31 Mars

2013-03-31 | 23:58:00
Bild från April 2012. (Snart ett år sedan nu ju, shit).
 
Åkte ut till Svartedalen och grillade tidigare under dagen. Fläskkotletter och potatissallad. Var riktigt fint väder och faktiskt ganska skönt i solen till en början. Blev dock kallt efter en stund, men då hade man ju elden att värma sig vid. Igår var det ju som bekant påskafton. Då käkade man fondué och såg på film. Såg även en bra film i kväll; Warrior. Den handlar om två bröder som levt två väldigt olika liv (den ena är ex-marinsoldat, den andra fysiklärare). Båda återupptar sina tidigare boxarkarriärer (av olika anledningar) och ställer upp i världsmästerskapen i kampsport. Tillslut tvingas de möta varandra i en brutal match om världsmästartiteln. Väldigt bra gjord tycker jag!

Sergio Ramos

2013-03-30 | 17:11:20
 
Han fyller 27 år idag.
Happy Birthday, Sergio!

Köttfärsfylld Paprika

2013-03-29 | 20:17:00
 
Var och käkade middag hos mormor i eftermiddags. Det bjöds på köttfärsfyllda paprikor i tomatsås. Mums! Var väldigt längesedan jag åt det senast, så hade saknat det ganska mycket faktiskt. Hehe. Så gott är det ju! Till efterrätt fick vi toblerone-tårta. Idag hade även varit morfars födelsedag (om han fortfarande levt), så vi var uppe och tände ett ljus och lämnade blommor på hans grav före middagen.
 
I går fick vi agera barnvakt åt Lewis (två och ett halvt år) i ca två timmar på kvällen. Blev mest att kasta boll och rita. Herregud, vilken energi han har alltså! Haha. En rolig sak är att han har börjat prata väldigt mycket nu, och börjat sätta ihop egna meningar. Inte alltid så lätt att gissa precis vad han menar dock. Men roligt när man kan se utvecklingen så tydligt. Ska bli kul sen när han kan prata "på riktigt".

27 Mars

2013-03-27 | 22:52:00
På tal om skafferier.. Ett sånt här skulle man haft! Typ som en walk-in closet, fast "walk-in skafferi".
 
Fick ett ryck och ställde mig och började inventera och rensa ur skafferiet klockan fyra i morse. (Fråga mig inte varför, haha). Jag gör sånt ibland bara. Men gjorde faktiskt en hel del intressanta upptäckter. Hittade bland annat lagerblad som gick ut år 2007. Det ni! Det ser man inte varje dag. Bakade även en sockerkaka nyss, och så har Daniel, Linda och Lewis varit här på fika tidigare idag. Imorgon står städning på schemat, och så ska vi göra hemmagjord ceasarsallad. Är lite smått beroende av det för tillfället faktiskt. Så himla gott!

You Were Never Lovelier

2013-03-26 | 23:33:31
 
Bjuder här på ett litet klipp, där Rita Hayworth och Fred Astaire sjunger och dansar till "The Shorty George" från filmen/musikalen "You Were Never Lovelier" från 1942. Jag fastnade direkt för den här dansen, och tycker dom gör den så himla bra! Min favoritscen i filmen. Hade även låten på hjärnan i veckor efteråt, haha. Orkar ni inte se hela videon, så hoppa fram till 01:15. Då det "kommer igång".

Våffeldagen

2013-03-25 | 22:48:49
 
Våffeldagen idag! Själv har jag vräkt i mig två stycken. Är fortfarande sjukt mätt. Tar alltid för mycket grädde känns det som, haha. Men vad ska man göra, liksom? Det är ju så gott! Var även ute och tog en liten skogspromenad i solnedgången förut. Satan, vad kallt det var! Hallå, det är ju snart april nu? Act like it! (Känns som december). Nu blir det till att se reprisen av Spanien vs Finland från i fredags!

Spets och Volang

2013-03-24 | 21:42:00
 
Om det inte framgått tidigare, så är jag ganska besatt av volang/peplum-toppar at the moment. Har dock bara två i min ägo för tillfället (en mörkgrön och en vit med svarta prickar), men skulle inte tveka en sekund på att utöka min lilla samling med en av dessa godsaker.

När det blir oavgjort

2013-03-22 | 23:59:00
Ramos spelade sin 100:e match för Spanska Landslaget, och firade då detta med att göra mål.
 
Lustigt nog så slutade alla för mig viktiga matcher oavgjort igår och idag. Brasilien vs Italien slutade ju som sagt 2-2. Israel vs Portugal slutade 3-3 och Spanien vs Finland (som jag inte kunde se, men har läst om i efterhand) slutade 1-1. Visst, hellre det än förlust. Men oavgjort känns så halvdant på något sätt. Och så slutar "alla" matcher på detta sätt. Haha. Vad är oddsen, liksom? Men jag klagar inte. Extra spännande var faktiskt Portugal's match, när de låg under med ett mål, och var på väg mot förlust. Och så i tilläggsminutrarna gör då Coentrão mål. Vilken lättnad man kände då. Kollade även in en snabb sväng på Kazakstan vs Tyskland, för att kolla på Özil. Hehe.

Blueberry Cheesecake

2013-03-21 | 22:36:00
 
Mamma och pappa firade 32 år sedan de träffades idag. Och dagen till ära, hade de köpt med sig en blåbärs-cheesecake hem efter jobbet. Så då fick man lite eftermiddagsfika. Hehe. Annars har jag väl inte gjort så värst mycket mer idag. Har städat lite, samt kollat på matchen mellan Brasilien och Italien. Det slutade oavgjort (2-2). I morgon spelar dessutom både Portugal och Spanien. Kommer nog kunna se Portugal's match, men Spanien's krockar tyvärr med filmkvällen. Lite surt att den (för mig) viktigaste matchen (hejar ju främst på Spanien) är den enda jag inte kommer kunna se. Haha. Men ja, det löser sig. Får väl försöka hitta en repris eller något om det går..

Fernando Torres

2013-03-20 | 18:29:10
 
Han fyller 29 år i dag.
Happy Birthday, Fernando!

Broken Blossoms

2013-03-18 | 21:07:00
Richard Barthelmess och Lillian Gish.
 
Broken Blossoms (1919) var den första stumfilm jag någonsin såg, och den är fortfarande en av mina favoriter. Den handlar om Lucy, som bor tillsammans med sin alkoholiserade far. Han försörjer sig som boxare, och tvekar inte att även ge sin dotter en smäll då och då. Lucy lever sitt liv i skuggan av sin far, i ständig skräck för att göra fel. Sedan har vi även Cheng Huan, som rest från Kina i hopp om att sprida Buddha's budskap i västvärlden. Hans planer suddas dock ut snabbt, när han möter den brutala verkligheten i London. En dag, efter att Lucy blivit misshandlad av sin far, vandrar hon iväg från hemmet och snubblar in i Cheng Huan's butik. Han tar in Lucy i sitt hem, och vårdar henne tills hon mår bättre. Han behandlar henne som en prinsessa, och visar henne något som hon aldrig upplevt förut: kärlek. Det dröjer dock inte länge förrän Lucy's far får reda på detta. Och ni kan ju bara gissa hur han reagerar. Väldigt stark film, som tar upp ämnen som alkoholism, barnmisshandel och rasism. Filmen har väl även sina brister, men är allt som allt riktigt, riktigt bra.

16 Mars

2013-03-16 | 23:51:00
Tjoho! I dag har varit en riktigt bra dag. Först var man på kalas för mormor. Hon hade visst bjudit ganska många fler gäster än vad jag trodde, så det var ganska trångt runt bordet skulle jag vilja säga. Haha. Men vi fikade och åt tårta och hade det allmänt trevligt i alla fall. På hemvägen stannade vi och köpte pizza. Mums! Kvällens "film" blev sedan första avsnittet av serien Band of Brothers (har sett den en gång förut, bästa serien ever!). Efter det såg vi någon skum film som handlade om en dödlig epedemi i en småstad i USA, orsakad av bakterier i vattnet. Den var filmad i "dokumentär-form" typ. (Svårt att förklara. Men ungefär så). The Bay hette den. Helt okej faktiskt.
 
När vi var och kollade på den nyligen nedbrunna Motionscentralen häromdagen. Så skumt att den är borta..

He scores when he wants

2013-03-15 | 20:45:00
 
Hade egentligen inte tänkt blogga om denna matchen. Men eftersom den slutade som den gjorde, så kände jag att det kanske kunde vara en bra idé trots allt. Chelsea mötte Steaua Bucharest för andra gången på kort tid igår kväll, och eftersom Steaua vann med 1-0 senast, skulle det alltså krävas en vinst av Chelsea med minst två mål över Steaua, för att kunna gå vidare. Och det var ingen mindre än Torres som gjorde det sista och avgörande målet. Var ett tag sedan han gjorde mål senast, så det kändes verkligen bra. Lyckan över målet blev dock kortvarig, då han bara minuter efteråt blir sparkad i ansiktet när han ligger ner (borde fått en straff där). Han börjar blöda och tvingas byta tröja, inte bara en, utan två gånger. Men han fortsätter spela i alla fall som tur är. Att han sedan missade straffen tycker inte jag spelar någon större roll. Det viktigaste var att de vann (3-1), och är vidare. Chelsea är nu i kvartsfinal av Europa League.

Could it be anybody?

2013-03-13 | 20:56:24
 
The Beatles - With a Little Help from My Friends

Double Success

2013-03-11 | 22:11:00
Eden's mål. Snyggt eller vad?
 
Alltså vilken underbar fotbollsdag det blev igår! Både Chelsea och Real Madrid gick "segrande" ur sina matcher. Var extra nervös inför Manchester United vs Chelsea, eftersom det inte gått speciellt bra för Chelsea på sistone. Men det slutade ändå 2-2, vilket känns helt okej, med tanke på att det var United de spelade mot. Till en början såg det dock inte speciellt bra ut för Chelsea, då United fick in två tidiga mål (5', 11'). Då kändes det ganska förlorat, fram tills Eden Hazard byttes in i början av andra halvlek och gjorde mål efter bara ca sju minuter på plan (räddare i nöden). Sedan blev det ytterligare ett mål för Chelsea inte långt efter det. Då var man ändå rätt nöjd/stolt.
 
Efter första målet // Efter andra målet. Haha.
 
När det var ca en kvart kvar bytte jag över till Celta Vigo vs Real Madrid, som började spela precis då. (Tråkigt när matcherna krockar, men vad ska man göra, liksom? Ville ju se båda!). Här slutade det 1-2. Vinst! Ronaldo gjorde båda målen, varav det sista var en straff. 

Middag och Lördagskväll

2013-03-10 | 23:34:33
 
Vart bortbjuden på middag hos mormor klockan tre igår. Det bjöds på stek, potatis, sås och grönsaker. Var supergott! Sedan till efterrätt fick vi äggost (beroendeframkallande) och kakor. Var väl där i ungefär två timmar. Sedan bar det av hemåt, med ett litet stopp på Maxi för att handla först. Sedan hem och duscha och byta om, och sedan vid sju-tiden drog man till Daniel och Linda. Och där blev man sedan kvar i närmare åtta timmar. Hah. Tiden gick väldigt snabbt, och man var väl hemma igen någon gång vid tre. En jättetrevlig kväll!
 
Det som hände sedan var lite av ett "wtf-moment". Knappt en timme efter att jag kommit hem, fick jag höra att motionscentralen uppe i Fontin brunnit ned. Jag var inte mer än hundra meter därifrån, bara några timmar tidigare. Så himla sjukt! Man läser ju om sånt här hela tiden typ. Men det känns så weird när det händer så nära en själv, på platser man besöker nästan dagligen. Var tvungen att åka dit idag och kolla. Det var verkligen helt nedbrunnet, och kom fortfarande rök från vissa ställen. Var så konstigt att se på något sätt. Empty.

Våren är på ingång

2013-03-06 | 23:19:00
I dammen på kyrkogården finns det typ en miljon guldfiskar. Bara så ni vet, alltså.
 
Har spenderat mesta delen av dagen framför tvn. Zarah kom hit vid halv fyra-tiden och spelade Resident Evil 4 (tv-spel) i några timmar. Och som vanligt satt jag och Tilda och agerade moraliskt stöd. Gjorde ett kort avbrott för att laga mat (schnitzel och ris med currysås). Sedan blev det hemmagjord kladdkaka till efterrätt framför Efterlyst. Förresten fy fasiken, vilket fint och vårigt väder det börjar bli ute nu!

Winning Streak

2013-03-05 | 23:42:00
Ronaldo gjorde det vinnande målet mot sin gamla klubb.
 
Ja, herregud. Känns verkligen som att Real Madrid haft en riktig winning streak den senaste tiden. Först så vann de mot Barcelona två gånger i sträck (förra tisdagen och nu i lördags) och idag vann de mot Manchester United. Allt inom loppet av en vecka dessutom. Grymt! Det är ju dessa matcher man gått runt och varit lite nervös över, för man vet aldrig hur det ska sluta. Och så blir det så här braa!
 
Blev så himla glad när jag såg Iker på läktaren. Som jag har saknat honom!
 
Helt händelsefattigt har det ju inte varit heller: Senaste matchen mot Barcelona slutade med bråk, då Barcelona blev nekade straff. När sedan slutsignalen kom sprang deras målvakt och typ attackerade domaren, vilket resulterade i ett rött kort. Idag blev en United-spelare utvisad, och nu har det blivit en massa diskussioner om att det var felaktigt dömt, och att Real bara vann för att United hade en spelare mindre på plan. (Men orka gå in mer på det). Blev även en väldigt intressant vändning i andra halvlek, när Real gick från att ligga under med 0-1 (självmål), till att göra två mål på bara tre minuter. Behöver jag ens säga vilken enorm lättnad jag kände då? Underbart, it was!

À Bout de Souffle

2013-03-01 | 20:26:00
À Bout de Souffle a.k.a. Breathless, är en fransk film från 1960. Filmen börjar med att huvudpersonen Michel (Jean-Paul Belmondo) snor en bil, sedan skjuter polisen som jagar efter honom, och till sist flyr till Paris. Väl i Paris letar han upp Patricia (Jean Seberg), en gammal "flickvän" som jobbar där. Han uppehåller sig sedan i hennes lägenhet medans han försöker få fram pengar, samtidigt som han försöker övertyga henne att rymma med honom till Italien. Till en början vet hon inte att han är jagad av polisen, men när hon sedan får reda på det tvingas hon fatta ett beslut. Stanna kvar hos honom och leva på rymmen, eller tänka på sin egen framtid/karriär?
 
Jean Seberg och Jean-Paul Belmondo.
 
Fick en sådan enorm lust att se denna filmen igår kväll. Har sett den ett par gånger tidigare. Första gången så bara råkade jag snubbla in på den en sen kväll när den gick på tv. Och fastnade direkt. Kan inte sätta fingret på vad exakt det är som gör den bra. Men den är fascinerande på något sätt. En lite speciell sak som jag lagt märke till är att den "hoppar" (gör plötsliga bildväxlingar) väldigt mycket i vissa scener. (Tror det var ovanligt för filmer på den tiden?) Kan störa mig på det annars. Men inte i denna filmen. Det passar liksom in.

Real Time Analytics