Valborg

2011-04-30 | 22:28:28


Valborgsmässoafton i dag då. Brukar faktiskt inte fira det på något speciellt sätt. Känns inte som världens viktigaste högtid liksom. Men visst kan den vara mysig. Förr brukade man ju leta upp närmaste brasa och så stannade man där i några timmar och roade sig. Men så blev det inte i år. I stället har jag packat inför flytten typ hela dagen. Är nästan klar men tar det allra sista (kläder och sånt) i morgon.

Hoppas alla får en trevlig Valborg i allafall! (Be careful). Själv tänkte jag hälla upp massa chips, godis och dricka nu och se på en film.


Körkortsteori

2011-04-30 | 15:21:32

Efter kursen på körskolan i torsdags kväll köpte jag med mig ett antal böcker och häften hem. Visste inte riktigt exakt vad jag skulle ha så jag tog lite allt möjligt. Kan ju inte skada liksom. Körkortsboken, Teorihäftet, 3 häften om  vägmärken och vägmarkeringar och så första, andra och tredje körhäftet. Totalt 8 grejer. Nu har jag nog allt jag behöver tror jag. Blir till att plugga hårt de kommande veckorna, hehe.

Marknad

2011-04-29 | 17:37:04

Efter skolan i dag mötte jag upp Tilda på stan och vi gick på marknad. Gick runt och kollade på en massa grejer men jag köpte faktiskt inget. Brukar inte göra det på marknader. Föredrar att bara titta. Däremot köper jag nästan alltid något att äta. Vi gick i genom hela marknaden på ungefär en timme och strax innan vi gick därifrån köpte vi donuts med choklad och knäck, kanderade äpplen och slushies.



Träffade även på Daniel, Linda, Lisa och Lewis på marknaden och innan det sprang vi på mormor en snabbis och pratade. Efter det gick vi bort till Tildas skola (min gamla) och hämtade ut hennes studentmössa. Sedan vandrade vi sakta hemåt, nöjda och glada. Haha :) Kuligt.


28 april

2011-04-28 | 21:43:51
Ok, shit vad dålig jag har varit på att blogga lately. Men jag har helt enkelt inte haft någon tid. Har inte varit hemma på typ hela dagen i dag. Var i skolan i flera timmar först och sen direkt efter det blev det kurs på körskolan i tre och en halv timme (17.00-20.30). Död var man efter det. Men dom bjöd på fika i pausen så lite ok var det i allafall. I morgon måste jag till banken innan skolar börjar. Glöm ej!

Flyttstädar

2011-04-27 | 17:10:18

Är helt slut nu efter att ha städat typ halva mitt rum. Har alldeles för mycket grejer har jag upptäckt. Har även sorterat ut vad jag ska behålla och vad jag ska slänga. Allt jag ska behålla lägger jag i flyttlådor. Har blivit några stycken nu. Och många påsar med det jag ska slänga. Vill ha så lite som möjligt med till vårt nya hem. Men det är svårt att göra sig av med grejer. Separationsångest big time här. Hah.


25 april

2011-04-25 | 21:50:56


Tog denna bilden i fredags innan Tilda åkte. Känner mig lite som en paparazzi. Haha.

Tjenare! I dag har jag typ inte gjort något alls men det gör inget. Har varit ute nästan varje dag hela lovet ändå (legat på stranden bland annat) så det är ok att ta det lugnt såhär sista dagen innan skolan börjar igen. Har mycket jag måste ta hand om i morgon. Lite stressad.


Åh

2011-04-25 | 00:45:45


Vid 10 sekunder är jag typ död.

Har haft denna video i mina favoriter ett bra tag nu. Så tänkte jag att i dag var ett bra tillfälle att lägga in den på bloggen eftersom det är ungefär exakt ett år sedan det spelades in. Synd att det är så kort bara. Men det räcker. Det är 32 sekunder fyllda med pure hotness.


Sol och inte bad

2011-04-24 | 19:12:35


Usch, vad onyttig jag känner mig just nu efter att ha smällt i mig detta på under 10 minuter. Men jag var så hungrig efter att ha legat på stranden i flera timmar så det fick bli första bästa matställe på vägen hem. Jättegott var det i allafall. Har fått skitmycket färg i dag! Nu börjar det komma mer folk till stranden och i dag var det till och med flera som badade. Jag vågade dock inte. Lite för tidigt för mig ännu.


Shorts

2011-04-23 | 18:13:02


Bild från september förra året.

Första dagen jag haft shorts på mig i år i dag. Och det är bara april! Brukar inte börja med det förrän i maj typ. Blir så glad när värmen kommer såhär tidigt. Om det håller i sig kanske man kan börja bada snart också. Fast näe, det lär nog dröja ett tag till men i slutet av maj kanske? Äsch, vi får se. I dag blev det en stranddag. Lär det bli i morgon också. Vad snabbt våren kom förresten. Grönt överallt nu ju :)


Påskägg

2011-04-22 | 15:40:29

Mitt fina påskägg som jag fick i går
. Mahah. I dag fick jag dessutom ett till. Så nu har jag två. Känns bra. Kommer fan äta i hjäl mig eller något. Funderar på att spara det andra till nästa helg men vem försöker jag lura egentligen? Kommer inte kunna hålla mig.

Chill på stranden

2011-04-21 | 21:57:32


Kom precis ut ur duschen. Åt typ världens godaste mat förut; Paprikakyckling. En av mina favoriträtter i allafall. Fast jag har rätt många i och för sig, haha. Men ändå. Tidigare i dag blev det några timmars chillande på stranden. Var så varmt att det räckte att ha bikini på sig. Kändes rätt ovant men det är ju alltid så i början. Man känner sig avklädd. Med all rätt, för det är man ju. Heh. Men men.. nu blir det BB.


Jag ska ta körkort!

2011-04-21 | 15:01:45



"Äntligen", kan man tycka. De flesta fixar ju körkort så fort som möjligt efter att de fyllt 18. Men så gjorde inte jag. Har inte varit speciellt intresserad av det, plus att jag har känt att jag inte behövt det. Men nu börjar jag känna det där suget att det kanske skulle vara bra att ha ändå. Är ju en rätt stor fördel om man tänker efter. Och om jag någon gång ska göra det så är ju nu ett bra tillfälle.

Så yes, jag har gått och bokat in mig på en inledningskurs + några lektioner. Har min första körlektion den 2 maj. Ska bli roligt! Mitt mål är att bli klar innan sommaren helst. Men jag får se hur lång tid det tar. Hur som helst, fick mitt körkortstillstånd i dag. Det måste man ju ha innan man börjar övningsköra. Var därför och fyllde i lite pappersarbete och gjorde syntest förra veckan. Är så himla taggad nu! Hihi.


Fjäder earcuffs

2011-04-20 | 17:38:10


Items by Johanna, 135:- | JFR, 129:- | JFR, 129:- | Josign.se, 115:-

Finaaa! Pefekt för mig som inte har hål i öronen längre också liksom (funderar på att ta det igen efter sommaren though). Hmm.


Äta bör man, annars dör man

2011-04-19 | 23:41:37


Hade lite långtråkigt förut och när hungern väl började sätta in på allvar bestämde jag och Tilda oss för att dra ner på stan en sväng (igen) och äta middag på Donken. Vi kom dit vid åttatiden och satt där i ungefär en timme och lyssnade på musik och snackade. Var skoj. Känner mig sådär lagom hälsosam i dag. Kinabuffé tidigare i dag och nu detta. Nu sitter jag och biter på en penna dessutom. Herregud..


Kinamat och påskägg

2011-04-19 | 17:39:36

Värdens bästa frukost or what? Haha. Gick upp vid kvart-i-ett-tiden och sminkade mig och drog sedan ner till Kinan för att käka frukost/lunch. Och som vanligt var det himmelskt gott (friterad kyckling och sötsur sås in my heart). Är fortfarande proppmätt nu såhär flera timmar efteråt. Känns bra. Sedan blev det en liten sväng på stan efter det. Kollade på kläder, skor och så skulle Tilda köpa smink.


Sen så hittade jag ett påskägg jag ville ha inne på Maxi. Så bad jag Tilda ta ett kort på mig och mitt ägg tillsammans. Visst är vi fina?

Ansökningsångest

2011-04-18 | 19:44:46

I fredags var ju som de flesta säkert har koll på, sista dagen att skicka in sin ansökan till högskolestudier för HT 2011. Jag slängde i väg en ansökan (eller 20) till diverse olika utbildningar och skolor runt om i landet. Och det kändes väl.. rätt bra. Där och då. I just den stunden. Men nu såhär i efterhand har jag börjat ifrågasätta vissa av mina val och jag är ganska säker på att om jag hade gjort min ansökan nu, i dag, hade den nog sett lite annorlunda ut. Men jag vet inte alltså. Det kanske är bra som det är. Nu är det bara att vänta..


Jag smälter

2011-04-17 | 23:59:06



En av mina favoritvideos för tillfället. Kollar på den alldeles för ofta. Älskar att han kan sjunga så himla ljust också. Haha. Cute!


Grillning vid forsen

2011-04-16 | 21:11:22


Stack ut vid typ halv-sex-tiden och grillade en stund. Var rätt kallt och blåste lite men tillslut hittade vi en bra bänk det var nästan vindstilla. Hehe. Så blev det en liten promenad längs forsen medans man väntade på att grillen skulle bli färdig. Sen åt vi. Och gud vad gott det var! Älskar att grilla. Allt smakar så gott när man är utomhus på något sätt. Kommer nog bli mycket grillande i sommar, as usual ;)


Älskade bus tickets

2011-04-15 | 14:36:24


Nämen titta vad som kom i brevlådan i dag. Våra bussbiljetter till Festivalbussen till P&L! Weeho! Vi reser alltså dagen innan Festivalen börjar och åker hem igen dagen efter den är slut. Kommer vara borta en hel vecka med andra ord. Måndagen den 27:e juni - Söndagen den 3:e juli. Awesome! Ser fram emot det galet mycket. Ska bli intressant att bo i tält i en vecka, haha. Men såå skoj! Längtar sönder.


Good morning

2011-04-15 | 10:21:54



God morgon! Gick precis upp nu typ. Känner mig lite som "Liam - The teen who just woke up". (Minus de skumma drömmarna då, haha). Dvs är ganska trött. Men nu är det bara skola i dag också och sen är det påsklov! Nu tänkte jag göra lite frukost; mackor och te. Later.


Turbo

2011-04-14 | 23:25:54


Inte min bild, men det är en likadan på bilden som den jag har köpt.

Inköpt i dag: en ny klädstång till mitt nya rum. Ska alltså inte packa upp den nu, utan väntar tills efter vi har flyttat. Har en annan klädstång redan men denna var snyggare tycker jag. Kostar 299 kr på IKEA och modellen heter Turbo. Kommer bli så fin i mitt nya rum!


Smör

2011-04-13 | 23:04:10

Matteprov i morgon. Brööl. Inte kul. Har suttit och pluggat flera timmar i dag och försökt lära mig alla regler och grejer. Har jag blivit något klokare? Det vet jag inte. Det återstår att se i morgon. Nästa vecka är det påsklov! Ska bli härligt. Då ska jag packa, packa, packa.


Vi ska flytta!

2011-04-12 | 21:58:49

Har försökt hålla detta hemligt ett ganska bra tag nu. Och det har inte varit det lättaste precis. Hehe. Vet inte hur många gånger jag varit nära att försäga mig. Men nu tycker jag faktiskt att det räcker med hemlighetsmakeriet. Så nu kör vi. Vi ska alltså flytta snart! Den andra maj flyttar vi in i vårt nya hem. Vi ska inte flytta långt, utan bara till ett nytt område som ligger några kilometer från där vi bor nu. Ska bli så himla kul! Ser fram emot det sjukt mycket alltså. Inreda ett helt nytt hem från grunden. Åhh. Så ja, nu vet ni det! :) Hihi.


Och nu vet ni ju även andledningen till varför jag sprungit så mycket på IKEA den senaste tiden. Har kollat på möbler till nya hemmet <3

Dagens outfit, typ. Skinnjacka från Ellos, Kofta från Gina, Jeansleggings Vila och Boots från Din sko. Tjock jacka av, skinnjacka på. Wooh!


Chokladmousse och BB

2011-04-11 | 23:11:26


Bild från Google.

I dag har det inte hänt så värst mycket. Har städat lite och pluggat matte. Har prov nu på torsdag så det blir till att plugga järnet de kommande dagarna. Tänkte även dra ner till skolan några timmar i morgon och räkna. Sen blir det nog stan några timmar efter det också skulle jag tro. Ska bli roligt! Åt precis kvällsmat bestående av chokladmousse och grädde. Sen chips efter det. Åt framför tvn till BB. Mys!


10 april

2011-04-10 | 20:37:21


En del av utsikten.

Var ute och gick en liten promenad nu precis (gillar kvällspromenader). Gick på en väg som kallas "Kärleksstigen". Är väldigt fint att gå där på sommaren när det är grönt överallt. Plus att det finns väldigt nice utsikter längs vägen också. Nu var det inte riktigt lika fint kanske. Men stannade en stund och kollade på utsikten i af. Tidigare i dag var jag även en sväng hos Daniel och Linda och grillade korv.


Dream a Little Dream of Me

2011-04-10 | 02:37:51



The Mamas and The Papas - Dream a Little Dream of Me

Riktigt gammal låt som jag fastnat för. Sjukt beroendeframkallande är den.


Solat

2011-04-09 | 18:49:02

Trots att jag gick och la mig vid typ halv sex i går "natt", tvingade jag mig ändå upp vid halv tolv (bara fått sova sex timmar alltså.. jag behöver minst tolv, haha) för att åka ut till havet och sola. Var hur skönt som helst! Vet att det bara är april men det är aldrig för tidigt att börja sola! På så sätt får man ju ett litet försprång på solbrännan också. Och det är ju inte helt fel. Har redan fått lite färg jag.

Gick och kände på vattnet också men det lär ju dröja ett bra tag innan man vågar sig i där alltså (var iskallt!). Fast egentligen inte om man tänker efter. Om två månader är det ju redan juni liksom. Känns lite konstigt att tänka nu när man går där på stranden att om ca två månader kommer det vara fullt med massa folk som solar och badar. I allafall. Stannade några timmar, fikade och kom nyss hem nu igen.


Fredagens

2011-04-09 | 03:57:19


Fredagens outfit: Top - H&M, Leggings - Gina Tricot, Kofta - Rut m.fl. Såg förresten nu att jag hade i stort sett samma outfit för like exakt två månader sedan. What are the odds, liksom? Hehe. Men aa, favorit i repris typ. Jag gillar den. Lite marint sådär. Blått å fint!


Kexchoklad och powerwalk

2011-04-08 | 16:07:36

Kom hem från skolan för en stund sedan. Nu sticker jag i väg och handlar lite gott tills i kväll och sen blir det en liten powerwalk bort till vattentornet och tillbaka. En lagom promenad tycker jag. Känner mig så duktig, åh. Men först ska jag käka en kexchoklad så jag orkar gå hela vägen. Haha. Sen blir det nog kebabrulle till middag i dag. Är sugen på det. Så himla fint väder i dag också. (Förutom att det blåser).


The Strokes till Peace & Love

2011-04-07 | 12:17:42


OMG! Detta är nästan (men bara nästan, hihi) för bra för att vara sant! För ett tag sedan bloggade ju jag om att Bob Dylan kommer till Peace & Love Festivalen i år. Och då sa jag att om The Strokes också kommer dit så ska jag garanterat gå. Och nu fick jag precis reda på att de ska dit! Blev officiellt i dag. Woho! Så nu ska jag fanimej dit alltså. 100%. Blir till att boka biljetter senare i dag. I'm so happy! :D

EDIT: Biljetterna är nu bokade! Ursäkta mig nu medans jag går och dör lite <3


Börjar närma sig nu..

2011-04-06 | 21:17:26

För ett par dagar sedan registrerade jag mig på Studera.nu och i dag fick jag äntligen min PIN-kod i brevlådan. Jag ska ju som sagt söka vidare snart och det bästa och lättaste sättet är ju då att göra en webbanmälan via "Studera". Så nu är användarkontot fixat. Nu behöver jag bara lägga till mina ansökningar och godkänna dem. Och detta ska alltså göras innan den 15 april. Börjar bli lite stressad nu faktiskt. Får sätta mig med det någon dag nu och ta hand om mina ansökningar. Varför ska jag alltid vänta till sista sekunden för? Haha.


På IKEA

2011-04-06 | 02:07:48

Sprang runt i några timmar på IKEA tidigare i dag och kollade på grejer. Är så roligt att gå runt och kolla på möbler tycker jag. Blir alltid så inspirerad och tänker på hur jag ska inreda min första egna lägenhet när jag flyttar hemifrån. Var även inne på lite andra ställen men IKEA stannade vi längst på. Käkade även middag där. Nu i kväll såg jag på Desperate Housewives, sen BB och efter det Plutonen. Mums.


Hittade en säng jag tyckte var väldigt fin (snygg liksom). Men samtidigt måste det ju vara rätt jobbigt med kanter på 3 av 4 ställen eller?

Tilda satt och chillade i ett av köken. Haha.


Cover Boy #2

2011-04-04 | 23:48:12


Julian Casablancas ~ Spin Magazine, December 2003


I want to be there again

2011-04-04 | 03:18:10



Weezer - Memories

How can we make it back there?


Söndagsmiddag

2011-04-03 | 22:00:35



Blev sen middag i dag. But it was worth the wait. Tacos är så himla gott! Nu blir det Big Brother. Är ju livesändning i dag men det krockade med middagen så vi kör med förskjutning. Plus att vi har kvar fredagens avsnitt också. Så ska se på det först, sen kvällens. Trevligt!


Högskoleprov

2011-04-02 | 18:07:46

Fan, känns inte som att det är lördag i dag bara för att jag gick upp så tidigt och tillbringade hela dagen på en skola och skrev prov. Förra gången jag skrev Högskoleprovet satt jag i en konferenslokal på ett hotell. Denna gången hamnade jag på min gamla skola. Det kändes lite konstigt faktiskt. Haha. Men nu är det avklarat i allafall. Gick upp sju, var nere vid skolan tjugo över åtta och var klar med allt vid typ fyra. Orkade inte blogga direkt när jag kom hem för jag var död men nu har jag ätit lite så nu lever jag igen. Nu ska jag ha lördag. Finally!


Kändes huuur skumt som helst att vara tillbaka på skolan igen. Var typ över ett år sedan jag var inne där sist ju.


AtmosFear

2011-04-01 | 16:33:40


Ellen kommer hit mellan den 7-8 maj och vi snackade nyss på msn om den nya åkattraktionen som har premiär på Liseberg nu i år; AtmosFear. Vi tänkte nämligen ta och åka den då. Med en höjd på 146 meter är den Europas högsta fritt fall. Man faller i ca 3 sekunder i en hastighet på 110 km/h. Och under inbromsningen utsätts man för högsta tillåtna G-krafter, 4 G. Inte dåligt det alltså. Så taggad nu!

Så var vi ju självklart tvugna att kommentera höjden på attraktionen också:

Jag: Vi kommer få ett flygplan i huvudet :(
Ellen: Haha, jaa precis.
Jag: Undra hur högt fåglar flyger typ? Skulle vara coolt om en flög förbi typ under där man sitter.
Ellen: Haha, ja. Sparkar huvudet av en fågel :(
Jag: Haha, ja. Det vill man ju inte råka göra av misstag liksom. Snacka om dåligt samvete efteråt.


Real Time Analytics