Från IKEA

2009-09-29 | 16:25:14

Nyinhandlat från IKEA

Fyra nya tekoppar. Två stycken ljusgröna och två kornblå. Passar ju mig som älskar att dricka te så mycket.

Köpte även fyra underlägg att ha på bordet, ett nytt duschdraperi (mörkblått) samt duschringar. Kul med lite nytt!




Dom var stora så det får plats mycket te. :) Snygga va?


Jag vill ha uggs

2009-09-28 | 22:30:30

Uggs; den omtalade skon som både älskats och hatats under flera år nu, har äntligen fångat min uppmärksamhet på allvar. Från början tyckte jag att de var skitfula, såg konstiga och obekväma ut. Jag fattade helt enkelt inte hur man kunde vilja ha ett par på fötterna, när det finns så många andra, snyggare skor.

Däremot har jag under de senaste två vintrarna observerat bärarna av dem, och sakta, sakta har min inställning till dessa skor blivit bättre. Nu tycker jag faktiskt att de är ganska söta. Och de jag har provat har ju varit rätt bekväma. Jag har därför beslutat mig för att i år ska även jag införskaffa mig ett par. Lite efter alla andra.

Dock blir det inga äkta, eftersom det är jag på tok för snål till (speciellt nu när jag varken går i skolan eller jobbar). Därför får det i stället bli ett par i en billigare version. Jag har sett att många olika affärer har dem så det lär inte bli svårt att få tag i ett par.

Frågan är bara vart jag borde handla? Ska jag gå till en butik eller ska jag beställa? Jag får se hur jag gör helt enkelt. Hittar jag ett par som jag bara känner att "dom vill jag ha", så köper jag dem väl oavsett.


Jag vet redan att jag vill ha ett par med normalhögt skaft, som på bilderna. Men jag är fortfarande lite osäker på färgen. Vill antingen ha svarta eller mörkbruna, men är samtidigt väldigt inne på beige. Tror jag köper beige. Beige är snyggt. Och så stavas det roligt. Det blir bra!


Cop Land

2009-09-26 | 23:36:15

Köpte filmen "Cop Land" för ett par dagar sedan. Har viljat se den sedan dess och i dag blev det äntligen av. Det enda jag visste om den var att det är en polisfilm och att det är många kända skådespelare med.

Filmen är från 1997, och handlar kortfattat om en liten stad i USA (Garrison, New Jersey) som till största delen är bebodd av poliser och deras familjer. Staden ser från utsidan ut som en perfekt liten familjeidyll och fristad. Men bakom fasaden döljer sig en mörk värld av korruption, maktmissbruk och mord. Det är poliserna själva som tar lagen i egna händer och missbrukar sina positioner och hjälper varandra ur problem som de själva ställer till med. Och om något går fel så dödar de varandra så att sanningen inte ska få komma fram.

En dag blir sheriffen kontaktad av en internutredare som har misstankar om staden och hur den sköts, och sheriffen tvingas välja sida. Ska han följa lagen eller skydda sina "vänner"?

Kända skådespelare är i allafall bland annat Sylvester Stallone, Ray Liotta och Robert De Niro. Tycker den var jättebra faktiskt. Helt klart sevärd! Om du gillar polisfilmer. Eller ja, annars också.



Pepsi och smörbulle

2009-09-26 | 15:59:34

Började dagen med en dusch, vilket är ovanligt för att vara jag då jag nästan alltid duschar på kvällarna. Men det kändes skönt i allafall. Man blir lite piggare känns det som. Åt därefter frukost, sminkade och gjorde i ordning mig och drog sedan i väg till Bäckebol.

Gick runt lite i affärer. Var inte där för att handla något speciellt, utan ville mest bara gå runt och flumma i några timmar. Provade lite skor bland annat. Tog även en fika. Fick bli pepsi och en smörbulle (är inget direkt fan av kanelbullar så finns det bullar utan kanel så tar jag hellre det.) Så nu vet ni det.. eller något.

Åh, vad jag älskar att fika! Bästa som finns typ?


H&M goes black

2009-09-24 | 17:01:10

Spanade nyss in H&M's hemsida för att se alla nyheter som kommit in i dag. 15 nya artiklar hittade jag. Det var skinnimmitationer, dragkedjor, päls, spets, sammet, puffärmar och volanger. Och allt var i svart. Inte en enda färgklutt någonstans. Hittade inget som direkt tilltalade mig faktiskt. Inte min stil. Men visar några av sakerna här i allafall.








Priser:    699:-    399:-    499:-    249:-    349:-    999:-    1499:-


Nya köksmöbler

2009-09-23 | 14:56:43

Ville bara berätta att vi skaffade oss lite nya köksmöbler i går. Ett nytt köksbord + fyra stolar fick det bli. Bordet är ett glasbord, och är skitsnyggt tycker jag. Stolarna till liksom gör det ännu snyggare. Passar i hop skitbra. Alltid roligt med en förändring. Älskar möbler och inredning.


Jag hoppar av

2009-09-23 | 14:34:54

Lektionen idag gick bra och inget annat. Dock känner jag att det här med Komvux inte riktigt passar mig. Inte ännu i allafall. Det kändes fel på något sätt. Trivdes inte helt hundra med läraren eller klassen heller. Dessutom hade ju kursen pågått i ca 2 veckor nu, så det gjorde inte saken bättre. (Jag kom ju in nu i efterhand).

Vet inte riktigt vad jag tänkte eller förväntade mig, men jag kände när jag satt där att det nog kommer bli svårt att komma in i kursen när de andra redan har gått igenom massor som jag har missat. Har därför beslutat mig för att vänta med denna kursen tills nästa termin (dvs efter jul) och då kanske även läsa Matte B samtidigt.

Tror det blir bättre såhär helt enkelt. Sa det till läraren också att jag troligtvis inte kommer tillbaka i morgon. Men han höll med mig och tyckte också att jag ska vänta tills nästa termin eftersom jag då får med mig en mer fullständig kurs. Hade ju missat 16 timmar liksom och det hinner man väl med rätt mycket på? Så japp, that's why jag inte fortsätter.

Ska jag göra någonting så ska jag göra det ordentligt. Från början till slut. Inget annat alternativ is good enough for me. Nu vet ni det.

Tog denna bilden på vägen hem.


I'm going to bed

2009-09-22 | 22:35:52

Ahh, jag hatar att behöva gå och lägga mig såhär tidigt. Eller ja, egentligen hatar jag mer att jag måste gå och lägga mig för att jag har en speciell tid att passa i morgon. Har ju liksom inte haft sånna krav nu på ett tag. Jag har kunnat gå och lägga precis mig när jag själv har viljat, och har kunnat gå upp hur sent som helst. Men ja, jag antar att det är bra att jag får komma tillbaks lite i fasta rutiner. Har saknat det lite faktiskt.

Ska i allafall gå upp klockan sju i morgon har jag tänkt. Det är skittidigt för mig, som brukar gå upp närmare ett-två tiden. Här snackar vi stora omställningar alltså. Men jag får helt enkelt vänja mig. Inget mer Scrubs och sena nätter, liksom.

Kollar på "Systrar i jeans" (började 21.00 på femman) nu och tänkte se klart den innan jag lägger mig. Är nervös inför i morgon. Vet ju inte hur stor klassen är, hur läraren är eller vilka folk jag kommer att få möta. Det blir ju på sätt och vis som att börja i en ny skola och få en ny klass. Men det ska nog gå bra. Hoppas jag. Håller tummarna för det!


Back to school

2009-09-22 | 16:36:04

Eller ja, nästan i allafall.

Som jag skrev här förra onsdagen, så har jag blivit antagen till att få läsa Historia A på Komvux i en termin. Det kommer alltså inte att vara som att gå tillbaka till skolan igen, eftersom jag bara kommer att läsa ett enda ämne. Men jag kommer i allafall att ha lektioner två dagar i veckan; på onsdagar och torsdagar. Och båda lektionerna är på två timmar var. Helt lagom, tycker jag. Fyra timmar i veckan är ingenting i jämförelse mot vad jag fick stå ut med under gymnasietiden.

Är i allafall väldigt glad över att ha fått denna möjligheten och ska absolut göra mitt bästa för att få ut det mesta av kursen. Andledningen till att jag ens läser den nu är för att jag vill ha större valmöjligheter sen när jag ska söka till högskolan. Har även funderat på att läsa in Matte B och möjligtvis Matte C också (om jag klarar av det).

Har förberett mig lite inför i morgon. Har bland annat fixat block, pennor och suddgum. Vet inte om det behövs mer egentligen. Böcker och sånt får man ju där. Ska tydligen behöva köpa en bok som jag ska ha i kursen. Blah. Känns lite onödigt att köpa en bok som jag har i högst 4 månader? Men men, så är det. Bara att acceptera.


Dagens shopping

2009-09-21 | 18:35:50

Här kommer två bilder av vad jag handlade i dag. Köpte sammanlagt tre saker; ett par ljusa jeansleggings (mitt fjärde par nu) 199 kr, en sandfärgad (färgen hette shifting sand) cardigan 199 kr och en foundation från Max Factor för 155 kr inne på Cubus. Båda klädesplaggen är från Gina. Dom passade fint tillsammans också!



Gått i affärer

2009-09-21 | 18:07:40

Tilda skulle till tandläkaren i Stenungsund i dag. Jag ville också gärna dit (Stenungsund alltså, inte tandläkaren), så jag passade på att hijack-a (kapa) hennes lilla resa dit. Gick runt lite i några kläd- och skoaffärer. Bland annat var jag på Lindex, Cubus, Gina Tricot och Scorett. Sedan satte vi oss också på ett litet mysigt café och fikade. Jag åt en kokostopp doppad i choklad och en äppelfestis. (Ska försöka minska på läsken). När vi ätit klart åkte vi hem.

Jag shoppade också lite medans vi var där. Men vad jag köpte visar jag i ett senare inlägg. Måste ladda upp bilderna och sånt först. Får se när jag orkar det. 

Här vandrade jag då omkring tidigare i dag. (Inte min bild).


Bjuden på middag

2009-09-20 | 18:50:43

Vart bortbjuden på middag i dag hos mormor och morfar. Kom dit vid fyra och stannade till ungefär sex. Åt en jättegod stek, potatis, sås och brysselkål. Fick även efterrätt; rulltårta med sylt och grädde. Jättegott var det. (Som vanligt).




Förresten ursäkta för att det blir så mycket matbilder. Jag vet att det kanske blir lite enformigt men mat råkar vara ett av mina största intressen och jag äter ofta så.. det blir mycket matbilder helt enkelt. Take it or leave it.


Tacos

2009-09-19 | 20:24:07

Dagens middag blev alltså Tacos. Det finns ju ganska många olika sätt att äta Tacos på (olika chips, skal och brödvarianter.) Men jag måste nog ändå säga att jag gillar att äta det med tortillas mest. Dessutom är jag en execellent vikare. Se bara mina tortillavikar-skillz nedan. Kan inte bli mycket bättre, ellerhur? Den är perfekt.


Det luktar köttfärs

2009-09-19 | 18:03:03

Åh, vad jag älskar när man känner hur det börjar lukta mat i från köket. Då vet man att maten snart är klar. Speciellt nice är det när man är hungrig, vilket jag är nu. Vi ska äta Tacos i dag (därav köttfärslukten).

Minns för ett tag sedan (typ i början av sommaren?) när vi åt Tacos typ en gång i veckan. Det var gött. Nu var det ett tag sedan jag åt det. Men jag antar att det är rätt bra att äta det sällan eftersom man uppskattar det så mycket mer då när man väl får det. Det är så himla gott!

För övrigt har jag varit ute vid havet i dag och tryckt i mig bullar och kakor. Daniel var även där en stund med Spike, som var rätt vild. Han satt inte still en sekund. Och han morrade och gnällde like oavbrutet. Hyperhund. <3


Dirty Dancing

2009-09-18 | 23:49:26

Har precis sett på Dirty Dancing. Dom sände den på Kanal 1 i dag klockan 22.00 (förmodligen till minne av Patrick Swayze som dog i måndags). Otroligt bra film måste jag säga. Hade bara sett den en gång förut, och det var skitlängesen. När jag var typ 12 eller något. Var helt annorlunda att se den nu. Den var bättre denna gången. En riktig klassiker! Kan rekommendera den för alla som inte har sett den.

Patrick Swayze och Jennifer Grey


Rest In Peace, Patrick.


Lights out

2009-09-17 | 15:05:23

I går kväll när jag som vanligt satt vid min dator och typ.. snackade med folk på msn, lyssnade på musik och läste bloggar, blev allt helt plötsligt bara svart! Poff. På en sekund så lade precis allt elektriskt i närheten av. Lamporna släcktes, tvn och datorn stängdes av, och jag hörde att ett eller flera billarm gick i gång ute.

Men det konstiga var att själva avbrottet inte varade längre än i kanske en sekund sammanlagt. Ja, själva släckningen då. Billarmen fortsatte i ungefär en halvtimme efteråt. (Lata jävlar som inte orkar gå ut och stänga av). Tror i och för sig att många hade gått och lagt sig. But still.

Man hade knappt hunnit reagera på vad som hade hänt innan strömmen kom tillbaka. Först trodde jag att det bara var jag som hade råkat göra något fel. Men sedan såg jag att det visst hade påverkat hela området. Det var någon lokal kortslutning. Phew.

Allt var frid och fröjd igen och jag var glad att det var över så snabbt och att jag bara skulle få starta om datorn och sedan kunde logga in i gen och fortsätta precis där jag var. Men så blev det inte riktigt. Hela bredbandet hade typ slagits ut, och jag kunde inte komma in på internet igen på hela kvällen. Sjukt jobbigt. Men det var såpass sent så jag skulle ändå ha satt mig vid tvn ganska kort därefter. Men ändå.

Problemet kvarstod ju då även nästa morgon (i morse alltså). Så nu är första gången jag har kunnat komma in i dag. Har nu fixat ett trådlöst bredband i stället. Kopplade in det alldeles nyss och det fungerar super.


Svar från Komvux

2009-09-16 | 15:58:30

Fick svar från Vuxenutbildningen i dag. Jag ska få läsa Historia A denna termin, precis som jag ville (ansökte om det för ett tag sedan). Känns skitbra att veta att jag kommer få något att göra nu. En sysselsättning! Har tröttnat totalt på min ledighet. Allvarligt. Det är seriöst det tråkigaste som finns att vara ledig när ingen annan är det. Men nu är det slut på det.

Kursen är i allafall två dagar i veckan. På onsdagar klockan 08.30-10.30 och torsdagar klockan 14.25-16.30. Helt okej tider faktiskt, förutom att jag ska behöva sluta halv fem på torsdagar. Men vadå liksom, det ska jag väl klara av? Brukade ju sluta vid fem ofta när jag gick på gymnasiet. Och då hade jag dessutom börjat typ åtta på morgonen också. Så ja, det ska nog gå bra nu. Två stycken tvåtimmarslektioner (alltså fyra timmar sammanlagt) i veckan, woho.

Amanda är glad. Nu måste jag bara kolla upp om det finns möjlighet att få något slags studiebidrag eller något. Vill ju ha pengar också, haha. Det borde väl gå, får jag hoppas. Alla som är duktiga och studerar på ett eller annat sätt är värda att få lite cash tycker jag.

Btw, rubriken på mitt förra inlägg; "Today is going to be a good day" stämde ju faktiskt riktigt bra. Och det där skrev jag ändå i morse långt innan jag fått brevet. Är jag synsk kanske?


Today is going to be a good day

2009-09-16 | 10:08:23

Wow, ser ni vad tidigt jag är uppe i dag för att vara jag? Brukar ju vanligtvis gå upp närmare ett-två tiden men nu är klockan bara tio och jag sitter redan här och har ätit frukost och sminkat mig. Vaknade vid nio och bestämde mig då för att gå upp. Ska försöka ställa om min dygnsrytm lite så att den blir mer normal. Tror jag tjänar på det faktiskt.

Jag hann inte vara nere på stan så himla länge i går eftersom jag blev meddragen ut till havet (något jag självklart inte hade något emot). Så jag tänkte ta igen det lite i dag genom att gå dit i dag igen. Och nej, det är inte enformigt. Jag ska gå till andra affärer i dag. Inte samma som jag var i går. Det hade varit enformigt.

Jag vet inte hur länge jag blir borta men jag kan ju blogga igen sen när jag har kommit hem. Eller i kväll.. eller i natt? Nej, jag bara skoja jag ska ju som sagt försöka lägga mig tidigare hädanefter. Får se hur det går..


På stranden

2009-09-15 | 19:39:47

Blev inte direkt länge jag stannade på stranden. Det var rätt kallt och eftersom vi åkte ut så sent så kändes det liksom inte rätt att ligga kvar där för länge. Ska man liksom stanna till tio på kvällen bara för att göra det "värt" att ha åkt dit för? Nepp. Tycker jag absolut inte.

Läste i allafall Aftonbladet och Metro, åt kakor och tjuvlyssnade på några tyskar som gick runt nere på stranden. I bland lönar det sig att ha läst tyska i fem år, alltså. Kul att sommarturisterna fortfarande håller sig kvar trots att det är september. Trodde dom hade åkt hem för längesedan.


Stannade vid en butik. Shit, man är verkligen mitt ute i igenstans där.

Kakor + läsning på stranden = paradiset


15 september

2009-09-15 | 16:39:38

Tidigare i dag var jag nere en kort sväng på stan och kollade i affärer. Har kommit på att det är ett väldigt bra sätt att dämpa den rastlöshet som ibland infinner sig när jag bara sitter här framför datorn timme efter timme. Provade bland annat lite kläder, skor och kollade på smink/hårprodukter. Köpte dock ingenting (igen).

Har precis ätit lunch/middag(?) bestående av snabbmakaroner och bacon. Tänkte nu åka till stranden en stund och läsa skvallertidningar. Jag älskar att bara ligga där och inte göra någonting. Det är typ det jag är bäst på.

Tilda är i Danmark i dag med klassen och jag är såklart jätteavundsjuk. Medieklasserna gör det varje år någon gång i början av skolåret. Så hon var där förra året också och ska dit nästa år igen. Fusk! Jag kanske skulle ha valt media i stället..


Dagens outfit

2009-09-15 | 16:15:00



Jag har på mig:

Top - Gina Tricot
Tröja - Rut M.fl.
Leggings - Gina Tricot

Haha, första gången jag gör en sånhär. Tänkte jag kunde prova. Fantasifullt, eller vad säger ni? Jag dör liksom av överflödet av färger och mönster. Nejmen, jag gillar att hålla det enkelt.


Svenska hollywoodfruar

2009-09-14 | 23:01:31
I dag hade den nya realityserien "Svenska Hollywoodfruar" premiär. Serien är mer som en miniserie, och kommer att sändas i fyra delar måndagar klockan 21.00 på Kanal 3. Och i dag var då det första avsnittet. Självklart var jag tvungen att kolla, eftersom jag älskar denhär typen av program.

Den handlar alltså om tre stycken svenska kvinnor som lämnat det lugna livet i Sverige för att leva ett lyxigt och glamouröst liv i Hollywood. Två av dem är gifta med rika gubbar, och den tredje är nyligen frånskild från en. Man får följa deras liv med allt från resor, shopping, kändisfester och skönhetsbehandlingar. Det är rätt underhållande, faktiskt. Såklart!

Även om det till och från verkar ganska jobbigt, så skulle jag nog ändå inte ha något emot att leva ett sådant liv. I allafall för en liten stund. För att prova liksom. Jag vill också gå på kändisfester, bo på lyxhotell och flyga privatjet! Vem vill inte?

Anna Anka, Agnes-Nicole Winter och Maria Montazami - hollywoodfruar

Hårfärg

2009-09-14 | 13:42:27

Jag har viljat göra något med mitt hår ganska länge nu. Är rätt trött på det för tillfället faktiskt. Har både funderat på att göra det mörkt (mörktbrunt) och på att göra det ljust (ljusa slingor). Jag tror jag skulle kunna passa ganska bra i båda dessa, vilket jag än skulle välja. Men varje gång jag är på väg att fatta ett beslut så tittar jag mig i spegeln och tänker att "nämen, det är väl bra som det är?". Jag vet inte om detta beror på att jag är för feg, och är rädd att det ska bli dåligt. Eller om jag helt enkelt redan har en passande hårfärg. Just nu har jag alltså min naturliga, vilket är mörkblond(?). (Hade färgat det brunt men det är på utväxt nu.) Alla passar väl bra i sin naturliga?

I helgen när jag var och handlade, råkade jag få syn på en hårfärg från Loréal som jag fastnade för ganska hårt. Brukar egentligen inte färga själv med köpt hårfärg, utan brukar gå till frisören och färga. Men denna gången skulle jag kanske kunna göra ett undantag och spara lite pengar (har gått och blivit lite snål på sistone). För den var ju rätt nice, eller? Ljus guldkopparblond.


Den godaste pizzan

2009-09-13 | 23:09:35



Nu har ju i och för sig inte jag ätit på så himla många olika pizzerior i mitt liv. Men jag kan nog ändå med ganska stor övertygan säga att den godaste pizzan jag någonsin ätit finns på Högsäters Pizzeria. Det är kanske inte så mycket för fyllningen, eftersom den är väl ungefär som på alla andra pizzerior. Det speciella med denna pizza är dess botten, som smakar helt annorlunda från någon annan pizzabotten jag någonsin smakat. Tex så smakar degen på alla pizzerior där jag bor i stort sett ingenting. Eller så smakar dom.. ja, bröd.

Bottnen på pizzorna på Högsäters Pizzeria smakar kanel och socker. Det är (för att citera mig själv från förra gången jag varit där och ätit) som att äta kanelbullar och pizza samtidigt. Och ja, det är godare än vad det låter. Jag lovar! (Detta var alltså vad jag åt i fredags, inte i dag).


Hemma

2009-09-13 | 17:33:14

På fredag eftermiddag/kväll packade vi väskorna och åkte upp till Ragnerud. Har varit där nu över helgen och kom nyss hem. Har haft en underbart skön helg. Älskar att bara åka i från allt ansvar och verkligen känna att man kan göra precis vad man vill, när man vill. Frihet.

Det första vi gjorde efter att ha kommit fram var att äta middag. Var rätt hungriga efter att ha kört ganska länge. Åt pizza på samma pizzeria vi åt på när vi var i Högsäter senast (tror bara det finns en enda pizzeria där). Deras pizzor är i allafall skitgoda. Speciellt bottnen.

Efter vi ätit åkte vi till stugan och packade upp. Tog det därefter bara ganska lugnt fram till kvällen, då vi dukade upp med godis och kortspel. Spelade fram tills vi gick och la oss. Blev rätt sent.

Dagen därpå efter frukosten, åkte vi in till "staden" och köpte ännu mer godis. Åt typ upp det mesta första kvällen. Åt även en glass. Sedan kände vi oss sugna på en utmaning, så vi hyrde kanoter och paddlade runt Ragnerudssjön. Och den var stor! Vi var borta i ungefär 4 timmar. I stort sett hela denna tiden tillbringade vi i vattnet, paddlande. Kan säga att det tog hårt på armarna. Snart kommer väl träningsvärken. Den enda gången vi stannade var för en fikapaus på en brygga.

När vi hade varit ute och utfört denna fysiskt krävande aktivitet, hade vi hunnit bli hungriga. Åkte då till en liten kiosk (som vi fick höra att den visst stänger efter helgen eftersom byn går i ide efter sommaren, tss). Det var samma kiosk vi tidigare varit och köpt godis i. Var alltså där två gånger inom några timmar, hehe. Åt pommes och korv. Fick även en gratis mjukglass av den snälla tanten i kiosken. (Dvs glass 2 gånger denna dagen).

Åkte därefter ut på en älgsafari. Eller alltså, det var en ganska lång väg man åkte på med stora öppna fält runtomkring, där chansen att se älgar är stor. Det är alltså ingen garanti. Det började också mörkna ungefär när vi åkte så det var rätt svårt att se. Men det är ju på kvällen dom kommer fram så. Vi såg i allafall en älg och åtta råddjur. Så det blev lyckat! Tre av råddjuren stod dessutom jättenära bilen. Så nära att vi nästan missade dem när vi körde förbi. Fick typ tvärstanna.

Även denna kvällen åt vi godis, chips och spelade kort. Blev seriöst en riktig mathelg. Har ätit ute varje dag nu i flera dagar. Minns knappt senast jag åt hemmalagad mat.

I morse hade vi ställt klockan på halv tio. Var tvugna eftersom vi fick lämna stugan senast tolv. Packade, städade och åkte sedan nästan raka vägen hem. Med undantag för en fikapaus och sedan mat på Burger King (ja, jag vet.)

Lite bilder från helgen kommer här:







Gratis mjukglass, hihihi.



Den lilla kiosken. Var där även i dag och köpte glass. Stammisvarning.


11 September

2009-09-11 | 15:19:09

Kom förresten på att det är den 11 september i dag. Eller okej, det var ingenting jag bara kom på just nu. Har ju vetat om att denna dagen kommer förr eller senare, och har typ "väntat" på den sedan första september eller något.

I dag var det alltså 8 år sedan terrorattacken mot World Trade Center skedde. Minns det som i går. Var hemma hos en kompis (Cissi) och dom hade tvn på och hennes mamma ropade att någon bombat tornen. Så vi gick och kollade lite på nyheterna. Sedan när jag kom hem en stund senare höll de fortfarande på att prata om det på nyheterna, så jag satte mig och tittade vidare. Förstod ju inte då att det skulle bli en sån stor grej av det, som folk skulle minnas såhär flera år efteråt. Det händer ju saker i världen varje dag som folk glömmer av liksom. Vad är det för speciellt med just denna händelse? Men ja, nu blev det ju alltså så. Och jag sitter ju till och med och skriver om det själv så. Det måste ju tyda på något.

Detta hände alltså när jag var 11 år, och gick i femman. Minns att vi pratade om det mycket i skolan dagarna efteråt. Och att jag hade svårt att uttala "Usama bin Laden" (eller hur fan det stavas). Så ja, bara en liten berättelse om hur jag fick nyheten.


Åker i väg

2009-09-11 | 14:59:24

Har ägnat morgonen (eller rättare sagt all tid efter att jag gick upp i dag) åt att packa inför vår lilla spontanweekend i Ragnerud. Vi har bokat en stuga och ska alltså bo där under helgen. Kommer hem någon gång på söndag eftermiddag/kväll. Ser fram emot det här. Det ska bli roligt. :)


Färg, svartvitt och sepia

2009-09-10 | 21:55:19

Tilda tog denna bilden på mig i går när vi var ute vid havet. Då var bilden helt i färg såklart, och visade dessutom hela mig. Jag gillade inte riktigt den bilden, så jag tog bort den dåliga halvan och sparade bara den bättre halvan. Men sedan tyckte jag det såg så tomt ut, så jag fick lägga de båda identiska halvorna emot varandra i stället. Det är inte så svårt att se, eftersom jag kapar av den ena bilden ganska brutalt. Men gud, så proportionerlig kroppen ser ut nu. Man ser ju egentligen inte likadan ut på båda sidorna av kroppen, eller av ansiktet heller för den delen.

Tyckte också det var skoj att ha med lite svartvitt och sepia i bilden. Blev lite roligare än bara en bild helt i färg. Och så var det med det. Respektera mina enorma paintskillz. (Jag hade tråkigt, okay).


Jag har badat

2009-09-10 | 21:11:53

Ja, det är faktiskt sant. Jag har badat i dag. I havet, dessutom. Det trodde ni inte va? Menar det är ju ändå september nu och allt. Sommaren är enligt de flesta slut, men jag tycker att den är vad man gör den till. Vill man inte att den ska försvinna så behöver den inte. Själv vägrar jag låta sommaren ta slut. I allafall en liten stund till.

Vattnet var kanske inte sådär jättevarmt, men det var helt ok. Som i början av sommaren när man börjar bada sådär i maj någon gång. (Kan ju inte förvänta sig högsommarvärme-badtemperaturer i september.) Men det var faktiskt inte bara ett snabbt dopp jag gjorde, typ gick i och sen gick upp direkt. Jag låg kvar en stund och plaskade och dök några gånger. Bara för sakens skull. Och efter en stund var det liksom inte kallt längre. Då var det riktigt skönt. Skulle lätt kunna åka ut och bada i morgon igen om vädret tillåter.

Däremot kanske det inte riktigt blir så eftersom jag eventuellt ska åka till Ragnerud eller Mellerud över helgen. En slags spontanweekend i Dalsland. Brukar vara där på sommaren och som jag skrev alldeles nyss så vill jag inte släppa sommaren riktigt ännu. Och vad passar då bättre än att åka till ett ställe där man brukar spendera sommaren?

Så ja. Kanske blir att jag åker. Men det är ju inte hundra procent bestämt ännu. Vi får se. Men jag hoppas ju! Skulle vara en bra avslutning liksom. Och så är det sjukt mysigt med korta resor också.


090909

2009-09-09 | 20:39:42

I dag är det som de flesta redan vet, den 9 september 2009. Dvs att dagens datum skrivs som 090909. Egentligen är det väl inget speciellt med det. Det är bara en helt vanlig dag. Men jag tycker ändå det är rätt coolt med sånnahär datum. Speciellt coolt var det ju den 6 juni 2006 (060606). 666, alltså. Passande nog släpptes ju även den nya Omen-filmen just den datumen.

Har hört att det visst är många som väljer att förlova sig/gifta sig på sånnahär speciella datum. Kanske blir ett extra roligt minne, eftersom man kommer i håg det lättare. Smart drag för folk med dåligt minne då, så att de slipper glömma av bröllopsdagen och hamna i jobbiga situationer. Hehe.

Aja, i övrigt sitter jag just nu här och äter honungsmelon och väntar på att Efterlyst ska börja. Senare i kväll är det ju även Scrubs och Two and a half men, som jag brukar titta på. Har gjort det dom senaste kvällarna nu i allafall. Roliga serier, detdär. Två av mina favoriter.


Stranden

2009-09-09 | 20:11:30

Blev hungrig vid runt fyra-tiden i dag och åkte då till Burger King i Spekeröd och åt en dubbel cheeseburgare, pommes och en ananasfanta. Gillar att dom har den Fanta Pineapple på BK. Det har dom ju inte på tex Mc Donalds. Den som är så god! Brukar nästan alltid dricka cola när jag äter ute, men finns den så tar jag hellre den.

Efter maten blev det till att ligga på stranden i några timmar och ja, jag hade tänkt sola men det blev inte så mycket solning. Blev rätt kallt efter ett tag. Men det hindrade inte oss från att ligga kvar och läsa skvallertidningar och fika (bulle).

Känns som att jag skriver rätt ofta att jag är på stranden. Men det är jag ju så det är väl inget konstigt med det. Speciellt nu den senaste tiden när det har varit sommar och sommarlov. På sommaren bor jag på beachen liksom. Kommer dock tyvärr bli mindre av det nu hädanefter får man anta, eftersom hösten är på ingång. Trååk!

Känns också ofta som att jag skriver att jag har ätit ute, vilket ju också det är något jag gör väldigt ofta. It's my life, helt enkelt. Skräpmat och stranden. Haha, nej inte riktigt men sjukt nära. But I love it! :) 

Jag är fortfarande rätt bruuun. Mohaha. (Är inte så röd som bilden visar.)


Bananchips

2009-09-09 | 01:12:34

Jag har fått ett nytt beroende; bananchips! Det är ju bara så otroligt gott. Jag älskar smaken av banan. Typ bananglass och sånt. Det roliga är bara det att jag inte klarar av att äta bananer i deras naturliga form, eftersom jag dör om jag får en såndär äcklig tråd i munnen. Och konsistensen är så.. blä. Hårig?

Därför är det ganska bra att jag i allafall funnit kärleken i bananchips. Först tänkte jag bara "meen, det är ju marsvinsgodis". Men efter att ha smakat och konstaterat att det faktiskt smakade väldigt gott, fick jag helt enkelt ändra min åsikt.

Bananchips är hårda, krispiga och smakar väldigt sött. Så de är väl inte direkt sådär jättenyttiga som man hade kunnat önska att de var. (Innehåller rätt mycket socker). Då hade man ju kunnat äta dem obehindrat.

Men i allafall. Testade att doppa dem i smält geishachoklad tidigare i dag, och oh my god, vad gott det blev.


Stan + film

2009-09-08 | 20:01:10

Var duktig och ställde väckarklockan i morse, eftersom jag tycker det är synd att jag ska gå upp så himla sent varje dag. I och för sig skulle det kanske ha räckt med att jag lägger mig tidigare på kvällarna i stället. Men ändå. I bland får man ta till drastiska åtgärder.

Gick i allafall upp vid tio, åt frukost och gjorde mig i ordning. Tog sedan en sväng ner på stan i några timmar och provade lite kläder. Köpte dock ingenting, vilket egentligen är helt fantastiskt. Jag är stolt över mig själv! Visst hittade jag massor jag hade viljat köpa. Men jag lät bli. Jag måste lära mig att spara pengar och att säga nej nu när jag inte har en inkomst längre. Bara att acceptera. Och anpassa sig. Det anser jag att jag gjorde i dag.

Ungefär när jag kom hem vid femtiden kom också Zarah. Jag, Tilda och Zarah fortsatte då på vår filmkväll som vi påbörjade i fredags. Kollade på en film och dippade gurka i vitlöks/lökdipp. Åt pannkakor också, mums!

Nu ska vi sätta oss och kolla på det första avsnittet av årets Idol. Ska bli kul. Älskar att kolla i början på uttagningarna när folk suger och gör bort sig. Sedan när det börjar bli för allvarligt slutar jag kolla. Den enda säsongen jag sett hela från början till slut är Idol 2004.


Jag har solat

2009-09-06 | 17:48:49

Blev väckt på tok för tidigt i dag efter att ha lagt mig så sent som jag nu råkade göra i gårkväll (eller i morse rättare sagt). Blev tillfrågad om jag ville följa med ut till havet i några timmar och sola. Sa ganska snabbt och reflexmässigt nej, eftersom jag visste att klockan var såpass "tidigt" för mig, och för att jag kände mig helt och hållet skittrött.

Men sedan kunde jag ju självklart inte somna om igen. Och när jag tittade ut genom fönstret och såg att solen lyste utanför och att det faktiskt verkade vara ganska varmt, kunde jag inte längre ligga kvar. Hade då ganska bråttom, eftersom jag inte ville vara den som alla ska behöva vänta på som vanligt. Så jag skyndade mig att klä på mig och packa i hop lite snabbt och lämnade sedan huset utan att ens ha ätit frukost.

Låg sedan på stranden i shorts och linne och solade (har fått färg!), läste skvallertidningar och åt bullar och mazarin. Det fick liksom bli min frukost. Var helt underbart varmt nästan hela tiden, och vi hade stranden i stort sett för oss själva. Ingen annan "vågar" väl chansa på att åka ut. Man är så inställd på att det bara regnar här varje dag, typ. Vi stannade i allafall i fyra timmar, innan vi kände att det fick räcka.

Nu har jag nyss kommit hem och sitter just nu och väntar på att middagen ska bli klar. Vi ska äta någon jättegod pastarätt med fläskfilé och basilika. Har bara ätit den en gång förr, men minns exakt hur den smakade. Himmelskt, alltså.

Vet inte vad som händer efter det. Men jag vet i allafall att jag hade tänkt börja se på den nya säsongen av Top Model, som börjar i dag. Den går klockan 19.00 (dum tid, tycker jag) på Kanal 3.


Jeansleggings

2009-09-06 | 01:55:55

Var inne på Ginas hemsida förut (när är jag inte?) och hittade då dessa snygga jeansleggings med markerade knän. Har inte sett det så mycket förut. Men jag tyckte det var rätt snyggt. Kanske något att satsa på?

Dom heter "Suri biker leggings" och kostar 349 kr.

 

Leggings med markerade knän, hiss eller diss? Vad tycker du?


Högerklick

2009-09-06 | 00:16:34

Upptäckte nyss att min datormus "högerklick" inte fungerar som den ska. Det kanske inte låter som något större problem, men det råkar vara så att jag använder den väldigt, väldigt ofta. Det försvårar mitt internetsurfande drastiskt. Visst finns det andra vägar runt problemet, men det tar liksom längre tid eftersom jag är van vid att använda högerknappen. Den har varit seg ett tag nu, men i dag verkar den strejka helt totalt. Hoppas den kommer tillbaka. I need it.

Lite trevligare att nämna är att jag nu ännu en gång sett Rocky V. Det är inte min favorit bland de sex filmerna precis, men jag tycker ändå den fungerar. Tror folk underskattar den lite. Jag gillar den. Dock tycker jag det är synd att man inte får se någon riktig fight från Rocky (dvs i boxningsringen), utan i stället bara får se en streetfight. Men ja, bättre det än inget. Detta är den enda filmen man inte ser Rocky i boxningsringen. Feels weird. Han SKA vara där, hehe.

Har nu på ganska kort tid sett Rockyfilmerna från början igen, och nu återstår alltså bara den sista. Har sett den förr (of course) och kan knappt vänta. Ville typ se den direkt efter femman var slut. Är man beroende så är man. ;) Grr.


Celine

2009-09-05 | 13:53:52

Nedan ser ni resultatet av när jag försökte fotografera vår katt Celine, när hon låg och tvättade sig i soffan. Hon var inte så förbannad som hon ser ut på bilden, utan hon försökte som sagt bara slicka sig på sin tass. I och för sig kanske jag var störande som körde upp en kamera i ansiktet på henne, men ja. Hon är van.

Bildkvaliteten är som den är på grund av att bilderna är tagna med en mobilkamera, det var dåligt ljus och för att hon rörde sig hela tiden. Men det var ju det som var meningen så. Ser rätt kul ut tycker jag.


Filmkväll

2009-09-05 | 01:12:51

Hade filmkväll i kväll (fredagskvällen alltså). Jag, Tilda och Zarah möttes vid halvfem-tiden och gick då bort till Willys och handlade. Vi köpte gurka, morötter, gräddfil och två olika dipmixar (en lök och en viklök..nödvändigt). Tänkte vi skulle vara lite nyttiga och göra gurk -och morotsstavar och dippa. Men det blev även en del godis, i form av chips, chokladkakor och såklart Frasse (chokladpuffar, typ).

Förra gången vi hade filmkväll hann vi se fem stycken filmer. I dag hann vi inte riktigt med så många, eftersom vi började lite senare, och eftersom Zarah skulle hem och inte sova över som sist. Det är ju en annan sak när man kan sitta uppe hela natten, liksom. Men vi såg i allafall fyra filmer; Ice Age 3, Equilibrium, Borat och The Whole Ten Yards. Haha, totalt random filmer men vi hade inte bestämt i förväg så det bara blev som det blev. Kul vare i allafall. Vi har fortfarande kvar en hel del godis, och framför allt dip. Så vi ska eventuellt återuppta filmkvällen i gen på söndag eller måndag.

Zarah gick hem för ett tag sedan, och nu sitter jag här och ska snart göra mig i ordning och lägga mig. Är bjuden på middag i morgon klockan fyra nämligen. Ska bli trevligt. Men nu ska jag som sagt kila, natti! (:


Glass och hallon

2009-09-02 | 22:18:09

Lyckades efter en mindre övertalan, samt ett löfte om att hon skulle få en av mina loka, få Mathilda till att gå bort till Willys och köpa lite smått och gott att äta framför tvn i kväll.

Från början var det tänkt att vi skulle äta fruktsallad och grädde, men planerna ändrades och hon överraskade oss i stället med vaniljglass, hallon och kolasås. Och det funkar ju minst lika bra det!

Har precis vräkt i mig en skål med ovanstående ingredienser, blandat i en härlig rosaaktig smörja. För det är så jag äter det. Från början ser det så fint ut med ett berg av vaniljglass, några röda hallon och kolasås ringlat över i ett fint mönster. Men det bästa är ju när man tillsätter sin sked och rör om några varv så allt blandas. Speciellt gillar jag hur de tinade bären, liksom stelnar och blir hårda igen eftersom de bakas in i iskall glass. Det blir liksom som kräm med crisp i.

Detta satt jag alltså och åt samtidigt som jag kollade på "Efterlyst", som nu är tillbaks igen efter sommaren. GW är för skön, alltså. Haha.


Söskär

2009-09-01 | 19:04:03

Åkte som ni kanske förstår inte direkt hem när jag var klar hos tandläkaren. Det var typ 25 grader varmt och soligt, så jag bestämde mig för att åka ut till Söskär (en typ badplats vi brukar vara på sommaren i bland) och sola lite. Stannade där i ungefär två timmar. Det var några andra folk där och dom badade! Fattar inte hur dom kan bada nu. Jag kände på vattnet och det var svinkallt. Jaja, vinterbadare? Men uppe på land var det i allafall hur skönt som helst. Nästan så jag hade önskat att jag haft med mig bikini ändå. Inte lätt att sola i shorts och linne direkt. Men det fick gå.

Stannade och åt på Sibylla innan vi åkte ut till havet.


Det är ingen ide att jag solar, jag är fortfarande lika blek.




Doppade fötterna men kom inte mycket längre. Kaaaallt!


My braces are gone

2009-09-01 | 18:44:09

Jag är fri! Min tandställning är borta, och jag kan se mina tänder igen. Och oh, så fina, raka och vita dom är. Blev supernöjd med resultatet. Ser ut som en helt ny (ok, överdrift) människa. Det känns skitkonstigt att inte ha en massa metall i munnen längre. Har gått omkring med ett leende i flera timmar nu. :) Kan inte sluta titta mig i spegeln.

Själva "ingreppet" när de tog bort den var ganska krångligt, men gjorde inte direkt ont. Förutom i början då, när dom ryckte loss den. Då kändes det som om dom körde in en skruvmejsel rakt in i tandköttet och vred om eller något. Men efter det var det lugnt. Dom typ slipade och polerade/putsade tänderna efteråt också så nu är de liksom lena och blanka. Sedan tog dom även bilder så de ska kunna jämföra före och efter. Tog nämligen bilder innan jag satte i den också. Fick se bilderna lite och shit, vad det har ändrats. Helt otroligt.

Tog som jag skrev i inlägget innan inga före och efterbilder själv, som jag kan lägga in här. Tråkigt kan tyckas, men jag orkar helt enkelt inte. Eller jo, jag försökte faktiskt lite på vägen dit men dom blev inge bra. Så det får vara som det är. Den är borta nu i allafall. Med eller utan bilder.


1 September

2009-09-01 | 10:45:15

Första september i dag då. Detta betyder alltså att augusti månad är slut för detta året, och att (i allafall enligt mig) även sommaren officiellt är slut. Ja, så är det faktiskt. Hur sorgligt det än låter så är faktiskt sommaren över.

Nu är det hösten som gäller. Vi har nu mörka, kalla och regniga(re) dagar framför oss. Allt vi kan göra nu är bara att bita i hop, hoppas att det går över snabbt och sedan längta tills nästa sommar. För det är precis det jag gör. Under hösten, vintern och våren befinner jag mig i någon sorts dvala. Och sedan när sommaren kommer lever jag livet under tre månader. T-r-e månader om året. Det är alldeles för lite.

Jag vet att jag har en väldigt negativ syn, men jag kan inte hjälpa att jag hatar regn, blåst, mörker och kyla. Varför kan det inte alltid få vara sommar? Eller vänta, det kan det ju. Om man flyttar utomlands. Californien skulle tex inte sitta helt fel nu. Bryr dom sig ens om vilken månad det är? Spelar det någon roll? (Okej, jag vet att det inte riktigt är så, men jag får väl fantisera).

Men andledningen till att jag skrev detta inlägg från början var egentligen inte för att diskutera vädret, utan för att I have an announcement to make. I dag är nämligen dagen då jag av med min tandställning! Weeho! Äntligen ska jag slippa gå runt med en hel verktygslåda i munnen. Något som jag gjort i över två år nu, alltså. Kommer kännas så konstigt. Tomt, också. Men underbart.

Klockan 12:40 ska jag vara i Stenungsund, och det tar ca en och en halv till två timmar att ta bort den sa dom. Verkar väldigt länge, tycker jag. Hur ska jag orka ligga där i typ två timmar? Fast ja, det är rätt mycket som ska tas bort, och jag minns vilken tid det tog att montera fast allting. Oh well, det är i allafall värt det sedan när jag går ut ur rummet som en ny människa.

Nu har jag precis duschat och ätit frukost. Ska bara sminka mig och klä på mig och sedan åker jag väl vid tolv-tiden om allt går som planerat. Sista gången jag skriver i bloggen när jag har tandställning nu (haha, lame). Hörs när jag kommer hem. Då berättar jag.. ehh, mer?

Och nej, jag orkar inte ta en bild där jag fakeler bara för att jag ska kunna visa före -och efterbilder. Forget it.


Real Time Analytics