Firework

2010-12-31 | 22:53:56

 
Katy Perry - Firework

Väldigt passande låt för i kväll tycker jag. Har fått den på hjärnan nu efter i dag. Hört den säkert 10 gånger. Haha.

Förresten har jag givit mig själv ett chokladförbud som gäller fram till nästa år. Det vill säga att jag får inte äta en enda chokladbit förrän dess. Vet inte hur jag ska klara det. Men jag ska vara stark och stå emot frestelsen! Do you think I'll make it?


Nytt i garderoben

2010-12-31 | 16:20:18

Här kommer lite bilder på det jag shoppade i går på mellandagsrean. Allt är från H&M förutom blusen och halsbandet (de är från Gina). Konstigt, för jag brukar annars alltid handla mer på Gina än på H&M, eller någon annan affär. Men denna gången blev det såhär.

Yes, jag är en dublett-shoppare. Men vadårå? Hittar man något snyggt så varför inte köpa det i flera färger?




Nyår - Gott nytt år!

2010-12-31 | 15:11:13

Sista dagen av år 2010 i dag då. Känns som att året har gått väldigt, väldigt fort. Seriöst, känns det inte nästan som att det var sommar nyss? Jag tycker det i allafall. Åren går bara fortare och fortare nu för tiden. När man var liten varade ett år typ.. forever. Nu säger det bara poff så är det nyår igen. Aja, får hoppas nästa år blir ett bra år i allafall. Ser fram emot det lite faktiskt. Gott nytt år! :)


En öhh.. dagens

2010-12-30 | 22:07:47


Bara för att jag var så duktig och tog mig tid att fotografera vad jag hade på mig i dag så kan jag ju lika gärna lägga in det här så det inte var alldeles i onödan. Haha. Detta är alltså vad jag hade på mig nere på stan tidigare i dag. Jag tror jag älskar min jacka lite. Mm.

Jacka - H&M
Tubhalsduk - Gina Tricot
Jeansleggings - Vila
Uggs - Melba.se


Mellandagsrea

2010-12-30 | 20:25:07

Kom hem nu för en stund sedan från stan. Har varit nere på mellandagsrean med Tilda och shoppat lite. Köpte sammanlagt 8 saker, men de orkar jag inte visa upp i dag. För dåligt ljus för att göra kläderna rättvisa typ. Får ta kort på dem i morgon i stället. Nordstan stängde 20.00 i dag och vi stannade väl till typ halv eller något. Åt även på Burger King innan vi rörde oss hemåt. Var riktigt hungrig efter att ha sprungit runt så mycket inne i butikerna så det var gott. Hehe. Nu ska jag nog se på film eller något snart. Nyår i morgon!


Dubbelt upp

2010-12-30 | 13:56:07


Färgglatt var det här!

Tycker det är så snyggt att göra som de har gjort här; att ha två likadana cardigans på sig i olika färger, över varandra. Lager på lager liksom. Gillar den andra kombinationen bäst, med rosa underst och mörkblå/grå över. De färgerna passade så fint tillsammans. Vill ha.

Koftorna kostar 199 kr styck och jag tror inte jag behöver skriva vilken butik det handlar om.


Just nu är det många som ringer

2010-12-29 | 21:52:25



MEEEEEEEEEEEEEEEEN jag behåller min plats i kön.

Haha, lätt skönaste reklamen just nu.


29 December

2010-12-29 | 15:35:42

Sitter här nu och har precis sminkat mig klart. Nu måste jag bara välja kläder och sen ska jag i väg på middag och lite "fira jul i efterskott-firande". Sen efter det blir det bio. Ska se den tredje Narniafilmen. Vilket är lite lustigt med tanke på att jag varken sett ettan eller tvåan. Men whatever. Blir ju bjuden och då kan man ju inte tacka nej liksom. Haha. Blir säkert kul. Men nu måste jag dra, todels!


Give it to me, baby

2010-12-28 | 18:33:30


Nämen så mycket fint som har kommit in i butikerna medans jag varit bortrest alltså. I vanliga fall brukar jag typ vaka över hemsidorna som en hök för att se allt nytt som kommer in varje dag men när man inte har haft tillgång till dator på över en vecka är det ju inte så lätt. Har redan sett hur mycket snygga saker som helst som jag vill ha nu. Måste ta mig ut och ner till mellandagsrean känner jag.


Linnena ovan kommer från H&M och kostar 69:50 & 79:50 kr.


Jag ska läsa Matte C

2010-12-28 | 01:35:52

Såg nyss att jag blivit antagen till att läsa Matte C nästa termin. Börjar den 24 januari och läser det fram till sommaren. Ska bli roligt. Eller inte. Ehe. Men det måste göras för sen tänkte jag nämligen söka vidare till universitetet. Hoppas jag klarar C-kursen nu bara!

 


Säfsen 2010

2010-12-27 | 00:15:24

Precis som förra året åkte jag upp till Säfsen under julveckan för att bland annat fira jul där. Vi bodde i en mysig röd timmerstuga med plats för 6 pers (mohah, stor). Har självklart hänt väldigt mycket saker som man kanske kan förstå att det gör under en hel vecka. Och jag orkar ju inte berätta alla detaljer. Men jag har i allafall haft en väldigt skön liten semester och tänkte försöka berätta lite kortfattat.

Vi spenderade i stort sett dagarna utomhus och kvällarna inomhus. På dagarna försökte vi att hålla på med aktiviteter och vi var bland annat med på en promenad ut i skogen (med facklor för det var mörkt) där vi fick glögg och pepparkakor och satt runt en brasa inne i en mysig stuga. Så provade jag även på att åka skidor för första gången i mitt liv (hey, bättre sent än aldrig, ellerhur?). Dock var det längsskidor, eftersom jag inte kände mig redo för utför riiiktigt ännu. Gjorde detta i två dagar, åkte hur långt som helst. Över en mil.

Sen så har vi även varit på julbord (på julafton, skitgott var det), badat i badtunna (såå härligt) och då passade vi även på att kasta oss i snön och rulla runt en stund innan vi gick i igen. Höll på att dö men det var så uppfriskande. Haha. Sen på kvällarna satt vi framför brasan och kollade på film och åt en massa godis. Hur härligt som helst med andra ord. Jättelyckad vecka blev det tycker jag!


Vi gick upp tidigt på morgonen samma dag vi skulle åka. Orkade inte göra frukost hemma så det blev frukost på Donken (ovanligt, not).
Sedan stannade vi några timmar senare och åt på typ världens bästa Steakhouse. Så sjukt god mat. Ovan: Fläskfilé och bearnaisesås.

Såhär såg stugorna ut som vi bodde i. Vi hade en stuga för 6 personer även fast vi bara var 4 st. Det var rätt nice faktiskt.


En av dagarna åt vi på restaurangen vid skidbacken. Denna Ceasarsalladen var hur god som helst! Isbergssallad, grillad kyckling, bacon, brödkrutonger, parmesanost och dressing. Nam. Vi åt väldigt gott varje dag nu när jag tänker efter. Och mycket. Haha.

Där var skidbacken (varför i h-vete ligger fokusen på bänkarna och inte på backen). Suck..

Var så fina utsikter överallt. Visste knappt vart man skulle kolla typ. Reallyyy beautiful.

Inne i lobbyn. Här satt vi och flummade en stund i morse innan det var dags att åka hem. Dom spelade skum julmusik. Riktigt skum.


Jag är hemma

2010-12-26 | 19:09:22
Oj, vad denna veckan har gått fort! Känns som att det var i går jag satt här och skrev att jag skulle åka i väg till Säfsen och nu sitter jag här igen och har precis kommit hem därifrån. Dagarna har liksom bara swoshat förbi. Men det är väl så det är när man har roligt. För det är det jag har haft. Har haft en riktigt rolig och härlig vecka uppe i Säfsen med mycket snö, skidor, julmat och mys.

Men jag tror jag gör så att jag bloggar mer om det senare i dag eller i morgon. Känner att jag inte orkar det riktigt just nu, hehe. Måste liksom känna att jag kommit hem helt och hållet först. Jag är ju liksom här fysiskt men mentalt är jag fortfarande kvar där uppe och förväntar mig typ att se en massa röda små stugor när jag öppnar ytterdörren. Så att ja.. mer om det senare! Nu ska jag packa upp.

Erik vann!

2010-12-18 | 23:49:46

Erik vann Robinson 2010! Helt rätt person som vann tycker jag. Har hejat på honom i stort sett från första början. Ville att antingen han eller Daniel skulle vinna men eftersom Daniel röstades ut och sen inte vann en plats tillbaka in i tävlingen från flotten så var ju Erik den självklara vinnaren. Är så glad över det i allafall. Han förtjänade det verkligen. Grattis!



Daniel och Erik - the winner

Nu tänker jag så fort som möjligt försöka komma i säng. I morgon drar jag i väg till Säfsen och kommer hem igen nästa söndag. Kommer inte att blogga under tiden jag är borta så vi hörs igen då. Nu är det bara sex och en halv timme kvar tills jag ska gå upp. Jeez. Bye!


Liseberg med Ellen

2010-12-18 | 21:54:52

Japp, stack till Liseberg i dag igen för att träffa Ellen. Vi gick runt hela parken och Ellen shoppade loss inne i butikerna och agerade besvärlig kund. Haha. Vet inte exakt hur länge vi var där men det var precis lagom tyckte jag. Hade roligt i allafall, som vanligt :) Tog inga bilder i dag men här är några fler från i går (de hade ju faktiskt lika gärna kunnat vara tagna i dag).




Julmarknad på Liseberg

2010-12-17 | 23:44:55

Stack till Liseberg i några timmar tidigare i dag med Tilda och gick på den årliga julmarknaden. Vi gick mest runt och tog kort på allt vi såg och fick faktiskt en hel del fina bilder. Jag tog prick 70 bilder och Tilda sa att hon tagit 346 st. Inte lite det inte, haha. Var väldigt svårt att välja ut vilka av alla dessa bilder jag skulle lägga in (kan ju inte lägga in alla liksom). Men det fick bli 10 stycken for now. More later.











Hur mysigt?!


Instantly fat

2010-12-17 | 01:23:41
"En kvinna gick in i väggen och gick upp 50 kilo"

Detta hörde jag förut i reklampausen när de gjorde reklam för "I form med Anna Anka" på tv. Gissa om jag tog det bokstavligt och såg framför mig en kvinna som liksom wham! rätt in i en vägg och sedan bara poff hade hon gått upp 50 kilo. Skrattar fortfarande..

16 December

2010-12-16 | 23:03:09
Shit vad denna dagen har gått fort alltså. Har fått gjort en del vettiga saker i dag men har börjat stressa lite inför Säfsenresan. Åker ju nu på söndag och blir borta i en vecka. Är mycket som måste planeras och packas innan dess, och det känns som att tiden inte kommer räcka till. I morgon ska jag till Liseberg med Tilda och dagen efter ska jag dit igen med Ellen. Julmarknad, wee :) Ska bli skoj!

En fin cardigan

2010-12-16 | 15:18:06


Fastnade för denna cardigan i går inne på Lindex och nu funderar jag på om jag ska köpa den eller inte. Behöver lite fler tjockare koftor och sånt för jag har inte så många jag använder. Denna är mysig och färgen (light sand heter den) är så fin tycker jag. 349:- för den.


15 December

2010-12-15 | 19:20:03

Tog en liten sväng ner på stan förut och handlade bland annat middagsmat och fika tills i kväll (lussebullar, nams). Följde även med och kollade efter väskor och en ögonfransuppböjare. Såg så himla mycket fina grejer inne på Lindex också kan jag säga. Och skor! Herregud.. skor. Hade jag haft mer tid på mig hade jag säkert provat sjutton olika par boots. Men det får bli en annan gång. I morgon?


Bytte header

2010-12-15 | 18:29:56

Tröttnade på muffinsen så det fick bli en bild på New York i stället så länge tills jag kommer på något bättre att ha som header. Har även börjat fixa lite med en ny design som kommer upp någon gång nu snart (och med snart menar jag i början av nästa år). Fast egentligen gillar jag den jag har nu redan. Men den skulle kunna bli lite bredare. Så det kan bli det enda jag ändrar på. Men vi får se.


James Dean T shirt

2010-12-14 | 20:05:19


Tilda var på Ullared i dag och så fick hon syn på denna pretty little thing och tänkte då direkt på mig. Mahaha! Är så glad att äntligen kunna få lägga till denna nu i min lilla t shirt collection. Tack, tack, tack så himla supermycket Tilda! Jag älskar den. Den är perfekt. <3


En liten lista

2010-12-14 | 01:16:00

Vad gjorde du för 15 min sedan: Såg på Two and a half Men
Hur många kuddar sover du med: Har sju stycken i sängen..
Det senaste någon sa till dig: Godnatt
När tränade du senast: Aldrig
Vad har du druckit idag: Te, vatten, oboy, glögg och vichyvatten
Vad var det senaste du köpte: Ett par jeansleggins till
Humör just nu: Väldigt bra, tack
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Adå
Favoritgodis: Choklaaad!
Kläder just nu: Svarta träningsbyxor, svart linne och svarta strumpor


I am Legend

2010-12-12 | 23:18:36


Denna gick på tv nu i kväll och eftersom det var längesedan jag såg den, tänkte jag att jag kunde se den igen i dag. Har sett den några gånger förut och den är väldigt bra tycker jag. Sjukt hur en enda skådespelare (i stort sett då) kan bära upp en hel film. Respekt.

Något jag lade märke till under tiden jag kollade var att några av scenerna kändes längre än vad de brukar vara. Så detta var säkert någon slags extended version eller något, för vissa grejer minns jag inte från de andra gångerna jag kollat. Roligt med lite nytt jao.


10 December

2010-12-10 | 20:43:28

De två senaste dagarna har varit rätt lugna och händelselösa. I går bestämde jag mig för att städa lite i garderoberna och även passa på att rensa bort lite kläder som jag inte använder så ofta eller at all. Hade tänkt städa rummet också men garderoben tog sån tid och sen orkade jag inte. Så det gjorde jag i dag i stället. Två städdagar i rad då med andra ord. Inte så roligt kanske men bra att få gjort.

Sen efter det blev det inköp av fredagsmys och sedan bar det av till Mc Donalds för middag. Nej, jag äter inte alls där ofta (host). Var faktiskt hela fem dagar sedan jag var där sist. Gott var det i allafall. Nu väntar film och godis i kväll. Härligt med helg!


Hyacint

2010-12-10 | 14:38:05


Åh, vad gott dom luktar alltså. Har en stående bredvid mig här på datorbordet och varje gång jag kommer in i mitt rum nu så luktar det hyacint. Borde nästan ha en sån stående på rummet året runt eller något. Dom är sådär lagom beroendeframkallande.


Vinterpromenad

2010-12-08 | 20:51:49


Hur mysigt är det inte att vara ute och gå när det är mörkt ute och det enda som lyser upp är snön och gatulyktorna? Var och tog en liten "vinterpromenad" förut en bit härifrån. Gick bland annat runt en sjö (till vänster på bilden). Den är ganska liten, mer som en damm. Men perfekt att åka skridskor på. Brukar göra det i bland om det blir kallt nog, och om någon orkar sopa bort snön. Det är rätt skojigt.


Filmtips: Inception

2010-12-08 | 14:57:00

Som de flesta som läser min blogg säkert redan vet så ser ju jag väldigt mycket på film. Och jag skulle vilja "recensera" varenda en av dem och berätta vilka jag tycker är bra och vilka som är dåliga och varför jag tycker så och bla bla. Men just eftersom jag ser så många så är det nästan omöjligt att få med alla. I såfall hade nog troligtvis 90% av inläggen handlat om filmer jag sett. Och så kan vi ju inte ha det. Hade nog blivit lite långtråkigt efter ett tag. Meen i bland (host) ska jag väl få blogga om filmer jag sett. Så jag tänkte göra det nu.

 

Inception handlar om två män som jobbar med att bryta sig in i folks drömmar och ta reda på deras djupaste hemligheter. En dag får de i uppdrag att, i stället för att stjäla, anonymt plantera en idé i en framtida företagsledares undermedvetna, för att påverka hans agerande. Detta visar sig bli deras tuffaste uppdrag hittills. Flummig film som kan vara lite svår att hänga med i. Men väldigt bra gjord.


Lugg

2010-12-07 | 16:14:59


Har funderat på att kanske klippa lugg igen snart. Har haft det en gång förut, för några år sedan. Då hade jag typ svart hår också dessutom. Hehe. Typ exakt motsatsen till vad jag har nu (mörkblont/ljusbrunt och sidbena). Men det är roligt med förändringar. Eller?

Antingen vill jag ha en såndär som går verkligen rakt över från ena sidan till andra, eller en som är lite mer svept åt sidan. Båda är ju luggar, fast på olika sätt. Förra gången minns jag att jag varierade lite. Och sen när den växer ut mer blir det ju automatiskt att man lägger den mer åt ett håll. Hmm, ja. Det är svårt. Kanske inte klipper lugg. Men något borde jag göra. Rätt trött på mitt hår nu faktiskt.


6 December

2010-12-06 | 16:11:33

Sprang ut en sväng på stan och gjorde lite ärenden förut. Postade lite brev bland annat. Var skithärligt ute. Inte för kallt som det varit nu emellanåt (typ -15 grader). Men när det är sådär nollgradigt och upp till fem minusgrader är det faktiskt riktigt behagligt.

Kommer förmodligen ta mig ut igen lite senare och "leka" i snön eller något. Så skönt att vara ute nu när det är såhär småkallt på något sätt. En annan bra sak är ju också att det aldrig blir riktigt mörkt heller eftersom snön + gatulamporna lyser upp. Så fiiint.


T shirts

2010-12-06 | 12:50:06


Egentligen brukar jag inte vara så mycket för t shirts. Äger bara några få och de använder jag i stort sett nästan aldrig. Det är antingen linnen eller långärmade tröjor som gäller för mig. Men dessa tyckte jag ändå var rätt snygga faktiskt. 99:- st på Gina Tricot.


2 Advent

2010-12-05 | 23:00:06


Var och hälsade på bror och Linda och bebisen i dag (kanske borde börja skriva Lewis i stället men det är så roligt att skriva bebis på något sätt, haha). Man får passa på så länge man kan liksom. I allafall.. vi var där en stund och hade lite adventsfika och kollade på ishockey. Åt faktiskt min första lussebulle i år också.  Så var den hembakt dessutom. Och med saffran. Ska det va så ska det va liksom.

Efter det blev det middag på donken och sen film. Inception. Den var rätt svår att hänga med i alltså. Men väldigt bra. Tror jag måste se den i gen snart och se om jag förstår mer andra gången. Tror detta är en såndär film man måste se flera gånger to get it helt.


Yesterday

2010-12-05 | 02:45:04

I går var en mycket händelserik dag. Eller inte. Haha.

Jag..

- dammsugade (ja, det heter så) hela lägenheten
- duschade och provade ett nytt shampoo som luktade gott
- åt potatisgratäng och lövbiff med vitlökssmör (smask)
- var ute och lekte i snön
- dansade till Elvis "A little less conversation" på en parkeringsplats
- kom hem vid tio ungefär
- såg på filmen "The Wolfman" och den var väldigt bra tyckte jag
- proppade mig full med choklad, chips, ostbågar och cola (och julmust) tehehe

Intresseklubben antecknar
I'm out


Paper Cows?

2010-12-03 | 23:46:22


Det är inte ens roligt. Jag vet. Men jag vill lägga in det här i allafall.

Pappers kor
Papper skor
Eller papperskor helt enkelt
Mammerskor och papperskor
Och barn


Den otroliga vandringen

2010-12-03 | 16:08:14


Minns att jag såg denna filmen hur många gånger som helst när jag var mindre. Det var nog en av mina favoritfilmer faktiskt. Kom att tänka på den här om dagen och så laddade Tilda ner den och så såg vi den nu för en stund sedan. Sjukt mysig film. Och väldigt bra.

Orginaltitel: Homeward Bound: The Incredible Journey. Handlar om hundarna Shadow & Chance, och katten Sassy som blir lämnade på en gård när deras familj åker till San Francisco. Så tror de att de blivit övergivna eller att det har hänt familjen något och bestämmer sig då för att rymma och själva ta sig tillbaka hem. Så börjar deras långa vandring. Och så händer det en massa saker under resans gång.


Vitt

2010-12-02 | 14:32:51

Gud, vad jag älskar när man tittar ut genom fönstret och så är det helt vitt utanför. Nästan så man bara vill kasta sig ut på direkten och rulla runt i snön eller något. Fast ja.. det gör man ju inte. Har varit en sväng på stan och handlat lite middagsmat. Pytt i panna blir det.

1 December

2010-12-01 | 18:53:11


Jag i dag innan jag började leta efter mina försvunna lovikavantar. Det var svinkallt ute. Tur att jag inte dog.

Iiik! Nu är det December. Julmånaden! I'm so excited! Ärligt..det är bara 24 (eller typ 23 egentligen) dagar kvar till jul. Längtar tills vi börjar sätta upp pynt och köper gran och allt det. Borde ju göras rätt snart nu tycker man ju. Jag i allafall. Åker ju till Säfsen den 19 och blir borta en vecka så måste bli någon gång innan det. Brukar köpa granen typ då men får bli tidigare i år. Inte mig emot ;)

Nu blir det snart middag. Spaghetti och köttfärssås. Yummy!


Jag är jobbig

2010-12-01 | 16:36:14

Förut i dag när jag skulle gå ut så kunde jag inte hitta mina vantar. Eller, jag har ju flera par. Men det var just ett speciellt par vantar som jag ville ha på mig; mina lovikavantar. Så på grund av detta tog det mig typ en halvtimme längre än nödvändigt att komma i väg, bara för att jag skulle leta fram just de vantarna. Jag har alltid varit mer för tumvantar än för fingervantar. Tycker tumvantar är sötare. På något sätt. Men det är dom väl också? Så även om jag har flera par fingervantar, gick det inte för sig att ta något av dem.

I allafall. Jag satte direkt i gång att leta efter mina lovikavantar. Jag letade överallt. Under min säng, i garderoberna, inuti jackfickor, väskor, kylskåpet. Och efter ungefär en kvarts letande hittade jag en av vantarna. Ja, en av dem. Hur kan detta komma sig egentligen undrar man? Varför skulle jag lägga de två vantarna i från samma par.. på olika platser? It just doesn't make any sense.

Så störde jag mig på det en stund. Att jag lagt dem på spridda platser då alltså. Vilken idiot gör en sådan sak? Jo, jag. Tydligen. Hur som helst. Jag letade vidare och efter ytterligare tio minuters letande hittade jag den andra. Och tur var väl det, för under tiden jag letade efter den andra vanten så tänkte jag att hittar jag inte den så skiter jag i att gå ut. Och det hade jag säkert gjort också. Jag hade nästan gett upp hoppet där ett tag. Haha. Även fast jag har typ hundra andra par jag kunde ha haft i stället. Men det är som det är. Vill jag ha mina lovikavantar så ska jag ha dom. Och då duger inga andra. Exakt så jobbig är jag.


Real Time Analytics