Flowing into the night

2013-05-29 | 23:02:37
 
The Kinks - Waterloo Sunset

Thaibuffé och Födelsedagsfirande

2013-05-28 | 23:04:00
 
Tilda fyllde 21 år idag.Grattis! För att fira detta drog vi ner till "Kinan" och käkade buffé i eftermiddags. Som vanligt var det himmelskt gott. Vi stannade sedan kvar där rätt länge efteråt (helt omöjligt att röra sig efter man ätit buffé ju, blir så jäkla mätt!) och bara snackade och tog det lugnt. Åt även efterrätt: glass med chokladsås. När vi kände oss klara blev det sedan en sväng på stan, innan det begav sig hemåt igen. Stannade även till en snabbis på hemvägen och köpte en pärontårta (jättegod var den) och så hade vi tårtkalas på kvällen.
 
I går var Zarah här i några timmar och spelade tv-spel. Resident Evil 4 närmare bestämt. Jag bara älskar det spelet så himla mycket, alltså. (Även fast man sitter och skriker i panik mesta delen av tiden typ). En sak som var mindre bra var dock att internet bestämde sig för att dö i går kväll, och sedan fortsatte vara nere hela dagen idag. Fick inte tillbaka det förrän vid nio-tiden i kväll typ. Där snackar vi abstinens deluxe. Rätt sjukt egentligen vad handikappad man känner sig utan det. Är nästan som att världen har gått under eller något.

Grillspett och Lördagskvällen

2013-05-26 | 23:28:34
 
Tjoho! Min lördagskväll (i går då alltså, haha, jag vet att det är söndag idag) började med häng på balkongen och grillning i kvällssolen. Jättemysigt var det! Vi grillade grillspett, och till detta blev det tsatsiki och baguette. Så himla gott! Var faktiskt ett tag sedan jag käkade grillspett senast nu. Så det var much appreciated. Och vad gott allt smakar när man är utomhus också. Detta måste vi göra om snart! Några timmar senare blev det sedan film. Vi såg This Means War. Den var bra, men mest rolig. Haha. Lite tidigare under dagen var även mormor här och hjälpte till att plantera nytt i rabatterna. Så nu har vi en massa fina, färgglada blommor här utanför också. Härligt!

Darin på Liseberg

2013-05-25 | 02:23:00
Bilderna är tagna av mig.
 
Drog in till Liseberg och kollade på Darin tidigare i kväll. Tilda hade fixat fotopass, så jag stod mest och hängde i publiken tills hon var klar och kom och joinade mig. Sedan stannade vi och såg klart resten av konserten. När den var slut flummade vi sedan runt en stund inne i parken innan det blev dags för hemgång. Detta är förmodligen bara den första av många konserter jag kommer gå på i sommar. Spenderade tex ganska många kvällar framför Stora Scenen på Liseberg förra sommaren. Tycker det är så mysigt att bara dra dit spontant och kolla på random band/artist en stund och sen gå runt och kolla på folk, ta en glass eller kanske åka något. Helt perfekt ju!

22 Maj

2013-05-22 | 22:34:00
 
Var ute och gick en långpromenad i skogen tidigare idag, innan middagen. Tycker själv att jag har blivit alldeles för lat när det kommer till att motionera nu. Förr tex, var jag ute och gick och "powerwalkade" mycket oftare. Var och varannan dag i perioder till och med. Vad hände med det, liksom? Börjar väl bli gammal nu eller något, haha. Har även börjat bli extremt pepp inför Cypernresan (är ju mindre än en månad kvar tills vi åker nu). Wohoo! Måste bara köpa lite mer sommarkläder som jag kan ha på mig när vi är där nere. Känner att jag behöver det faktiskt. Haha. Har dessutom funderat på att köpa en liten kompakt digitalkamera att ha med mig. Har faktiskt inte haft en "riktig" kamera på ett par år, sedan min förra digitalkamera gick sönder (har lyckats göra sönder tre stycken sammanlagt, woops). Samtidigt så känns det som att iPhonen har tagit över den rollen nästan helt och hållet numera. Så behovet har väl inte direkt varit det största. Men nu har jag alltså kommit fram till att det nog skulle vara bra att komplettera med en "kamera-kamera" också. Så får det bli!

Iker Casillas

2013-05-20 | 20:21:00
 
Han fyller 32 år idag.
Happy Birthday, Iker!

Eurovision 2013

2013-05-19 | 23:57:00
She did a great job, okay.
 
Såg Eurovision-finalen i går kväll. Var ju såklart extra spännande i år just eftersom det var Sverige som höll i det. Först var jag lite orolig och tänkte typ "men herregud, hoppas vi inte skämmer ut oss totalt nu", och sånt där. "Hela världen kollar ju!". Vissa år har det ju tex varit total katastrof, och man har undrat hur i helsike de valde programledare osv. But not this time. Tycker Petra gjorde ett alldeles utmärkt jobb, och har svårt att tänka mig någon annan göra det bättre än henne. Läste även att det var många som tyckte att hon var den bästa "hosten" någonsin. Sen tycker jag även resten av upplägget var väldigt bra (hur mycket man nu kan påverka det i ett sånt här program). Ser ju ungefär likadant ut varje år, menar jag. Inslagen mellan uppträdandena var också helt ok. De var roliga, och det var inget som kändes överdrivet eller pinsamt. Så med detta sagt så tycker jag att det var ett lyckat och underhållande program we brought.
 
Fastnade lite för Ungern's bidrag. Skön låt.
 
Angående bidragen så, well, kollar jag ju inte direkt för att jag gillar musiken. Jag kollar mest för att det är roligt att kolla. Var väl ungefär som vanligt. Finns ju dock alltid några som "sticker ut" lite mer än de andra (Grekland och Rumänien, känn er träffade). Och som jag skrev i förra inlägget så hade jag faktiskt inte hört Sverige's bidrag tidigare. Så när Robin framförde låten i går kväll så var det första gången jag hörde den någonsin. Och den var faktiskt inte så dålig som jag trodde. Tror dessutom att jag har lyckats få refrängen på hjärnan. Jädrar, vad beroendeframkallande den är! Hemskt ju. Hur som helst. Om jag tycker rätt bidrag vann? Nej. Jag är ledsen, men jag tycker faktiskt inte Danmark's låt var så bra. (Inte för att det fanns några speciellt bättre att jämföra med). Hade väl egentligen ingen favorit under kvällen. Men tyckte Ungern's bidrag var rätt unikt och stack ut från mängden. Så de kunde vunnit tycker jag. Eller Sverige.

Att falla på mållinjen

2013-05-18 | 16:46:13
Gårdagens middag (plus lite dressing och krutonger).
 
Howdy! Dagen började med en hallon/blåbärmilkshake. Brukar alltid annars dricka te. Morgon och kväll. Oavsett vad. Men just nu är det alldeles för varmt för att det ens ska kunna kännas bra. Så det fick bli en milkshake istället helt enkelt. Inte helt fel det heller faktiskt.
 
Igår kväll spelades finalen av Copa del Rey mellan Real Madrid och Atlético Madrid. Har gått och varit nervös inför denna matchen ett bra tag. Ville så himla gärna att de skulle få vinna detta nu. Speciellt efter den tunga förlusten mot Dortmund i Champions League semifinalen för ett tag sedan, och nu efter att Barcelona vunnit La Liga. Så önskade man ju självklart att Real också kunde få vinna något. Men icke. Det som såg ut att börja så bra i går, med ett mål från Ronaldo tidigt i första halvlek, slutade tillslut med förlust på 1-2. Och inte nog med att de förlorade, så kändes det även extra surt att det var mot just Atlético. Hatar verkligen det laget, haha. Men okej. Jag är fortfarande glad att Chelsea fick en titel i år i alla fall. Även om det nu hade varit roligare om båda ens favoritlag fått vinna något..
 
I kväll är det ju som bekant Eurovision-final. Har som vanligt inte följt varken Melodifestivalen eller semifinalerna i ESC alls. Så jag har absolut ingen aning om vad som väntar. Har faktiskt inte ens hört Sveriges (eller något annat lands heller för den delen) bidrag. Tror det är lika bra. Haha. Så ja, det tänkte jag se på i alla fall. Och så ska vi grilla innan dess också. Ska bli nice! Hoppas alla får en fin lördag!

Europa League Final

2013-05-15 | 23:41:00
Chelsea - vinnare av Europa League 2013.
 
Alltså jag vet inte ens vad jag ska säga just nu, förutom att jag är så förbannat lycklig! Finalen i Europa League spelades i kväll, mellan Benfica och Chelsea. Jag var skitnervös såklart (som alltid inför en viktig match) och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Vad som helst kan ju liksom hända. Cardozo's offsidemål (som ju var matchens första "mål") höll på att ge mig en mindre hjärtattack. Så när Torres sedan gjorde mål en stund senare så dog jag nästan. Seriöst. Jäklar, vad vi skrek då! Haha. Och det var inte vilket mål som helst heller. Fasen, vad snyggt det var! Wow! Det är detta jag älskar med Torres. Han kanske inte alltid gör mål, men när han väl gör det så leder det alltid till något stort. Ledningen blev dock inte speciellt långvarig, då Cardozo fick ta en straff kort därefter, och den gick in. Då var det tillbaka till oavgjort igen, och så fortsatte det också att vara ganska länge. Ända fram till slutet av tilläggsminutrarna, då Ivanovic tillslut smällde in ett mål, och lyckan var total. Då visste man att vi hade vunnit. Wohoo! Var så jäkla härligt att se dem stå där uppe med pokalen och medaljerna i högsta hugg. De vann Champions League förra året, och nu Europa League detta. I'm so proud!

Sommarshoppingen har börjat

2013-05-14 | 15:35:00
Hello! Tänkte bara skriva vad jag har haft för mig de senaste dagarna, eftersom uppdateringen fortsätter vara som den är. Haha. Först och främst så har jag lyckats gå och bli sjuk. Inte sådär jättefarligt dock (ännu i alla fall, får hoppas det inte blir värre nu bara). Så det är lite tråkigt. En roligare sak är att jag har börjat shoppa så smått inför sommaren. Har bland annat köpt två nya kjolar (och jag använder aldrig ens kjol i vanliga fall, så det ska bli intressant, haha). Har även köpt en typ vår/höstjacka. Inser nu att den kanske inte direkt kan tillhöra kategorin "sommarshopping". Men saken är den att jag har varit ute efter en sån här jacka väldigt länge, så när jag väl såg den så kände jag mig nästan lite tvungen att köpa den. Har även en hel del fler saker jag "måste köpa", men detta känns som en bra början.

Star Trek Into Darkness

2013-05-11 | 21:54:00
 
Var och såg Star Trek Into Darkness på bio i går kväll, och fy helvete vad bra den var! Vågar faktiskt påstå att jag älskar den. Haha. Riktigt, riktigt bra var den! Perfekt balans mellan action, humor, karaktärsutveckling och spänning. En sån där film man kan se om och om igen. Gillade ettan sjukt mycket också, men denna var nog snäppet bättre ändå. Känns tex som att man kom karaktärerna närmare denna gången. Och personligen blev jag väldigt glad över att Spock fick mer utrymme, då han är min favorit. Jag tänker inte gå in för mycket på detaljer angående handlingen. Men det är det vanliga konceptet: Ett hot uppstår, och besättningen på Enterprise ger sig iväg på ett farligt uppdrag för att stoppa gärningsmannen. Och så sker det såklart en massa oförutsedda händelser på vägen som ändrar deras förutsättningar. Filmen hade ett bra tempo hela vägen igenom, och trots sin längd på över två timmar, så gick den alldeles för fort. Sammanfattningsvis så känns det som att filmen verkligen levde upp till mina förväntningar.

Sid Vicious

2013-05-10 | 16:36:23
(10 maj 1957 - 2 februari 1979)
 
Han skulle ha blivit 56 år idag.
Happy Birthday, Sidney! ♥

Irritation, skador och vinst

2013-05-08 | 23:42:00
Fick ett ryck häromdagen och hämtade några gamla filmer jag inte sett tidigare + några gamla favoriter. Har redan hunnit se en del av dem, och kan inte säga annat än att jag typ älskat varenda en hittills. De är så himla mysiga på något sätt! Funderar även på att kanske slänga in små recensioner av filmerna här framöver. Mest för att det är roligt då, men även för att skapa en översikt över filmer jag sett.
 
Både Chelsea och Real Madrid spelade även idag. Ungefär samtidigt dessutom, så det fick bli att man såg första halvan av Chelsea vs Tottenham, för att sedan byta över till Real Madrid vs Málaga i periodpausen. Såg sedan hela deras match rakt igenom, med ett kort avbrott för att se sista kvarten av Chelsea's match. Lyckligtvis så infann sig detta precis när Real hade periodpaus. Snacka om tajming!
 
R.I.P Torres mask. Haha. 
 
Chelsea vs Tottenham slutade 2-2, och höjdpunkten var väl Oscar's mål då. Detta var även första matchen sedan skadan, som Torres spelade utan sin mask. Måste erkänna att det faktiskt kändes lite tomt utan den. Man hade typ vant sig vid den nu på något sätt. Haha. Fast nej, trevligare att se hans ansikte faktiskt. Och så hade jag ju såklart hellre sett en vinst här. Men oavgjort är ju bättre än förlust så.
 
Ronaldo har nu gjort 200 mål på 197 matcher sedan han joinade Real Madrid.
 
Angående matchen mellan Real Madrid och Málaga så har jag en del kommentarer. För det första så stör jag mig så oerhört mycket på Mourinho just nu att det inte ens är roligt. Han låter fortfarande inte Iker spela, trots att han är i form att spela igen, och har varit det länge nu. Men han håller fast vid att han tycker Diego är bättre. Och visst, han är inte dålig. Absolut inte. Men alla vill ha tillbaka Iker nu. Alla. Det är fan på tiden att han får göra sin comeback nu! Extra påtagligt blev det dessutom när Málaga's målvakt blev skadad, och de var tvungna att göra ett målvaktsbyte. Behöver jag ens säga att jag satt och tänkte "Varför kan inte vi också få byta ut vår målvakt?" då.
 
Özil gjorde ett av Real Madrid's alla sex(iga) mål. Slutresultat: 6-2. 
 
I övrigt så gjorde även Ronaldo sitt 200:e mål för Real Madrid. Var en extremt nära frispark, med en mur stående precis framför honom i målet. Men ändå så lyckades han skruva in den. Så jäkla snyggt! Özil gjorde också ett otroligt snyggt mål, men tråkigt nog blev han skadad fram emot slutet av matchen, och var tvungen att bäras ut på bår. Jag hoppas verkligen inte det är allvarligt. Vi behöver honom!

Grill och sol vid havet

2013-05-07 | 22:11:00
Random bild jag tog i köket innan vi åkte. Tyckte solen sken in så fint. Haha.
 
Stack ut några timmar till havet i eftermiddags och grillade (korv med bröd) och solade. Man får ju passa på nu när det går, liksom. För det ska tydligen regna nu i några dagar framöver hörde jag. Lite tråkigt faktiskt. Men men, inte mycket att göra tyvärr. Var hur som helst riktigt härligt, och första stranddagen för mig i år. Känns bra! (Om jag lyckades få någon färg eller inte låter jag dock förbli osagt). Haha.
 
Såg även om Star Trek (från 2009) i kväll igen. Såg den för första gången strax efter att den hade kommit ut, men hade typ glömt bort hela handlingen nu. Så tänkte det kunde vara bra att fräscha upp minnet lite, med tanke på att tvåan (Star Trek Into Darkness) nyligen kommit ut, och för att vi ska gå och se den på bio nu på fredag. Woho! Ska bli skoj. Tyckte själv ettan var väldigt bra (och detta kommer från en som inte är sådär jättemycket för sci-fi i vanliga fall, ska ni veta). Så nu hoppas jag självklart att tvåan kommer vara lika bra den!

Där fick ni, typ

2013-05-05 | 23:28:00
Kaká firar sitt mål.
 
Ok, känns som att jag bloggar väldigt mycket om fotboll nu för tiden. Men samtidigt så får man ju faktiskt väga in att om man följer två lag parallellt, och tänker sig att båda dessa spelar i snitt två gånger i veckan, så blir det ju en del matcher i längden liksom. Real Madrid mötte Valladolid igår kväll, och precis som väntat så blev det en del mål gjorda. 4-2 närmare bestämt. Ronaldo gjorde två av målen, och Kaká gjorde ett. Idag spelade Chelsea borta hos Manchester United. Lagen var otroligt jämna hela vägen igenom, och det stod faktiskt noll-noll ända fram till de sista minutrarna, då Chelsea äntligen fick in ett mål och vann. Kändes så jäkla skönt. Speciellt med tanke på att det var en bortamatch, och att det var mot just Manchester United (haha). Så, med andra ord: en väldigt bra fotbollshelg för min del!

Nachotallrik, Fotboll och Film

2013-05-04 | 05:02:56
 
Efter besvikelsen att Real Madrid åkte ut ur Champions League i tisdags, så känns det nu lite bra att Chelsea är vidare i final i Europa League i alla fall. Alltid något, ju! De mötte Basel igår igen, och vann då med 3-1 (sammanlagt 5-2). Extra bra känns det också eftersom det var Torres som gjorde deras första mål, och eftersom det var ett tag sedan han gjorde det senast. Börjar tro att det är något med masken han har på sig. He's Zorres! Haha. Sedan kom de två andra målen väldigt snabbt efter det. Idag har jag haft så roligt som att jag har dammsugat, duschat och lagat mat. Vi gjorde nachotallrik. Helgtradition, typ. Hehe. Och så har jag sett två filmer. Den första var en sjukt konstig film som hette Hot Fuzz. Den andra var Air America, en film jag sett så många gånger att jag tappat räkningen. Så bra!

Första Maj

2013-05-01 | 21:56:00
Så var det redan maj nu då, ja. Snart sommar ju för guds skull! Woho! Hoppas alla hade en trevlig Valborg och sådär förresten. Själv gjorde jag inget speciellt direkt. Real Madrid mötte Dortmund i semifinalen av Champions League. Efter deras senaste möte låg de under med 1-4, och möjligheterna att ta sig till final kändes därför ganska små. Men så, under matchens sista tio minuter, så lyckades Real Madrid smälla in två mål, och man fick upp hoppet för en kort stund. (Hela sista kvarten var jäkligt intensiv skulle jag vilja säga). Men tyvärr så räckte det inte hela vägen, och det slutgiltiga resultatet efter båda matcherna blev alltså 3-4. Känns tråkigt att det var så himla nära ändå. De lyckades nästan med det "omöjliga". Ett mål till, och vem vet vad som hade kunnat hända, liksom? De kämpade på tappert, ända fram till slutsignalen. Det ska de verkligen ha cred för tycker jag. Nu satsar vi stenhårt på nästa år istället. Hala Madrid!

Real Time Analytics