanfatta de senaste dagarna lite smått: I måndags kväll var jag på klassfest. Drack glögg, julmust och åt pepparkakor och chips/popcorn. Spelade även en roligt spel som heter "Utan tvekan". Det går i stort sett ut på att någon ställer tio frågor från ett kort, och så får man inte svara "ja", "nej", tveka, eller upprepa sitt svar. (Det var faktiskt svårare än vad man tror). Sen så skickas högen med frågekorten vidare till nästa person, osv. På tisdag kväll var jag på bio och såg The Hobbit: The Desolation of Smaug. Och vet ni vad? Den var bättre än den första! Jag gillade inte ettan så mycket, eftersom jag tyckte den kändes lite långdragen, oseriös på sina ställen, samt att de sjöng alldeles för mycket. Då kändes denna mer seriös. En kul grej var att Legolas fick göra "comeback". (Om man nu kan kalla det så, eftersom dessa filmer ska utspela sig före). Men jag tror ni fattar vad jag menar. Legolas var nämligen min favoritkaraktär i "Sagan om ringen" filmerna, way back när jag såg dem första gången för sisådär tio år sedan. (Herregud, kan nästan inte fatta att den första filmen kom ut 2001). Han är så "badass" på något sätt ju. Haha.
 
Dumlekakor in the making.
 
I dag var sista skoldagen innan juluppehållet, så vi hade en liten julavslutning med glögg och pepparkakor. (Tredje gången jag dricker glögg nu inom en vecka. Check!) Och nu för en stund sedan så bakade jag och Tilda dumlekakor. Var ett tag sedan jag bakade senast faktiskt. Så det var skoj. Och dom blev faktiskt ganska fina tycker jag. Ska även fortsätta baka lite på fredag också. Då blir det julkakor!

Rutigt och Marinblått

2013-12-14 | 16:06:09
 
Två saker jag köpt den senaste veckan. Skjortan är från Gina Tricot och koftan är från H&M. De kostade 199 kr styck.

Glöggkväll och Föreläsningar

2013-12-13 | 16:22:35
 Lite jobbigt att det alltid är mörkt när man kommer hem. Men mysigt är det i alla fall!
 
Direkt efter skolan i onsdags stack jag hem en snabbis och käkade middag. Sedan bar det av ner mot skolan igen, för glöggkväll. Var där i närmare tre timmar och pysslade, fikade och var med på quiz. Invigde även mina röda jeans och kände mig allmänt julig sådär. I går hade vi tre föreläsningar. Den mest intressanta var nog av Gregory Ashworth (som är professor i Heritage Management). Han hade ett väldigt.. intressant synsätt och var sådär lagom provocerande. Haha. I dag har vi haft seminarium, och sedan blev det en sväng på Nordstan efter det. Nästa vecka blir det förmodligen någon form av "avslutning" med klassen på måndagen (har ingen skola då). Sedan har vi workshop på tisdag, och på kvällen ska jag på bio och se den nya Hobbit-filmen. (Har hört att uppföljaren ska vara bättre än den första filmen? Låter lovande, hehe). Sen så har vi även en "riktig" avslutning i skolan på onsdag. Vi har lovats glögg och pepparkakor.

I love only you

2013-12-08 | 23:07:51

The Ramones - Baby, I love you
 
Detta är min #1 sång som jag vill ska spelas på mitt bröllop. Helt underbar låt!

Första snön!

2013-12-05 | 22:35:07
Howdy! Hade prov på medeltidens bebyggelsehistoria igår, och idag började vi med en ny kurs som heter "Kulturvård och Hållbar utveckling". Provet igår var (som vanligt) direkt på morgonen, och jag hade självklart sovit jättedåligt natten innan. Varför är det alltid så förresten, att de nätter då det är absolut nödvändigt att man ska kunna sova bra, oftast är de nätter då man ligger vaken hela natten, och absolut inte kan sova? Lite dumt tycker jag. Haha. Men jag tror det gick bra i alla fall. Det kändes bra. Denna kurs som vi började med idag kommer till stor del att bestå av litteraturseminarier. Minst en gång i veckan typ. (Sitter och läser in de två första texterna inför morgondagens seminarie just nu as a matter of fact). Och i slutändan ska kursen utmynna i en debattartikel. Ska bli spännande att se hur det går. Hehe. För övrigt är jag sjukt peppad på jullov nu. Inte långt kvar ju! Och gissa vad? Den första snön föll precis här utanför!
 
Var tvungen att gå ut och ta en bild nu bara för det. Haha. Så mysigt!

Real Time Analytics