Real Madrid vs PSG på Ullevi

2013-07-28 | 17:37:05
Stod utanför Real Madrid's hotell i några timmar och väntade.
 
 Utanför Ullevi.
 
Är fortfarande helt i extas efter gårdagens händelser. Var ju alltså och såg Real Madrid vs Paris Saint-Germain på Ullevi i går kväll. Åkte in till stan någon gång på eftermiddagen, och stod sedan och hängde utanför Real Madrid's hotell i några timmar. (Var ganska mycket folk där tillslut). Sedan, strax efter sex, fick vi se en glimt av spelarna när de lämnade hotellet för att gå på bussen. Då blev det kaos! Sprang sedan efter bussen en ganska bra bit, och lyckades även komma ända fram och ta på den. Muhaha! Så yes, jag tog alltså på bussen, samtidigt som de satt i den. Så nära var jag. Dör! Sedan gick vi i samlad trupp bort mot arenan, och infann oss, efter en stunds intensivt köande, på våra platser med en varsin hamburgare i handen. Strax därefter kom spelarna in på planen. Det kändes helt overkligt att få se dem på riktigt. (Har nog fortfarande inte fattat att jag faktiskt har sett dem, mina älskade bebisar, i verkligheten).
 
 
Och hur var matchen då? Helt jävla perfekt! Var så himla mycket bra som hände. Först och främst så fick både Ronaldo och Özil spela hela matchen. (Var först rädd att de skulle bli utbytta efter typ halva matchen eller något). Men de fick alltså spela hela tiden ut. Woho! Och när sedan Kaká byttes in under andra halvleken, kunde jag seriöst inte ha önskat mig mer. Höll på att dö när han fick komma in. Fasen, vad vi skrek då! Haha. (Att han sedan bestämde sig för att ta av sig tröjan efter matchens slut gjorde ju inte heller saken sämre precis). Så nu kan jag dö lycklig. Blev även hela fem minuters förlängning, och tack vare detta, fick vi även se ett klassiskt "Ronaldo-läge". Check! En annan av matchens höjdpunkter var självklart Benzema's mål i 23:e minuten. Alltid härligt att få jubla när det blir mål, liksom. Matchen slutade sedan (såklart) med vinst för Real Madrid, med 1-0. Och detta var lätt en av de bästa upplevelserna i mitt liv! ♥

Kvällssol och Förväntan

2013-07-24 | 23:49:00
Bild tagen från altanen i går kväll. Älska sommarkvällar, alltså!
 
Hello! Dagarna här rullar på som vanligt. Har varit på stranden lite, solat lite, badat lite, grillat lite, osv. You know the drill. Har även sett på två av Real Madrid's matcher. Först när de mötte Bournemouth i söndags. (Då vann de med 6-0). Och nu i kväll, när de mötte Lyon. Där slutade det oavgjort, med 2-2. Kvällens match var dessutom deras "sista", innan de kommer hit och spelar på Ullevi den 27:e. Kan inte fatta att om bara tre ynka dagar kommer de att befinna sig här, och jag kommer att få se dem på riktigt. Känns helt sjukt!

Eric Saade i Trollhättan

2013-07-22 | 01:31:00
Som jag nämnde i föregående inlägg, så var en av grejerna vi gjorde när vi var i Trollhättan att gå och se på Eric Saade. (Var faktiskt fjärde gången jag sett honom uppträda nu, haha). Don't judge me! Kom dock dit precis när konserten började, så fick stå rätt långt bak till en början. Sedan lyckades vi (som vanligt) under konsertens gång, successivt flytta oss framåt. Tillslut stod vi ganska nära scenen:
 
Och till mitt försvar, säger jag bara: "I didn't come here to listen, I came here to watch". Ok? Haha.

Fallens Dagar och Parken

2013-07-20 | 02:26:00
 
Drog iväg en sväng till Trollhättan tidigare i kväll, för att ta del av första dagen av "Fallens Dagar". Brukar vanligtvis åka dit sista dagen, när den stora finalen är, med fyrverkerier och grejer (för det är ju alltid roligt med fyrverkerier, liksom). Men eftersom jag inte kommer kunna åka dit nu på söndag, så fick det bli idag istället. Flummade runt lite på stan, gick och kollade på Eric Saade som hade konsert på torget, och gick sedan och såg när de släppte vattnet i forsen sista gången för dagen (klockan elva). Då var det mörkt, och de hade tänt lampor som lyste upp dalen där vattnet kom forsande ner. Var väldigt stämningsfullt, men gjorde sig tyvärr inte speciellt bra på bild.
 
Var även på parken i går kväll och kollade på när pappas brors band spelade. Var så sjukt längesedan jag var på parken senast, alltså. Det kändes betydligt mindre än vad jag kom ihåg. (Väldigt mysigt ställe, though). Fick en ordentlig nostalgitripp där, vill jag lova. Haha.

Sol, bad och grill

2013-07-17 | 23:58:00
Bild från när jag tog en promenad vid havet för ett par dagar sedan.
 
Åkte ut till havet i några timmar i eftermiddags och solade. Lyckades även bada för första (och andra) gången utomhus i år. (Om man räknar bort Cypern då. Där var det i princip allt man gjorde på dagarna, hehe). Men första doppet i Sverige i alla fall. 17 juli. Lite senare än vanligt, om man säger så. Haha. Men har seriöst inte vågat tidigare, trots att jag haft ganska många tillfällen. Trodde det skulle vara jättekallt, men det var faktiskt riktigt skönt. (Var väldigt många som badade också). Och så var det jättestora vågor. Härligt! Sedan blev det hem och grilla korv, och nu har vi precis kollat på film. Såg REC 2. Den var bra, men har för mig att jag gillade ettan lite mer ändå.
 
I går åkte vi ut till Svartedalen och grillade fläskkotlett. Till detta blev det potatissallad. Känns som att man grillar var och varannan dag nuförtiden, och det är så himla underbart! Är ju typ bara på sommaren man "kan" det, och då vill man ju verkligen passa på. Dessutom så älskar jag grillat! Var förresten på bio i fredags och såg World War Z. Den var spännande och bra. En annan film jag såg nyligen var Gone Baby Gone. Den handlar om två privatdetektiver som får i uppdrag att hitta en 4-årig flicka som blivit kidnappad. Väldigt bra film!

Ayia Napa, del 2

2013-07-15 | 18:55:42

Höll oss som sagt mest på vår egen strand vid hotellet, men gjorde självklart även några små utflykter till andra stränder också. Först ut var Nissi Beach, som lyckligtvis nog bara låg på ca 5-10 minuters gångväg från vårt hotell. Vi tog strandpromenaden (vägen på bilden) dit. Denna gångväg löper väldigt långt (flera kilometer) åt båda hållen, och det ligger många fina stränder längs hela vägen. Den leder även in till Ayia Napa's centrum. (Med andra ord en väldigt bra väg). Haha. Mellan stränderna var det mest bara öken, skog och hotell.
 
Nissi Beach. Det går verkligen inte att bara vara här en liten stund. Stranden är enorm (och väldigt lång)!
 
En dag tog vi en taxi bort till Landa/ New Golden Beach och spenderade en heldag där.
 
Käkade på ett ställe där allt var gigantiskt, typ. Haha. (Var mycket större än vad det ser ut).
 
En kväll gick vi på promenad/upptäcktsfärd ut på klipporna som omringar bukten där vår strand låg.
 
Var även "out and about" på stan en del på kvällarna. Den understa bilden är från vår sista kväll där.
 
På Larnaca flygplats. I väntan på planet hem.
 
Hejdå Cypern :( ♥
 
Hade med andra ord en alldeles fantastiskt underbar vecka, och längtar tillbaka sjukt mycket. Vill absolut åka tillbaka till Cypern och Ayia Napa någon mer gång i mitt liv. (Fast den gången får det fan bli två veckor, alltså). Haha. En vecka går alldeles för fort!
 
För första delen av mina bilder från resan, klicka [här].

Grönsaker och Dip

2013-07-12 | 01:16:29
Bättre än godis!
 
Var en sväng på stan tidigare idag och uträttade lite ärenden. Hämtade ut biljetter till Supermatchen och till Bam Margera + CKY bland annat. Tycker det känns så jäkla skönt när man väl har biljetterna i handen, ni vet. Haha. Det är då man inser att det faktiskt kommer att inträffa på riktigt. Nu är det ju dessutom inte speciellt långt kvar heller. I slutet av månaden smäller det, och jag är taggad till tusen!
 
I går blev det tv-spel och filmkväll med Tilda och Zarah. Till detta hade vi laddat upp med mängder av grönsaker, chips och dip. (Vi skar upp så mycket att vi var tvungna att äta i två omgångar, haha). Men gud, så gott det var! Först spelades det Resident Evil 4 i över fem timmar. Sedan blev det film, och då såg vi på Fright Night. Tror det var tredje gången jag såg den nu. Så bra är den! Satt väl uppe till strax efter fem på morgonen någon gång. Sedan fick det vara nog. Haha. Var en supertrevlig kväll/natt i alla fall. Måste göras om snart!

Seventh Heaven

2013-07-09 | 02:08:00
Janet Gaynor och Charles Farrell.
 
Seventh Heaven (1927) är en romantisk drama, som utspelar sig i Paris i början av 1910-talet. Den handlar om Chico, som arbetar nere i kloakerna, men som drömmer om ett bättre liv och ett jobb ovanför mark. Vi har också Diane, som försörjer sig som prostituerad, och som bor tillsammans med sin elaka syster som misshandlar henne. När Diane en dag jagas ut på gatan av sin syster, med piskan i högsta hugg, kliver Chico in och räddar henne. Han räddar henne sedan ytterligare en gång till när hon försöker ta livet av sig, genom att hugga sig själv med hans kniv. Och sedan igen, när polisen kommer för att arrestera henne. Chico tycker då så synd om henne, att han slänger ur sig att hon är hans fru. För att övertyga lagen om detta måste de sedan hålla uppe fasaden som gift par under en period, för att undvika fängelsestraff (för att de ljugit). Diane flyttar då in hos Chico, och efter ett tag blir de, inte helt oväntat, kära på riktigt. Och precis när allting verkar vara perfekt, och de planerar att gifta sig, så kommer kriget (första världskriget) och skiljer dem åt. Resten får ni se själva. Hehe. Personligen så fullkomligt älskar jag denna filmen, och tycker den är alldeles fantastisk och helt underbar.
 
Lite rolig fakta rörande filmen är också att det var en av de första någonsin att bli nominerad till en Oscar, och att Janet Gaynor (Diane) var den första skådespelerskan någonsin att vinna "Best Actress", för just sin roll i denna film. Detta var även den första filmen som hon och Charles Farrell (Chico) var med i tillsammans. Och med filmens stora framgång som grund, så fortsatte de sedan att vara med i ytterligare elva filmer tillsammans. De är ett av mina absoluta favorit "on-screen couples", och jag rekommenderar denna filmen starkt!

De senaste dagarna

2013-07-07 | 21:16:00
 Bild från ett par veckor sedan. Jag och en jättemorot, på Liseberg. Haha.
 
Tänkte jag skulle skriva en liten sammanfattning av de senaste dagarna, eftersom uppdateringen här på bloggen varit lite (extra) låg på sistone. Så ja, here we go. I dag har jag varit på stranden och solat en stund. I går kväll var jag hos Daniel och Linda och spelade kort och lite annat. Dagen innan (fredag alltså) grillades det grillspett, och så hade vi filmkväll. Såg den nya Evil Dead filmen. Den var rätt störd. Väldigt mycket blod. (Med andra ord så var det väl en helt okej skräckfilm). Dock slår den inte orginalfilmerna. Dem älskar jag! Haha. Och i onsdags var jag på Liseberg en sväng och kollade på Sting's spelning. Och det var väl ungefär vad jag har haft för mig, ja.
 
Har även bokat biljett till Bam Margera / CKY på Pustervik den 31 juli. Hade en typ Jackass-period för ett par år sedan, så har faktiskt redan sett CKY två gånger tidigare. 2006 och 2007. Den sistnämda gången var även Bam där. Så detta kommer ju bli lite som ett öh, kärt återseende. Haha. Och bara fyra dagar innan så är det ju Real Madrid vs PSG på Ullevi. Ser fram emot det så jäkla mycket! <3

Ayia Napa, del 1

2013-07-05 | 00:56:00
Här kommer äntligen första delen av mitt efterlängtade inlägg, om vår vecka i Ayia Napa, Cypern. Enjoy!
 
 
På dagen för avresan ringde väckarklockan så tidigt som 03:00. Hade då sovit mindre än fyra timmar, men var faktiskt betydligt piggare än vad jag trodde jag skulle vara. Åt frukost, gjorde oss i ordning, packade ner det sista och var sedan på plats på Landvetter vid fem-tiden. Efter väskincheckningen flummande vi runt lite i butiker, innan det var dags att gå ombord på planet. Klockan sju gav vi oss iväg.
 
Lämnar Sverige.
 
Tycker personligen att vi hade en sån himla tur med flygplansmaten. Både på vägen dit och hem. Allt var jättegott!
 
Har inte riktigt koll på exakt vilka länder vi flög över, men några var i alla fall Polen, Ungern, Rumänien och Turkiet.
 
Vårt mysiga hotellrum.
 
 
Utsikt från vår balkong. Vi hade havsutsikt, woho!
 
Mer utsikt från rummet.
 
Frukost och middag åts i hotellets restaurang. Var så jäkla god mat där varje dag, och jättegoda bakelser till efterrätt.
 
Luncherna åt vi i en mysig liten restaurang som låg bredvid poolen. Där fanns även en bar.
 
Vårt fina hotell och pool. (Bodde på Pavlo Napa. Jättetrevligt hotell!)
 
Mesta tiden spenderades dock nere på stranden. Mest var vi vid Sandy Bay, som låg precis nedanför hotellet.
 
Hade all-inclusive, så vi sprang och hämtade en massa olika trevliga drinkar hela tiden. Det var gött (och bekvämt). Haha.
 
 
Och det var allt för detta inlägg. Stay tuned för del 2, med ännu fler bilder. Kommer inom kort!

1 Juli

2013-07-01 | 23:46:00
 
Var och hälsade på pappas bror och hans familj i deras sommarstuga tidigare idag. Vi fikade och tittade på deras nya labradorvalp Elsa, som de fick hem i går. Så himla söt var hon! Och liten. Bara åtta veckor gammal. Var även och såg Man of Steel på bio i går kväll. Vet inte riktigt vad jag tycker om den faktiskt. Det var nog inte riktigt min typ av film. Sen så var det ju även final i Confederations Cup mellan Brasilien och Spanien i går natt. Hade både sett fram emot den, samtidigt som jag varit jättenervös, ända sedan det stod klart att de två skulle mötas. Och nu kan jag inte annat än säga att det var tråkigt att det slutade som det gjorde. Jag ville verkligen, verkligen att Spanien skulle vinna. Men det var inte deras dag helt enkelt. Shit happens. De är fortfarande det bästa laget, though. Spanien för alltid!

Real Time Analytics