Valborg

2010-04-30 | 15:06:37

Snart är det maj, snart är det maj, snart är det maj! Ja, alltså eftersom det är sista april i dag, Valborg. Och när det väl har blivit maj, dvs från och med i morgon, är nästa månad juni. Och vi vet alla vad det innebär. I juni får man sommarloooov. Men ja, ännu är det en stund kvar men jag kan väl vara glad ändå? Förväntansfull, lycklig.

Nu sitter jag för övrigt och ägnar mig åt mindre roliga aktiviteter, nämligen skolarbete. Nästa vecka ska vi ha inlämning på en uppgift i Samhäll B, om mångkultur och kulturkrockar. Skojigt, ellerhur?

Men ja, det ska jag ju självklart inte syssla med hela dagen. Det är ju trots allt Valborg. Får se vad jag gör resten av dagen. Har inte bestämt det riktigt ännu. Men.. I wanna see some fire :o Uhuhuh.


29 april

2010-04-29 | 17:07:54

Soooft dag! Har bara haft en lektion i dag (mellan 14.25 och 16.30) och hela den lektionen gick åt till att kolla på en film. Som råkade vara just två timmar. Fantastiskt, är det inte?

En annan halvrolig sak som hände i dag när jag var på väg till skolan var att jag blev stoppad av en tant som undrade om jag var modell. Hon typ bara stannade någon meter framför mig där jag gick och sa "åh, du ser ut som en mannekäng". Och sen sa hon "men allvarligt, du har jobbat/jobbar som modell va?" Sen blev hon chockad när jag sa att jag inte hade gjort det. Haha. Jaja, där ser man. Alltid trevligt med lite ego-boostar. ;)

Och hallå! Det är seriöst vår ute nu. När det blåser är det inte ens kallt. Det blåster varmt! Jag är glad.


Bild från 19 april.


Marabou Passion

2010-04-23 | 16:53:35



I kväll blir det provsmakning av den "nya" Marabousmaken Passion. Hade tänkt att köpa den redan förra helgen men det blev inte riktigt så. Men bättre sent än aldrig, ellerhur?

Tror detta kommer bli en hit för mig, eftersom jag älskar passionsfrukt. (Smaken, konsistensen och dom hårda krispiga små sakerna i). But then again så gillade jag Marabou Vinter också, och den var rätt skum. Kommer fortfarande i håg exakt hur den smakade. Hehe. Men ja, passion är säkert skitgod :)


Superintressant

2010-04-23 | 15:57:01



Sakerna man kan lära sig av att studera naturkunskap, alltså. Satt och läste i genom naturkunskapsboken för att jag skulle plugga inför provet på tisdag, och så fastnade jag på denna meningen och ja, blev kvar där. Tyckte det var så sött/roligt beskrivet bara. Först och främst, vadå vandrar? Dom promenerar ju inte precis. Dom simmar. Och lekplatser? Har laxar lekplatser med sandlådor, gungor och rutchkanor under havet som vi inte vet om eller? Haha. Nu vet jag i allafall vad jag kommer sitta och tänka på när jag skriver provet; laxar.


22 april

2010-04-22 | 23:42:17

Smart att skriva ett inlägg som heter 22 april när dagen nästan är över. Fast egentligen är det mest logiskt eftersom det är ju först på slutet av dagen som man.. vet vad man har gjort under dagen. Knappast att man vet det när man precis har gått upp. Om man inte är synsk eller något då vill säga.

Okej detdär var random. Vad jag egentligen ville få ut med detta inlägget var att jag fick en liten chock i dag. En positiv sådan, måste jag dock tillägga. Jag har nu sedan förra torsdagen gått runt och varit orolig över hur det gått på det senaste historieprovet, eftersom det kände sådär halvkasst när jag satt och skrev det. Trodde jag skulle få IG eller något. Nejmen, kanske inte riktigt så kasst. Men i allafall dåligt.

Men det visade sig att jag visst fått VG. Haha. Är det inte konstigt när man tror att man ska faila och så får man ändå ganska bra? Har hänt mig flera gånger. Blir lika förvånad varje gång. Jag sa bara "jag förstår inte hur detta gick till men jag är glad i allafall". Och det var det.

I morgon är jag ledig. Skojigt nog innebär det mycket pluggande. Har ju massa tid över liksom. Woho. Har två prov nästa vecka (ett på måndag och ett på tisdag) så det blir till att plugga stenhårt denna helgen. Hrm..


Gårdagens bilder

2010-04-20 | 16:53:34

Gick runt vid fästningen i går efter vi ätit glass och ja, fotograferade. Var ute i typ flera timmar tills det blev "sent". Då blev det riktigt kallt. Men det var varmt i solen, och inget ska ju få stoppa oss från att vara ute och låtsas som att det är jättevarmt. Vill man att det ska vara vår så är det vår. Var skithärligt i allafall.




Bohus fästniiiing! Eller ja, en del av den i allafall.







Gick upp till utsikten.

Meeee! Det ser ju skitvarmt ut men jag satt typ och frös. Haha. (Lägg märke till min killer-skugga också).


Glass

2010-04-19 | 20:44:00




Årets första utomhusglass. Ja, alltså första gången jag satt utomhus och åt glass i år. Det är ett slags vårtecken för då känner man extra mycket att sommaren är på väg. På sommaren äter jag glass varje dag. Helst 2 gånger. Men ja, nu var detta gjort i allafall. Hehe. Känns som ett måste varje vår. Ett underbart måste.


Tjoho

2010-04-17 | 13:31:45

Tre saker:

1. Det är soligt ute. Dom sa att det skulle regna, men det är soligt. Fattar ni hur glad jag är eller? Däremot blåser det typ storm men det gör ingenting. Huvudsaken är att det är sol!

2. Gina Tricot har ändrat utseende på hemsidan. Blev jättesnyggt tycker jag. Blev sur i går när jag gick in för att kolla lite och upptäckte att det var tillfälligt avstängt. Men nu såhär i efterhand är jag ju glad att det var det.

3. Jag vill sola.

Och ja, ha en härlig lördag allesamman :) Själv vet jag inte vad jag ska hitta på men något blir det alltid väl. Har en del skolarbete som måste göras också så i värsta fall blir det väl det jag siiter och gör. Haha.


Volanger

2010-04-16 | 00:52:42



149 kr på H&M

Ursäkta mig men alltså domhär topparna var ju bara för brutalt snygga alltså. Blev helt kär i dem så fort jag såg dom. Skulle helst vilja ha en i varje färg, eller något. Men dom är som normallånga toppar, och jag hade helst haft dem lite längre så att man kunde ha dem till leggings bara. Men kanske om man köper en lite för stor storlek? Men då kanske den blir för pösig i övrigt? Men det är ju inte precis en tight top heller så. Hmm.


15 april

2010-04-15 | 23:52:12

Historieprovet som har plågat mig (okej, där överdrev jag lite men det har absolut varit krävande) är äntligen förbi. Jag hade det i dag. Gick upp en timme tidigare än vad jag brukar, och befann mig på skolan hela två och en halv timme före jag började. Bara för att jag ville vara extra säker på att jag hade allt i huvudet när provet väl började. Om dessa två extra timmars pluggande gjorde någon skillnad vet jag dock inte. Men jag hoppas.

Torsdagskvällar = fredagskvällar för mig, eftersom jag inte har skola på fredagar. Det innebär i bland film för min del. Såg en skitbra film nyss som heter Kiss Kiss Bang Bang. Den hade sån underbart sjuk humor och det passade mig perfekt. Orkar inte skriva vad den handlar om. Men allt finns i trailern if you wanna know.



Blah

2010-04-13 | 21:39:34

Plugg, plugg, plugg. Tar det aldrig slut? Tydligen inte.. Känns som att jag har hundra saker att göra nu de kommande veckorna. Får bara mer och mer hela tiden också. Listan börjar bli lång. Orka. Vill ha helg igen, tack. Inte för att det kommer göra så mycket skillnad ändå kanske precis. Kommer få spendera helgen åt skolarbete också som det ser ut nu. Haha, vad positiv jag är, ellerhur?

Såg däremot en sak nyss som gjorde mig glad som jag hade glömt. Och det är att Gina Tricot har ju basebolljackor. Eller ja, mer som tröjor då men i allafall. De kostar dessutom bara 249 kr, vilket är betydligt billigare än den jag hade tänkt beställa. Finns i röd, blå, armygrön och rosa. Jag ska köpa en blå eller en röd.


Baseboll

2010-04-13 | 13:10:14

Nej, jag pratar inte om sporten. Den är jag helt och hållet ointresserad av. Vad jag egentligen vill få fram är att jag på senare tid har utvecklat ett vill ha-behov av en viss sak som ehh.. har med sporten att göra?

Jag pratar förstås om basebolljackan. The Baseball Jacket, som jag har börjat se lite överallt. Men seg som jag är är jag ute för sent, och de flesta är redan slutsålda. Därför blev jag så glad när jag här om dagen hittade en sida där man kan designa sin egen, och sedan få den hemskickad.

Så jag satt där i går kväll en stund och pillade i hop några jag tyckte blev snygga. Men nu vet jag inte vilken jag gillar mest. Tror det drar mest åt den röda dock. För jag gillar rött. Men jag vet inte. Vad tycker ni? :)




Rauwr

2010-04-11 | 22:42:28

Har haft en riktigt skön dag i dag. Har varit jättefint väder och ja, allt har bara varit gött. Solade lite förut också. Kändes som sommar <3

I kväll är sista kvällen på påsklovet, och det känns ju självklart lite tråkigt. Men man får göra det bästa av situationen. Är ju som jag skrev i föregående inlägg bara två månader kvar till sommarlovet nu.

Jag och Tilda ska i allafall njuta av sista kvällen med vaniljglass med chokladkross, chokladsås och en underbar film. Air America ska vi se. Har sett den många gånger nu på sistone. Haha. Men den är bra. Tror det är 7:e gången jag ser den nu på kort tid. En av mina nya favoritfilmer typ. Tror jag älskar den faktiskt?


Två månader

2010-04-11 | 13:59:52

Wohoo, i dag är det exakt två månader kvar till sommarlovet. Var bara tvungen att skriva det. Känns såå bra. Snart är det sommar! Och man brukar ju till och med kunna åka ut och sola och bada ganska långt innan själva lovet börjar. Så det känns som att värmen borde komma nu rätt snart. Det är ju trots allt april. Weey.

Nu ska jag till Surte. Todels! :)


Högskoleprovet

2010-04-10 | 22:30:28

Då var det avklarat. Så skönt känns det nu när det äntligen är över. Har gått och tänkt på det i flera veckor innan och varit nervös. Men nu har jag gjort det och väntan är över.

Hur gick det då? Jo, det gick nog ganska bra tror jag. Visst kommer jag inte få alla rätt heller, men det kändes som att jag hade koll på mycket av sakerna och att jag skrev och gjorde mitt bästa. Det är ju som sagt inte vilket prov som helst, detta. Men ja, vet inte vad jag ska säga mycket mer om det. Nu blir det till att vänta i fyra veckor på resultatet. Spännande, spännande. Tog lite bilder under dagen också, som ni kan se här nedan.

Dagens lunch: Ost och skink-toast + sallad och cola.

På rasterna tog jag lite random bilder runt Fars Hatt.




Och jag hade rotat fram mina kära converse i morgonstressen.


Nervöst

2010-04-09 | 21:23:53

Flera timmar av pluggande senare..

Hehe, nejdå. Jag har inte pluggat hela dagen. Men i stort sett. Har gjort lite annat också såklart. Men mest fokuserat på provet då. Känner mig bättre förberedd nu i allafall. Jag får göra mitt bästa och så får vi hoppas att det duger. Annars kan man ju bara göra om det. Liksom inget livsavgörande. Även om det känns så i bland. I vilket fall. Eftersom jag ska upp så tidigt i morgon så tänkte jag gå och lägga mig rätt snart.

Eller ja, jag tänker göra det. Men sen om det blir så är ju en annan sak. Hur lätt är det att gå och lägga sig tidigt på en fredagskväll egentligen? Det är ju den ultimata uppesittarkvällen. Och dessutom ska alla andra göra det så hur fasen ska jag kunna sova när folk sitter uppe och pratar och har tvn på högt? Usch, jo jag kommer nog att vara trött i morgon.

Men får ta det som det kommer. Ska cykla över halva stan strax före åtta i morgon bitti. Undra hur många som är vakna då på en lördagsmorgon egentligen? Hmm. Kommer kännas såå skumt alltså. Wish me luck! (Med provet alltså). Hörs i morgon när jag kommer hem. Vid femtiden eller något.. ciao!


Öva öva öva

2010-04-09 | 15:59:48

Dagen har gått åt till, och kommer gå åt till att öva inför Högskoleprovet, som skrivs i morgon. Jag kommer att behöva gå upp klockan 7 i morgon, på en lördag! Uhh. Ser inte fram emot det precis. Men det måste göras.

Sen kommer jag vara borta typ hela dagen eller något. Och det värsta är att det kommer bli fint väder i morgon så jag kommer sitta där och tänka på allt jag kunde ha gjort. Men i stället får jag sitta inlåst i en sal och skriva prov i flera timmar. Awesome. Haha, nejmen det ska nog bli bra. Viktiga saker måste gå före de roliga i bland.


Hmm

2010-04-04 | 02:12:32


399 kr på Gina Tricot

Brukar egentligen inte gilla blazers så mycket eftersom det inte riktigt är min stil. Men mina ögon fastnade ändå på denna gråa sak från Gina Tricot när jag kollade in på hemsidan tidigare i dag. Det var något speciellt med den. Den känns mer "jag" än någon annan jag sett tidigare. Kanske skulle den vara något för mig? Hade den funnits i svart hade det varit ännu bättre. Har redan så mycket grått. Men men. Jag funderar vidare..


Jag fick ett påskägg

2010-04-03 | 22:09:27


Spelar ingen roll hur gammal jag blir. Jag kommer alltid bli lika barnsligt glad varje gång jag får ett påskägg på påsk. 10 minuter efter denna bilden togs hade jag ätit upp ungefär hälften av innehållet. And it was good.


3 april

2010-04-03 | 17:15:25

Tog en lång, härlig lant/skogspromenad i vårsolen tidigare i dag. Gick upp och åt frukost, gjorde mig i ordning och åkte i stort sett. Vet inte exakt hur lång promenaden var men det tog ett tag. Kanske för att vi stannade och fikade i ca 40 minuter vid en sjö? Haha. Det var jättevarmt och skönt i allafall. Sedan på hemvägen stannade vi på Burger King och åt. Är proppmätt nu. Precis som det ska vara ;)




Påsklov!

2010-04-01 | 17:52:25

Äntligen är det här; mitt efterlängtade påsklov. Hade bara en lektion idag (en lång sådan dock) och sedan var det ett faktum. Det firade jag med en chokladglass. Den har legat där i frysen ganska länge nu och jag har inväntat rätt tillfälle att ta den. Och nu tyckte jag att det var ett sådant. God var den också. Har en till. Muhaha.


Första april

2010-04-01 | 12:54:59

I dag är det första april. Woho! Galet vad fort tiden går egentligen. Känns som att det nyss var julafton. Eller något. Nu när det är april tycker jag att våren officiellt är här. April är ju trots allt en vårmånad. Och om bara två månader (plus några dagar) får man sommarlov också. Härligt, härligt. Men det finns ju tyvärr en del saker som måste avklaras innan man får njuta av det. Men det ska nog gå bra (och snabbt) förhoppningsvis!


Real Time Analytics