Kvällshimmel

2009-06-30 | 22:41:34

Ville bara visa en bild på hur fin himlen var alldeles nyss när jag tittade ut genom fönstret. Den var liksom helt orange-rosa. Älskar när det blir så! Fast nu såg jag i och för sig när jag laddade upp bilden att det inte syns något vidare. Kameror kan helt enkelt inte fånga hur saker ser ut på riktigt till 100%. Lite synd för det var verkligen vackert.

Oh well, use your imagination. Ni vet hur det brukar se ut ;)


Måndagskvällar

2009-06-30 | 01:19:16
Jag typ älskar måndagskvällar. Och även om andledningen till det är lite lame så bryr jag mig inte. Jag älskar dom lika mycket för det.

Varje måndagskväll (eller ja, inte varje eftersom jag har ett minne som en kratta.. men de flesta) har jag nämligen min efterlängtade tvkväll. Detta innebär att jag mellan klockan 21.00 och 00.00, våldgästar Mathildas rum. Det roliga är att jag själv har en tv i mitt rum, men ändå föredrar jag att sätta mig inne hos henne och titta (emot hennes vilja då såklart.) Kanske är jag socialare än vad jag tror?

Att det just är måndagskvällar som blivit min officiella tvkväll är väl inte så konstigt om man tänker efter. Det råkar vara så att det är den kvällen i veckan då det går bäst program (enligt mig.) Och flest bra program i sammanhängande följd. Vad skulle det vara för tvkväll om ett program gick vid sju, sen en timmes paus och sen ett till vid typ nio, och sen ett annat på en annan kanal vid halv tolv. Not good.

När min tvkväll väl har börjat, byter jag inte kanal förrän den är slut. Jag håller mig till sexan hela tiden. Och programmen jag ser är; 21.00 - 22.00 - Two and a half Men, 22.00 - 23.00 - My name is Earl, 23.00 - 23.30 - Two and a half Men, 23.30 - 00.00 - Scrubs.

Kan inte bli mycket bättre, right? Dessutom bunkrar jag upp med diverse godsaker (i dag fick det dock bli en kopp hallonte och tre mackor) så att jag klarar av att sitta still 3 timmar i streck. Brukar gå bra.

Så har du någonsin tråkigt en måndagskväll så vet du ju vad du kan göra. Ett tips bara! (För att jag är ju den enda personen som kollar på dessa program menar jag). Whatever.


Badat marsvin

2009-06-29 | 18:36:17
I dag har jag och Tilda bedrivit ett litet marsvins-spa för hennes två marsvin Våfflan och Pancakes. Vi har både klippt klorna och badat dem. Det kanske inte låter som någon större bedrift, men försök själv att hålla still två stycken sprattliga marsvin medans du håller upp ett hotfullt objekt mot dem, eller sprutar vatten på dem.

Eftersom det både var första gången vi klippte klorna på dem, och badade dem, visste vi inte riktigt hur de skulle reagera. Vi har haft marsvin förr, men alla är ju olika. Tilda fick hålla i dem och klappa dem, medans jag klippte klorna. Och sedan fick hon hålla dem still när jag shamponerade och sköljde ur tvålen. Det gick faktiskt bättre än väntat. Visst var dom lite nervösa eftersom dom inte visste vad som var på gång, men dom skötte sig bra.

Efter de badat klart, satt vi en stund med dem i knät. Vi hade virat in dem i handdukar och satt och klappade och torkade pälsen. Just nu springer de runt helt rena och fina och lufttorkar. Och sedan ska de få dyka ner i sin nybytta bur. Härligt, härligt. Detta får vi göra om. Jag tror marsvinen själva uppskattar att vara rena och fräscha i bland också.

Pancakes före badet. Ser lite nervös ut.

Ok, då kör vi!

Shamponerar. Viktigt att inte få vatten eller tvål i ansiktet.

Sköljer ur shampot igen.

Havet

2009-06-28 | 22:30:00

Inte svårt att lista ut vart jag har varit i dag va? Med tanke på rubriken menar jag. Japp, det blev alltså havet i dag igen. Börjar liksom komma in i det nu. Gå upp på morgonen, äta frukost och dra ut och stanna ute tills på kvällen då man kommer hem igen och sedan sätter sig framför tvn för att titta på en bra långfilm.

I dag lyckades vi få vår favoritplats på Aröd (till skillnad från i går då vi hamnade på den stora gräsmattan). Men det är väl så det blir när man kommer i väg för sent. Det gjorde vi i och för sig i dag också, men nu kom vi precis när de som hade "vår" plats gick hem. Så antingen ska man vara där jättetidigt eller så ska man komma när folk börjar åka hem.

Det var jättevarmt. Visst har det varit varmt tidigare också men i dag var det verkligen.. extremt. 29 grader enligt bilens termometer. Tror verkligen jag har fått mycket färg i dag. Konstigt (men tur) att jag inte bränt mig bara.

Jag åt en väldigt rejäl frukost i morse (på tal om ingenting). Brukar ju typ äta mackor med te eller sådär men i dag hade mamma redan gjort mat när jag kom upp. Så jag började dagen med potatis, prinskorv och rödkål. Lite julaftonskänsla där. Kände lukten av det när jag var på väg mot köket och minns att jag tänkte att "gud, det luktar julafton". Trevligt var det i allafall. Speciellt eftersom det är mitt i sommaren och allt.

Stannade ute på stranden tills nyss, då vi kom hem igen. Och nu ska jag självklart i vanlig ordning se på en film eller något och dricka te. Senare i kväll (eller i natt/ tidigt i morgon) blir det två avsnitt av OC också med Tilda. :) Vi kollade klart på säsong 1 i går och passade då på att se alla tre avsnitten på skivan. Men i dag blir det nog två, som vanligt.





Sleeping with the enemy

2009-06-27 | 20:57:59
Blev en stranddag i dag. Har tillbringat väldigt många dagar på beachen den senaste tiden men det är ju ändå sommar så vad kan man förvänta sig? I dag var det varmare i vattnet än vad det var i förrgår i allafall, så jag kunde bada. Badade tre gånger sammanlagt. Trodde bara det skulle bli att doppa sig, men jag kunde till och med ligga kvar och guppa i vågorna en stund. Lite senare på dagen kom även Daniel och Linda och anslöt sig till oss. Dom hade thaimat med sig och gud, vad jag blev sugen. Det luktade så himla gott! Själv hade jag salamimackor med mig, haha.

Nu vid nio börjar en film på trean som jag ska se; Sova med fienden. Det är typ en amerikansk thriller från 1991 med Julia Roberts. Minns att jag såg den i ettan (gymnasiet då) på en svenskalektion. Den var rätt bra tror jag. Ska se den i vilket fall.

Städat

2009-06-26 | 21:13:25

Har varit duktig i dag och städat för första gången på ett halvår (tror det var i julas senast som jag gjorde en riktig storstädning). Alltså, jag menar ju inte att jag inte har städat sedan december, men det är inte ofta jag gör en så stor städning som jag har gjort i dag. Jag småstädar ju lite i bland också. Småstädning är att plocka upp grejer som ligger på golvet och ha det någonlunda snyggt. I dag däremot har jag både dammsugit, torkat golvet och gjort mig av med en massa skräp och saker jag inte använder. Kände att det behövdes. Har planerat städning i veckor men det har inte blivit av förrän nu. Är jag lat eller är jag lat?

Som belöning för min stora städning åt jag Tacos till middag. Och som vanligt var det helt underbart gott. Åt tre stycken hela tacoskal + några sånnadär små tacochips.

Nu ska jag sätta mig till rätta framför tvn, öppna en vichyvatten och kolla på Minority report. Det är en amerikansk science fiction-thriller med bland annat Tom Cruise, Colin Farrell och Peter Stormare. Har inte sett den förr men den låter spännande. Den går just nu på Kanal 5, om någon är intresserad.


Michael Jackson, död

2009-06-26 | 01:38:14


Så har en legend gått ur tiden. Läste det nyss. Ganska svårt att fatta. Inte för att jag var ett fan eller sådär, men han var ju ändå.. Michael Jackson. Det är sjukt att han är borta nu. Man glömmer bort att kändisar också bara försvinner i bland.

Han rapporterades död vid midnatt svensk tid den 25 juni (dvs i går). Det betyder att just nu när jag skriver detta, har han inte ens varit död i två timmar ännu. Scary.

Rest In Peace, King of Pop.

Pastasallad

2009-06-25 | 23:58:36

Låg ute på stranden i dag och solade och försökte mig på att bada två gånger. Fast det var så kallt så det blev bara att jag gick runt med vatten upp till låren ungefär och plaskade. Det blåste åt fel håll i dag, helt enkelt. Men uppe var det jättevarmt. Termometern visade på ungefär 28 grader :)

Hade tur eftersom vi lyckades få vår favoritplats (the VIP-area) där man kan ligga lite avskilt nedanför ett berg i stället för mitt i gröten. Det var ganska oväntat eftersom parkeringen var full när vi kom, och vi tänkte att den säkert redan var tagen. Men dom som låg där före oss gick typ precis innan vi kom.

Vi hade med oss vaniljbullar, kakor och pastasallad. Åt typ det första vi gjorde. Jag tycker det är så bra med pastasallad eftersom det passar så himla bra att ta med sig ut till tex stranden. Känns lyxigare än att sitta och äta tex mackor.

Stannade i några timmar och åkte sedan hem och bytte om och åkte upp till Svartedalen för en 3 km-promenad. Vi kom fram dit upp ungefär vid niotiden, så det hade börjat bli lite mörkare. Men det var fortfarande jätteskönt väder. Promenaden var skön och lugn. Gick förbi två sjöar och stannade och tittade på solnedgången.

På hemvägen blev vi hungriga så vi bestämde oss för att köpa med oss Mc Donaldsmat. Blev fyra Mc Feast, pommes och drickor. Jag tog cola såklart. Tar det varje gång men blir aldrig trött på det. Det fick typ bli kvällsmat. Fast jag ska ju inte gå och lägga mig än på länge. Senare i kväll (brukar bli vid halv två) blir det mackor, te och OC.





Ny datormus

2009-06-25 | 14:23:53
I går när jag hade suttit vid datorn en stund så bara lade min datormus av. Eftersom jag har en sladdlös så är detta inget ovanligt eftersom det oftast bara betyder att det är dags att byta batteri. Så jag bytte batteri precis som vanligt, men när jag började röra på den så hände det inget. Jag tog ut batterierna och kollade om jag satt dom åt rätt håll, blåste lite i fall det kanske råkat komma damm i, testade igen, osv. Efter ungefär en kvart kunde jag konstatera att min mus nog faktiskt var död, och att den inte kommer tillbaka.

Letade fram och testade en gammal vi hade undanlagd från när vi hade tre datorer (har bara två nu), men den fungerade inget vidare. Den gick att röra på och sådär, men så fort man klickade på något så frös den och var tvungen att startas om.

Fick därför köpa en ny. Det fick bli en "HP Wireless Laser Mini Mouse". Så gulligt namn tycker jag. Och detdär med "mini" stämmer väldigt bra. Den är pytteliten! När jag lägger den bredvid min gamla så ser det skitlöjligt ut. Och shit vad ovant det var för handen i början. Min hand är för stor, eller nåt (och jag har ändå rätt små händer).

Jag försökte ta kort på den tillsammans med ett lypsyl för att visa hur liten den är. Men det syns inte så bra. Men liten är den i allafall.


Svartedalen

2009-06-24 | 23:57:52
Dagens utflykt tillbringades i Svartedalen vid min favoritsjö, Översjön. Vi grillade, badade och solade i sammanlagt 4 timmar (kom ut ganska sent). Först var vi nära att ge upp när vi kommit fram eftersom det blåste väldigt mycket och solen var frånvarande. Vi hade då tänkt åka till havet. Men eftersom hungern ständigt gjorde sig påmind, blev planen att stanna och äta och sedan, om inte vädret bättrade sig skulle vi åka till Aröd i stället. Detta blev dock inte nödvändigt, eftersom blåsten avtog och solen tittade fram.



Salty

2009-06-23 | 21:47:53

Åkte ut till havet vid halvtre-tiden och spenderade sedan några timmar på stranden. Bredde ut en filt på gräsmattan, läste tidningar, tittade på folk och åt mina medhavda muffins som jag och Tilda bakade i går. En rätt typisk stranddag, don't you think? Det var väldigt varmt också, så det var bra. Jag har aldrig varit direkt bra på att ligga och pressa, eftersom jag blir rastlös efter 10 minuter och vill upp och röra på mig. Men ändå, man får lika mycket färg för det. Om inte bättre.

Var duktig och doppade mig en gång också, trots att det var ganska kallt och vågigt. Andra gången jag badar i sommar. Vad är detta egentligen? I vanliga fall brukar jag ha badat många gånger vid dethär laget. Men man får väl skylla på vädret. Det har ju varit konstant regn nu i typ två veckor. Men nu kommer solen! Och det ska tydligen vara fint väder hela veckan så det blir utgång i morgon också. Fast till en sjö, kanske. Vi vill ju inte att det ska bli för enformigt.

Nu sitter jag här och känner mig rätt.. jag vet inte.. salty? Ni vet, när man har badat i saltvatten så liksom känner man det på huden och sånt. Det liksom stramar och håret blir helt fuckat. Jag tror jag ska hoppa in i duschen en sväng. Till och med luktar salt. Later!


Muffins

2009-06-22 | 17:57:13
Jag och Tilda hade lite tråkigt tidigare i dag så vi bestämde oss för att baka. Men först visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Vi funderade på både kladdkaka (igen), sirapspinnar, vaniljdrömmar, havreflarn, mm. Men tillslut bestämde vi oss för att göra gamla hederliga muffins. Smaken fick bli vanilj och citron. Dom blev supergoda! Vi tänker ta med oss dom ut till stranden i morgon. Skönt att inte behöva åka och handla fika liksom.


Bygga hus?

2009-06-21 | 15:41:12
Jag hade en sån konstig dröm i natt. Jag drömde att jag satt vid en dator och byggde hus i The Sims 2 (eller 3, är inte helt säker). Jag menar.. vad är det för en dröm egentligen? Oftast så GÖR man ju något. Man åker någonstans, eller går runt. Men i min dröm satt jag där helt stilla framför datorn, sippade lite på mitt te och lyssnade på musik, samtidigt som jag byggde upp mina hus. Oftast var "kameran" inställd så att jag bara såg datorskärmen, precis som att jag satt och spelade på riktigt. Och det känds så himla verkligt. Dessutom kunde jag gå in i husen när de var färdigbyggda. How cool is that? Jag hann med att bygga tre stycken stora lyxhus innan jag vaknade.

Det som är så roligt är att jag tror jag vet varför jag drömde om det. Ända sedan The Sims 3 släpptes så har jag börjat tänka väldigt mycket på Sims. Hade typ "glömt bort" det och slutat spela på ett tag. Jag har fortfarande inte spelat det på länge, men det finns ändå där någonstans i tankarna. Och för att dämpa det lilla beroende jag har, brukar jag måla upp hus i Paint (inte hela hus då, utan ritningar och planlösningar överifrån). Satt och gjorde det i gårkväll precis innan jag stängde av datorn.

När jag spelar Sims, så gör jag det inte för att jag vill gå runt med mina familjer och skapa dem. Jag kan tänka mig att de flesta spelar spelet just för simmarnas skull. Att bygga upp familjer och gifta sig, skaffa barn, gå på fester och åka in till stan. Men jag spelar främst spelet för att få bygga upp husen från grunden, tapetsera, lägga golv och sedan möbelera. Brukar lägga flera timmar på det. Och det är så roligt!

Jag borde bli arkitekt eller något. Men till det krävs säkert massa matte, fysik och kemi. Inte mina starkaste ämnen precis. Så jag får hålla mig till Paint och Sims.

Mini-midsommar

2009-06-20 | 20:42:25

Med tanke på att vi var på bröllop i går (på midsommarafton) så blev det inte riktigt ett lika traditionellt midsommarfirande detta året som vi annars brukar ha. Självklart var det roligt med en förändring, men vi kände att vi ändå inte ville tappa hela midsommarkänslan. Därför fixade vi ett mini-midsommar i dag i stället. Vi bjöd hem farmor hit, eftersom hon inte orkar ta sig ut och göra så mycket på egen hand.

Vi åt middag med typiska inslag av midsommar (sill, potatis, gräddfil, gräslök). Till efterrätt blev det jordgubbar. Jag åt som vanligt för mycket så jag blev jättemätt. Eftersom jag inte gillar det mesta som serverades, körde jag på färskpotatis som jag delade i små bitar och doppade i min egen lilla dip (gräddfil, grillkrydda, vitlökssalt och citronpeppar). Det är faktiskt jätegott. Har ätit det flera midsomrar i rad nu. PATENT på den, bara så alla vet.

Jag tog en bild på min skål med jordgubbar för jag ville ha en fin bild till detta inlägget men det såg inte så gott ut så det får bli ett inlägg utan bild i dag. Ville bara säga det, typ.


Grattis

2009-06-19 | 21:46:06

Glömde att berätta att när vi var på bröllopet i dag och satt och åt mat, så berättade Daniel (bror) och Linda (hans flickvän) att de förlovat sig. De bestämde sig för det i morse, så det blev alltså officiellt i dag. :D Tycker det är jättekul och är glad för deras skull. Roligt med sådana stora förändringar, hehe. Grattis till er båda!

Ringarna som avslöjade dem:


Varit på bröllop

2009-06-19 | 21:14:34
Som rubriken säger så har jag varit på bröllop i dag. Det var min morbror Michael och hans (numera) fru Anette AKA Nettan som gifte sig. Bröllopet hölls i Kungälvs Kyrka och själva ceremonin startade klockan 15.00. Vi var på plats ungefär en halvtimme innan det började, och stod utanför och hälsade på folk innan det tillslut blev dags att gå in och sätta sig. Vi hamnade på en rad ganska långt fram på högra sidan. Riktigt bra platser, faktiskt. Allt gick väldigt enkelt och snabbt. Prästen läste lite och vi (inte jag då) sjöng tre sånger ur "någon" bok. Även Nettans systrar sjöng solo och det gjorde dom väldigt bra. Ceremonin var över på ungefär en timme. Då samlades vi alla utanför kyrkan för att gratulera, ta bilder och kasta ris på brudparet. Sedan blev det gruppfoto i trädgården innan vi hoppade in i bilarna och körde i väg till nästa ställe.

Vi åkte ut en bit utanför stan, hem till Nettans föräldrar, där de hade dukat upp flera bord och var i full gång med maten. Det bjöds på buffé med bland annat pajer, kycklingspett, rostbiff och potatisgratäng. Jag tog lite av varje, förutom fisk och skaldjursgrejerna. Hämtade två gånger och var efter det väldigt mätt.

Efter maten blev det lite mingel och folk gick ut för att ta luft och bara röra lite på sig efter att ha suttit still så länge. Sedan blev det fika med typ.. jättemånga olika saker att välja på. Dom hade gjort tre stycken jordgubbstårtor. Jag tog en bit av tårtan och en kladdkakemuffin. Fanns som sagt mycket mer olika kakor men jag kände att jag inte orkade mer än så.

Som underhållning till fikat blev det allsång och solosång (också denna gången från Nettans systrar + Nettan själv). De sjunger faktiskt riktigt bra, typ stämsång. Fick reda på att de visst åkte runt och sjöng på olika tillställningar när de var unga och var med på tv i danmark. Nice. I vilket fall, det var mysigt. De (Michael och Anette) hade också skrivit en egen låt där texten handlade om deras förhållande. Lite roligt sådär.

Efter (eller under tiden som) fikat blev det också presentöppning då de öppnade alla bröllopspresenter som gästerna hade tagit med sig. Vi hade köpt en grön salladsskål med tillhörande "bestick". Det visade sig att vi tänkt ganska likt som de flesta andra. Dom fick mest prydnads eller kökssaker. Dom verkade i allafall väldigt nöjda och glada och det blev mycket tackande och kramande efteråt.

När klockan blivit ungefär halv nio var det dags att åka hem. Det var då alla gästerna började närma sig utgångarna. Det passade också lagom eftersom paret ska åka till Stenungsbaden och bo på hotell i dag/i natt.

Jag hade väldigt roligt, även fast det var lite spänt i början eftersom det var en massa folk man inte kände. Men man vande sig efter ett tag. Det brukar vara så. Inte ofta man är på bröllop heller. Men det var kul! :)

Välkomstdrink nummer 1

Välkomstdrink nummer 2

Vid vårt bord. (Jag, mamma, pappa, Tilda, Daniel och Linda).

Efterrätt. Tårtan var jättegod, och det var också kladdkakemuffinen.

6 km

2009-06-19 | 02:02:29

Sex kilometer. Så långt har jag gått i dag. Eller ja, egentligen har jag väl gått mer om man räknar med alla steg jag tagit fram och tillbaka till kylskåpet, mellan mitt rum och andra rum osv. Men jag har gått åtminstone 6 kilometer i dag när jag var ute i skogen och vandrade.

Kom i väg rätt sent och var väl inte uppe förrän halv sju (kväll). Och vandringen tog ett tag eftersom jag är långsam och jag ville stanna och titta på saker (och fika). Var hemma någon gång efter tio.

Testade OLW's "Mini Mellan". Det är en slags mellanmålsmix som säljs i små påsar, som finns i typ.. några olika smaker. Den jag hade var med jordnötter, honungsrostade jordnötter, cashewnötter och russin. Det var första gången jag smakade och det var faktiskt väldigt gott. Perfekt mellanmål. Kommer att köpa det igen, garanterat.




Okej, riktigt så nyttig var jag faktiskt inte. Det blev en kexchoklad också.


The Notebook

2009-06-18 | 02:51:25


Så har jag då sett denna filmen för andra gången i mitt liv. Och den var precis lika bra som jag mindes att den skulle vara från förra gången jag såg den. Jag fattar inte hur jag kunnat undvika att se den tidigare (första gången var för bara några månader sedan). Den kom ut år 2004. Jag läste recensioner, hörde att folk pratade om den och såg den till och med på hyllorna i butikerna. Allt jag hörde och läste var positivt, och många sa att det var en av de bästa (kärleks)filmerna som gjorts. Men köpte jag den? Hyrde jag den? Laddade jag ner den? Nej, det gjorde jag inte. Jag trodde bara att den var överskattad. Tänk vad fel jag hade.

Så om det nu är någon här som läser som inte har sett The Notebook så tycker jag att ni ska se den. Inte för att jag säger det och inte för att alla andra säger det heller. Se den, för annars kommer du att gå miste om något. Så, nu var det sagt.

Nu ska jag göra mig i ordning och lägga mig. Och för mig är detta tidigt, eftersom jag de senaste nätterna lagt mig när det blivit ljust ute, dvs runt fyra-femtiden på morgonen. Inget fel i det i och för sig. Jag älskar att sitta och titta på soluppgången. Men jag är lite trött på att alltid gå upp på eftermiddagen. Tänkte testa något annat nu som omväxling. Nu kommer det väl säkert hinna bli ljust innan jag lägger mig eftersom jag är så långsam. Men nu har jag i allafall försökt.

Fikat

2009-06-17 | 20:38:17

Har varit en otroligt seg dag i dag. Känner mig typ helt död. Tror jag har huvudvärk eller något men kan inte riktigt sätta fingret på det. Kanske är en följd av att jag totalt har vänt på dygnet? Menar, jag går och lägger mig tidigt på morgonen och går upp mitt på dagen. Det är inget man känner av direkt, utan det brukar ta ett tag. Precis som när man ska vänja sig tillbaka efter sommarlovet och börja gå upp klockan 7 igen för man ska till skolan. Då kommer tröttheten först några dagar efteråt, när man tror att man har "kommit in" i det. Men icke! I vilket fall är det ingen trevlig känsla. Men det brukar också gå över snabbt.

Har i allafall lyckats ta mig ut utanför hemmet och åkt upp till mormor och morfar och fikat. Var där runt sex, sju-tiden. Var ganska trevligt. Mormor hade som vanligt gjort mackor och bakat. Alltid något nytt när man kommer upp.


Dessa kakorna var skitgoda! Åt flera stycken. Lagom onyttigt sådär.


16 Juni

2009-06-16 | 20:51:14

Nu är det en kort paus i Paris Hilton's my new BFF så jag passar på att gå hit och skriva lite. I dag har jag varit nere på stan med familjen en snabbis (hann bara vara där i en och en halv timme). Vi var där för att handla lite bröllops-relaterade saker. Vi är nämligen bjudna på bröllop den 19:e, dvs på midsommar, eftersom min morbror Michael och hans flickvän Anette ska gifta sig. Så i dag var det dags att köpa lite sista minutengrejer som tex kläder att ha på sig och en present. Däremot var det ingen panik för mig eftersom jag redan vet vad jag ska ha på mig. Men det var kul att följa med i allafall.

Det blev ganska stressigt eftersom allt stängde så snabbt, men vi lyckades i allafall få tag i det vi skulle ha, inklusive present. Det fick bli en grön salladsskål i glas med tillhörande "bestick". Minns inte vad den kostade men den var rätt snygg. Och dyr. Jag lyckades så klart också köpa saker trots att jag bestämde innan vi åkte att jag inte skulle köpa något. Se hur det gick. Hittade i allafall ett par svarta strumpbyxor och en svartvit miniklänning.

Jag kommer nog att bo framför tv:n i kväll. Först och främst kollar jag ju på Paris Hilton's my new BFF nu, och sen efter det kommer det ett dubbelavsnitt av Desperate Housewives. Tycker det är synd att det är säsongavslutning. Det känns lite konstigt att veta att man inte kommer sätta sig varje tisdag för att kolla på det nu på ett tag. Kommer sakna det. Och sen senare i kväll ska jag och Tilda fortsätta kolla på åtminstone 2 avsnitt av The OC, som vi ju börjat se från början igen.


Google Maps

2009-06-16 | 04:04:00
Okej, de allra flesta har väl hört talas om funktionen "Google Maps", där man kan i stort sett gå runt på gatorna och zooma in i hus över typ hela världen? Well, det har jag också gjort. Jag har hört väldigt mycket om den sidan, men har liksom aldrig fått för mig att gå in att kolla. I kväll/morse (klockan är nu snart 4 på morgonen) hade jag tråkigt, så jag bestämde mig för att kolla in sidan. Och vilken överraskning jag fick! Fastnade på sidan och gick runt där i typ en halvtimme. Skitbra tidsfördriv. Jag hoppade från att spana in de rika, mysiga, välvårdade områdena med fina villor och båtar, till fattiga områden, öde vägar och industriområden. Hur kul som helst!

För er som vill se vad jag pratar om, gå in på http://maps.google.com/ Gillar du denna sidan kan du även spana in Earth Cam, som är en sida där man kan zooma in i olika delar av världen och se (i bästa fall) LIVE-filmat från kameror. Det är inte alltid riktigt så att det är live. Många är sådana som uppdateras var 5:e minut tex. Min favoritkamera är någon av de som finns vid Times Square i New York.  Sjukt mycket liv och rörelse där kan jag lova. Och gud, vad mycket gula taxibilar. Låter det intressant? http://www.earthcam.com/




Fotografering

2009-06-15 | 23:59:00
Tidigare i dag när jag var vid havet så tröttnade jag på att bara ligga där och steka på filten. Jag och Tilda bestämde oss därför för att gå i väg och fotografera och lyssna på musik medans vi gick längs strandkanten. Det var väl mest meningen att hon skulle ta bilder på fåglar, blommor och naturbilder, men det slutade med att hon tog en massa bilder på mig. Tänker inte lägga in alla bilderna här då, men kan ju visa några.

Det är inga seriösa bilder alltså. Vi hade bara lite skoj och sprang runt överallt och jag "poserade". Andledningen till att jag inte lägger in bilder på ansiktet är väl dels för att jag vill ha lite privacy, och dels för att jag var där för att sola på en strand utan folk = inget smink = ew. I hope you understand.




Bilderna är tagna av Tilda. :)

Mean Girls

2009-06-15 | 20:06:54
Kom hem för typ 20 minuter sedan och tänkte att jag skulle hinna blogga innan Mean Girls börjar. Men jag antar att jag är lite för mycket av en tidsoptimist eftersom nu sitter jag här och stresskriver trots att den redan börjat. Jag är en mästare på att missa början av filmer alltså. Minns inte sist jag såg en film helt från början.

Men ska i allafall kolla på Mean Girls nu som börjar (började) klockan 20.00 på fyran. Har sett den ganska många gånger men den är helt ok så man kan kolla på den igen. Dock tror jag inte att jag kommer se klart hela, eftersom jag alltid brukar kolla på Two and a half Men och My name is Earl på måndagskvällar. Får se hur jag gör. Har ju ändå sett filmen förr som sagt. Avsnitten på tv kan vara nya. Tror jag prioriterar dem högre just nu faktiskt.

Får se om jag har tid i någon paus (eller i annat fall efter jag sett "klart" på tv) att skriva om vad jag har gjort i dag. Kan i allafall avslöja att jag varit på stranden. Ses snart.


The OC

2009-06-15 | 02:18:37
Såg precis två avsnitt av The OC. Gud, vad jag älskar den serien! Trots att den slutat sändas för rätt längesedan så känns det som att den aldrig blir gammal. Skulle kunna se den om och om igen hur många gånger som helst. Och tro mig, det ska jag. Har alla 4 DVD-boxarna och har sett den från början till slut fyra gånger nu. Och nu har jag alltså börjat om igen från säsong ett och tänker se hela serien rakt igenom för femte gången. (Gjorde samma förra sommaren). Feels good. <3

Good evening

2009-06-14 | 22:55:32
God kväll!

Jag har lagt märke till att de flesta av mina inlägg skrivs på kvällen, vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom jag oftast åker ut direkt på morgonen och därmed inte hinner sätta mig framför datorn. Men det är kanske det bästa sättet detta, eftersom jag troligtvis inte har så mycket att rapportera direkt på morgonen ändå. Vad ska jag skriva om liksom? Vad jag drömt? Okej, det är faktiskt ingen dålig idé egentligen. Kanske får ta och göra det någon gång..

Det känns som att jag skriver om "samma" saker varje dag. I dag har jag tex varit ute i skogen vid en sjö och grillat med några och sen efter det åkte jag raka vägen till havet och låg där och solade ett tag och åt kakor. Påminner det om något? Kanske något jag skrev om häromdagen, eller till och med i går?

Fast det är sant, vad ska man göra annars? På sommaren i stort sett lever jag utomhus, antingen i skogen eller vid havet. Det är liksom det som känns att det är meningen att man ska göra. Och jag älskar det. Men som sagt, kan ju bli lite lätt enformigt. Jaja, det får vi leva med. Jag tänker inte ljuga bara för att det ska bli roligare att läsa. No way.

Nu sitter jag här och är sugen på att se en film. Skulle ha sett Priveleged (en serie för er som inte hört talas om den) som första avsnittet av sändes i dag klockan 19.00. Dock var jag fortfarande ute då, vilket gjorde att jag missade det. Men jag får väl börja se från andra avsnittet då. Inte hela världen. Kanske går den på repris annars? Får se hur jag gör. Slutar väl med att jag inte ser den alls, hehe. Inte ofta jag är hemma på fredagskvällar klockan sju.

Fika vid en sjö

2009-06-13 | 23:12:39
Gud vad jag älskar sommarkvällar! Har precis spenderat ungefär 2 timmar (ca 20.00-22.00) uppe i en skog i Bohus och fikat vid en sjö. Jag fick först gå en liten promenad innan jag kom fram. Sedan satte jag mig där på ett berg och tittade på utsikten och åt lite. Det var så himla härligt och jag frös inte fast jag bara hade en kofta på mig. Det är inte ofta det händer, kan jag lova. Speciellt inte så "sent" på kvällen.

Efter fikan gick jag längs en stig och bara njöt. Det luktade jättegott och var nästan helt tyst i hela skogen. Lyckades se ett råddjur också ute på en äng bara några meter i från mig. Den stannade och tittade en stund innan den skuttade i väg.

Höjdpunkten var när jag kom fram till ett ställe med en massa galler, staket och inhängnade områden. Det ska tydligen ha funnits en gammal djurpark där på ungefär 60-70-80-talet som lades ner för ett antal år sedan. Först fattade jag inte att det var där jag befann mig, men det gick upp ganska snabbt när jag kollade mig omkring. Jag hade hittat kvarlevorna! Det fanns till och med gamla byggnader kvar som funnits där sedan djurparken var öppen. Tycker det är rätt coolt att det låg ett zoo (ska visst ha funnits apor och sånt också) sådär mitt ute i skogen. För det var verkligen mitt ute i ingenstans, långt ifrån civilisationen. Trots att byggnaderna såg sådär halvfräscha ut, och gallren var rostiga, så kunde jag ändå tänka mig hur det såg ut där förr med alla djuren och barnfamiljerna som gick runt där på samma stig jag gick på, fast för typ 30 år sedan. Lite läskigt hur saker förändras, ellerhur? Kändes lite som att gå runt i en spökstad. :P

Tur för mig då att jag älskar sånt! Skitkul hade jag i allafall. Gick runt och stirrade nästan. Och så fanns det getter i en inhängnad. Dom hade tydligen glömt kvar dem där från.. nejmen. Det var nya getter, tack och lov.

När promenaden var slut kom jag fram till ett stall (som ligger i Jennylund) och det var ungefär vid 22-tiden. Det var väldigt tyst och öde, och bara några människor fanns en bit bort. Hästarna stod i sina boxar och tittade nyfiket ut när jag gick förbi. Det var verkligen ett perfekt sätt att spendera en lördagskväll.



När jag satt på berget vid sjön och vilade och fikade.

En bit av den gamla djurparken.

Kom fram till stallet.

Träffade en rätt social häst som fick lite gräs.


Btw jag vet jag skriver "jag gjorde, jag gick, jag såg", men jag var inte där helt ensam alltså. Föredrar bara att skriva så. Lättare. Okay.

Summer is back?

2009-06-13 | 19:12:38
Sorry för sjukt dålig uppdatering (skrev inget i går och nu är nästan denna dagen slut också). Men jag har bara känt mig lite omotiverad att skriva. Och det beror inte på att jag inte gillar att blogga, utan för att jag helt enkelt inte har gjort något speciellt. Och det känns liksom tråkigt att skriva ett inlägg som lyder "Hej, i dag har jag inte gjort någonting alls". Men nu fick det bli så i allafall. Jag är rätt bra på att motsäga mig själv har jag märkt. Kommer dock bli ett ganska tråkigt inlägg men jag vill bara skriva av mig lite.

Vad har då hänt sedan senast jag skrev? Det har regnat konstant i typ flera dagar. Jag har knappt varit ute något alls denna veckan och jag har även gått och blivit sjuk (sa ju att det skulle bli ett tråkigt inlägg). Inte sådär sjuk-sjuk så att jag bara legat i sängen, utan mer förkyld och ont i halsen. Men det börjar försvinna nu tror jag. Känns så i allafall. Jag brukar inte vara sjuk så länge. Bra immunförsvar, antagligen.

I dag är det lördag. I och för sig spelar veckodagen ingen större roll nu när man har ledigt. Varje dag är som en helgdag i allafall. Men det är något med just lördagar. Man blir glad av dem helt enkelt. Och även vädret har blivit finare nu. I går öste regnet ner precis som dagen före, och dagen innan det osv. I dag tittade solen fram för första gången på vad som känns som ett halvår. Det är LJUST och varmt ute. Otroligt, eller nåt.

Likt en glad turist som inte sett solen på månader, sprang jag glatt ut i värmen och hamnade tillsist på stranden. Där spenderade jag några timmar på en filt, doppade benen i det salta vattnet och åt vanilj -och pistagebulle. Gottans! Nu känns det som sommar igen. Hoppas detta fina vädret kan hålla i sig, eller åtminstone komma tillbaka då och då under sommarens lopp.

Nu ska jag äta middag och sen tror jag det blir en fin kvällspromenad i skogen. Ska bland annat ta en sväng upp till en sjö. Tror det kan bli mysigt. Speciellt nu när det inte blir mörkt förrän sent på kvällen. Ses senare i kväll! :)

Hembakt

2009-06-11 | 22:18:53
Inte jag som varit duktig och bakat då, men däremot fick min mamma (som aldrig bakar annars) ett ryck och gick bort och köpte ingredienser förut och bakade scones. Vi satte oss sedan och åt dem med ost och en kopp te medans de fortfarande var varma och kollade på Coldcase. Var så himla längesen jag åt scones. Så himla gott är det. Mysiiigt.


Choklad är mitt liv

2009-06-11 | 16:17:00

Finns det något bättre än att veta att man alltid kan stilla sitt dagliga chokladbehov genom att äta direkt med sked ur en burk "chokladpålägg"? Jag vet inte hur det är med dig men jag har i allafall svårt att komma på något bättre. En sked Nutella om dagen är bra för magen. :) I och för sig föredrar jag Niki över Nutella, men eftersom den slutat säljas där jag bor så får jag nöja mig med Nutella. Och det är ju inte så hemskt det heller. Länge leve burkchokladen! Min räddare i nöden.


Okej, seriöst nu då

2009-06-11 | 13:24:13

I bland måste man fatta viktiga beslut, och det har jag gjort i dag. Från och med nu ska jag allvarligt försöka minska texten i mina inlägg, eftersom det helt enkelt bara blir för tråkigt. Om jag råkat skriva ett långt inlägg kommer jag i fortsättningen försöka minska ner och minska ner tills det blir kort nog att folk orkar läsa det. It's not gonna be easy, men jag kan nog klara det med en stor portion vilja. Let's go.

Ps: Det kommer självklart finnas undantag.


The Girls Next Door

2009-06-10 | 22:44:45


Kollade precis på det sista avsnittet av Girls of the Playboy Mansion/ The Girls Next Door. Har kollat på den serien väldigt många gånger. Har inte följt den slaviskt men har liksom sett ett avsnitt då och då när jag har kommit att tänka på det.

Jag minns första gången jag skulle kolla på det. Då trodde jag faktiskt inte det skulle vara sådär jättebra. Men det är ganska roligt att kolla på egentligen. Om man är lättroad som jag. Och dom har väldigt kul personligheter också. Speciellt Kendra. Hon är nog min favorit av de tre tjejerna. Känns nästan lite synd att ingen av dem bor kvar längre. Men det är ju deras liv och dom visste nog själva att dom inte skulle kunna stanna där hela sina liv.

Det som var speciellt med detta avsnittet var att de hade ett filmteam hos sig som spelade in filmen "The House Bunny", med Anna Faris i huvudrollen. Både Kendra, Holly, Bridget och Hef var med i korta scener och det filmades rätt mycket på "the mansion". Det tyckte jag var jättekul eftersom jag har sett den filmen typ två gånger så nu fick man liksom se bakom kulisserna och sånt. Och sen åkte dom till studion också. Ja, det var spännande faktiskt. Fick lust att se filmen igen nu bara för det, haha. Den är rätt töntig men underhållande.

Att shoppa, eller att låta bli

2009-06-10 | 14:45:22


Jag har precis gjort en förskräcklig (okej, nu överdriver jag) upptäckt gällande sambandet mellan min shopping och summan pengar som finns på mitt konto. Jag har alltid varit en person som har varit duktig på att spara mina pengar, vilket har gjort att jag nästan alltid haft en bra ekonomi och tillräckligt med pengar till att köpa de få saker som jag faktiskt viljat ha.

Men nu på den senaste tiden har jag märkt att pengarna på mitt konto har börjat dra i väg lite för mycket. Och jag vet andledningen; min senaste intensiva period av shopping. Visst, jag shoppar inte för flera tusen i månaden, även om det har blivit så just denna månaden. Men med tanke på att jag aldrig har haft någon större inkomst har jag kunnat rätta mig efter detta de senaste åren. Jag har fått mitt studiebidrag och det har räckt, liksom. Jag är ingen människa med dyra vanor.

Är det då inte lite roligt att precis nu, när jag inte längre kommer att få mitt studiebidrag (eftersom jag gått ut skolan), börjar shoppa extra mycket? Det är typ den sämsta tänkbara timingen. Jag har nu, på mindre än en vecka (inom 5 dagar) shoppat vid tre olika tillfällen. Det är typ varannan dag. I torsdags med Tilda på Nordstan, i helgen på Bloms och i går på Lindex. Varje gång har det gått på rätt mycket pengar sammanlagt (vill inte gå in på specifika summor).

Varför har jag sån taskig tajming på allt? Haha. Herregud. Jag får inga mer pengar nu på länge. Jag borde försöka få dem att räcka i stället för att köpa en massa nya grejer hela tiden. Och det är inte bara dedär tillfällena som jag kan oroas över. Jag är även väldigt duktig på att internetshoppa med. Där försvinner några hundra i månaden också. Från och med nu ska jag bli bättre med att se över min ekonomi. Det är nödvändigt.

Vad mer har jag att berätta.. Jo, vi har fått installerat en ny diskmaskin i köket i dag. Nice. Skönt att slippa diska. Inte för att jag brukar göra det direkt ofta annars heller, men ändå.

Stipendier och bikinis

2009-06-09 | 18:45:29

Som jag skrev i inlägget "Min studendag" så blev jag tilldelad två stipendier samma dag jag tog studenten. Det ena fick jag från Samfonden för goda studieresultat  och det andra var Årets Handelsstipendium för goda prestationer i karaktärsämnena i Handels och Administrations-programmet. Medföljande i kuvertet med diplomen fanns även en lapp som uppmanade oss att så fort som möjligt kontakta en person på skolan som skulle hjälpa oss med att få in pengarna på vårt konto. Senast på fredag klockan 12 gäller.

Så i dag bestämde jag mig för att ta tag i detta, så jag gick upp och gjorde mig i ordning innan jag traskade bort till skolan. Det kändes riktigt skumt att sätta sin fot där nu efter att ha tagit studenten. Det är liksom inte "min" skola längre. Men det mesta var som vanligt. Och jag lyckades fixa mina stipendiepengar snabbt och smärtfritt. Det ena var värt 300 kr och det andra 500 kr, vilket betyder att jag precis blivit 800 kr rikare.

Efter jag hade gjort detta, kände jag att det var lite onödigt att bara gå hem. Så jag tog en sväng på stan och gick in på Lindex. Där köpte jag en sak jag länge viljat ha; nämligen domdär tvåfärgade strumpbyxorna (svart på ena sidan och beige på andra.) Blev typ kär i dem när jag såg Elin Kling i sånna när hon var i Paris för ett tag sedan. Hittade även 4 st bikinidelar. En underdel och 3 överdelar. Så nu är jag fullt utrustad inför sommaren.

Här är dom då, mina nya skitsnygga tvåfärgade strumpbyxor.



Roligare att köpa överdelar? Det verkar så..


Min studentdag

2009-06-09 | 17:46:40
Vill bara passa på att be om ursäkt för längden av föregående inlägg. Det blev alldeles för långt och ska jag vara ärlig så orkar inte ens jag läsa igenom allt. Men det är för sent för att ändra det nu. Det får stå kvar som det är.

Med detta i bakfickan när jag börjar skriva detta inlägg, tänker jag bara kort, kort berätta lite om min studentdag. Jag vet att även detta inlägg skulle kunna bli superduper-överdrivet långt. Men jag ska faktiskt hejda mig denna gången. Vill ju att folk ska orka läsa allt. Ingen ide att skriva annars ju. Det kommer inte bli lätt, men jag ska klara det!

Jag tog alltså studenten fredagen den 5 juli. Och för att klara av att hålla mig till ett kort inlägg, har jag bestämt att i stället för att skriva allt helt som en flytande text, ska jag förklara i form av en punktlista. Smart va?

Dagen såg ut ungefär såhär: (är inte 100% på tiderna men det var TYP dessa tider)

6.00 - Vaknar och går upp. Sminkar mig och tar på mig "vanliga kläder". Äter sedan frukost på vägen till fästningen.

7.00 - Kommer fram till Fästningen där Champagnefrukosten är, där några andra från min klass befinner sig.

8.15 - Är vid skolan. Har varit och bytt om. Alla studenter står utanför huvudingången och sjunger och skriker. Plötsligt börjar lärarna prata och hälsar oss välkomna och grattar oss och släpper därefter in oss i skolan. Mösspåtagning!

8.45 - Fotografering hela klassen tillsammans en sista gång i sina finkläder. Jag fick sitta nere i ena hörnet. Gött.

9.00 - Samlades vi i hemklassrummet där vi fikade tillsammans och gav läraren presenter. Alla fick en ros att ha runt halsen, och 4 st (jag var en av dem) fick en klubba (symboliskt bara) för att vi haft bra närvaro på handelslektionerna. Jag har fått detdär priset alla tre åren på avslutningen, yay. Vi passade även på att skicka runt och skriva i varandras mössor.

10.00 - Samling i Teatern för uppträdande och liknande. Esteterna sjung lite och så delades stipendier ut. Jag blev skitchockad när jag blev uppropad på scenen, och kort därefter blev jag uppropad igen. Jag fick alltså två stycken stipendier; ett från Samfonden och Årets Handlesstipendium. :D

11.40 - Går bort emot Kongahällahallen (så heter vår gymnastiksal, som ligger en bit bort från skolan). Vi skulle äta en gemensam liten lunch där och lyssna på ännu mer tal och uppträdanden. Fick en slags räkmacka-bakelse, men eftersom jag inte äter räkor så avstod jag. Fick dock senare reda på att det fanns vegetariskt men jag orkade inte hämta. Åt en glass i stället.

12.45 - Marscherar klassvis i ett långt tåg tillbaka till skolan. Vi lyckades stanna upp trafiken vid flera tillfällen. Haha.

13.15 - Ungefär nu ställde vi upp oss framför brandtrappan (där vi skulle springa ut). Alla var nervösa och hoppades att man inte skulle ramla på vägen ner. Skulle vara lite tråkigt, liksom.

13.30 - Sprang vi ut och ner för trapporna, samtidigt som vi blickade ut emot det stora publikhavet där våra nära och kära fanns. Fick sedan ställa upp oss medans de spelade studentsången, och sedan släpptes vi fria. Alla sprang åt olika håll för att leta rätt på sina föräldrar. De första jag fick syn på var min bror och hans flickvän. Blev överraskad eftersom jag inte ens visste att de skulle komma. Var jättesnällt av dem :) Fick presenter! Sedan kom även resten av min familj och jag fick fler presenter och Tilda tog en massa bilder.

Därefter fick jag bråttom eftersom vi skulle samlas och åka flak. Jag fick leta ett tag innan jag hittade det, men tillslut såg jag några i min klass och trängde mig fram dit. Hoppade upp på flaket, och en stund senare började vi åka. Vi åkte genom hela centrala Kungälv några varv och det var skitroligt. Det är en väldigt speciell upplevelse kan jag säga. Något man bara gör en gång.

Det spelades hög musik och alla hoppade runt och sjung och skrek. Man vinkade på folk som stod och tittade, och till de andra klasserna på flaken Självklart sjungs också den obligatoriska "för vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra".

Efter vi åkt klart och alla hoppat av, blev det avsked med kramar och lyckönskningar, innan vi tillsut skiljdes åt för sista gången. Jag vandrade hem fylld utav lycka, men också tomhet. Nu är jag skollös för "första" gången i mitt liv. Wow.

I klassrummet när vi fikade.

Min studentmössa med signaturer.


Lunch i Kongahällahallen. "Räkbakelse" och glass.


Innan vi åkte i väg med flaket.

Presenter <3



Helgen i Ragnerud

2009-06-08 | 13:49:36
Nu tänker jag skriva och berätta om hur min helg i Ragnerud har varit, eftersom jag inte hade tid eller ork att göra det när jag kom hem i gårkväll. Då var det duschen, mat och att packa upp väskorna som gällde. Nu har jag inget annat att göra ändå.

När jag kom hem på fredagseftermiddagen efter att ha varit i skolan hela dagen och tagit studenten, möttes jag av en väntande familj i hallen. Vi hade redan några dagar före bestämt att vi skulle åka upp till Ragnerud samma dag som min student för att fira mig. Jag hann inte vara hemma så mycket innan det var dags att åka. Vi ville ju inte komma dit för sent. De andra hade redan packat, så de åkte och handlade på sig lite nödvändiga saker medans jag packade och skrev ihop ett kort blogginlägg. Och det var i stort sett vad jag hann göra. Vi packade bilen full, och började åka. 

Jag minns inte exakt när vi kom fram, men jag gissar på ungefär halv åtta eller åtta. Vi flyttade över all vår packning från bilen till stugan och sedan gick vi ner till stranden och tog en kort kvällspromenad. Jag gick i vattnet och doppade mig upp till knäna. Det stod att det skulle vara 15 grader i vattnet, och det tror jag stämde ganska bra. Det var rätt behagligt ändå. Men ingen direkt badtemperatur. När vi hade gått runt en stund, började vi känna oss hungriga. Vi hade tänkt att vi inte skulle behöva äta någon mer riktig mat den dagen, och i stället skulle vi leva på jordgubbar, chips och godis hela dagen. Men tillslut lyckades jag övertala dem att vi ändå skulle åka i väg och hitta något att äta. Då var klockan ungefär nio.

Eftersom det ändå var såpass "sent" och vi befann oss i ett väldigt litet samhälle, visste vi att det skulle bli svårt. Men vi åkte till närmaste stad, Högsäter (man kan egentligen inte kalla det stad, det är mer som en liten byhåla). Där fanns EN enda restaurang öppen (och det fanns, vadå.. två?) och det var en pizzeria. Så det fick bli pizza. Pizzan smakade jättebra. Men jag märkte direkt att det var något speciellt med pizzorna där vi var. För det första så luktade det verkligen smör när de bar in dem, och sedan när jag smakade så kände jag att bottnen smakade väldigt annorlunda. Vi satt och försökte komma på vad det kunde vara, och kom tillslut fram till att de smakade vanilj och kanel. Skitskumt, men gott. Det var som att äta kanelbullar och pizza samtidigt. Ok, kanske inte riktigt men det var faktiskt godare än vad det låter. Tycker det är synd att det inte finns pizzerior med sådana bottnar där jag bor. Här smakar degen nästan ingenting alls.

Efter vi ätit åkte vi tillbaka till stugan, där vi dukade upp efterrätt; jordgubbar med grädde och florsocker. Yummy! Vi spelade sedan gurka. (Gurka är ett kortspel för de som inte vet. Orkar inte förklara hur man spelar det). Vi spelade ganska länge och till sist stod Tilda som vinnare. När vi spelat klart var klockan väldigt mycket, så vi gjorde oss i ordning och lade oss kort därefter.

Nästa dag möttes vi av ösregn och hagel(!) på morgonen. Synd, tänkte vi. Vi hade nämligen packat badkläderna i hopp om att det skulle bli fint väder. Men icke. Vi blev ganska paralyserade och visste inte riktigt vad vi skulle göra. Så vi satt i stugan ganska många timmar innan vi tillslut bestämde oss för att åka i väg. Vi åkte in till Håverud och kollade på akvedukten. Vi hade tur eftersom det var uppehåll och vädret var helt ok när vi kom dit. Innan vi gick och tittade på akvedukten stannade vi och åt på en restaurang som låg precis intill. Jag åt thaibuffe som kostade 99 kr. Jag tycker det är rätt dyrt eftersom buffen där jag bor kostar typ 69 kr. Men vad ska man göra. Maten vad i allafall jättegod och jag gick och hämtade flera gånger. Jag blev extra glad eftersom min favorit fanns där; friterad kyckling och sötsur sås. Speciellt gott var också jordnötssåsen. Den smakade väldigt annorlunda från den vi har här. Gillade den starkt.

Akvedukten såg ut ungefär som vanligt (har varit där rätt många gånger) och det var lagom mycket folk. Tror det berodde på att det var Nationaldagen och folk hade annat för sig. Vi gick hela vägen nerifrån längs hela "rännan" och upp till en stor sjö och ut på en brygga. Under tiden tog Tilda en massa bilder på mig när jag posade ganska oseriöst. Det var kul. När vi kommit ungefär längst ut på bryggan så började det ösregna så vi fick småspringa tillbaka hela vägen till bilen. Vi kom tillbaka till stugan, och där hade det slutat regna. Vi bestämde oss för att spela minigolf. Vi har spelat där förr så vi visste att banorna skulle vara svåra. Dom är verkligen sjukt jobbiga att ta sig i genom. Men jag lyckades få "hole in one" på både första och sista banan, så jag var nöjd ändå. Det slutade med att jag vann ganska överlägset. :) Det kändes rätt konstigt eftersom jag oftast brukar vara sämst.

Vi blev klara med minigolfen rätt sent, så när vi kom tillbaka satte vi oss och spelade kort igen, samtidigt som vi åt chips med dip och godis. Det var ju ändå lördag kväll. Vi hade det skitmysigt och satt och skrattade oss igenom mesta delen av spelet. När jag tänker på det så skrattade vi i stort sett hela tiden vi var där uppe. Det måste ha varit något i luften. Även i dag vann Tilda gurka. Hon måste vara väldigt bra på detdär spelet.

Innan vi började spela kort. Chips, dip, godis och dricka :)


Sista dagen hade vi ställt klockan på nio. Då gick vi upp och åt frukost och sedan var det dags för städning och packning av bilen. Vi skulle nämligen vara utcheckade senast tolv. Detta lyckades vi med väldigt bra, och vi lämnade stugan ungefär halv tolv. Då satte vi kurs mot Bloms, som är en stor klädaffär i Mellerud där de säljer främst kläder och skor. Och det är inte bara skitkläder, utan dom köper in konkurslager och säljer kläder från tex Gina Tricot, Vila, Rut m.fl, Saint Tropez, H&M och massa andra, fast till ett mycket lägre pris än i butikerna. Vi spenderade ungefär tre timmar där, konstant letades efter nya kläder. Vi ockuperade även provrummen mesta delen av tiden. Det finns såå mycket att titta på. Det är omöjligt att hinna med allt. När vi var klara var vi några tusenlappar fattigare, men mycket kläder rikare. Otroligt prisvärt.

Jag tänker inte lägga in bilder på allt jag har köpt, eftersom det skulle ta evigheter att fotografera allt och sedan överföra dem från mobilen och sedan lägga upp dem. Dessutom blir det väl lite tråkigt. Men jag skriver i allafall vad jag köpte. Kanske glömmer något men det får vara så.

Jag köpte:

Ett svart spetslinne
Ett rött spetslinne
Ett vitt spetslinne
En vit kofta
En grå kofta
En vit transparent tröja
Ett par rosa jeans (fråga inte, har alltid viljat ha)
Ett vitt linne
Ett lila linne
En lång leopardmönstrad topp
Ett långt rosa linne
Ett par vita skor med 10 cm klack
Ett brunt flätat skärp
Underkläder
Strumpor

Tror det var allt..

När vi handlat klart hade vi hunnit bli hungriga så vi åkte till en korvkiosk och åt mat. Jag åt hamburgare med pommes och en cola. Det har varit en riktig mathelg alltså. Har ätit ute varje dag. Precis som det ska vara på sommaren. Jag äter nästan ute varje dag hela sommaren. Inte ofta man äter mat hemma. Vem orkar stå och laga mat när solen skiner?

När vi ätit klart körde vi raka vägen hem. Jag har haft en jättetrevlig helg och jag hoppas att jag kommer få vara med om många liknande dagar i sommar. Och det kommer jag garanterat. 

I love Eco

2009-06-08 | 12:55:00
Sitter här just nu framför datorn med en kopp ekologiskt te och njuter av min första riktiga sommarlovsdag. (Lördagen och söndagen räknas typ inte för jag hade ändå varit ledig över helgen.) Så egentligen är detta den första dagen jag är ledig på grund av att mitt sommarlov har börjat. Och det känns jättebra. Däremot har jag börjat få ont i halsen, och min tandställning förstör min tunga. Tandställningen kan jag väl inte göra sådär jättemycket åt. Jag har vant mig vid smärtan efter ca 2 års bärande av den. (Borde inte jag få ta ut den snart?!)  Men jag tänker i allafall försöka skynda på tillfrisknandet av mitt halsont genom att dricka mängder av te med honung i. Detta är egentligen inget ovanligt eftersom jag är beroende av te och redan dricker det så ofta som möjligt. Men men, man kan ju alltid hoppas att det ger resultat ändå.
 

Just nu har jag fastnat för ICA's egna märke "I love Eco" och deras te. Drack det första gången i förrgår när jag var uppe i Ragnerud och jag föll direkt. Extra gott blir det med en eller två skedar honung. Grr.

I'm back

2009-06-07 | 21:38:23

Tänkte börja detta inlägget med att skriva "Har precis kommit hem från Ragnerud..." men sedan kom jag på att det inte riktigt stämmer. Och jag känner inte för att ljuga. Jag har faktiskt varit hemma ett tag nu. Men det är först nu jag har lust och tid att skriva här.

Jag är i allafall hemma nu igen, om det var någon som saknade mig. Har haft en väldigt mysig och rolig helg i Ragnerud med familjen. Vi har spelat kort, skrattat, pratat, ätit gott (och mycket), spelat minigolf,  shoppat, varit runt i olika städer i Dalsland, myst och bara tagit det lugnt. Man hinner med rätt mycket på 3(2½) dagar egentligen.

Men eftersom jag är rätt trött nu (blev rätt sena nätter och tidiga morgnar) och bara tycker det är skönt att vara hemma igen hos alla bekvämligheter (dator och tv främst), så vill jag komma in i den normala vardagen igen. Så jag skriver och berättar mer om hur min helg har varit i morgon. Slänger kanske in en bild eller två då också.

Jag är medveten om att det verkar som att jag skjuter fram allting eftersom jag fortfarande inte har visat vad jag shoppade i torsdags som jag sa att jag skulle visa, och eftersom jag inte har skrivit om min studentdag ännu. Och nu kommer som grädden på moset detta som jag även skjuter fram tills i morgon. Men det har bara varit så mycket och jag har inte haft tid helt enkelt. Jag är bara människa, damnit. :)

Ska försöka hinna med både att skriva om det ena och det andra i morgon, och eftersom jag har fått sommarlov nu så är jag ledig och borde ha tid nog att hinna med allt. Har inget inplanerat i morgon, nämligen. Så jag är 99% säker på att det blir som jag säger denhär gången, for a change. Wow.


Tagit Studenten!

2009-06-05 | 17:47:55


För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, för jag har tagit studenteeeen! FYFAN vad jag är bra! :)

Då var det alltså gjort. I dag har jag tagit studenten och det känns helt sjuuukt. Det är ju liksom något man bara gör en gång i sitt liv. Har haft världens bästa dag och jag tror inte att den skulle kunnat bli mycket bättre. Är helt i extas nu. Allt känns helt underbart och fantastiskt. Vet knappt vart jag ska ta vägen ens.

Eller jo.. jag åker med familjen till Ragnerud (Dalsland) nu över helgen och bara tar de lugnt och shoppar och badar. Ska bli skönt att komma bort från all stress som varit den senaste tiden. Nu har jag fått sommarlov, och nu ska jag njuta.

Jag ska i stort sett bara packa nu och sen så drar vi. Jag får skriva om min fina studentdag när jag kommer hem på söndag kväll. Eller så skriver jag det på måndagen. I vilket fall.. jag SKA skriva om det någon gång. Om du bara väntar lite.

Ja, jag har lite bråttom nu men vill bara tacka alla underbara människor som har varit med och gjort dagen ännu bättre, och min klass som har fått stå ut med mig i tre hela år. Tack!

Ses på söndag/måndag, ciao ;)

Nervös

2009-06-04 | 23:03:12
Just nu sitter jag här och är supernervös inför i morgon (studenteeen). Måste snart gå och lägga mig eftersom jag ska gå upp vid halv sex i morgon. Det är extremt tidigt för att vara jag. Jag tror faktiskt aldrig att jag har gått upp så tidigt någonsin förr. Inte vad jag kan komma i håg i allafall. Borde ha lagt mig för längesen egentligen, men det har inte blivit så. Kom hem rätt sent och ja, man måste ju göra vissa saker när man kommer hem. Kan ju inte bara gå och lägga sig direkt det första man gör.

Jag har nu precis tagit mig en lång, varm dusch. Snart ska jag äta kvällsmat och ska sedan försöka lägga mig. Kommer nog vara svårt att somna eftersom jag vet att det kommer bli en intensiv dag i morgon. Ska vara på fästningen redan klockan sju (på morgonen alltså, AHH) och vara med på "Champagnefrukosten". Visst låter det mysigt men att det är så tidigt på morgonen tar bort en del av den känslan. Och att det troligtvis ska regna gör inte heller saken bättre. Lyckat, liksom.

Sen efter det kommer det vara många timmars.. allt möjligt. Och sedan när alla tal och liknande är över är det dags för några timmar på flaket. Undrar hur pigg man kommer att vara där uppe? Kommer inte orka stå upp säkert, haha. Aja, man får hålla ut. Snart är det över för alltid. Yay!

Eftersom jag ska upp så tidigt i morgon och kommer att vara superstressad, kommer jag inte hinna blogga innan jag åker. Det betyder att nästa gång jag hör av mig här, har jag tagit studenten. Weeho! :)

Heldag på stan

2009-06-04 | 21:48:46
Det blev en heldag på stan. Jag och Tilda kom fram och hoppade av vår buss i stan några minuter i ett. Det första vi gjorde då var att gå till en bankomat så Tilda kunde ta ut pengar. Sedan shoppade vi gärnet fram till ungefär klockan sju, då affärerna stängde. Vi har alltså spenderat ca sex timmar på stan. Härligt! Skulle dock kunnat stanna ännu längre om det varit möjligt, hehe.

Jag orkar inte ta bilder av vad jag har köpt och lägga in dem på bloggen nu. Det tar för lång tid och jag är rätt stressad inför i morgon. Så det får helt enkelt bli när jag har tid.

Jag kan i allafall berätta kortfattat vart vi har varit. Vi har besökt både TopShop, Åhléns, Missäy, Rut M.f.l, Cubus, BikBok, Gina Tricot, H&M och Lindex. Det kanske inte låter direkt mycket, men sex timmar går fort när man har roligt. Dessutom var det långa köer till omklädningsrummen och vi ville inte heller köpa något i panik. Två av affärerna spenderade vi även flera timmar i (Top Shop och Gina). Tiden gick otroligt fort och jag kunde verkligen inte tro att det var sant att klockan var halv sju när de första affärerna började stänga.

Eftersom jag redan nämnt att det inte blir några bilder på de nya kläderna, så vet ni det. Men jag tänkte i allafall skriva vad jag köpt:

Randig långärmad lite oversize tröja - Gina Tricot
Vit klänning (till studenten) - Gina Tricot
Vitt midjeskärp - Gina Tricot
Zebrarandigt transparent linne - Kate Moss for TopShop
Svart liten väska (skitsöt och pytteliten verkligen) -  Åhléns


Vi åt mat på Burger King på Nordstan. Whopper säger jag bara.


Jag och min älskade Ginapåse på bussen på vägen hem.

Ner på stan

2009-06-04 | 10:20:16

Har nyss gått upp och ska bara klä på mig, äta frukost och sminka mig och sen tar jag och Tilda bussen ner på stan. Vi ska shoppa lite inför skolavslutningen (jag inför studenten, som förresten är i morgon) och lite sommarkläder. Ska bli kul! Hoppas jag hittar något för annars är det ute med mig. Varför ska jag alltid vara ute i absolut sista sekunden?


Twilight

2009-06-04 | 01:14:16


Jag och Tilda bestämde oss för att se Twilight denna kväll. Har inte sett den på länge så vi kände änna att det var dags. Jag minns i typ vintras när det var sån hets och alla var helt galna (jag var en av dem). Jag såg denna filmen hur många gånger som helst. Vet inte exakt hur många gånger jag sett den men jag gissar på ca 13-14 gånger. Höll räkningen ett tag men tappade den efter 9. Första gången jag såg den, var jag tvungen att kolla på den en gång till bara några timmar efteråt. Haha. Då vet man att man blivit beroende. Ja, herregud vilken film. Jag hade glömt bort hur bra den var. Den håller ännu. Och det blir ju inte sämre av att man vet att New Moon är på väg nu också. Läängtar!

I did it!

2009-06-03 | 16:11:31

Jag gjorde det! Jag gick till skolan trots att jag var ledig. Andledningen till detta var som jag skrev i går att jag hade en uppgift kvar att göra i Grafisk Kommunikation (tycker den kändes lite frivillig eftersom typ ingen har gjort den och betygen redan är satta). Men jag kände att jag ville göra klart den helt enkelt. Uppgiften var att göra ett CD-fodral. Jag gjorde ett till min nyutbrända ESC 2009-skiva. Den innehåller låtarna från Eurovision Song Contest 2009 (såklart).

Nedan ser ni resultatet. Det är en såndär man viker i hop. Svårt att förklara men jag tror ni fattar hur man har den. Blev rätt nöjd, trots att den blev aningen sned och amatörmässig. Läraren tyckte den blev snygg i allafall, och det tycker jag också. Fick även reda på att jag fick MVG i Grafisk Kommunikation, vilket känns helt underbart.

Utsidan (dvs det som syns mest)

 
Insidan


Rätt snyggt för att vara första gången, ellerhur?


My new BFF

2009-06-02 | 19:33:54

I dag har "Paris Hilton's my new BFF" premiär i Sverige. Vet inte riktigt vad den handlar om men jag uppfattar det som att det är ett gäng tjejer som ska flytta in tillsammans och tävla om att bli Paris Hiltons nya "bästis". Låter lite lame, men jag måste ju självklart se på det! Första avsnittet går i dag klockan 20.00 på Kanal 3.



Men innan det börjar måste jag hinna duscha. Jag ska nämligen ner till skolan i morgon (trots att jag är ledig) och leta upp en lärare och göra klart ett CD-fodral i Grafisk Kommunikation. Inte för att jag måste, utan för att jag vill. Har nämligen bränt ut en skiva som ska vara i fodralet och allt redan. Kommer bli skitsnyggt *host*. Om jag lyckas kommer jag att lägga ut en bild på det här i morgon. Håll tummarna!


Första doppet

2009-06-01 | 21:30:02
Åkte ut med familjen i den fina eftermiddagssolen till Svartedalen. På plats när vi kom var brorsan, hans flickvän och en av deras kompisar. Med sig hade de även hundarna Spike (rottweiler) och Tanja (schäferblandning). Vi grillade korv, pratade och solade. Jag lyckades även med att ta årets första dopp utomhus. Det är ganska tidigt enligt mig, 1 juni, med tanke på att jag förra året tog första doppet den 3 juni och året innan dess den 6 juni (Ja, jag håller koll på datumen). Det är väl egentligen inte så stor skillnad med så få dagar, och det beror ju mycket på hur vädret har varit. Men det var det tidigaste datumet på många år i allafall. Gött.

Jag borde bli bättre på att sola fötterna ser jag nu.


Nu ska jag dricka te, äta resten av kladdkakan som blev över från i går och kolla på Two and a half men och My name is Earl fram till 23.00. Älskar måndagskvällar. Två timmars underhållning i streck. Och bra program dessutom.

Gick till skolan..

2009-06-01 | 13:40:06
Gick till skolan i dag och upptäckte att det egentligen inte var fullt så nödvändigt som jag hade trott. Det var bara jag och en annan där på den första lektionen, och jag hade inte ens behövt komma eftersom jag är helt klar med allt och betygen är satta (sattes i fredags). Men jag stannade kvar och var sällskap till Camilla, och "hjälpte" henne att skriva klart sitt projektarbete.

Nu är jag hemma en kort sväng på lunchrast, och sedan ska jag tillbaka och ha en lektion till innan jag slutar för dagen. Egentligen kan man säga att det är min sista lektion överhuvudtaget innan sommarlovet. Jag fick nämligen reda på av Camilla att vi inte har några lektioner varken i morgon, onsdag eller torsdag. Och på fredag är ju då dagen jag tar studenten. Det var tur att jag gick till skolan i dag i allafall, annars hade jag inte vetat om detta och släpat mig dit även i morgon.

Men nu har jag i allafall tre lediga dagar innan studentdagen. Vad ska jag hitta på? Tycker det känns lite onödigt att de drar ut så mycket på avslutningen för oss på vår skola. På andra skolor runtomkring har treorna redan fått sluta. Nu kommer vi ha tre lediga dagar som känns som sommarlov, och sedan ska vi ändå tillbaka och avsluta allt på riktigt innan det riktiga sommarlovet börjar. Störande. Men ja, man får vara glad att det är över snart. Några dagar till kan man hålla ut.

By the way såg jag den nya New Moon trailern i dag. Verkar sjukt spännande! Kan knappt vänta tills den kommer ut på bio. Lätt att jag ska se den så fort den har premiär. Har sett Twilight över 10 gånger så jag kan den utantill. Men ska ju självklart värma upp innan New Moon och se den några gånger till innan den kommer ut. Ha det färskt i minnet, liksom.

Nu ska jag som sagt ha lunchrast, och gå tillbaka till skolan. Efter skolan i dag ska vi eventuellt åka ut til Svartedalen (naturreservat/ skog i Romelanda) och sola. Hoppas jag vågar bada i dag. Det skulle kännas så bra att ha gjort det. Får leta fram min bikini i såfall, har nämligen ingen aning om vart den är.

Real Time Analytics