Söndag kväll

2010-01-31 | 23:34:30



För en stund sedan satt jag och åt fruktsallad och kollade på filmen "A lot like love" med Ashton Kutcher och Amanda Peet. Den var rätt så bra.

Nu är det söndag kväll, vilket innebär att det är sista dagen av helgen i dag. I morgon är det måndag igen och veckan börjar om på nytt. Men som tur är har jag sovmorgon på måndagar, och börjar inte förrän klockan ett. Det gillar jag starkt. Känns som att man får en längre helg på så vis, eftersom man kan sitta uppe längre på söndagskvällen. Samma är det om man slutar tidigt på fredagar. Och på fredagar råkar jag ju vara ledig. Så ja, jag är nöjd med andra ord.

En annan trevlig sak är att Grammy Awards sänds live på kanal 9 i natt, mellan två och halv sex på morgonen. Hade gärna stannat uppe och kollat (och för bara ca två veckor sedan hade jag kunnat det), men nu när jag börjat skolan igen så tänker jag se till att jag går och lägger mig i tid hädanefter. Men vi spelar in galan så jag ser nog den någon gång i veckan som kommer. Så har man ju något att se fram emot, hehe.


Håltimme

2010-01-26 | 14:29:01

Eftersom jag har en tre timmars lång håltimme på tisdagar och bor rätt nära skolan, så passar det ju utmärkt för mig att sticka hem den stunden och äta lunch och göra andra saker jag hinner. Hade ju självklart hellre haft två lektioner i rad och sedan slutat, i stället för att behöva gå hem och sen tillbaka dit. Men nu är det ju inte så och jag får försöka få det att fungera i allafall.

Nu har jag varit hemma sedan ungefär tjugo över tolv. Åt en Varma Koppen med thailändsk currykyckling och två mackor till lunch, samtidigt som jag satt och kollade på "The Ellen Degeneres Show". Hon är för rolig alltså. Bjuder verkligen på sig själv och har oftast bra gäster och roliga extrainslag. 

I dag tex var Robert Pattinson där. Det var roligt att se. Publiken slutade aldrig att skrika typ. Men det är han väl van vid nu får man anta. Nu tänker han nog inte på det på samma sätt längre. Men efter den första filmen kommit ut måste det ha varit lite som en chock med alla stalkers och skrikande fans. Men visst njuter de säkert lite av det också. Hade jag gjort i allafall.

Nu ska jag strax tillbaka till skolan igen och ha Samhällskunskap, och sedan slutar jag vid fyra. Vet inte vad jag ska göra efter det men i kväll ska jag ju upp och åka skridskor i gen i mörkret. Ser fram emot det! Kuuligt.


Åkt skridskor

2010-01-25 | 23:24:23

Helt i från ingenstans denna eftermiddag kom förslaget upp om att dra i väg och åka skridskor. Och eftersom jag inte har åkt på evigheter, kunde jag självklart inte säga nej. Det är ju så himla roligt egentligen. Och..skönt? Nej, jag vet inte jag bara tycker att det är det. Bara glida runt en stund liksom. Saknar det från vintrarna när jag var liten. Då åkte jag skridskor jätteofta typ. Sen bara..slutade jag.

Åkte upp till en sjö som ligger i en skog i närheten där jag bor. Jag minns att tidigare vintrar när jag varit där har hela isen varit öppen. Men nu låg det ett rätt tjockt snötäcke på, så det gick inte att åka överallt. Däremot hade dom skottat upp en stor fyrkantig plan, där man kunde åka. Så det gick bra ändå. Den var tillräckligt stor. Det var inte så mycket folk där heller. Bara några som åkte långskidor runt omkring och några killar som åkte runt med klubbor och puck. Stod även uppställt ett mål på varje sida, och så var det målat röda linjer runtomkring planen.

Detta var vid ungefär sju-åtta tiden. Så det var mörkt överallt runomkring. Fast på isen var det upplyst med orange ljus från gatulyktorna som gick runt hela sjön. Skitmysigt var det. Åkte i ungefär en timma innan det var dags att gå. Men det räckte faktiskt inte för mig, så vi ska dit i morgon också och åka. Blir väl ungefär vid samma tid i morgon, eftersom jag slutar rätt sent då. Men men, lite kvällsåkning är alltid trevligt. Hellre det än att ha en massa småbarn och fulltsmockat på isen så alla kan se hur dålig jag är på att åka. Det kändes mer acceptabelt att snubbla runt i mörkret liksom, som jag gjorde i dag.


Första skoldagen

2010-01-25 | 16:40:03

Hade alltså min första skoldag i dag. Det var som tur var bara en lektion så det var lugnt. Började 13.00 och hade då Matte B i ca en timma. Men självklart började vi ju inte med att räkna direkt så första lektionen, utan det var mest information. Vi fick bland annat en planering med provdatum och sådant, och en kursplan med betygsskriterier. Nu känner man verkligen hur allvaret börjar. Tillbaka till skolan liksom. Känns både konstigt och roligt på samma gång. Fy vad skumt det kommer vara att börja få läxor och sånt igen. Och Plugga. Gah.

Inte så jätteintressant att veta kanske, men här är vilka tider jag går varje dag:

Måndag: 13.00 - 14.10
Tidsag: 10.45 - 12.00 och 15.00 - 16.00
Onsdag:  08.30 - 10.25 och 13.00 - 14.05 och 14.20 - 16.00 och/eller 15.00 - 16.10
Torsdag: 14.25 - 16.20 och/eller 15.20 - 16.30

Ser rätt okej ut tycker jag. Dock så stör det mig fortfarande att mina kurser krockar med varandra. Det är därför jag skrivit "och/eller" på onsdag och torsdag, eftersom om ni kollar på tiderna så håller de på ungefär samtidigt. Men det är flera som har det så. Nästan alla verkar det som. Men det går att lösa. Man får gå på varannan eller vara med en stund och sedan byta klassrum. Men damn vad störande det kommer vara. Ork.

Min kära (hrm) mattebok. Läraren sa att Matte B är "svårare" än typ C och D. Kan väl inte stämma? *Dör*


Det närmar sig

2010-01-18 | 15:43:13

I dag är det måndag, vilket innebär att det är exakt en vecka kvar tills jag börjar skolan igen. Jag börjar alltså den 25 januari och kommer då att läsa fem olika kurser måndag-torsdag fram till sommaren. Jag har vetat om det ett tag nu, men nu när det börjar närma sig så känns det självklart rätt nervöst. Jag har ju inte gått i skolan nu på ett halvår, och detta är ju på sätt och vis som att börja i en ny klass (eller egentligen flera klasser).

Har i allafall beställt tre av de fem böckerna jag ska ha. Jag har beställt boken för Historia A, Matte B och Naturkunskap B. Andledningen till att jag bara har beställt tre stycken än så länge, är därför att dom andra två böckerna kommer att meddelas vid kurrstart. Så dom får jag köpa i efterhand när vi har börjat.

Sammanlagt gick de tre böckerna på 990 kr. Det känns ovant att behöva betala för sina egna böcker, eftersom man alltid tidigare bara fått låna böckerna från skolan gratis. Nu köper jag dem liksom. Vad ska jag göra med dom när jag är klar? Hmm. Lite onödigt. Men men.

En annan sak jag har märkt är att vissa av mina kurser krockar med varandra på schemat. På ondsagar tex så krockar Naturkunskap B med Religionskunskap B. Och på torsdagar Historia A och Samhäll B. Lite smått irriterande faktiskt. Så kan jag inte ha det liksom. Då missar jag ju massor.

Jag får kolla upp om det går att fixa på något sätt. Eller hur man löser det. Ska på informationsmöte/upprop i morgon klockan 15.00 så då kanske jag får reda på lite mer. Spännande, spännande.


Beställt

2010-01-17 | 18:55:38

Beställde ett par beiga uggs i förrgår ifrån Melba.se. Detta blir mitt första par uggs faktiskt. Believe it or not. Vet inte exakt när jag får dem men det stod att leveranstiden var ca 14-20 arbetsdagar. Får ha tålamod helt enkelt. Den som väntar på något gott.. Det är likadana som dom på bilden jag köpt. I just den färgen. Så finaa!


Semlor

2010-01-15 | 20:22:27



Mamma köpte med sig 4 st semlor i dag efter jobbet som vi skulle kunna ha som kvällsfika. Var längesedan jag åt semlor så jag blev självklart positivt överraskad. Och eftersom inte jag gillar mandelmassa, fick jag en med vaniljkräm i stället. Mycket godare vill jag lova! Orkade dock inte äta upp hela som vanligt, hehe.

Enligt mig är en semla som en hel middag, och håller en mätt i flera timmar efteråt. Jag skojade om att jag inte kommer behöva äta något mer i dag eftersom jag åt en semla. Men så kommer det verkligen inte att bli. Först och främst ska vi äta Couscous till middag, och så är det ju fredag så det lär bli en hel del chips, popcorn, dricka och godis framför tvn också. Nams.


Nytt i garderoben

2010-01-15 | 16:17:06

Här kommer bilder på kläderna jag köpte när jag var och shoppade i onsdags. Ursäkta den dåliga bildkvaliteten (som är de på de flesta bilderna i min blogg egentligen fast i vissa fall blir den mer påtaglig). Men ni ser ju hur kläderna ser ut och det är ju det viktigaste. Dock stämmer inte alltid färgerna till 100%. Men det är smällar man får ta. Kommer säkert lägga in fler bilder på dem ändå när jag har på mig dom så..ja.






Alla kläder kommer från Gina Tricot, förutom de svarta tightsen på sista bilden. De är från H&M.


Shoppingdag

2010-01-13 | 20:53:09

Tillbringade största delen av för -och eftermiddagen nere på stan i dag, med kontokortet i högsta högg. Har inte haft ork eller lust att åka ner förrän nu och trängas bland alla andra människor som vill fynda på mellandagsrean. Så jag väntade lite tills den värsta hysterin hade lagt sig. Så smart är jag!

Var borta i flera timmar i allafall. Exakt hur många timmar vet jag inte. Men många. Som det ska vara. En shoppingdag är en shoppingdag liksom. Har jag väl börjat så tröttnar jag typ inte heller, hehe.

Sprang runt som en tok i nästan alla affärer jag hittade. Höll mig dock mest till Kungsgatan och där i närheten. (Det var kallt och jag ville inte gå för långa sträckor åt gången. Lat). Annat är det på sommaren, då jag i stort sett tar en shoppingrunda runt halva stan. Men som sagt, det är på sommaren.

Trots att jag var i ett tiotal olika butiker sammanlagt, slutade det med att jag bara fick med mig något i från två av dem. Och det var H&M och Gina. Oväntat va? Men bara för att man endast handlat i två butiker, behöver ju inte det nödvändigtvis betyda att man handlat lite. Jag köpte sammanlagt 11 stycken plagg (2 från H&M, 9 från Gina). Det tycker i allafall jag är bra gjort.

Kassörskan inne på Gina verkade också tycka att jag handlade onormalt mycket. När hon gav mig kvittot sa hon till och med att jag utan tvekan får dagens längsta kvitto. Haha.

Tar bilder och lägger in här i morgon, eftersom jag känner att jag inte orkar börja med det nu. Dessutom är det för mörkt (alltså för dåligt ljus) för att bilderna ska kunna ge kläderna rättvisa. Så i morgon it is!


Quick update

2010-01-09 | 00:27:29

Är egentligen ingenting speciellt jag ska skriva. Bara att jag vet att jag varit otroligt lat den senaste tiden och inte bloggat så ofta. Vad det beror på vet jag faktiskt inte. Kanske är det för att jag inte gjort någonting sådär jättespeciellt de senaste dagarna och det bara kännts onödigt att skriva det här. Men jag lever i allafall.

De senaste dagarna har jag byggt upp en extrem shoppinglust. Hade tänkt åka ner till stan och shoppa loss för julklappspengarna nu nästa vecka. Jag kanske inte precis behöver nya kläder, eftersom jag redan har mer än jag använder. Men i allafall. Alltid kul att gå runt lite på stan och kolla lite. Kommer helt garanterat köpa något också. Vad det blir.. ja, det får jag se då.

Jag har också kommit fram till att jag vill göra något med mitt hår igen. Klippa mig, färga eller vad som helst. Men problemet är bara att jag inte riktigt vet HUR jag ska ändra på det. Har funderat på allt från att behålla det långt och färga det mörkbrunt, till att klippa det kortare, prova på att bli platinablond eller skaffa lugg. 

Men just eftersom att jag har ändrat mig så mycket angående vilken färg och frisyr jag ska ha så många gånger på så kort tid, är jag rädd att jag ska ångra mig om jag bara väljer första bästa. Så jag får nog fundera vidare ett tag till innan jag gör slag i saken. Som ni säkert vet vid dethär laget är jag ganska långsam med att fatta beslut. Kanske lika bra det.


Till våren

2010-01-09 | 00:05:02



Detta vill jag klä mig i till våren. Pälsjacka och uggs. Bilder från Melba.


The OC i mitt hjärta

2010-01-03 | 03:57:06



Då var det gjort igen. Såg nyss det sista avsnittet av säsong fyra (vilket är den sista säsongen) av OC. Har alla fyra boxarna hemma och dom har blivit väl förbrukade om man säger så. Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag har sett denna serien nu, från början till slut. Från början höll jag räkningen och sådär men nu har jag helt tappat bort mig. Men det är många gånger i allafall. Älskar den! <3

The OC är och kommer nog alltid att vara min favoritserie som någonsin gått på tv. (Den gick från 2003 till 2007). Minns att jag började se den när den började sändas någon gång i början av 2004. Och jag fastnade direkt! Och sedan ja.. skaffade jag DVD-boxarna one by one. Kan inte säga att jag ångrar mig, hehe. Vill börja se den igen från start snart igen känner jag.


Vi bakade

2010-01-02 | 02:48:16

Kände att det var ett tag sedan vi bakade någonting nu. Så tidigare i dag (egentligen i går då, eftersom klockan passerat tolv) tog jag och Tilda tag i situationen och bakade Twixkakor. Vi hade bara gjort det en gång förut och då blev dom jättelyckade. Vi hoppades nu att de skulle bli lika bra även denna gången. Och det blev dom. Helt perfekta! Vi äger på att baka helt enkelt.

Jag tänkte skriva en liten kort beskrivning på hur de är uppbyggda. Men så hittade jag en rätt bra sammanfattning som jag skrev förra gången vi hade bakat dessa:

"Kakan är gjord i tre olika lager. Först är det en botten, gjord på typ vanlig kakdeg som blir lite krispig när den är klar. Över det har vi ett lager med kola som sedan stelnat och blivit lite mer seg konstistens. Och överst är det smält , krämig marabouchoklad."

Det blev inte så att jag fotograferade denhär gången. Så detta är en bild från sist vi bakade Twixkakor. Läckra va, eller vad säger ni?


2010

2010-01-01 | 15:16:47

Första Januari 2010 i dag då. Känns rätt weird. Nu är vi alltså ett år närmare jordens undergång. Haha, nej. Jag skojar bara. Att säga att världen ska gå under år 2012 är bara löjligt. Det kan väl inte vi veta redan nu? Samma sak var det ju 1999, då alla trodde att allt skulle utplånas år 2000. Det stämde ju inte, så varför skulle detta? Alltid är det något, liksom.

Mår vi människor på något sätt bättre av att leva under the impression att snart är allt slut? Det verkar ju nästan lite så, eftersom det alltid finns någon som tror sig veta det exakta datumet för jordens undergång. När vi passerat 2012 och konstaterat att "Hey, vi lever ju fortfarande", så kommer vi hitta på något nytt datum för då allt kommer att ta slut. Jag är helt säker på det. Lever vi inte under ett konstant hot så är det inget kul. Ellerhur? Nej men, skämt åsido. Jag tycker bara det är lite löjligt. That's all.

Två saker jag har tänkt på lite såhär nu i samband med årsskiftet är:

* Tänk vad konstigt det kommer bli att skriva dagens datum nu på blanketter och liknande. Vi har nu i 9 års tid skrivit tex 26/4-09. Men nu ska vi helt plötsligt avsluta med siffran 10. Jag vet inte om det är sådär superkonstigt men jag tror jag kommer ha svårt att vänja mig i allafall. Fast det har jag ju haft varje år så.

* Och nu för tiden när vi pratar om tex 1920-talet, så säger man ju oftast inte hela grejen, utan bara "på 20-talet så..". Men tänk om några år, när vi gått förbi år 2020. Då blir ju det det nya 20-talet. Då måste man referera till 1920-talet som just 1920-talet. Undrar om det var samma sak med 1820 och 1920? Hmm.

Aja, det var bara lite funderingar jag har såhär i början av ett nytt år. Inget att gå in på djupare. Ciao!


Jag försökte i allafall

2010-01-01 | 03:26:03

Det är inte det lättaste i världen att försöka fånga fyrverkerier på bild. Med en mobilkamera. I mörkret. Men som sagt, jag försökte i allafall och fick tre helt okej bilder under de rådande omständigheterna.




Real Time Analytics