Nytt mobilbatteri

2009-07-31 | 16:58:36
För några dagar sedan upptäckte jag till min stora förskräckelse att min mobil inte gick att sätta på. Den reagerade inte över huvud taget, trots att jag både laddade den och slog på den. Den har varit seg förr men denna gången var det värre än någonsin. Jag har alltså varit mobillös i ca en vecka nu.

I natt gjorde jag ett sista återupplivningsförsök och tro det eller ej men det fungerade! Fatta vad glad jag blev. Vilken lättnadskänsla. Hade redan börjat fundera på att köpa en ny och allt. Men nu slipper jag det. Som tur är!

Mitt batteri har varit ganska dåligt på sistone och har i stort sett bara räckt i en dag innan det blev urladdat. Så jag köpte ett nytt batteri i dag så nu ligger mobilen på ladd med det nya. Batteriet kostade 670 kr. Tycker de är lite dyrt men men. Allt ordnade sig till slut. Det brukar göra det :)



Btw kolla mina fina naglar. Man ser väl inte så bra hur de ser ut där men de har börjat bli rätt långa nu och så har jag på det nya ljusrosa nagellacket jag köpte häromdagen. I like!

Jag gillar H&M

2009-07-31 | 15:43:03
När jag inte har något att göra (vilket är ganska ofta eftersom vädret inte tillåter en att göra något), brukar jag gå in och kolla på kläder på diverse olika klädaffärers hemsidor. Oftast är jag på Gina, H&M, Asos, Topshop, Forever21, American Apparel, Urban Outfitters och Ellos. Jag brukar lägga saker i varukorgen och låtas som att jag köper dom. Konstigt, jag vet. Men det känns bra på något sätt. Ett billigt nöje. :P

Hittade i vilket fall lite kläder på H&M nyss som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Dock är jag inget större fan av att shoppa över nätet eftersom man då inte har möjlighet att prova. Jag gillar att kunna prova först, liksom. Så finns det en butik i närheten så åker jag ju hellre dit. Och i H&M's fall så finns det ju lite överallt. Annat är det med tex Asos. Där får man helt enkelt beställa och hålla tummarna.

Här är i allafall ett litet urval av det jag gillade. Tror jag får ta en sväng ner på stan någon dag när vädret tillåter. Klarar inte av att gå ut i regn.


Rosa nagellack

2009-07-29 | 22:13:12
Blev en tur in till stan i dag igen. Mathilda håller på och gör någon slags ommöbelering i sitt rum och i dag köpte hon två nya lampor (en tak och en golvlampa) och en matta. Det betyder att jag alltså var på IKEA i dag igen, hehe. Var ju där i förrgår också när Tilda köpte en garderob. Börjar känna mig som en stammis. Gud vad jag kommer åka dit ofta när jag flyttat hemifrån. Tycker det är så roligt att gå runt och kolla på möbler och se hur de skulle passa in hemma hos en själv.

Innan vi åkte till IKEA, var vi även inne en sväng på Bäckebol köpcenter. Var inne på både Jysk, Europamöbler och Coop Forum. Jag köpte ett ljusrosa nagellack från Nivea. Använder aldrig nagellack annars så det var mest bara för att testa. Men jag ville inte ha något skrikigt som tex rött eller svart, så det fick bli ljusrosa då. Målade på två lager förut när jag kom hem och det blev jättefint. Ser lite ut som fransk manikyr, och de glänser som bara den.

En ganska irriterande (men samtidigt rätt kul?) sak som hände var att när vi var inne på Bäckebol, blev vi plötsligt väldigt hungriga. Vi köpte därför en varsin korv med bröd och dricka och det kostade 22 kr per person. Helt normalt, liksom. Tänkte inte mer på det. Men sen när vi hade gått igenom kassorna och var på väg ut från IKEA, såg vi i deras egna lilla café att en korv med bröd och dricka kostade 10 kr. Fatta vad irriterande! Bara ca en halvtimma tidigare hade vi betalat mer än dubbelt så mycket för samma sak. Lägg då också till att på IKEA får man dessutom gratis påfyllning av dricka. Så kan det gå. Vi köpte i allafall en varsin mjukglass för 5 kr styck. Efteråt kändes det lite bättre. Haha. 

IKEA

2009-07-28 | 01:14:05
Tidigare i dag åkte familjen till IKEA. Det främsta målet med resan var att köpa en ny garderob till Mathilda. Den hon hade innan var nämligen för liten. Och så kan man ju inte ha det. And of course åker man till IKEA för att handla möbler!

Vi gick runt och tittade på saker i någon timma (eller längre kanske det var? minns inte exakt hur länge vi var där). Tilda lyckades hitta en fin garderob som hon tyckte om och som hon tänkte att den skulle kunna passa hennes rum. Björkfärgad var den. Och vägde sammanlagt 97 kilo när man hämtade den på hämta-själv-lagret. Heavy stuff, alltså!

Jag och Tilda gick som vanligt runt och var allmänt oseriösa. Jag tror det är något i luften där inne för jag känner mig alltid skum när jag är där. En gång för typ något år sedan gick vi runt på nedervåningen och upp och ner för en trappa och bara skrattade och kunde inte sluta. Allt vi såg var helt plötsligt helt hysteriskt roligt, typ.

I dag skjutsade Tilda runt mig på en såndär vagn man lägger stora paket på, och vi citerade Sune (Sunes Jul). "Två spikar, och ett hyllplan till bokhyllan Einar". (Måste väl ha varit en IKEA-bokhylla?) Låter som ett typiskt IKEA-bokhylla-namn i allafall. Vi letade länge efter Einar, men förgäves.

Vi passade även på att äta middag, eftersom IKEA har så himla bra mat. Jag tog samma som jag alltid tar; kotlett, pommes, bearnaisesås och ratatouille. Seriöst så himla gott! Till efterrätt blev det chokladmousse.


Det är godare än vad det ser ut. Fast ja tycker det ser gott ut då men :P

Har städat min garderob

2009-07-27 | 22:00:45
Jag har under de senaste dagarna (eller snarare veckorna, månaderna) haft ganska stora problem med att hitta rätt i min garderob. Om jag tex bestämt mig för att jag ska ha ett visst linne, är det inte bara att öppna garderobsdörren och plocka ut linnet, liksom. Jag har alltid varit tvungen att vända upp och ned på allt minst 5 gånger, och hittat det först när i stort sett alla kläder ligger i en hög på golvet nedanför.

Och detta händer i stort sett varje dag. Det spelar ingen roll om jag använt en tröja en dag och lägger den ytterst i garderoben, så att den är helt synlig inför natten. När jag ska ha den igen morgonen därpå så ligger den likt förbannat längst in, underst i högen.

Fråga mig inte hur det kan bli så, för det vet jag lika lite som du. Men så är det i allafall, och detta har jag tvingats leva med ganska länge.

Fram tills i dag!

För ungefär 3 timmar sedan bestämde jag mig för att nu jävlar ska här sorteras. Jag rev ut precis varenda klädesplagg ur min garderob och slängde upp allt i en stor hög på sängen (och tro mig, högen blev enorm.) Jag hade inte en aning om att jag hade så mycket kläder. Använder inte ens en tredjedel, typ. Men det blev många kära återseenden i allafall.

Så nu, ca tre timmar senare har jag äntligen lyckats lyfta av denna tunga börda från mina axlar. Känns jättebra att ha fått gjort det nu i allafall. Har planerat att göra det sedan januari, typ. Men men, bättre sent än aldrig. :)

Stora halsband?

2009-07-25 | 04:11:16
How big is too big? Typ..

Kan väl inte direkt säga att jag är någon stor smyckesfantast. För let's face it, jag har nästan aldrig smycken. Men detta stoppar ju inte mig från att kolla runt efter smycken på olika hemsidor i allfall. Alltid kul att kolla, ellerhur? När man ändå kollar på kläder.

Blev dock lite förvånad då jag var inne och kollade på halsband hos ASOS, och såg att vissa av halsbanden var.. ja.. väldigt stora. Det såg nästan bara konstigt ut. Se bara bilderna nedan, så fattar du nog vad jag menar.


ASOS Statement Faux Agate Linked Necklace
Kostar ca 248 kr

ASOS Statement Oversized Filigree Disc Necklace
Kostar ca 344 kr

ASOS Statement Mirrored London Skyline Necklace
Kostar ca 689 kr

Visst, så hemskt ser det väl egentligen inte ut. Det finns säkert folk som passar i sånnadär också. Men allvarligt, who would buy them? And who would WEAR them? Absolut inte jag i allafall.

Hallontårta

2009-07-22 | 21:15:35
I dag firade min mormor och morfar att de varit tillsammans i 50 år. Inte dåligt det, ellerhur? Jag kan inte ens fatta hur lång tid det egentligen är. Kanske för att jag själv inte levt längre än 18 år. Men ja, det är länge. Och absolut värt att fira.

Självklart var familjen bjudna hem till dem, och det var även Michael och Nettan och Daniel. Blev rätt mycket folk sammanlagt, alltså. Först åt vi middag (svårt att förklara vad det var men det var typ nån pastarätt med sås och grönsaker som stått i en gryta i ugnen). Gott var det i allafall. Vi brukar äta det när vi är hemma hos dem. Det  har typ blivit mormors specialare när hon har mycket gäster.

Efter det bjöds det på kaffe och tårta. Tårtan bestod till största delen av hallon, grädde, sylt och sockerkaka emellan det. Blev nästan för mycket sött på en gång. Jag åt nästan upp hela min bit. Fick en väldigt stor enligt mig själv.

Sedan (och under tiden såklart) satt vi och pratade och Nettan och Michael visade bilder från sin senaste resa som de nyss kommit hem ifrån. De var 2 veckor i Turkiet. Fusk! Jag vill också utomlands igen. Saknar det. Men jag får vänta tills nästa sommar eller något.



1240 kr

2009-07-22 | 03:41:51

Som jag inte varit dålig på att nämna här i bloggen tidigare har det ju blivit så att jag inte kommer få något studiebidrag längre nu eftersom jag tagit studenten. Och det suger ju verkligen shitmycket. Vad gör man utan pengar liksom?

För ungefär två veckor sedan kom jag på en lösning som jag tyckte verkade rätt smart. Jag skulle kunna sälja lite av mina kläder och skor (som jag har alldeles för mycket av som jag ändå inte använder.) Sagt och gjort. Jag gick igenom min garderob och plockade ut saker som bara blivit liggande efter jag köpt dem. Jag råkar vara ganska bra på att handla på impuls, och även köpa saker som jag egentligen vet att jag aldrig kommer att använda ändå. Men det har liksom inte spelat så stor roll förut, eftersom jag alltid vetat att jag får nya pengar snart igen.

Men nu är det som sagt annorlunda och det är bara att deala med det. Jag slängde ihop några amatörmässiga annonser på tradera och hoppades på det bästa. Har inte så mycket erfarenhet av det från förr om man säger så, så jag visste inte om jag skulle vara skeptisk eller hoppfull. Men jag hade faktiskt ganska tur. Jag fick sålt en hel del.

Sammanlagt tjänade jag 1240 kr i kväll (eftersom annonserna gick ut i dag). Helt okay faktiskt. Känns jättekul (med tanke på att de flesta av de grejerna jag lade ut startade på 1 kr). Men priserna gick upp. Tydligen finns det folk som är intresserade av mina grejer. Då kanske jag inte har så dålig smak after all? Eller så har jag det eftersom jag säljer saker som ändå verkar vara rätt eftertraktade. Oh well. :P


Dessa jeansen fick jag tex sålt för 175 kr. Gillade dom faktiskt, men men.


06.15 AM

2009-07-19 | 06:15:54
Har sett på liveshow i två timmar nu. Klockan är sex på morgonen och jag borde lägga mig. Men det är svårt. Hatar dessa tidsskillnader.

"Oh my god, the chocolate is kickin' in."


Bilder från i fredags

2009-07-19 | 03:15:16

Tyckte att föregående inlägg blev på tok för långt för att dessutom lägga till bilder, så jag tänkte att jag tar ett inlägg för sig med bara bilderna från min fredag i Trollhättan och Fallens dagar. Vill du veta mer om det och vartifrån dessa bilder har en koppling, läs inlägget innan detta.


Tänk dig vad det brusar när flera ton vatten forsar ner för bergen.

Åt en sen middag på Max.

Gick till en park.


Jag uppe i utsiktstornet. Man hade utsikt över typ hela älven.


Hittade en stor propeller(?) som jag ville posa vid.

På bryggan med cola, musik och trevligt sällskap.

Man ser inte så bra men det vita är vatten som forsar.


Fallens dagar

2009-07-19 | 03:04:43
Eftersom jag kom hem för sent för att orka blogga i fredags, och eftersom mitt internet var skumt och knappt fungerade i går, får jag helt enkelt skriva om min fredag nu. (Lördag natt/söndag morgon).

I fredags åkte jag upp till Trollhättan för att för typ fjärde gången uppleva Fallens dagar. Vad som händer där i stan under dessa tre dagar är i stort sett att folk kommer för att kolla på när de öppnar slussarna så att flera ton vatten kan forsa ner för bergen. Det kanske inte låter så roligt, men jag tycker det är rätt kul att kolla på. Och sedan så är det ju inte bara vattnet man kommer för att se, utan det är även uppträdanden, cirkus, marknad och en massa andra aktiviteter på gång. Tidigare år har det  också varit ett Tivoli i stan, men det var det inte i år.

I vanliga fall brukar jag åka dit på söndagar, som är den sista dagen. Andledningen till detta är för att de alltid har ett stort fyrverkeri på kvällen efter sista släppet har gjorts. Och så brukar det även vara fler "kända" artister på finaldagen. Men eftersom vädret troligtvis skulle vara dåligt både under lördagen och söndagen, tyckte vi det var bäst att åka på fredagen.

Vi kom fram till Trollhättan ungefär vid 18-tiden, och kom då precis lagom för ett släpp. (De var typ varannan timme efter 12.) Efter vattnet forsat klart, bestämde vi oss för att gå in till stan. Området med slussarna och hela "festivalstämningen" ligger nämligen lite utanför själva centrum. Så vi fick gå en bit. Inne i stan gick vi runt på marknaden en stund, innan vi tillslut stannade till på Max och åt. Man blir hungrig av att gå runt.

Andra släppet som var vid åtta hann vi inte se från början, men vi tittade på det en stund i allafall. Sedan tog vi vår traditionsenliga promenad bort till en park och utsikten. Vi gick runt i parken och tog lite bilder och vilade. Gick även upp i utsiktstornet och kollade ut över älven.

Vi hade ca 3 timmar till nästa släpp, så vi blev lite rastlösa efter ett tag. Vi gick tillbaka till den stora scenen och forsarna och köpte en fika. Jag tog en muffins och en cola. När klockan började närma sig sista släppet, bestämde vi oss för att gå och sätta oss på en brygga som är en bit bort i vattnet, där vi brukar sitta och kolla på det sista släppet. Har suttit på dendär bryggan typ alla gånger vi varit där. Vi är väldigt traditionsbundna, förstår ni.

Kom till bryggan ungefär en halvtimma före släppet. (Jag och Tilda blev lite galna och bestämde oss för att ta en genväg från vägen rakt ner till bryggan. Vi tänkte vi kunde spara lite tid. Men vilka höjdskillnader! Först gick vi rakt ner för en gräsbacke som var säkert 20 meter hög (stod ju lite träd och såntdär i vägen också). Det roliga var att vi hade händerna upptagna med colaburkar så om vi skulle ramlat, skulle det inte ha blivit så kul. Men vi klarade oss.

När vi kommit ner för backen, gick vi typ två meter på en asfaltsväg innan vi gick ner för ytterligare en brant backe på ca 20 meter, fast denna gången i äkta skogsterräng. Resultatet blev att vi sammanlagt droppade 40 meter på runt två minuter. men vi kom fram till vår brygga i tid i allafall. Eftersom det var nästan en halvtimma kvar innan det skulle börja, satte vi oss och drack vår cola och lyssnade på musik fram tills dom tände lamporna. Det sista släppet är nämligen upplyst med lampor över hela forsområdet. Lyste jättefint i mörkret.

Efter vattnet runnit klart och vi var nöjda, vandrade vi tillbaka den långa, långa vägen till bilen som stod parkerad på typ andra sidan staden. Hela vägen tillbaka hörde vi musik inifrån stan, där folk sjöng från uteserveringarna och öltälten. Jättemysigt var det. Bilturen hem var ganska lugn och tyst. Kom hem vid halv två och var då rätt slut. Gick och la mig vid 3, vilket ändå är ganska tidigt med tanke på att jag brukar lägga mig vid fem annars.

Hade i allafall en jättetrevlig dag och ser fram emot att åka dit igen nästa år. :)

Det är kris, alltså

2009-07-16 | 22:55:32
Okej, jag måste göra något med mitt hår nu. Måste. Jag vill ha en riktig frisyr och inte bara hår. Det är såå tråkigt just nu. Får denna "vilja-klippa-mig-känsla" typ minst en gång i veckan, men varje gång lyckas jag komma på en andledning till att inte göra det. Tex att jag ska vänta för det kanske blir bättre sen, eller att jag borde låta det växa ut ordentligt innan jag sätter saxen i det igen. Men nu får det bannemej vara nog. Är det meningen att jag ska gå runt och halvdö under tiden eller?

Nej, jag tänker göra något. Och det snart. Måste bara bestämma mig för hur jag vill att det ska se ut och vart jag ska klippa mig. Ska jag bara klippa eller ska jag färga också? Ska jag gå till den vanliga salongen jag alltid går till som är dyrast i stan eller ska jag ta en annan billigare? Kanske får samma resultat där? Men jag vill inte känna mig snål. Hatar den känslan. Är jag inte värd mer, ungefär.

Något kommer att hända i allafall, var så säkra på det. När jag väl har bestämt mig så finns det inget som kan stoppa mig, moaha. (Utan mig själv då.) Det är dags för en förändring till det bättre, allesammans. Det kan ni ge er på.

När en inte räcker..

2009-07-16 | 15:58:37

Jag har upptäckt att jag för tillfället har två stycken lypsyl som jag använder. Brukar ju räcka med en men nu helt plötsligt har jag två öppnade. Minns inte hur det blev så. Kanske för att jag alltid köper tvåpack och har råkat förväxla dem. Eller så hade jag tappat bort ett av dem och var i desperat behov av ett och tog den andra. Ett mysterium är det alltså.

Men jag säger inte att det inte medför fördelar. I går kväll tex hade jag ett när jag kollade på OC framför tvn. Och sedan när jag skulle lägga mig och tänkte lägga på ett lager inför natten så jag kom på att jag glömt det andra i vardagsrummet. Då var det bara att ta det andra som stod på nattduksbordet och använda det i stället. Det du.


Kvällspromenad

2009-07-15 | 22:35:45

Kände att jag kanske har ätit lite för mycket i dag (först på stranden där jag var tidigare då jag åt mackor, kakor och bullar, och sedan på grund av dagens middag: tex mex). Detta löste jag genom att ta en lång kvällspromenad. Stannade dock på vägen dit och tog en mjukglass. Men på grund av detta lade jag faktiskt till några hundra meter på promenaden. Hehe.

Var borta i några timmar och tog lite bilder med mobilkameran (som råkar vara min enda kamera för tillfället.) Gick förbi en sjö bland annat (eller ja, i stort sett runt hela). Det var jätteskönt väder, fast lite blött här och där eftersom det har regnat. Luktade jättegott i allafall, tack vare regnet. Satte mig på ett berg och kollade på solnedgången också. Början av den i allafall.

Kom hem för en stund sedan och möttes av att mamma bakat blåbärspaj. Så det blev ännu mer onyttigt. Men ja, det gör inget. Brukar inte gilla blåbärspaj men denna var god.

En tallrik gröt + 3 mackor + 1 bulle + 3 kakor + tex mex + mjukglass + blåbärspaj = JEEZ.

Bilder från min lilla "utflykt":






Så kan det gå

2009-07-15 | 01:55:17

Har precis sett klart säsong 2 av The OC nu. Har som tidigare nämnt alla fyra säsongerna på DVD-boxar och har börjat se hela serien igen från början för femte gången. Det var min absoluta favoritserie när den gick på tv och det kommer troligtvis alltid vara den bästa serien jag sett.

Kände bara för att lägga in ett litet kort klipp där man får se den sista minuten av säsong 2 (avsnittet heter The Dearly Beloved). Marissa kommer för att stoppa Ryan  från att slå ner Trey. Men det slutar med att Marissa får skjuta Trey i ryggen för att han inte ska döda Ryan. Händelserikt som alltid. That's The OC.


En lista

2009-07-14 | 04:05:01
Det fick bli en lista såhär på kvälls(morgon)kvisten. Hade inget bättre för mig ändå. Och ja, listor är väl ganska kul att göra så.

Vilken svordom använder du mest? Helvete, och fan såklart :)
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Har ingen väckarklocka på sommaren, ello?
Var köper du dina matvaror ifrån? Inte jag som handlar. Men mest Ica Maxi eller Willys
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Beror på. Vissa dagar vill man vara med på bild och vissa inte
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Skulle spara dem tills jag visste vad jag ville göra med dem
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Jao
När var senast någon stötte på dig? Beror lite på vart gränsen för "stöta på" ligger. Lördags..?
Vad åt du till middag senast? Couscous och kyckling
Kan du vissla? Japp
Tittade du på tecknat när du var liten? Klart jag gjorde
Äger du några popband t-shirts? Har en gammal HIM-tröja som jag inte använder
När flög du senast? Till Tunisien förra sommaren
Pratar du några andra språk? Engelska
Har du gråtit offentligt? När jag var liten?
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Nej, är nöjd med min navelpiercing för tillfället
Vad har du med dig in på bion? Stor popcorn och cola
Vad har du för väder? Helt okey. Varit soligt i dag. Men nu är det dimmigt. (klockan 03.58)
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Vet inte..
När sov du senast på golvet? Minns inte
Vilken är din favorit drink? Cola, och te <3
Gillar du din boendesituation? Njaa.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Försöker få minst 8 timmar varje natt men det går ju sådär, hehe
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nepps. Inte på sommaren i allafall
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej, jag sa inte ett ord oftast
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 19
Tror du på liv på andra planeter? Neh
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Inget speciellt
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Det är absolut inte omöjligt
Tycker du om att krama folk? Inget fel med det
Äger du en digitalkamera? Min förra gick sönder. Men jag äger 2 trasiga i allafall :) Har ju mobilen också så jag klarar mig
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Mischa Barton av någon konstig andledning
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nej, inte direkt
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej
Är du mörkrädd? Nej
Tre saker du alltid har med dig? Mobil, nycklar och pengar


Kladdmuffins

2009-07-13 | 22:07:40
Zarah och Alex var här nyss i några timmar. Vi kollade på film (Madagascar 2) och bakade kladdmuffins. Eller ja, Zarah bakade och vi andra tittade på. Hon gör kladdkaka/kladdkakemuffins så ofta att hon inte behöver något recept, utan gör allt helt rutinmässigt. Muffinsarna blev goda och nu är jag för första gången på länge inte sugen på choklad. Hehe. Äter alltid för mycket. Men det hör till!

Rörtången och mjukglass

2009-07-13 | 00:06:07
Efter middagen i dag kände jag att jag ville ut och göra något. Så ungefär vid niotiden åkte vi ut till Rörtången (en badplats här i närheten). Men innan dess stannade vi utanför parken och köpte glass på den kiosken som ligger där. Där kostar en mjukglass 15 kr, och den är skitstor! Och så god. Satte oss på en bänk och åt medans vi tittade på bilarna som åkte förbi. Trots att det var ganska sent var det faktiskt väldigt behagligt och varmt. Därför man älskar sommaren, ohyes.

Kom väl ut till havet vid ungefär halvtio-tiden och förväntade oss inte att se några människor. Men visst fanns dem där. Det var rätt många som visst hade bestämt sig för att ta sig ett kvällsdopp. Dock var inte det därför vi var där. Det var alldeles för kallt för att jag skulle ha lust att klä av mig och hoppa i. Men det var roligt att kolla på när andra badade. En kille gjorde en bakåtvolt från hopptornet. Duktigt.

Efter att ha gått runt på klipporna ett tag och sedan suttit stilla och tittat ut över vattnet, bestämde vi oss för att det räckte och åkte därefter hem. Vi åkte på en jättemysig landsväg med en massa söta små stugor (och brutalt stora lyxvillor) mitt ute i ingenstans. Skulle inte ha något emot att bo där. Speciellt inte eftersom de ligger så nära till havet.

Couscous

2009-07-12 | 23:53:02
Dagens middag: Couscous (kryddat med curry och aprikos), kyckling, ruccolasallad, rödlök och olivolja. Till detta åt vi naturell yoghurt. Jättegott var det. Älskar att äta utländsk mat. Äter typ aldrig couscous annars så det var roligt att prova något "nytt". Eller ja, nytt och nytt..

Senast jag åt det var förra sommaren när vi var i Tunisien (couscous är Tunisiens nationalrätt) där dom serverade det typ varje dag på lunchbuffén. Blev typ kär i det när jag var där nere. Hehe.


Right now

2009-07-12 | 05:10:41

Just nu sitter jag och kollar på Jeydon Wale's liveshow på blogtv. Han är live typ varje lördag från klockan 4 på morgonen (svensk tid). Vill du också se hans show? Klicka här.

Han sätter fast klistermärken i ansiktet, sjunger, pratar om att sälja egna tshirts och svarar på frågor. Faktiskt väldigt underhållande, haha.


Middag

2009-07-11 | 18:26:51
Var på middag hos mormor och morfar i dag. Var trevligt. Åt först någon kotlett med potatis och sås, kokta morötter och brysselkål. Jättegott! Sedan blev det efterrätt i vardagsrummet och vi satt och pratade i några timmar. Jag och Tilda satte oss själva en stund i vardagsrummet och lyssnade på musik och tog kort medans efterrätten förbereddes. Vi fick tårta! :)



Tilda med sina snygga leopardstrumpbyxor.


Tårta, cola och hallonsoda. Åt glass sen efter det också. Peach Melba.

Köpt ny tv

2009-07-11 | 00:36:00

Våran nuvarande tv har strulat en längre tid, genom att vara väldigt svårtstartad. I bland kunde det tex ta en halvtimme - timme innan den sattes i gång. Och så ska det ju liksom inte behöva vara. Så familjen åkte ner till Media Markt i dag och köpte en ny tv + ett hemmabiosystem. Tvn är en 42'' LDC HDtv, som dessutom är plattskärm. Supertunn är den. Gillar't!

Nere på Media Markt träffade vi även Daniel och Linda (eller ja det var ingen slump, vi skulle mötas där nere.) Medans pappa och Daniel kollade efter en bra tv, gick vi andra runt och kollade på allt annat. Jag och Tilda kollade bland annat på kameror och objektiv. Sedan kollade vi även på övervakningskameror och olika hushållsapparater som toastmakers och espressomaskiner.

Efter vi köpt tvn gick vi in en stund på Coop där jag köpte en ny mascara. Gick runt och kollade lite och sen åkte vi hem. Daniel och Linda åkte hem till sig men kom till oss efter en stund för att hjälpa till att installera tvn. Sedan satt vi och kollade på tv och åt chips och popkorn. När klockan blev ungefär halv tolv åkte de hem eftersom de ska jobba i morgon. Herregud, jobba på en lördag. Hemskt.

Nu sitter jag och kollar på Bladerunner. Har sett den en gång förr och den är skitbra. En riktig kultklassiker. Har du inte sett den förr så se den. Efter det blir det Rainman. Skitbra den också. Tom Cruise á 1988 säger jag bara. Wahh.


Borat

2009-07-10 | 23:02:38

Såg på Borat i går. Hade inte sett den förr så detta var första gången och jag måste bara säga "wow!". Vilken underbart rolig film. Precis min humor! Andledningen till att jag inte sett den förrän nu (3 år senare) är därför att jag bara trodde den skulle vara löjlig. Och visst, det var den väl. Men på ett bra sätt.

Den var hysteriskt kul och jag satt och skrattade igenom i stort sett hela filmen. Jag brukar inte sitta och skrika när jag ser filmer men denna gången gick det bara inte att låta bli. Och sådana filmer det väl självklart att jag berömmer. Sedan är det ju också fullkomligt omöjligt att inte älska honom. Sacha Baron Cohen är ett geni. Bästa filmen på länge!

Nu återstår det bara att se Brüno. Den måste jag helt allvarligt se. Hoppas den är lika rolig som Borat. Fast det tror jag inte det är några tvivel om. Vad jag har hört och läst verkar den skitkul :) Och ja, jag har sett trailern några gånger och jag kan inte säga emot. Btw så hade den biopremiär i Sverige i dag.


56 dagar

2009-07-08 | 15:41:52
Om exakt 56 dagar från i dag, blir jag äntligen av med min tandställning. (Ja, jag har tandställning). Den första september smäller det! Sjukt bra datum tycker jag. Lätt att komma i håg. Hade ju inte varit lika kul om det var den 27 augusti eller den 19 september tex.

Fick reda på dessa trevliga nyheter i måndags när jag var hos tandläkaren. Fatta hur skönt det kändes. Visst har jag vant mig vid den nu, och kommer tycka det känns skumt utan den. Men ändå; vilken befrielse!

Det åskar

2009-07-08 | 03:17:15
Började precis åska och ösregna här. Det var lite oväntat eftersom det har varit sjukt fint väder nu jättelänge. Sol och temperaturer runt 25 grader. Och så helt plötsligt bara "BOOM". Det suger. Men jag antar att det måste regna i bland också. Så det är när man bor i Sverige. Bara att vänja sig. Man får vara glad för det fina vädret när det är här och passa på att njuta så mycket som möjligt.

Får hoppas att solen och värmen kommer tillbaka snart i allafall. Jag hade nämligen tänkt åka till Mellerud på fredag och stanna där över helgen. Får se hur det blir med vädret. Det kanske inte går. Vill ju helst ha fint väder. Håller tummarna för det.

Garderobsrensning

2009-07-08 | 01:28:31
Har ägnat större delen av kvällen åt garderobsrensning. Kände att det var dags att göra mig av med lite saker som jag ändå aldrig använder. Fick i hop några grejer. Men det är svårt. Jag älskar alla mina kläder. Och så rensade jag för inte så längesedan så det fanns inte så mycket mer att ta bort. Det enda som händer i min garderob är att den fylls på jämt och ständigt. Men vad gör det? Man kan inte ha för mycket kläder.

Leopardtights

2009-07-07 | 19:45:11
Var lite snabbt nere i stan i dag för att köpa lite grejer jag provade i går inne på Lindex. Hade egentligen bara tänkt köpa ett par leopardtights, men det slutade med att jag köpte både dem, två toppar, en slags jacktröja och ett par skor.

Det bästa med detta var dock att jag köpte allt på barnavdelningen. Menar.. man tjänar rätt mycket på det eftersom barnkläder oftast är billigare. (Nej, jag är inte snål.) Men jag har alltid gillat när kläderna sitter tight, och i bland känns bara inte XS tillräckligt litet. Dessutom finns det rätt mycket snyggt där om man bara tittar efter lite. Blev positivt överraskad faktiskt. Brukar inte vara på barnavdelningen. Detta var första gången sedan.. ja, sedan jag var liten.

Tyckte det var lite roligt eftersom jag har oftast tänkt att den största barnstorleken (170), är mindre än vuxna XS. Men det stämmer ju faktiskt egentligen inte. Jag har en tröja jag använder som är strl 134/140. Och jag menar.. den passar mig perfekt. Den är till och med lite för stor och pösig. Tightsen jag köpte i dag var i strl 158/164. Strl 170 var för stora. I like it. Det höjer liksom självförtroendet på något sätt att veta att man kan ha samma storlek som barn som är flera år yngre.

Queen Bee

2009-07-06 | 23:47:21
Okej, så vi hade precis världens största geting i vårt badrum. Är typ helt säker på att det var en drottninggeting. Den var 2-3 cm lång, och jag skojar inte. Har aldrig sett en sån stor geting förr. Det såg inte ens ut som en från långt håll. Det var först när man kom nära som man såg detdär typiska randiga getingmönstret. Hur handskas man med en sån, liksom?

Historian slutar i allafall lyckligt. Vi lyckades få ut henne utan att någon kom till skada, haha. Men jag kan bara säga en sak; balkongdörren kommer nog inte vara öppen igen på länge. Hon kanske kommer tillbaka. Och då kommer kanske hela resten av flocken också. Så.. ja. Den får vara stängd ett tag. Och vi inneboende får försöka acceptera värmeslag som ett permanent tillstånd.

Stenungsund

2009-07-06 | 14:58:16
Spenderade några timmar i dag i Stenungsund. Åh, vilken fin stad det är egentligen. Trivs jättebra där. Så litet och mysigt på något sätt. Och havsutsikten is to die for. Varje gång jag är där känner jag att jag vill flytta dit. Det är ju ändå bara 20 minuter från där jag bor nu. Så det skulle inte bli en alldeles för stor omställning liksom.

Var där ungefär 11.00 och stannade till 14.00. Sedan räckte det. Eller ja.. det fick räcka. Skulle lätt kunnat stanna några timmar till. Gick runt i olika affärer och provade skor och kläder. Jag blev som vanligt kär i en massa skor. Provade typ 20 par, minst. Blev mest skor med höga (12-13cm) klackar. Jättesnyggt, verkligen. Men när ska man ha på sig dom?

När vi blev hungriga fick det bli lunch på Eat Café och Restaurang. Tog en grillad ciabatta med kyckling och fetaost. Till det fick man sallad och en dricka. Fick bli cola. Har inte druckit det på flera dagar nu tror jag. Kände att det var dags igen.

Det blev inte att jag köpte något. Men det känns faktiskt bra eftersom jag brukar ha svårt för att gå i affärer utan handla. Så det ser jag som ett tecken på självbehärskning. Och det är ju alltid bra. Dessutom har jag handlat vädligt mycket nu den senaste tiden (eller vem försöker jag lura? jag handlar hela tiden..) så det får räcka för ett tag nu. Måste spara lite också!

Dagens lunch: grillad ciabatta med kyckling och fetaost. Älskar grillade mackor! Sjukt mysigt café var det också.


Jag vet att jag lägger in mycket bilder på mat. Men varför skulle jag inte? Mat är ett av mina största intressen.

Jag vill så mycket

2009-07-05 | 22:54:09
Tänkte bara dela med mig av en liten lista på (en del av) de saker jag skulle vilja få gjorda. Har märkt att jag har ganska många sådana önskningar. Jag vill:

Klippa mig
Är sjukt trött på mitt oformliga hår och skulle vilja ha något som faktiskt kan kallas för en frisyr. Just nu är det bara.. hår. Kanske ska klippa lugg, snedlugg, klippa upp? Vad kan man göra mer? Det finns så himla många olika frisyrer.

Ändra hårfärg
Skulle även vilja göra något med färgen när jag ändå är i gång. Vet dock inte om jag vill bli mörkare eller ljusare. Antingen vill jag färga håret mörkbrunt (eller mellanbrunt), eller så vill jag lägga i blonda slingor. Blont är snyggt på sommaren ju. Men färgen får komma lite i andra hand, eftersom den beror lite på vad för frisyr jag skaffar.

Tjäna pengar
Nu när jag har tagit studenten har jag ju som väntat ingen inkomst längre. Jag saknar mitt studiebidrag! Jag hatar att inte kunna handla vad jag vill längre. Vill kunna fortsätta shoppa och unna mig saker när jag känner för det.

Skaffa ett extrajobb
För att kunna uppfylla föregående punkt. Jag har aldrig extrajobbat i hela mitt liv men om jag någon gång måste börja så vore väl nu ett bra tillfälle. Men det ska inte bara vara för att tjäna pengar, utan jag vill kunna ha roligt och trivas samtidigt.

Bli bättre på att ta initiativ
Jag har insett att jag är väldigt dålig på att få saker gjorda. Jag vill så mycket men det mesta blir aldrig verklighet på grund av detta. Det handlar om i stort sett allting. Jag måste bli bättre på att bestämma mig för något och sedan genomföra det.

Studera utomlands
Jag har länge varit intresserad av att plugga utanför Sverige. Vet däremot inte rikigt hur jag ska göra. Vill jag läsa en termin bara? Eller ett helt läsår? Eller kanske en hel utbildning på flera år? Och i vilket land i såfall? Jag skulle kanske kunna vara en utbytesstudent och läsa vid ett svenskt universitet och ta ett av åren i ett annat land. Det skulle väl vara roligt? USA med Kalifornien kanske. Eller varför inte Kanada eller Australien? Hmm..

Det var det jag kan komma på just nu. Har tusen andra önskningar i huvudet också men det skulle bli ett vädligt långt inlägg.


Thaimat

2009-07-04 | 21:07:37
Dagens middag fick bli Thaimat. Som vanligt tog jag favoriten Satay Ayam (ris med jordnötssås, kycklingspett och en mix av vitlök, ananas och gurka bredvid). Åt upp allt på tallriken. Antar att jag var hungrig. Gott var det i allafall.

Hade en trevlig dag på stranden i dag igen. Det var extremt mycket folk. Visst brukar det vara ganska fullt varma dagar som dessa, men i dag var det värre än vanligt. Kan ju bero på att det är lördag och alla är lediga. Var oroliga om vi skulle hitta någon plats att ligga på eftersom det var fullt på parkeringen. Som tur var fick vi en plats. Och inte vilken plats som helst. Vi fick den platsen vi brukar lägga oss på (oftast) även när det inte är fullt. Så det var bra.
 
Badade två gånger. Även i dag kunde jag ligga kvar i vattnet och bara njuta. Jag och Tilda skuttade runt i vågorna och försökte stå på händerna. Jag måste ännu en gång passa på att berömma vattnet. Det var verkligen bara såå skönt! Det kändes nästan som att vara utomlands. Vattnet var varmt och vågorna var riktigt höga fram emot eftermiddagen. Jag fick typ tillbakablickar från förra sommaren då jag var i Tunisien. Det var samma feeling i dag. Bästa badet på länge!


Disney Channel

2009-07-04 | 19:22:27

I morse gjorde jag någonting som jag inte har gjort på flera år. Jag minns helt seriöst inte sist jag gjorde det. Jag satte mig framför tvn.

Fastnade på Disney Channel och kollade först på Hannah Montana och sedan två avsnitt av The Suite Life of Zack & Cody. (Vet att det är barnprogram men det skiter jag i. Jag får vara barnslig om jag vill).

Jag har aldrig varit någon direkt tv-människa. Jag föredrar datorn framför tvn, liksom. Om jag ser på tv så är det oftast på kvällarna när det är någon bra film, eller någon av de tvserier jag följer. Men dit gick jag i allafall i morse. Och det kändes.. bra? Jag tror faktiskt att det kommer bli mer tv-tittande för min del nu, efter att vi fått digitalboxen installerad. Nu kan jag äntligen titta på de kanalerna jag aldrig fick som barn, haha.

Hoppas bara det inte går till överdrift. Jag menar.. vad jag vet så ska ju inte jag gå i skolan nu efter sommaren. Jag ska bara läsa in två kurser på komvux. Fattar ni hur mycket extra fritid jag kommer att ha? Kan se mig själv sitta där framför tvn dygnet runt och äta chips. Varje dag. Usch, hoppas verkligen det inte blir så. Det tänker jag inte tillåta! Jag får försöka skaffa mig ett extrajobb också så jag håller mig borta från tvn (och datorn).


Digitalbox

2009-07-04 | 01:23:06

Fick vår nya digitalbox installerad idag. Mihihi. Åtta nya kanaler :)


Jordgubbar

2009-07-03 | 21:00:08
Har inte blivit så mycket jordgubbar i sommar ännu. Vet inte om det beror på att de är ganska dyra just nu eller för att man helt enkelt inte kan äta det varje dag. Då tröttnar man ju. Men i dag fick det bli två stycken lådor. Ska bli gott! :)

Var ute vid havet i dag igen på ganska länge. Har blivit lite dålig på att orka åka ut på sistone. Dock är det att förvänta sig med tanke på den dygnsrytm som jag nu återigen har anammat. Blir så varenda sommar. Man går och lägger sig på morgonen och kommer inte upp förrän sent på eftermiddan. I dag gick jag tex upp närmare tre. Fy på mig.

Jag har bestämt att jag måste åka ut i morgon också. I morgon är troligtvis sista dagen med sol och värme innan regnet kommer tillbaka. Känns sorgligt att denna intensiva värmebölja nu har kommit till ett slut. Men den kommer säkert tillbaks igen senare. Får vi verkligen hoppas!

Dagen vid havet i dag blev ganska kort. Kom ut vid femtiden och stannade till ungefär sju. Men det var mysigt ändå. Hann med att bada två gånger också. Vattnet var skitvarmt! Alltså, jag menar det. Det var verkligen helt otroligt underbart skönt. Tidigare gånger vi åkt dit har det varit sådär halvkallt, på gränsen till att kunna bada. Men i dag var det inga problem. Kunde till och med ligga kvar och guppa i vågorna. Båda gångerna låg jag i rätt länge. Det kändes nästan som utomlands och det var svårt att fatta att man var i Sverige. Därför måste jag ut igen i morgon innan det försvinner.


Luftballong

2009-07-03 | 00:49:12
För några timmar sedan när jag satt och kollade på film, hörde jag plötsligt hur någon ropade att jag skulle titta ut genom fönstret. Jag rusade upp och gick fram till fönstret och såg två stycken luftballonger som flög förbi vårt hus. Småsprang till mitt rum för att hämta min mobil. Sedan ställde jag mig på balkongen och försökte fånga dem på bild.

Det syns inte hur nära de faktiskt var. Men när jag hade varit och hämtat mobilen och startat upp den (hade stängt av den), så hade de hunnit i väg ganska långt. Men ja.. där är en i allafall.


Därför/Therefore

2009-07-01 | 17:07:35
Detta kan tyckas vara ett ganska onödigt inlägg. Men faktum är att det är ganska intressant också. Coolt, rätt ut sagt. Jag har nämligen gjort en upptäckt i dag (som de flesta andra säkert redan gjort för längesen, men i allafall). Better late than never (a)

Nu till saken. Vad jag kom på var att (ett av) de engelska orden för det svenska "därför" är "therefore". Behöver jag säga mer? Svenska och engelska har sjukt stora likheter! Detta har jag såklart konstaterat på andra ställen i språket också. Inte bara nu efter att ha kommit på likheterna mellan just dessa två ord. "Therefore", uttalas ju typ [therfor/ derfor]. När man säger det så är det nästan som att säga "därför", fast med ett extra läspljud i början. Det du. Det visste du inte.. :P

Nu var det sagt. Thanks for listening (reading)!

Btw är det 1 juli i dag. Tiden går fort när man har roligt. Tyvärr.

Real Time Analytics