Halloween

2009-10-31 | 17:31:34

Jaha, då var det Halloween i gen då. Men precis som för så många andra är det väl inget speciellt med det. Det är bara en vanlig dag liksom. Minns inte senast jag faktiskt firade Halloween. Måste ha varit för flera år sedan, när man var barn och fortfarande klädde ut sig och gick runt och frågade bus eller godis. Vi brukade även köpa en pumpa förr minns jag. Och så dekorerade vi lite. Men nu finns det inte ens ett litet spår här hemma som skulle kunna avslöja vad det är för helg som just nu pågår.

Jag gick upp klockan 16.00 i dag. Ja, jag menar allvar. Det hade redan då börjat bli mörkt ute. Och nu, ca en och en halv timme senare är det svartare än natten. Det känns ju sådär halvbra. Att gå upp klockan fyra på eftermiddagen är till och med ovanligt för mig. Så sent som två, halv tre har det väl blivit på sistone. Men inte fyra. Aja, det blev sent i går. Kan skylla på det.

I dag vet jag inte riktigt vad som kommer att hända. Känner mig som en zombie. Tänker inte gå utanför dörren i allafall. No way. Tror jag ska dedikera dagen (kvällen?) åt att kolla på skräckfilmer. Det är ju trots allt Halloween ;)


Föräldrafritt

2009-10-30 | 17:18:21

I kväll är det FF som gäller här hemma, eftersom båda föräldrarna kommer vara upptagna med diverse aktiviteter under hela kvällen. Mamma är ute på typ middag med sina arbetskompisar nere i stan, och pappa är i Danmark med jobbet. Det är bara jag och Tilda här nu. Vad ska vi hitta på? Det är fredagkväll och föräldrarna är som sagt utom synhåll. Hmm.. Partey Partey?


Msnproblem

2009-10-28 | 23:55:08

Försöker logga in på msn nu, men kommer inte in. Har försökt flera gånger under dagen, men varje gång utan resultat. Det är skitjobbigt när det blir såhär! Och det värsta är ju att det inte är första gången. Det händer ofta. Jag vet inte vad det beror på eller hur jag ska lösa det, men vissa dagar är det precis som att ingenting har hänt och det fungerar hur bra som helst. Sen dagen efter är det bara helt stopp. Totalt omöjligt att komma in. Skitskumt.

Nu stämmer inte detta till hundra procent här, men det är som att det är någon slags varannandags-grej. Varannan dag kommer jag in och varannan dag inte. Det är verkligen så det är. Det är nästan så att jag kan skriva en dag då mitt msn funkar att "Ska gå nu. Kommer inte kunna logga in på msn i morgon så vi ses på fredag". Eller något. Så ska det inte behöva vara ju. Gah, jag får panik over here!

Jaja, jag får väl stå ut i dag då. I morgon kommer ju allt att vara frid och fröjd igen, troligtvis. Wuhuu.


Köttfärslimpa

2009-10-28 | 16:28:55

Gick upp vid elva i dag och hade då ungefär en och en halv timme på mig att göra mig i ordning (och bli klar) innan jag skulle vara nere på stan. Var nämligen bjuden på lunch nere på Fars Hatt (hotell och restaurang) och vi hade bokat bord från och med halv ett. När vi kom dit var det helt fullt i hela restaurangen. Brukar väl vara det vid denna tiden så det var tur att vi bokat i förväg. Annars hade vi nog inte fått plats (eller så hade vi fått vänta). Hehe.

Vi åt buffé, som i dag bestod av köttfärslimpa, potatis/potatismos, någon fisk, championsås och tomatsoppa. Ingick gjorde såklart också sallad och bröd. Tog en pepsi att dricka. Gick och hämtade mat två gånger. Efter vi ätit klart fikade vi även lite. Tog några kakor och en kopp te. Haha, jag känner mig alltid så udda när jag dricker te och alla andra dricker kaffe. Men men, jag gillar inte kaffe och tänker inte börja dricka det så. Det är som det är.

En rolig sak var att det var en hel drös med engelska businessmen i kostymer där samtidigt som oss. Dom satt intill oss fast i ett eget litet rum. Vi satt och tjuvlyssnade på dem när de gick förbi. Gick inte att låta bli liksom. Gud, vad jag älskar den engelska dialekten alltså. Helt sjukt.
Bara för det var så mysigt där inne..


Tungt bröd

2009-10-26 | 01:21:34

Nej, jag menar inte tunt. Jag menar tungt. Vi har köpt ett nytt slags bröd i dag (jag har i allafall inte sett den sorten förut). Det är två runda, tjocka bröd tillsammans i en plastpåse. Och det är tungt. Jag tror seriöst man går upp ett kilo på direkten om man tar en macka eller två.

I dag har varit en relativt lugn dag. Har sett ganska mycket på tv. Bland annat var det två avsnitt av Top Model. I det första var det mest bara en massa tillbakablickar av säsongen hittills, och i avsnitt nummer två var det som vanligt. London åkte ut. Förmodligen eftersom hon gått upp rätt mycket i vikt sedan första avsnittet. Och det är oacceptabelt eftersom det ingår i en modells jobb att hålla sin kropp i form. Men det gjorde inte så mycket. Hon var inte min favorit ändå.

Klockan nio började jag se filmen Love Actually, som faktiskt var riktigt bra. Har viljat se den länge nu och har alltid blivit lika "åh, den ska jag se!" när jag sett reklamen på tv. Men varje gång har jag av någon andledning lyckats missa den. Men inte denna gången inte.

Nu har jag precis kokat en kopp te (hallonte) och snart ska jag och Tilda sätta oss framför tvn igen och se på Freaky Friday. Blir väl typ sjuttioelfte gången jag ser den nu. Den är kul. Har även kvar lite Marabouchoklad från i går som jag tänkte doppa i teét. Älskar när det smälter. Morr.


Ny Design

2009-10-25 | 01:25:51

Skrev ju förut att jag troligtvis inte skulle bli klar med min nya bloggdesign förrän i morgon och att jag var klar för dagen någon gång vid åtta-tiden. Men jag kunde bara inte låta bli att fortsätta. Har man väl börjat så är det väldigt svårt att sluta, liksom. Sprang tex in i mitt rum i pauserna av filmen och fixade lite småsaker. Och nu är den alltså klar; min nya design. Vad tycks?

Den är ju inte sådär jättekomplicerad som ni ser. Men detta är vad jag kan lyckas skapa med mina obefintliga designerskillz. Blev väldigt nöjd i allafall. Den räcker helt klart för mig. Allt handlar inte bara om utseendet, haha.

Det som är nytt är i allafall kort och gott:

1. Jag har gjort bloggen bredare, så att inläggen blir bredare och textraderna blir längre.
2. Rubrikerna är centrerade och består numera endast av versaler.
3. Dagens datum och tid då inlägget postats har flyttats upp till under rubriken.
4. Bakgrundsfärgen har gått från ljuslila till svart.
5. Bannern har bytts ut till en snygg havsbild som jag själv har tagit.
6. Länkarna är svarta nu i stället för lila.
7. Typsnitt på diverse olika ställen i bloggen har ändrats och inläggstexten är mindre.

Jag tror det var allt.

Lägger in en bild på min förra design så ni kan jämföra. Skillnad va? :)
 
(Bilden är klickbar).


Little Miss Sunshine

2009-10-25 | 00:40:43

Det blev ingen skräckfilm i kväll. Däremot blev det en annan mycket bra film som jag faktiskt blev ännu gladare av att den var just i kväll. Little Miss Sunshine är en film som jag har viljat se ända sedan den kom ut (dvs 2006).

Jag var inne i en slags JonBenét Ramsey-period (alltså om hennes olösta case) där runt 2006/2007. Och så kom denna filmen bra tajmat med ett för mig då väldigt aktuellt ämne: Skönhetstävlingar, eller "Beauty Pageants" för småflickor. För det finns ju sådana tävlingar i tex USA, där de klär upp och sminkar 5-åringar så att de ser ut som 20. 

Jag vet inte riktigt vad min åsikt är om denna typen av tävlingar. Jag är väldigt, väldigt splittrad faktiskt. Och det kanske verkar konstigt eftersom de flesta är snabba med att ropa ut att "Det är fel. Fy för sådana tävlingar". Men ni måste förstå att bara för att jag inte direkt påpekar att jag tycker att dessa tävlingar inte borde få finnas och bla bla, så betyder det inte att jag är för dem. Jag är bara inte fullt emot dem. Jag tror inte att alla flickorna som är med tycker att det är så hemskt som folk försöker få det att låta. Visst är det stressigt och mycket press på dem. De får inte mycket tid över till att vara barn. Men om man gör det några gånger bara?

Jag kan själv tänka mig att när jag var i den åldern, skulle jag säkert ha tyckt det var kul att få känna mig fin och bli applåderad åt och få stå i rampljuset en stund. Why not, liksom? Det hade inte skadat mig för livet. Herregud..

Filmen var i allafall väldigt bra. Stod att den är femstjärnig, och det håller jag med om. Helt klart värd fem stjärnor. Kommer definitivt att se den igen. Den är inte som man tror. Den är bättre.Orkar inte skriva hela handlingen här. Det blir för mycket text som ingen ändå orkar läsa. Är du intresserad av filmen så kan du ju se trailern här.


24 oktober

2009-10-24 | 20:09:02

Har ägnat några timmar i dag åt att försöka ändra min bloggdesign. Är så skickligt trött på min nuvarande nämligen. Har haft samma utseende på bloggen ända sedan jag började blogga i maj detta året. Dags att byta nu liksom. Så nu var det sagt. Vet inte när den blir klar men jag ska fortsätta i morgon i allafall. Det räcker för i dag.

I övrigt har det inte hänt så speciellt mycket. (Därav den kassa uppdateringen på sistone.) Jag har inte gett upp. Jag har bara inte haft något att skriva om. Och om jag inte har det så låter jag bli. Tycker det är onödigt att uppdatera för ofta om inläggen ändå bara innehåller en massa tomt prat utan mening. Hellre lite mer sällan då, fast kanske mer informerande inlägg när jag väl skriver.

Åt precis middag och ska troligtvis se på film senare i kväll. Är sugen på skräckfilm, fast får nog böja mig för majoriteten i dag då jag för en gångs skull fick min vilja i genom i går, då vi såg på Mimic (som är en skräckis).

Dagens middag var Tacos. Vet att det kanske verkar som att jag äter det ganska ofta, men whatever. I love it! Man tror man ska tröttna när man äter det så ofta, fast det gör man inte. Inte jag i allafall. Aldrig i livet. Mums! Skulle kunna äta det varje dag nästan.Förresten så gick ju Blog Awards 2009 på Tv400 nyss. Hade tänkt kolla på det, men det krockade med middagen och jag orkade inte stressa i mig maten. Så vi spelade in det i stället så ser jag det i morgon eller något. Blev chockad när jag såg att det bara var i en halvtimme. Men det får väl räcka då.


En utmaning

2009-10-22 | 15:43:51

Jag har blivit utmanad av Sveinung ( www.leptir.wordpress.com )
Utmaningen är så som följer:

1. Skriv 10 ting om deg selv.
2. Legg ut et bilde som er et av dine beste minner. Fortell om det.
3. Legg også ut et bilde du liker, og fortell hvorfor.
4. Så et bilde du IKKE liker, og hvorfor du ikke liker det.
5. Så utfordrer du fem til

Tio saker om mig själv:

1. Jag heter Amanda, och mitt andranamn är Linda
2. Jag är född i Göteborg
3. Jag är 19 år
4. Jag tog studenten i somras och gör nu ingenting typ
5. Jag älskar choklad och skulle nog inte kunna leva utan det
6. Min musiksmak varierar väldigt mycket och kan ändras över en natt
7. Jag vill bara ha saker jag inte kan få
8. I bland önskar jag att jag bodde i ett varmare land
9. Jag hatar sport, och har alltid gjort
10. Jag har inga speciella intressen, utan gör bara det som faller mig in


Denna bild är tagen av mig under sommaren 2008, då jag var med min familj i Tunisien. Denna resa betyder väldigt mycket för mig, och är nog en av de bästa jag någonsin gjort. Jag tog denna bilden under vår andra dag (på morgonen), från balkongen utanför hotellrummet. Jag minns att jag fick en chock när jag klev ut på balkongen där första morgonen, eftersom det var så himla varmt. Vi hade nämligen kommit dit på kvällen och då hade det varit lite svalare. Vi var där i en vecka och som sagt var det något av det bästa jag varit med om. Ville inte åka hem.


Jag gillar denna bilden för att den ser så lugn och fridfull(?) ut. Jag var ute och gick och var på väg ner till stranden (för att ta bilder) och så gick jag förbi ett hus som hade denna gungan i trädgården och den typ.. svajade i vinden. Jag kunde inte låta bli att ta en bild och så blev den så bra som den blev. En riktigt mysig "höst"bild, typ. Gillar färgen.


Haha, jag hittade ingen bättre bild. Har inga bilder som jag direkt ogillar så det fick bli en ganska random. Den ser sjukt boring ut, och jag vet inte ens varför jag tog den eller sparade den. Tråkigt motiv, färg och ja, den är helt meningslös helt enkelt. Tror maneten var död dessutom. Fail.

Eftersom jag inte gillar att tvinga någon till något så gör jag bara såhär att den som vill göra denna utmaning gör den, och de som inte vill.. gör den inte. It's as simple as that ;) Hehe.


Donuts

2009-10-16 | 18:22:41

Ja, vad kan det ligga i påsen egentligen? Fettfläckar ftw!

DONUUUTS! <3


Coop hade ett erbjudande som jag bara inte kunde motstå. 3 munkar för 25 kr. Och det är fredag. "Självklart ska jag ha!" tänkte jag. Och alla tre är mina, såklart. Muhaha.


Fika

2009-10-16 | 17:11:22

Följde med Tilda till Bäckebol för hon skulle köpa en mascara. Vi gick runt lite och flummade och köpte även godis, chips/ostbågar och dricka tills i kväll. Räkmackor blev det också. Men det är ju inget jag äter så. Uhu.

Tog även en liten fika. Jag åt morotskaka. Vet inte varför jag gillar det egentligen. Ganska skumt att det är morötter i. Men whatever. Så länge det är gott så varför inte? Dessutom älskar jag den färskostglasyren på.


Naturbilder

2009-10-15 | 20:08:44

Bilder av naturen helt enkelt. En sjö, en äng, ett hus. Tagna i dag.


En höstbild

2009-10-14 | 15:51:26

Bjuder på en höstbild som jag tog lite tidigare i dag. Trots att jag hatar hösten, eftersom den kommer och tar över efter (avbryter) sommaren, så kan jag ändå inte låta bli att tycka att den är lite mysig. Gula löv.


38 kanaler

2009-10-14 | 15:36:11

Har uppdaterat digital-tv-paketet till Medium, vilket innebär att vi numera har över 38 olika kanaler. Har alltså fått en hel del nytt som vi inte hade tidigare. Nya kanaler som ingår är bland annat (orkar inte skriva alla) Tv400, Tv4 Film, Tv4 Guld, Tv4 Komedi, ZTV, Star!, BBC Entertainment och CNN International. Började fungera i dag, woho.


Twixkakor

2009-10-09 | 16:20:02

För några dagar sedan hittade Tilda ett recept på en "Twix-kaka" som vi verkligen blev intresserade av. I dag blev det äntligen av att vi bakade den. Och wow, vad bra den blev! Jag börjar tro att vi är naturbegåvningar på bakning alltså.

Kakan är gjord i tre olika lager. Först är det en botten, gjord på typ vanlig kakdeg som blir lite krispig när den är klar. Över det har vi ett lager med kola som sedan stelnat och blivit lite mer seg konstistens. Och överst är det smält , krämig marabouchoklad. Vi delade kakan i fyrkantiga små bitar. Hur gott låter inte det? Smask!

Just nu står de i kylskåpet och kallnar. Tycker dom är godast att äta "hårda" och lite kalla. Vi hade supermysigt under tiden vi bakade och satt och vaktade kakan när den var i ugnen och verkligen såg till att allt blev helt perfekt. Lyssnade lite på McFly och Busted också, hehe. Gotta love them :)
Återfall

2009-10-09 | 01:12:13

Jag har fått ett återfall. Förr (för flera år sedan alltså) lyssnade jag väldigt mycket på Busted och McFly. Jag hade perioder fram och tillbaka då jag lyssnade på dem mer eller mindre. I bland har jag haft långa pauser då jag slutat lyssna på dem helt och hållet och i stället gillat annan musik. Men på något sätt lyckas jag alltid hitta tillbaka till just dessa två band och deras musik. Den gör mig glad, helt enkelt.

Första gången jag lyssnade på Busted var väl någon gång 2003. Och första gången jag hörde talas om McFly var någon gång 2005. Sedan dess har jag pendlat från att gilla dem, till att älska dem, till att sedan inte känna någonting alls. Och så helt plötsligt (som tex i dag), så fastnar jag och blir beroende. Over and over again. Story of my life.

Har lyssnat på dem hela eftermiddagen/kvällen/natten typ. Så många minnen. Sjukt synd att Busted splittrades. Men McFly finns kvar i allafall.Överst är Busted, och nederst är McFly. Extremt gamla bilder är det dessutom. Haha. Önskar jag kunde vrida tillbaks tiden..


Fruktsallad och nya DH

2009-10-06 | 22:48:20

Slängde i hop en fruktsallad förut innehållande bananer, äpplen, apelsiner och vindruvor (det som fanns hemma, helt enkelt). Slevade sedan upp några skedar på en tallrik, lade till en klick grädde och strödde lite kokos över och voilá, så hade jag fixat kvällsmat. Jättegott blev det. Och ja.. ganska nyttigt i allafall.

Åt då detta till säsongsstarten av Desperate Housewives (säsong 6). Ser ut att bli en spännande säsong tycker jag. Katherine planerar ju någon slags hämnd på Susan. Och vad är dealen med den nya familjen? Hmm. Det återstår att se.


Den femte oktober

2009-10-06 | 11:16:51

Tjoho! (Nej, jag är inte så pigg som jag låter. Ville bara börja med en trevlig hälsningsfras för en gångs skull).

I dag gick jag upp så tidigt som åtta. Självklart var det inte så att jag bara vaknade då och bestämde mig för att gå upp, utan jag var tvungen eftersom jag skulle vara hos tandläkaren fem över nio. Men som tur är bor jag så nära så det räcker att jag går upp ca en timma innan.

Åt frukost och gjorde mig i ordning (klädde på mig och sminkade mig alltså), borstade tänderna extra noggrant och gick sedan ut i höstkylan. För usch, vad kallt det börjar bli nu alltså. Galet! Visst, det är oktober och allt, men vi får inte glömma bort att bara för två månader sedan hade vi fortfararande sommarlov. Och jag badade i havet så sent som den 10 september. Det är inte ens en månad sedan.

För en månad sedan kunde jag alltså gå runt i bikini på stranden, och nu fryser jag till och med om jag har på mig både jeans, kofta, jacka och skor. Det är sjukt vad fort vädret kan ändras på kort tid. Och sorgligt, hehe. Snart får man väl börja med vantar och halsduk också. Brr.

Tandläkarbesöket gick i allafall bra. Dom sa att jag hade väldigt fina, rena tänder. Jag hade inga hål (såklart. Har aldrig haft och funderar inte på att skaffa några heller). Är väldigt nöjd med mina tänder faktiskt. Speciellt efter att ha haft tandställning i ca två år. Det gjorde bara allting ännu bättre.

Nu ska jag koka en kopp te och sätta mig och kolla på Top Model Australien i en timma. Har typ börjat följa det lite halvt. Det är bra, men inte lika bra som den amerikanska versionen då. I dag börjar ju Desperate Housewives igen också. Det ska bli kul. Har saknat det! 21.00 på Kanal 5. Missa inte!


Den fjärde oktober

2009-10-04 | 18:53:21

Har inte hänt så himla mycket i dag. Som jag skrev i föregående inlägg har jag i allafall fikat och ätit lite kanelbullar. Det var gott. :)

Har även fått ett nytt täcke och två nya kuddar. Det behövdes. Har haft samma ganska länge nu men liksom hur ofta köper man nya kuddar och täcken egentligen? Visst, man byter påslakan och sånt varannan vecka eller något men det är ju inte samma sak. Täckena och kuddarna tvättar man ju i bland bara och sen klär man dom i nya örngott och så är det gjort. Men det var skönt med lite nytt i allafall som sagt.

Nu ska jag värma resterna från gårdagens middag i micron och sätta mig och kolla på Top Model i en timme. Tycker fortfarande att det är en dum tid att sända detta program klockan 19.00 på en söndag. Inte ofta man är hemma då ju. Har missat en massa avsnitt för det. Men men, inget att göra åt.


Kanelbullens dag

2009-10-04 | 18:41:41Som de flesta av er säkert redan vet så är det Kanelbullens dag i dag. Och självklart har även jag tagit del av detta och ätit lite kanelbullar i dag (hembakta såklart).

Personligen så är jag väl inte sådär jätteförtjust i just kanelbullar, eller kanel över huvud taget. Jag menar, visst, lite kanel på risgrynsgröten eller på pannkakorna kan vara gott. Men helst inte alltså.

Köpta kanelbullar är skitäckliga tycker jag. Dom är oftast väldigt hårda och smakar på tok för mycket och starkt av kanel. Det blir en överdos helt enkelt. Nej, tacka vet jag hederliga hembakta kanelbullar. Dom är mjukare och smakar inte nödvändigtvis lika mycket. Dom är oftast sötare och smakar lite mer.. smör? Lite varma ska dom vara också, och helst vara tagna rakt ut från ugnen (eller i annat fall körda i micron i efterhand en stund). Det tycker i allafall jag. Och det var precis sådana kanelbullar jag fick serverade i dag som fika. Så ja, jag är nöjd.


Rolig bakelse

2009-10-03 | 14:44:44
Hahaha, kolla den till höger. Var den inte söt?

(Sorry för dålig kvalitet. Fick den smsad till mig).

Risky business

2009-10-03 | 01:58:33

Kvällens filmer blev "Föräldrafritt" (därav Risky Business som titel) och "Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren". Jag såg "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" förra helgen så det var liksom självklart att jag skulle se fortsättningen i dag. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om de filmerna alltså. Dom är rätt bra-dåliga? Men det funkar som fredagsunderhållning för mig i allafall.

Och eftersom jag lovade att visa en bild på choklad-sockerkakan..

Here it is, boys and girls. Min och Tildas perfekta chokladkaka.


Baka kaka

2009-10-02 | 18:31:19

Jag och Tilda bestämde oss för att baka en choklad-sockerkaka nyss. Jag har tänkt baka hela veckan i stort sett men det har inte blivit av. Förrän nu. Just nu står den i ugnen och det luktar choklad i hela köket. Yum! Ser inte direkt kul ut med en bild på när den står där inne, så jag tar nog en bild på den senare i stället och lägger upp här.

För övrigt är jag jätteglad att det är fredag i dag. Det kanske inte verkar som att det spelar någon roll för mig eftersom jag är ledig varje dag. Men jag vet inte.. det är något med helger :) Ska se på film senare i kväll och ha fredagsmys!

Nu ska vi beställa en kebabpizza och dela på. Är skithungrig. Ciao!


Real Time Analytics