Fondue

2009-08-29 | 20:46:19
Dagens middag: Köttfondue. (Fläskfilé, grönsaker, frukt, dip, baguette och cola.) Smaskigt! Är skitmätt nu. Äter alltid för mycket.



Kategorier

2009-08-29 | 14:48:33

För att göra det lite lättare att hitta på min blogg, har jag nu gjort som många andra bloggare och skapat kategorier. Har funderat på det ett tag men har bara tyckt att det verkat onödigt. Men ja, nu är dom där i allafall. De kategorier som finns nu är:

Allmänt
Bloggen
Film/tv/musik
Kläder/smink
Listor/tips
Shopping

Fler kommer säkert att tillkomma i framtiden efter behov.


Stickat hos Gina Tricot

2009-08-29 | 14:18:26



Jag har väl egentligen aldrig varit sådär jätteförtjust i stickade, stora tröjor. Tycker det påminner mest om vad man var tvungen att dra på sig om hösten/vintern som barn när man skulle ut och leka. Det är inte direkt vackert, eller känns speciellt uppklätt. Men när jag fick syn på Ginas annons för stickade tröjor för 149 kr, så bara "poff", ändrades min uppfattning radikalt.

Tröjorna på bilden ser ju faktiskt riktigt snygga ut. Nu vet inte jag om det beror på att modellen kan bära upp dem väldigt bra, men jag tror nog att jag skulle kunna få för mig att köpa en sån bara för att testa. Dom ser faktiskt ruggigt mysiga och bekväma ut. Dessutom har jag ju redan köpt de lackleggings (som också dom syns på bild) från Gina Tricot. Så då ser jag ju i allafall ett sätt jag skulle kunna matcha den på.

Dock är jag nog lite sent ute, då dessa tröjor verkar vara gillade av många fler. Verkar vara sjukt populära eftersom de nästan är slutsålda i alla färger. Tex på Ginas hemsida finns de bara kvar i 4 färger. I går kväll när jag kollade in fanns den i betydligt fler. Hade väl egentligen mest viljat ha den färgen som modellen har på första bilden i annonsen (beigerosa?), men whatever. It's gone. Eller kanske finns den kvar i vissa butiker fortfarande?

Här är i allafall de fyra färger som finns kvar på webbshoppen. Funderar på den vita, kanske? Alla funkar väl egentligen så.. spela roll.


She's got the look

2009-08-28 | 20:37:50
Bläddrade igenom tv-tidningen lite förut för att kolla efter något att se på i kväll. Det är ju ändå fredag, så någon bra film måste det väl gå, ellerhur? I allafall. Jag satt där och skumläste på alla kanalerna, och så bara fastnade mina ögon på en titel som löd: "She's got the look". Wow, tänkte jag direkt. Det måste ju vara något slags tjejprogram, med utseendefixering och saker. Och jag bara älskar sådana program! Realityserie dessutom, måste ju vara bra.

Det visade sig att jag var inne på rätt spår. Programmet går ut på att de ska hitta en ny supermodell. Men inte vilken supermodell som helst, utan hon ska vara 35+. Det är alltså lite som Top Model, fast med äldre kvinnor i stället för tjejer. Kul när det är lite annorlunda, tycker jag. Så ja, jag såg programmet och det var helt ok. Första avsnittet gick i dag, och det är sammanlagt 6 avsnitt. Om du är intresserad så går det alltså på fredagar kl 19.00 på kanal 5.

De 10 st som blev utvalda. I mitten i lila står supermodellen Kim Alexis.


Såg dessutom att det snart börjar en ny säsong av Top Model också. Har saknat det faktiskt. Ska definitivt se på det. :)

It's raining like a bitch

2009-08-28 | 15:09:15

Det regnar ute. Fullständigt forsar ner som att det aldrig kommer ta slut. Sitter här och smsar med Tilda, och tydligen regnar det lika mycket på Tjörn. Fast ja, egentligen är man väl ganska van. Regn är väl ändå Sveriges vanligaste väder? Men det hjälper inte, det är lika tråkigt ändå. Blött, kallt och mörkt. I bland önskar jag att jag bodde i ett varmt land alltså, haha. Det skulle vara skönt.
 
Fast det kanske är som folk säger. Om man flyttar i från ett land med olika väder, till ett varmt land, så blir det tillslut så att man saknar årstiderna. Det blir för enformigt helt enkelt med bara sol, sol, och värme. Fast är inte Sveriges väder också rätt enformigt om man tänker efter? Menar det regnar väl ändå 90% av året? Hellre enformigt med bara sol än enformigt med bara regn. Det tycker i allafall jag.


Jag vill göra något

2009-08-27 | 15:55:41
I'm so bored right now. Har inte gjort något vettigt alls i dag. Gick som vanligt upp för sent, gjorde frukost och satte mig framför datorn. Läste lite bloggar, kollade nyheterna på H&M's hemsida och loggade in på msn (typ ingen online eftersom alla är i skolan/jobbar/gör annat.) Och det är väl i stort sett så min dag har sett ut, kortfattat. Så otroligt tråkigt!

Jag vill göra något. Jag vill åka i väg någonstans, hälsa på någon, resa, börja plugga igen eller varför inte börja jobba? Klarar seriöst inte detta längre, haha. Det värsta som finns, är att själv behöva bestämma vad man ska göra. Jag behöver någon som ger mig order. Jag behöver bli tvingad. Jag vill inte bara gå hemma längre.
 
Det har gått precis en vecka sedan vardagen började. Fast eftersom helgen inte räknas (för då är ändå alla lediga) så har det egentligen bara gått fem dagar typ, av för-mycket-ledighet. Och jag är redan dödsuttråkad. Hur ska detta gå?

I går åkte jag ut till havet en stund och kollade på solnedgången. Det var nice. Skulle vilja göra något liknande i dag för jag måste ut härifrån. Men vädret i dag är inte direkt på topp. Det regnar inte, men det är liksom mulet. Får hoppas på i morgon då kanske, eller helgen!

Vad jag köpte

2009-08-26 | 15:56:40
Kom på att jag bara visade kläderna jag provade i går, och inte vad jag faktiskt köpte. Försökte ta bilder i gårkväll men ljuset sög, så jag väntade tills i dag. Trots att jag provade typ hundra plagg sammanlagt, slutade det faktiskt med att jag bara köpte tre. Och alla tre på Gina dessutom. Men har man en favoritaffär så har man. ;)

Cremefärgad cardigan i XS, 299:- och svarta lacktights i XS, 149 kr. Hade iofs redan ett par typ lacktights, men dessa var blankare än dom andra.

Vit top med svart tryck i S, 129 kr. (Fanns ej i XS, men får ha den lite oversize). Nu när den är lite längre kan jag ha den till leggings. Smart!

Amanda provar kläder

2009-08-25 | 18:09:24

Japp, då var man hemma igen från Stenungsund. Tandläkarbesöket gick bra och jag var bara där inne i ca en kvart. Jag fick göra två olika sorters avtryck, för att dom ska kunna kolla att tandställningen har gett resultat. Först fick jag en konstig blå massa i munnen, som var ganska lös från början och sedan stelnade. Smakade svagt av mint. Sedan fick jag också en slags röd.. vaxgrej som var rätt varm och det kändes som att tugga på stearin, hehe. Den smakade typ vaxvaxvax. Efter detta var klart fick jag gå. Och som sagt om exakt en vecka blir jag av med tandställningen!

Eftersom det kändes rätt onödigt att bara åka hem igen efter att bara ha tillbringat en kvart i staden, valde jag att gå runt lite i affärer. Jag var inne i både sko och klädaffärer. Sprang runt lite överallt helt enkelt. Tog inte bilder inne i alla butiker(kändes tex rätt dumt att ta upp mobilen och ta bilder på skorna jag provade när det var en massa folk runtomkring). Men några blev det i allafall:

Först var jag inne på Cubus. Testade lite one-shoulder-toppar.

Paljettvästen var i fel storlek så jag orkade inte.

Mini Andén måste nog vara en av mina favoritmodeller. Så sjukt snygg!

Sedan blev jag kär i omklädningsrummen på Lindex.

Haha, vad kort och fet jag såg ut här. Jag är en 175 cm lång, OKEJ.

Testade leggings på barnavdelningen + min lilla fina väska från Åhlens.

Sist men inte minst var jag på mitt älskade Gina Tricot.

Testade jeansleggingsen och toppen. Står Black och White på den.

Och provade mer..

Kenzas egendesignade skinnjacka. Läcker var den.


Busstider

2009-08-25 | 10:43:12

I morse hade jag för första gången på länge ställt min "väckarklocka" på ringning. Andledningen till att jag fick göra det i dag, var för att jag snart ska åka in till Stenungsund för att gå till tandläkaren. Eftersom jag har tandställning, och de inte har någon tandläkarmottagning där jag bor där de har hand om tandställningar, måste jag alltså åka dit. Lite krångligt men vad ska man göra?

En bra sak är dock att snart behöver jag inte göra det mycket längre, eftersom jag blir av med den om exakt en vecka (tisdagen den 1 september). Längtar.

Är just nu inne på Västtrafiks hemsida och kollar upp vilka olika bussmöjligheter jag har. Det visade sig inte vara så många. Som jag ser det så har jag egentligen bara 2 alternativ. Men eftersom ett av dem innebär att jag är framme tre minuter innan jag ska vara där (har en tid klockan 13.00), så får jag helt enkelt ta det andra. Visst skulle jag kunna chansa, men det skulle inte vara så bra om den blev försenad eller liknande. Så jag tar den som avgår 11:56. Jag får helt enkelt sitta i en halvtimma och vänta i väntrummet innan jag får komma in. Hellre lite för tidig, än lite för sen.



I bland önskar jag att jag varit smart och tagit körkort som alla andra. Men det är lite för sent påkommet nu. Jag får göra det när det blir. Nu ska jag i allafall äta lite frukost och göra mig i ordning. Skriver igen när jag kommer hem. Ska eventuellt stanna kvar en stund efteråt och gå runt och kolla i affärer. Var ju så längesedan (nooot).


Snygg skinnjacka

2009-08-24 | 17:05:21
Fick hem Ellos senaste katalog i brevlådan i dag och satte mig såklart och bläddrade igenom den till frukosten. Den var verkligen inte ens i närheten av att vara lika tjock som H&M-katalogerna brukar vara, men det fanns faktiskt en del snygga grejer. Mest fastnade jag för denna skinnjacka. Hade nog slagit till och köpt den om det inte hade varit för att jag redan har två stycken hängande i garderoben. Känns lite onödigt med en till, liksom. Men snygg var den.



Den kostar i allafall 999 kr och finns i färgerna Cognac (brun) och Svart.

Rensning

2009-08-24 | 00:37:59
Känner att jag har alldeles för mycket bilder och filer som ligger och skräpar i datorn, så jag kör helt enkelt i gång en rensning/städning nu. Vet inte varför jag sparar på så mycket skit, men på något sätt så bara hatar jag att göra mig av med saker. Detta gäller även materiella ting som tex möbler, kläder och leksaker. Det finns för många minnen! Men i bland är det faktiskt nödvändigt, och just nu är det ett sånt tillfälle. Kommer kännas bra efteråt också, hoppas jag.

Update: Efter ca en timmas rensande har jag nu lyckats göra mig av med ca 500 bilder/filer. Det var verkligen inte lätt i början, men efter ett tag släppte det och det blev lättare att vara kritisk. Är nöjd nu faktiskt.



- Yes, please.

Jag vet jag är lame..

2009-08-23 | 18:23:36
..men jag måste ändå bara få skriva och berätta att jag hade ett litet besöksrekord i går! Hela 20 personer hade orkat klicka sig in på min lilla blogg under gårdagen. Det kanske inte är sådär jätteimponerande, men för mig är det mycket. Så ja, det var roligt! Statistiken går (om än inte stadigt) uppåt! Tack ni som kollade in. :)


Ny design?

2009-08-23 | 14:37:14
Sitter här och funderar på om det kanske börjar bli dags att göra en ny design på bloggen. Har trots allt haft samma sedan jag startade i maj. (Just for the record, när jag säger att jag ska byta design så menar jag ingen stor förändring.) Det har jag alldeles för lite skills till. Men ja, kanske kan ändra bakgrundsfärgen och göra en ny banner, or something. Alltid något, haha? Nej, gud var tråkig jag är. Men seriöst det är typ allt jag klarar av. Vi får se vad som händer, helt enkelt.


Konstiga samtalsämnen

2009-08-22 | 21:18:26
Satt och pratade med Ellen på msn tidigare i dag och som vanligt gled vi in på konstiga samtalsämnen. Minns inte exakt vad vi pratade om innan, men av någon andledning kände jag för att ta upp kvinnan som gift sig med Berlinmuren. 


Visst skriver vi mycket "haha" ? :P

Men alltså, jag tycker seriöst det är skumt egentligen. Hur kan man vara attraherad av ett föremål/objekt? Ugh.


Femtioårskalas

2009-08-22 | 01:57:21

Hur skriver man femtioårskalas med siffror? Det blev jag rätt osäker på först när jag skrev rubriken så det fick bli att jag skrev med bokstäver. I hate being wrong, you know.

Var i allafall på femtioårskalas i dag hos min morbror. Dom hade öppen mottagning så man fick liksom droppa in lite när man själv ville. Vi kom rätt sent, och stannade bara i två timmar. Men det räckte, typ.

Det första vi gjorde när vi kom var att gå in och hälsa på "alla". Var rätt mycket folk där man inte känner, men det är bara trevligt med mycket liv och rörelse. Vi gick och tog mat och satte oss ute på baksidan av huset. Till huvudrätt fanns potatisgratäng och tacogratäng. Jag tog potatisgratäng, cause you know how much I like potatoes, right? Hällde lite gräddsås på också och det visade sig vara jättegott, hehe. Till gratängen fick man även en köttbit, direkt från grillen. Haha, jag älskar grillad mat. Tredje dagen i rad jag äter grillat nu.

Efter maten fick man även ta efterrätt. Det fanns flera olika tårtor, kakor och godsaker. Jag och Tilda gick och tog åt oss allt som såg gott ut och gick och satte oss på framsidan av huset denna gången. När vi hade ätit klart var vi så mätta att vi inte orkade röra oss. Vi satt då och pratade och tog bilder av oss själva, varandra och ja, runomkring. Under tiden minglade folk loss inne i huset.

När klockan blivit nio, tackade vi för oss och gick. Åkte raka vägen hem och satte oss sedan framför tvn och såg på den första Rockyfilmen. Jag vet inte varför egentligen, men jag tror jag älskar Rocky. Det är något med han som gör mig glad. Haha. It's love right there. Eller något? <3

Tog i allafall lite bilder under kvällen. Varning för några egobilder längst ner där.


Moa hade fått en ny moppe. Hihu.

Glömde ta bilder på själva maten men ja, sallad och bröd, någon?


Efter maten blev det som sagt fika, yum.

Haha fick ta om denna bilden typ 20 gånger innan jag blev nöjd.



I love Rocky

2009-08-21 | 21:47:46



Som jag skrev i ett blogginlägg på min födelsedag, så var ju en av mina presenter en DVD-box med alla sex Rockyfilmerna. Det var inte längesedan jag såg filmerna på tv, men jag känner ändå att det är dags att riva av plasten och köra igång en ny omgång där jag ja ser på alla filmerna igen från början till slut. Fredagsfilmen blir därför Rocky! :)


Black cat

2009-08-20 | 23:56:51

Gud, hur varmt har det inte varit i dag då?! Helt underbart ju! Precis när man har gett upp hoppet och tänker att det har börjat vända tillbaka och bli kallare och man har börjat omfamna tanken om att hösten är här, så kommer solen och värmen tillbaka. Har dessutom hört att det kommer vara fint väder nästa vecka, så vi får hålla tummarna på att det stämmer.

Självklart kunde jag inte hålla mig inne en sånhär fin dag, utan jag åkte ut till Svartedalen (I know, jag var där för två dagar sedan också men jag typ BOR där på sommaren). Grillade korv, solade och tittade på folk som badade. Superhärligt.

Tog bilder men dom blev inge bra. Så ni får hålla till godo med två fina bilder på en av våra katter, Nisse, som vi har haft sedan år 2000. Han är typ översocial. Sitter utanför min dörr och jamar hela nätterna. Irriterande? Ja. Men man kan inte bli sur på honom. Han är bara för söt! :)




Och ja, jag gillar närbilder.


Men jag då?

2009-08-20 | 14:34:19
I samband med alla dessa skolstarter och folks snack om att allt går tillbaka till den "normala vardagen" igen, har jag faktiskt börjat känna mig ganska.. onormal.

Själv tog ju jag studenten i juni, och är därmed klar med skolan for now och för ett tag framåt. Nu när alla börjar jobba eller gå tillbaka till skolan igen, sitter jag bara här helt sysslolös och undrar vad jag ska hitta på. Alla har något att göra, utom jag. Men what about me, då? Ska jag bara sitta här dag ut och dag in och inte göra någonting alls? Det kanske låter soft, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag bli sjukt superrastlös.

Det är en sak att vara ledig över sommarlovet. Den tiden behöver man för att varva ner emellan två skolår. Då är alla lediga, så då är det ingenting konstigt med det. Däremot är det konstigt att fortsätta stanna hemma som om ingenting har förändrats, när det har gjort det för alla andra runt omkring en.

Sommarlovet är liksom slut nu. Det kan jag inte ignorera. Jag borde också ha något "next up" i mitt liv. Men det har jag inte. Inte ännu..

Grilla i skogen

2009-08-19 | 01:40:52

För några timmar sedan befann jag mig i skogen. Grillade fläskkotletter och åt till det potatissallad, tzatsiki och bröd. Nam! Jag tycker det är så mysigt att åka ut i skogen, sätta mig vid en sjö och sen grilla. Det är en såndär grej man bara kan göra på sommaren i stort sett. Alla andra årstider får man sitta inomhus och äta (boring). Hurra för att äta ute! Allt smakar mycket bättre då också, typ.



Haha, usch. Det var godare än vad det ser ut. Trust me.


Såg förresten på Wolverine i dag. Den var riktigt bra! :) Gillar alla X-men-filmerna men måste ändå säga att jag tycker 2:an är bäst. Fast denna var som sagt också bra. Kul när dom gör så man får lite mer background information om karaktärerna. Eller ja, karaktärEN.


Pancakes och Våfflan

2009-08-17 | 13:33:36


I går tog Tilda beslutet att sälja sina två marsvin Pancakes (den ljusaste) och Våfflan (obviously den andra). Hon hade helt enkelt inte tid med dom. Liksom det är ju bara så; när man är mindre så har man mer tid för sina djur men när man blir äldre finns det så mycket annat som står i vägen. Nu har dom i allafall fått ett nytt hem hos en barnfamilj på Tjörn. Hoppas de kommer att trivas där! :) Det tror jag att dom gör.

Varit på Kalas

2009-08-15 | 23:58:06

Blev bjuden på kalas i dag hemma hos Daniel (bror) och Linda. Daniel fyllde 32 år (grattis!). Han fyller egentligen inte förrän i morgon men ändå. Passade kanske bättre att fira i dag?

De hade bjudit typ hela släkten, plus några från Lindas familj. Det var alltså rätt mycket folk där. Men det var trevligt. Dom bjöd på kakor, bullar och sedan också två olika sorters tårta. Det var gott!

Fick även hälsat på deras nya katt Elvira, som de köpte för ett tag sedan. Hon var verkligen jättesöt och sjukt liten. Åh, vad jag älskar kattungar! Det påminner mig om hur det var när våra katter var små. Galet vad fort tiden går..

Vi stannade i ungefär två timmar innan det var dags att gå. De skulle nämligen ha ett lass med gäster till efter oss. Att dom orkar.. hehe.


Jag tog lite bilder i Örebro

2009-08-15 | 23:52:17
Tjoho.

Jag är inte död, jag har bara inte orkat skriva här förrän nu. Har inte haft tid heller för den delen. Kom i allafall hem i går efter att ha varit borta i typ tre dagar. För er som inte vet så har jag varit i Örebro på Gustavsviksbadet. Åker dit varje år och har gjort det sedan jag var.. yngre. Vet inte exakt hur många år men det är många. :)

Tänkte testa en ny grej nu, som innebär att jag lägger in fler bilder och skriver lite text, i stället för en massa text som ingen ändå läser och typ.. EN bild. Jag tror det blir bättre så. Här är i allafall några bilder jag tog när jag var borta (obviously.)

Vi stannade och fikade vid en rastplats efter ungefär halva sträckan.

På samma rastplats står detta flygplan. Tycker det är superhett.

Vi stannade en gång till, och hamnade då vid denna borg (turistbyrå).

Jag sträckte lite på benen och passade på att sola.

Framme på campingen. Vi bodde i en sånhär stuga. 20 kvm. Mysigt!

Fick köpa en ny bikini eftersom jag glömde mina egna hemma. Haha.

Gick runt lite i Gallerian på kvällen.

När vi skulle åka hem satt jag och Tilda en stund i Servicehuset.

Jag älskar servicehuset. Typ min favoritplats på hela campingen.

Hängde lite i "sminklogerna".

"Levande barn". Tyckte den var rätt kul. Brukar ju stå "lekande barn".

Hade fin utsikt när vi stannade på  ett ställe och åt på vägen hem.


Som ni märker så har jag inte tagit några bilder inne på själva badet. Och det är av den enkla andledningen till att jag inte vill ta med mig mobilen in på badet eftersom den kan bli stulen. Och vem orkar ta fram kameran när man åker grejer? Kan i allafall visa en bild på hur det ser ut där inne, för dom som inte varit där. Looks nice, huh?


I'm leaving tomorrow

2009-08-12 | 00:28:33
I morgon drar jag iväg igen, och denna gången försvinner jag till Örebro i några dagar. Kommer hem på fredag igen. Kommer inte kunna blogga igen förrän då, eftersom jag inte kommer ha tillgång till internet. Men det är lugnt. Skriver om min resa när jag kommer hem. Ciao!

Rätt BFF vann

2009-08-11 | 21:09:27



Yaay, Brittany vann! Jag var skitnervös att Paris skulle gå på Vanessas falska smicker, men hon fattade helt rätt beslut tillslut. Brittany Flickinger är den värdiga vinnaren. Woho. :)

Edit: Jaja, dom umgås ju inte längre egentligen. Paris har typ dumpat Brittany och dom pratar inte med varandra. Men ändå. Brittany var ju ändå normal. Undrar hur det hade gått om Paris valt Vanessa i stället? Riktigt kaos hade vi fått se på då.

Nu är det bara att vänta på att nästa säsong kommer till Sverige. Spännande!


Glasstårta

2009-08-11 | 20:01:07
På mitt "kalas" i går hade vi två stycken stora glasstårtor (hemmagjorda) som vi bjöd gästerna på. Och som vanligt efter kalas och tillställningar blir det alltid mat över. Så jag och Tilda tog precis en varsin bit av det som finns kvar och nu sitter jag här och vräker i mig det. Gott som satan är det! Glass, grädde, maränger, chokladsås och strössel.

Om några sekunder (jag kommer missa början som vanligt) börjar Paris Hilton's my new BFF. Och det är det sista avsnittet. Finalen, där hon väljer vem som ska bli hennes nya "bästis". Kvar finns Vanessa och Brittany, och jag hoppas för allt i världen att Brittany vinner. Vanessa är helt störd. Det kan ju vem som helst se. Hon är ingen kompis till Paris. Hon kommer alltid bara att vara ett galet fan. Så ja, heja Brittany!

Prison Break

2009-08-10 | 23:41:21


Såg precis ett avsnitt av Prison Break. Skulle det inte ha varit för att dom sa efteråt att det kommer ett avsnitt igen nästa vecka, hade man nästan kunnat tro att serien är slut. Hela stämningen de sista minutrarna av avsnittet var som att det var en avslutning på allt. Dom lämnade in Scylla, blev friade och alla var lyckliga. Sedan hoppar de 4 år fram i tiden, och "alla" återförenas tillsammas vid Michaels grav. Ja, för han dog. Huvudpersonen och hjärnan bakom hela expeditionen dog. Vad kommer att hända nu i serien liksom? Hur ska den kunna fortsätta? Det ska bli spännande att se.

Edit: Okay så, tydligen var detta visst det sista avsnittet. Men det ska typ ha kommit ut en extrautgåva på DVD, där dom visar vad som hände under de 4 åren vi inte fick se. Mellan det att dom blir fria, fram tills det vi fick se i slutet av detta avsnitt. Det ska vara ungefär 2 timmar långt. Kanske är det detta dom kommer att visa nästa vecka? Jag har ingen aning. Men det är inte helt omöjligt att det är så? 

Happy Birthday to me

2009-08-10 | 23:10:58

I dag är det den 10 augusti (bara en timme kvar men whatever), vilket betyder att jag fyller år i dag. 19 år närmare bestämt. Helt sjukt vad fort tiden går. Känns som det var i går jag fyllde 18. Jag börjar känna mig riktigt  jävla gammal nu. Nästa år är jag inte ens tonåring längre. How sick is that? Jag gillar inte att bli äldre. Verkligen inte. Punkt slut.

Har i allafall haft väldigt bra dag, trots omständigheterna. Hade lite gäster här hemma och vi åt tårta och jag fick presenter. Orkar inte göra någon detaljerad lista på det, men jag fick bland annat pengar, en blomma, presentkort och en Rocky DVD-box med alla sex Rockyfilmerna. Den är verkligen guld värd <3 Tack så mycket Tilda för den!


Packing VS Unpacking

2009-08-09 | 23:37:47



Håller just nu på med att packa upp min resväska. Att göra det måste vara något av det tråkigaste som finns. Det är ju precis som att städa. Man plockar upp sakerna ur väskan, och lägger sedan tillbaka dem på sin rätta plats. Sjukt enformigt. Inte konstigt att jag alltid skjuter det i flera dagar.

För det brukar jag göra. När jag hade varit i Tunisien förra sommaren tex lät jag resväskan ligga orörd i ca en vecka efter att jag kommit hem. Fick väl för mig att känslan håller sig kvar längre då, eller något. Och samma sak sker nästan varje gång jag varit borta en längre tid. Jag orkar helt enkelt inte. The unpackning can wait, liksom. Men i dag kände jag att jag ville vara duktig och göra det "direkt". Denhär gången väntade jag bara i några timmar innan jag tog hand om städningen. Framsteg!

Annat är det när man ska packa resväskan. Att packa är roligt. Det är som att lägga ett pussel ungefär. När jag ska packa min resväska inför en resa, blir jag skitivrig och springer fram och tillbaka mellan sängen (där väskan oftast står) och garderoben. Jag tar plagg för plagg ut ur garderoben och viker försiktigt ner det i väskan. Tills det tar stopp. Då blir det tråkigt. Då börjar jag fundera på om jag kanske gjort fel. Om jag inte skulle ha lagt ner dedär shortsen, för nu får jag ju inte plats med koftan. Så tar jag upp allt och börjar om igen. Flera gånger. Och tillslut när jag känner mig nöjd, drar jag igen dragkedjan och känner därefter en otrolig lättnad. Packningen är klar. Mission accomplished.

Tänk att det kan vara så olika att packa och packa upp sin resväska egentligen. Fast det är klart, det är två helt olika saker. Det är roligare att kasta saker på golvet än att plocka upp dem igen.

Och så för att avsluta detta inlägg kör vi en liten resväskefakta. Min reväska består alltid utav 99% kläder. Den restrerande 1% är nödvändiga saker såsom mobil, laddare, smink och lypsyl. Nu vet ni det.


I bland äter man ute

2009-08-09 | 18:31:24
En sak som jag har märkt är att på sommaren ökar ens normala "att äta ute"-dagar och skräpmaten flödar mer än vanligt. Vad detta beror på, kan jag endast koppla till lathet och bekvämlighet. När man har sommarlov/ semester vill man inte anstränga sig mer än nödvändigt. Vem orkar tex stå inne och laga mat i köket varje dag när solen skiner ute och man bara vill ut till stranden?

Därför tar de flesta människorna till med ett litet knep som kallas "att äta ute". Aldrig står man oftare på drive-inen till Mc Donalds eller Burger King än på sommaren. Inte heller bosätter man sig tillfälligt på diverse restauranger vid lunch och middagstid som under sommarmånaderna. Det är bara att konstatera; vi är för bekväma för att laga vår egen mat när värmen sveper över oss. Vi har ju trots allt bara sommarvärme i högst 3 månader om året. Resten av tiden regnar det konstant och stormar hindrar oss från att våga gå utanför dörren. Så who can blame us?

För att koppla ovanstående till mig eget liv, tänkte jag bara lägga in en liten lista på vad min lunch/middag har varit under de senaste 5 dagarna. Notera att detta inte är allt jag ätit under dagen. Detta är bara själva "huvudmålet". Sedan har jag ju ätit frukost, kvällsmat, godis, glass och mellanmål runtomkring detta. (Andledningen till att det är just 5 dagar denna listan täcker, är därför att jag var bortrest under fem dagar, och detta är vad jag åt på min lilla minisemester.)

Onsdag: "Lilla menyn" på Saloonen inne på Skara Sommarland. (Hamburgare, pommes och dricka).

Torsdag: Kebabtallrik inne på Saloonen.

Fredag: Fläskschnitzel, stekt potatis och bearnaisesås + sallad inne på Vågen i Mellerud.

Lördag: Nachotallrik inne på campingrestaurangen i Mellerud.

Söndag: Whopper Meal på Burger King i Stenungsund.

Har alltså ätit ute i fem dagar i rad. Minst. Minns inte hur jag åt innan jag åkte i väg men ja. Livet är härligt! :)

Hemma nu

2009-08-09 | 17:23:45
Så var man hemma igen efter en fem dagar lång utflykt i vårt avlånga land. Och vilka fem dagar det har varit! Jag har haft superkul och det har varit helt underbart i stort sett hela tiden. Tillfredställande på ett sätt som bara sommaren kan erbjuda, helt enkelt.

Här är en "kort" beskrivning (jag försökte skriva kortfattat men det gick inget vidare) på vår resa, dag för dag:

Första dagen gick vi upp supertidigt; 07.00 (jag tycker att det är tidigt i allafall). Vi åt frukost och tog hand om lite sista-minuten grejer, bla packning, innan vi tillslut lyckades komma i väg hemifrån vid halv 9-tiden. Vi stannade en gång på vägen på en mysig rastplats och fikade. När vi kom fram var det väldigt lång kö in till campingen. Mer än vanligt när vi brukar vara där. Men vi lyckades komma in ganska snabbt ändå. Eftersom vi ville utnyttja tiden inne på Sommarland fullt ut, körde vi i princip bara in bilen på vår plats och gick och bytte om till badkläder. Sedan gick vi in (ungefär vid ett-tiden). Spenderade som vanligt mest tid vid vattenlandet där vi höll oss i Sagopoolerna eftersom de mesta "åksakerna" hade milslånga köer. Men vi orkade ändå köa lite, och åkte Niagara en gång och Space Bowl en gång. Gick även till tivolit där vi åkte lite grejer. Testade bland annat den nya åkattraktionen Tranan, som faktiskt var väldigt kul. Stannade tills det stängde vid sju. Gick då tillbaka till campingen där vi slog upp tältet. Åkte sedan in till "stan" för att handla lite bröd och sånt. Åt sedan kvällsmat och pratade i mörkret innan vi gick och lade oss.

Andra dagen hade vi ställt klockan på 8 (vi gick upp denna tiden i stort sett varje dag vi var borta). Kokade te och åt mackor och försökte vara klara tills parken öppnade vid 10. Vi lyckades rätt bra. Kom väl in ungefär kvart över. Denna dagen var ännu varmare än dagen innan, och det blev mer bad i dag. Började morgonen med lite guppande i vågpoolen, innan vi åkte både Niagara, forsfärden och en grej man åker i röda båtar ner för rutschkanor. Var även en del i nöjesparken och åkte Tranan tre gånger. Har alltså åkt den sammanlagt 4 gånger nu. Säger bara en sak; åk på höger sida. Den är roligast! Stannade även i dag tills det stängde. Dvs: vi hade ca 9 timmar intensivt badande och åkande bakom oss när vi återvände till campingen den kvällen. Var halvdöd. (På ett positivt sätt, dock.)

Tredje dagen skulle vi checka ut vid 12. Vi orkade inte sätta i gång och greja med frukost, så vi åkte in till staden och letade upp närmaste Mc Donalds. Frukost fick bli 2 toast och en cola. Gott! :) Jag bara älskar deras toast. När vi kom tillbaka packade vi i hop våra saker och åkte vidare emot Mellerud. Kom fram dit ca en och en halv timme senare och slog då upp tältet. När det var klart hade vi hunnit bli hungriga, så vi åkte in till stan och åt på Vågen (en restaurang) och handlade mat till kvällen. Sedan låg vi på stranden ett tag och solade och badade i sjön (Vänern), som faktiskt för en gångs skull var varm! På kvällen grillade vi och hade det trevligt.

Fjärde dagen drog vi ner på stranden så fort vi kunde och låg där i flera timmar. Jag badade inte, men låg och solade och läste skvallertidningar. Åt glass; Magnum Temptation Chocolate (Chokladglass doppad i mörk choklad, med chokladsås, bitar av vit belgisk choklad och sega browniesbitar i). Hade inte smakat den tidigare men när jag läste innehållet så kunde jag inte låta bli. Jag menar, hur gott låter inte det? Var inne en sväng i stan senare under dagen och fyllde på vårt godisförråd. Åkte också runt lite på landsbygden och letade efter en badplats som vi varit vid en annan gång. Hittade den efter ett tag och gick då ner och kände på vattnet och satt där en stund. Jag hade först tänkt bada men det blev inte så eftersom det var rätt mycket alger. Spelade sedan kort och åt chips och godis på kvällen. Jag kom tvåa.

Femte (och sista) dagen var vi inte så länge kvar i Mellerud. Vi checkade ut ungefär 11:45, och det var även då vi började åka hemåt. Hann inte med så mycket mer än att äta frukost, borsta tänderna och gå runt lite och "ta farväl". Haha. Nu är jag i allafall hemma och det känns rätt..skumt. Svårt att fatta att jag satt där uppe på Skateboardrampen i morse och nu sitter jag här vid min dator i mitt rum. Tiden går fort när man har roligt.

En lite mindre rolig sak var att jag helt och hållet glömde bort att ta några bilder. Hade mobilen med mig men det blev liksom aldrig att den åkte fram. Fast det är klart, jag hade inte ens med mig den in på Sommarlandet, eftersom det är så mycket folk och man ofta lämnar sin plats obevakad i flera timmar när man är och badar. Och vem badar med sin mobiltelefon?

Kort sagt kan jag säga att har jag haft några väldigt roliga dagar, och jag önskar nästan att det kunde ha varat längre. Men samtidigt inte eftersom det är rätt jobbigt i bland att vara ute så mycket. Blir så skönt och bekvämt att komma hem sen igen. Om tre dagar igen åker jag i allafall till Örebro och blir borta typ 3 dagar. Det ser jag fram emot. :)

Hade förresten en bild på mobilen som jag kan lägga in. Den är från när vi stod och köade till Tranan första dagen. Så för er som inte har åkt den, kan ni ju i allafall se hur den ser ut "närmare".


Packar

2009-08-04 | 21:27:56
Nu ska jag precis börja packa inför i morgon. Brukar typ alltid packa i panik sista kvällen innan jag åker. Vet att det inte låter sådär jättesmart, men jag tror faktiskt att det blir bäst så.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ha med mig ännu (för tillfället vet jag inte ens vad jag ska packa i), men det löser sig nog. Det blir väl ungefär som vanligt. Mycket kläder lär det bli i allafall. Jag packar typ aldrig något annat än kläder och smink. Det är allt jag behöver. Några bikinis, shorts, linnen, tights, koftor och skor, and we're ready to go, typ.

Kanske verkar rätt onödigt att ha med sig mycket kläder när jag vet att mesta tiden kommer att spenderas i bikini. Men det är alltid skönt att ha något att ha på sig tex på kvällarna och om man åker in till städerna. Jag tror jag kommer lyckas klämma ner allt i en stor väska i allafall. Orkar inte släpa runt på flera. Det är bara jobbigt.

Måste bara lägga till att väckarklockan ringer klockan sju i morgon. Det känns ju sådär. Det är lika tidigt som när man går till skolan. Och nu ska man göra det på sommarlovet. Not good. Men det är ju för en god sak. Kanske lättare att komma upp när man vet att man ska till ett ställe man faktiskt ser fram emot att komma till? Jag tycker det är rätt mysigt att gå upp tidigt också (i bland). Så det är lugnt.

Äntligen!

2009-08-04 | 17:34:02
Vädret denna sommaren har ju gjort att aktiviteterna blivit något begränsade. Det är ju inte direkt roligt att åka iväg någonstans om det bara regnar och är kallt hela tiden, liksom. Då känns det inte som sommar, utan det blir bara jobbigt och känns framtvingat. Som att man åker bara för att man ska, fast det egentligen inte är läge. Och det är ju inte kul.

Därför är jag nu näst intill överlycklig, nu när jag äntligen ska få packa mina väskor och åka bort i några dagar och bara känna av att jag har sommarlov på riktigt. Det är ju upplevelserna och händelserna som gör det!

I vanliga fall brukar man ju åka ut lite här och var under sommaren. Några dagar där, och några dagar där. Men nu kommer det inte riktigt att bli så denhär gången. Allt kommer att bli lite mer intensivt, eftersom man får klämma in allt man hade tänkt göra under sommaren på tiden som är kvar innan skola/arbete börjar.

Men jag är glad i allafall. Inget fel att få allt roligt på en och samma gång. I morgon åker jag med familjen till Skara Sommarland (jag har inte växt i från det ännu. Skitkul med vattenlandet ju!). Vi ska vara där inne i två dagar, och sedan tar vi bilen och åker vidare till Mellerud och stannar där i några dagar och bara slappar, solar och badar. Låter bra! :)

Shoppat lite

2009-08-03 | 18:33:07
Drog i väg in till stan vid tvåtiden i dag och gick runt lite på Backaplan. Spenderade den mesta tiden på H&M, där jag även handlade lite. Köpte ett par svarta jeansleggings, en vit lång top med fina detaljer i form av knappar, och en ficka på bröstet, paljettväst och en bikiniunderdel med hjärtan och kedjor på.

Var även en snabbis inne på Skopunkten. Testade typ 10 olika par skor (om inte mer) men köpte inget eftersom jag har lovat mig själv att försöka spara, plus att jag precis innan hade bränt ca 700 kr på H&M.

På hemvägen stannade jag på IKEA där jag åt en snabb "lunch". Korv med bröd + mjukglass till efterrätt. 15 kr sammanlagt. Gotta love IKEA's billiga priser, även på maten.

Nu sitter jag här och målar naglarna och väntar på att middagen ska bli klar. Vi ska äta ris/klimpar med paprikakyckling (ungersk maträtt typ?) Yummy! Var inte längesen jag åt ju, men jag är ändå hungrig. Haha. Jag skulle nog kunna äta hela tiden egentligen. Känns så i bland.

Sommaren är tillbaka

2009-08-02 | 16:33:14

Efter flera veckors regn och kyla har man äntligen fått känna av lite sommarvärme och sol igen. Det kom verkligen lägligt eftersom man nästan var på väg att ge upp att någonsin få se solens ljus och få uppleva sommarvärme igen. Jag tror faktiskt sommaren är på väg tillbaka nu. I allafall för en stund. I början av sommaren var det helt stekhett och man låg på stranden i stort sett varje dag. Sedan blev det ett långt uppehåll med konstant ösregn och nu är vi (kanske) på väg tillbaka mot sommaren.

I dag åkte vi ut vid elvatiden till havet, där vi spenderade några timmar i solen sittandes i solstolar och på filtar på gräsmattan. Låg och läste skvallertidningar mesta delen av tiden och åt medhavda mackor och bullar. Hade bikini på mig men det blev inget bad. Jag föredrar att bada när det har varit varmt några dagar så man kan vara säker på att vattnet hunnit bli varmt också.

Vi har planerat att dra i väg några dagar till Skara och Örebro för att semestra lite. Komma bort härifrån som omväxling, liksom. Åker alltid till Skara och Örebro. Det är bara en slags tradition som har hängt med, och såklart ska vi hålla oss fast vid den i år igen.

Med detta sagt hoppas jag nu att vädret håller i sig, så att vi får njuta av den sista delen av sommaren, eftersom den största delen regnat bort. Välkommen tillbaka, sol och värme!


Är det sant? Sol!

2009-08-01 | 12:53:02

Det blir till att åka ut till havet i dag nu när solen för första gången på länge har bestämt sig för att titta fram. Det ska bli extremt skönt att få ligga ute på en filt på en gräsmatta och få känna av att det är sommar. Speciellt efter att ha suttit inne i flera dagar och allt vädret har erbjudit har varit ösregn. Dock förväntar jag mig inte att det blir något bad, eftersom vattnet inte blivit uppvärmt ännu. Och jag har inte precis lust att bada i en isvak. Men bikinin åker med i allafall. Blir nog borta några timmar. Skriver igen i kväll. Nu frukost!


3 filmer

2009-08-01 | 02:37:55
Fredagskväll som det är, blev det en hel del filmtittande i kväll. Tre filmer närmare bestämt. Först kollade vi på Mumien, sen Den perfekta stormen och sist men inte minst Rocky. Jag har sett alla Rockyfilmerna flera gånger och jag vet inte riktigt varför, men av någon andledning älskar jag dem. I dag såg vi alltså första, och Tilda såg att  de även sänder tvåan och trean i morgon och i övermorgon. Så det blir till att se dem också, såklart. Tycker bara det är lite synd att de inte sänder alla filmerna, då fyran är min favorit. Men men, man får vara glad ändå. Tre filmer är inte dåligt det heller.



Märkte också precis att det är den första augusti i dag. Det är otroligt (och förbannat synd) vad fort tiden går. Att det är den första augusti i dag, betyder att jag fyller år om 9 dagar. Då blir jag 19 år. Helt sjukt. Jag börjar bli riktigt gammal nu. Usch. Jag som älskade att ha födelsedag förr. Nu avskyr jag det nästan bara. Hur kul är det att fira och bli påmind om att man blir äldre? Inte alls, tycker jag. Men som vi alla vet så kan man inte stoppa tiden. Det är bara att acceptera och ta emot. Whatev.

Real Time Analytics