Goodbye Stickam

2013-02-28 | 20:59:00
 
Idag stängs Stickam officiellt ned för gott. Jag vet att många förmodligen aldrig har hört talas om denna sida, men Stickam var kort och gott den allra första hemsidan för live-streaming (startad 2005). Nu har ju jag visserligen inte varit speciellt aktiv där på ett tag, men det känns såklart fortfarande tråkigt att en sida där man en gång tillbringade så mycket tid på, nu är borta för alltid. Själv var jag mest aktiv där under 2007, samt början av 2008. Så jag är inte speciellt insatt i hur sidan har "fungerat" de senaste åren. Men på den tiden var det en av mina absoluta favoritsidor, som jag besökte nästan dagligen, för att ta del av alla slumpmässiga, samt schemalagda shower med diverse Stickam-kändisar. På den tiden var det epic. Så jag antar att vad jag vill säga med detta inlägg är; Vila i frid, Stickam. Och tack.

Real Madrid vidare i final

2013-02-27 | 22:17:00
 Ronaldo gjorde två mål.
 
Real Madrid besegrade Barcelona i semifinalen av Copa del Rey igår kväll, vilket innebär att de nu är vidare i final. Woho! På lördag möter de Barcelona igen. (Denna gången i La Liga). Roligt med två El Clásico matcher så tätt inpå varandra tycker jag. Det är ju trots allt något speciellt med dessa matcher. Och nästa tisdag möter de dessutom Manchester United igen. Kommer bli spännande, det här!

Pass och Oscarsgalan

2013-02-26 | 18:19:33
Var och hämtade ut mitt nya pass igår eftermiddags. Hade ju bara sett bilden på mig själv lite snabbt på skärmen när vi var och gjorde passen, så hade nästan förträngt hur hemsk jag såg ut. Men nu blev jag ju påmind igen. Herregud. Aja, det är väl tur att man inte reser så värst ofta då, eller något. Haha. Då hade man blivit påmind jämt och ständigt. Såg förresten Oscarsgalan i söndags natt. Eller ja, jag såg ju inte hela dårå, utan halvkollade väl mest. Men såg att både Skyfall, Life of Pi och Django Unchained vann priser. Har ju sett alla dessa tre väldigt nyligen, och tyckte de var bra. Så det var lite nice. Sen var det massa annat skit jag inte kände igen. As always, haha.

George Harrison

2013-02-25 | 23:14:37
(25 Februari 1943 - 29 November 2001)
 
Han skulle ha fyllt 70 år i dag. Grattis Georgie!

Promenad och Grill

2013-02-23 | 22:58:00
 
Åkte ut till Svartedalen vid ett-tiden idag och gick en långpromenad. Har gått den här promenaden ett par gånger tidigare, men bara på sommaren. Man passerar några sommarstugor och sjöar på vägen, och på sommaren är det så himla mysigt. Var rätt mysigt nu också, med all snö. Efter promenaden åkte vi sedan till en sjö och grillade. Korv med bröd. Det var jättefint väder när vi åkte ut; soligt och plusgrader. Sen när vi var klara med promenaden hade solen typ försvunnit, och det var flera minusgrader. Det var mindre skönt. Haha. Frös som en idiot, typ. Men som tur var hade man en eld att värma sig vid i alla fall. Såg även Skyfall igår kväll (superbra var den!), och kvällens film blev Life of Pi. (Var lite skeptisk till den först faktiskt, men det visade sig att jag hade fel). Den var bättre än vad jag trodde.

Ceasarsallad

2013-02-21 | 23:11:00
Dagens middag. Typ Ceasarsallad ++

Förutom att jag hjälpt till lite smått med maten, samt dammsugat (heter det verkligen så?) hela lägenheten, har jag väl inte gjort så värst mycket mer i dag. Såg sista avsnittet av Last Resort i går. Tråkigt att den är slut nu, och att det inte kommer några fler avsnitt. Gillade verkligen denna serien, och tretton avsnitt kändes verkligen inte enough. Synd att bra serier som denna läggs ned, när så mycket annat skit får fortsätta sändas. Not fair! Har även catchat upp på The Walking Dead, samt börjat se om säsong tre av Vampire Diaries.

19 Februari

2013-02-19 | 21:07:00
 
Hade lite besök här tidigare i dag för att fira pappa, som fyller 56 år i dag. Grattis! Det bjöds på tårta och kanelbullar. Var trevligt! Av oss fick han en snygg mörkblå tröja och ett par lotter. Stack ner på stan i går eftermiddag/kväll och letade efter presenter till honom. Vet inte varför men det blir alltid att jag gör sånt i sista sekund. Samma med julklappar. Är alltid ute och ränner i butikerna dagarna precis innan.

Six Minutes

2013-02-17 | 23:44:00
 
Ramos mål + firande.
 
Sex minuter. Det är hur lång tid Sergio Ramos behöver ha på sig för att först hinna göra ett mål, sedan dra på sig, inte bara ett, utan två gula kort, och därmed bli utvisad från planen. Attans, säger jag bara! Denna matchen som ju började så bra, med ett mål redan i tredje minuten. Ramos gjorde sedan sitt mål i tolfte minuten. Fem minuter senare fick han sitt första gula kort, och bara en minut senare var det röda kortet ett faktum. (Felaktigt beslut av domaren, helt klart). Jag trodde knappt mina ögon när jag först såg det röda kortet. Skämtar de med mig, liksom? Igen? (Glöm inte bort att Ramos precis "kommit tillbaka" efter en fem matcher lång banning). Orkar inte. Men trots detta nederlag i kvällens match så gick det ändå riktigt bra för Real Madrid, och de vann alltså med 2-0 över Rayo Vallecano.

New Passport

2013-02-16 | 18:36:00
Var och gjorde nya pass hos Polisen i går eftermiddags. Mitt gamla gick ut 2011, men har ju inte behövt det sedan dess heller, så har inte känts nödvändigt att uppdatera det förrän nu (ska ju till Cypern i sommar, wiho!). Såg förjävlig ut på det gamla kortet, och tänkte att det kan nog inte bli mycket värre än så här. Men tänk så fel jag hade. För det kunde det tydligen visst! Såg ut som jag spontant gått upp typ 50 kilo över natten eller något. Helt sjukt hur hemsk man kan se ut egentligen. Nästan så man blir deprimerad ju, haha. Döda mig..

Alla Hjärtans Dag

2013-02-14 | 17:38:34
 
Glad Alla Hjärtans Dag!

Fotboll och Zombies

2013-02-13 | 23:49:00
Zarah kom hit vid tre-tiden och spelade lite Resident Evil 4. Och som vanligt blev man kvar ett ganska bra tag framför tvn. Hon spelade i närmare fem timmar i sträck, med ett litet avbrott för att göra mat (brukar bli ungefär så länge varje gång, mer eller mindre). Det roliga är att hon redan varvat spelet en gång när hon varit här. Men har man spel-abstinens så har man, right? Tycker själv det är så himla lätt att fastna på detta spelet. Det är som att se på en väldigt lång, spännande film. Där man dessutom själv kan "påverka" handlingen, typ.
 
Seriously though, how good wasn't that save?
 
När klockan sedan blivit kvart i nio var det dags för matchen mellan Real Madrid och Manchester United. Som jag längtat (och fasat) inför denna matchen. (Haha, nejdå). Men man är ju alltid lite nervös inför sånna här "stora" matcher. Och hur gick det då? Tycker den levde upp till förväntningarna i alla fall. Det var spännande rakt igenom och vi hade väldigt många bra målchanser. Det slutade oavgjort, [1-1] och höjdpunkterna enligt mig var självklart Ronaldo's mål i 30'e minuten, samt Xabi's otroligt snygga räddning i slutet av matchen.

Semledagen

2013-02-12 | 21:53:22
Semla och cola. Bästa frukosten, hehe.
 
Vägrar kalla det Fettisdagen. Tycker det låter så brutalt fult. Haha. Hur som helst. Dagen började med en semla till frukost. Sedan blev det en sväng ner på stan för att ta första sprutan mot livmodershalscancer (av totalt tre). Vet inte hur vanligt det är att folk tar den, men känns ju bra att ha gjort det i alla fall. I förebyggande syfte, liksom. Efter det blev det en promenad i snön, sedan käk från Mc Donalds. Såg förresten en av mina absoluta favoritfilmer, East of Eden i går kväll. Kan inte tröttna på denna film alltså. Så himla bra är den! Dör.

The Dawn Patrol

2013-02-10 | 21:37:00
 
So stand by your glasses steady
This world is a world of lies
Here's a toast to the dead already;
Hurrah for the next man who dies!
 
Ville bara slänga in ett litet klipp av min favoritscen från filmen The Dawn Patrol (1930) a.k.a Flight Commander. (Det finns även en version av filmen som gjordes 1938, men jag föredrar denna orginalversionen bättre). Filmen utspelar sig under Första Världskriget, på en flygbas. Piloterna festar och dricker hela nätterna, och flyger sedan uppdrag på dagarna. De två huvudpersonerna (spelade av Richard Barthelmess och Douglas Fairbanks Jr) hatar sin "chef", för de anser att han bara skickar ut nya piloter direkt ut i strid, utan någon träning. (Vilket leder till att många dör under sin första flygning). Tillslut överlåts ansvaret på en av huvudpersonerna, Courtney, och han inser snabbt hur svårt jobbet är, vilket får sina konsekvenser, och han tvingas fatta ett svårt beslut. Mycket bra film!

Chokladpudding

2013-02-09 | 23:55:00
 
Har varit en riktigt slapp lördag i dag. Dagen började med fotboll och pizza (Bästa kombinationen, hehe). Såg Chelsea vs Wigan, där Chelsea vann med 4-1. Eden Hazard var tillbaka igen efter tre avstängda matcher, och firade då detta med att göra mål. (Även Real Madrid spelade i kväll, men den matchen missade jag för den krockade med filmen). Såg även det elfte avsnittet av Last Resort och käkade chokladpudding med grädde. Mums! Har bara två avsnitt kvar nu, though. Vill inte att den ska ta slut! Så himla bra är den alltså.

Riskakor och Top Gun

2013-02-08 | 20:23:14
 
Så var det fredag nu igen då, ja. (Sjukt vad fort veckorna går). Har på senaste tiden utvecklat ett beroende för riskakor. Mest gillar jag de med gräddfil & löksmak. Sjukt intressant, I know. Såg förresten en väldigt bra film häromdagen; Top Gun, med en ung Tom Cruise i huvudrollen. Han spelar en stridspilot som skickas till flygskolan "Top Gun", där de bästa piloterna i världen utbildas. Så får man se när de tränar och sånt där. Innehåller väldigt mycket flyg och "stridsscener". Men det passar ju mig har en förkärlek till flygplan, liksom. Hihi.

Army Jacket

2013-02-07 | 22:49:00
Gina Tricot, 499:-
 
Ok, så jag har varit sugen på att köpa en sån här jacka sedan förra sommaren, då jag såg alla gå runt med dem (alltså inte just denna jackan då, utan jackor av samma färg/modell). Har alltid gillat militärmönstrat och militärgrönt. Men varje gång jag varit på väg att köpa en, så har de alltid varit slutsålda. Så det har liksom inte blivit av. Ännu. Är dock fortfarande jäkligt sugen, och känner att jag kommer ångra mig om jag inte köper en. Så jag måste nog ha en i alla fall. Och ska försöka skita i att 99% av befolkningen redan har en. Haha.

När säkerheten suger

2013-02-06 | 23:52:00
Hello! Har blivit en hel del fotbollstittande för min del i kväll. Viktigast för mig var Spanien och Portugals matcher. Spanien spelade mot Uruguay, och det slutade med vinst för Spanien med 3-1. Woho! (Var visserligen bara träningsmatcher i dag, så resultatet är egentligen mindre viktigt). Men ändå. Alltid lika kul när de vinner! Kändes galet tomt utan Iker och Torres, dock. För Portugal gick det inte lika bra, och de förlorade med 2-3 mot Ecuador. Matchens höjdpunkt var Ronaldo's mål. Blev ju lite tråkigt när han blev utbytt en stund senare.. 
 
 
Dagens stora händelse inträffade dock under en helt annan match. Efter att Spanien hade spelat, hade jag en ca 45 minuter lång lucka innan Portugals match skulle börja. Då passade jag på att kolla in Sverige vs Argentina en sväng. Just när jag kollade så hände det inget speciellt. Men fram emot slutet av matchen så springer en kille (klädd i Messi-tröja) in på planen. Han lyckas ta sig ända fram till Messi, och hinner sedan både krama, pussa på pannan och rufsa honom i håret, innan säkerhetsvakterna kommer och för bort honom.
 
Och då tänker jag så här; hur fan är det ens möjligt? Snacka om usel säkerhet, när någon faktiskt kan genomföra en sån här sak, och att det tar en evighet innan någon rycker in och stoppar det. Nu hade dom tur att killen inte var något galet fan, som flippade ur och blev våldsam. Då hade dom fått problem. Så måste även säga att jag tycker Messi tog det väldigt bra. But that's not the point, egentligen. Han ska inte "behöva" hantera situationen på ett "bra sätt". För det skulle inte ha hänt från första början. Det är inte hans ansvar. Det är säkerhetspersonalens. Spelarna ska inte behöva gå runt och känna sig otrygga för att sånt här ska kunna hända. De ska kunna lita på att folk vet vad de gör. Jag antar att det jag försöker säga här är att jag tycker det är pinsamt att det fanns sådana brister i säkerheten.

Cristiano Ronaldo

2013-02-05 | 18:37:00
 
Fyller 28 år idag.
Happy Birthday, Cris!

Thai-buffé

2013-02-04 | 20:01:14
Kände mig lite mobbad, då jag var den enda som drack cola. Haha.
 
Stack ner på stan en stund tidigare i dag och käkade thai-buffé. Tog ungefär samma saker som jag alltid gör (dvs ris med kycklinggryta, friterad kyckling med sötsur sås och nudlar). Till efterrätt blev det apelsin & chokladglass med chokladsås. Fy satan, vad mätt jag blev! Sedan blev det en sväng till Maxi för att handla efter det. Sov svindåligt i natt (och i går natt) så känner mig typ som en zombie nu. Bröl.

Hockey och Sällskapsspel

2013-02-03 | 17:57:00
 
Lördagskvällen spenderades hemma hos Daniel och Linda. Kollade på ishockey, spelade sällskapsspel och lekte med Lewis. Hade en superrolig och trevlig kväll! Var där i väldigt många timmar, men tyckte tiden gick väldigt fort ändå. Kom hem någon gång vid halv tre. Såg då det senaste avsnittet av Vampire Diaries innan jag gick och lade mig. Och i dag har jag varit och käkat middag hos mormor.
 
Missade matchen mellan Granada och Real Madrid i går kväll (eftersom jag inte var hemma), men läste efteråt att Real Madrid förlorat, och att anledningen till förlusten var ett självmål av Ronaldo. (Värt att nämna är att detta var hans första självmål någonsin, i hela sin karriär). Detta var dessutom första gången, sedan 1972, som Granada besegrat Real Madrid. Sjukt ju! Och allt på grund av ett självmål.

Real Time Analytics