Gott nytt år!

2011-12-31 | 23:59:00


Gott nytt år allesamman! Hoppas alla har en grym nyårsafton! See you again next year ;)


Fondué och Langos

2011-12-30 | 16:28:41


Blev Langos till middag i gårkväll. Med gräddfil, riven ost och rödlök Så jäkla gott är det. Jag älskar langos! Festivalkänsla direkt. Hihi. (Senast jag åt det var ju i somras på Peace & Love). Nästan exakt ett halvår sedan nu. Läskigt vad snabbt tiden går alltså.

Gick upp vid tio i dag och duschade och gjorde mig i ordning och stack sedan ner till stan där det blev tittande i butiker i några timmar. Vi köpte bland annat en ny fonduégryta, då våran gamla inte var så vacker längre. Haha. Så det blir fondue till middag i morgon. Ska bli gott! Nyår i morgon då ja, får se vad som händer. Hoppas vädret blir bra för det hade ju varit lite tråkigt att vara ute och smälla i regnet.


Mellandags-REA

2011-12-29 | 18:19:17


Mina tre snygga tröjor jag köpte i går. Alla är från Cubus.

Vid tre-tiden i går (när jag precis hade gått upp, host) fick jag ett sms från Tilda som undrade om jag ville följa med ner på stan och shoppa på mellandagsrean. Min första tanke var "Nej, aldrig i livet! Jag orkar inte åka ner så här sent." Det kommer bli för stressigt". Haha. Men lättövertalad som jag är satt vi där på bussen ungefär en timme senare och var på väg. Sprang runt i affärer i några timmar fram tills Nordstan stängde klockan 20.00. Sedan var vi hungriga så vi stannade till på Donken på hemvägen och käkade. Gott var det.


Walking on Abbey Road

2011-12-28 | 22:26:00


Provade denna snygga Beatles-tröja inne på H&M tidigare i dag. Två gånger. Men bestämde mig för att inte köpa den. Ångest. Haha, nejmen. Vill försöka hitta en mer "unik" eller något.. Har däremot köpt lite andra saker (tre närmare bestämt) som jag visar i morgon.


A Whiter Shade Of Pale

2011-12-27 | 16:28:58



Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale


Julafton och Juldagen

2011-12-25 | 19:27:31


Bild från förra årets Julmarknad på Liseberg.

I går kväll vid ungefär tio (efter en stund av dötid framför datorn) kom Daniel, Linda och Lewis förbi en sväng och förlängde julfirandet lite. Med sig hade de Ris á la Malta. Så gott ju! Var längesedan sist. Sedan blev det lite paketutbyten (samtidigt som vi slökollade på Sällskapsresan, haha) och Lewis fick sina julklappar. De stannade till ungefär halv ett och då blev det film: Inglorious Basterds. Var bra.

I dag bar det av upp till mormor för att äta middag och ha lite julfirande. Var typ en tradition förr att vi hälsade på där dagen efter julafton och fick julklappar och sånt. Men eftersom vi varit bortresta de två senaste jularna har det inte blivit av på ett tag. Förrän nu. Hehe. Mikael och Nettan kom också och hälsade på. I morgon blir det till att träffa ännu mer släkt. Julafton varar i flera dagar, vet ni ;) Tss.


God Jul!

2011-12-24 | 18:32:17


Då har man sett på Kalle Anka och ätit julbord nu då. Fort timmarna går ändå. Hoppas alla har en trevlig jul. Det har i allafall jag :) Om ungefär en halvtimme blir det Karl Bertil (bästa programmet på julafton ju) och senare blir det presentöppning och mer mys framför tvn.


Granen och Vampire Diaries

2011-12-21 | 17:52:41


Alltså, vilken stor skillnad det blir när man får upp en gran i vardagsrummet och pyntar den. Blir ett helt annat rum ju! Så himla mysigt. Körde på bara röda kulor, polkagrisar och guldglitter. Blev jättefint tycker jag. Har även sett klart alla hittills utkomna avsnitt av Vampire Diaries (nästa kommer inte förrän den 5 januari, buhu), så har börjat kolla om på alla från början igen. Så himla bra serie. Jag dör. Bäst!


Moving on to better things

2011-12-19 | 23:59:00



The Kooks - She Moves In Her Own Way


Lördag och söndag

2011-12-18 | 23:45:08


I lördags vid ungefär halv tolv mötte jag och Tilda upp med Sanna som precis kommit med tåget till centralen. Eftersom ingen av oss hade ätit på väldigt länge bestämde vi oss för att hitta någonstans att äta frukost. Stannade på Espresso House, där det blev muffins och festis. Nam! Sedan gick vi runt en stund på Nordstan och kollade i affärer (duh, obviously), innan vi fick för oss att åka till bort till Slottskogen. Där blev vi sedan kvar lite längre än planerat (haha) men tillslut kom vi därifrån och Sanna checkade in på sitt hotell.


Därefter stack vi direkt till Liseberg, där vi blev kvar i ca fyra och en halv timme. Gick runt på julmarknaden, käkade på Burger King och tog lite kort. Vid niotiden var det sedan dags för bio; Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Tyckte den var bra. Älskar humorn, haha. Sen vid ungefär tolv var det dags att skiljas åt och vi följde med Sanna tillbaka till hennes hotell och åkte sedan hem. Stannade dock till en stund (innan vår buss kom) vid torget där Musikhjälpen var i full gång. Kollade på glasburen + lyssnade på musik. Trevlans det.


Sen så i morse vid ungefär tolv (tyst, det är visst på morgonen) träffades vi utanför hotellet och drog in till stan och åt frukost på ett mysigt café på centralen. Efter det bar det av mot Universeum där vi stannade några timmar och gick runt i regnskogen och vid akvariumen. Så himla mysigt där ju, hehe. Tog lite bilder men dom blev inge bra. Så jag orkar inte lägga upp dem. Men men. När vi kände oss klara där inne gav vi oss i väg för att hitta någonstans att äta. Blev Paprika, där jag åt bakpotatis med currykycklingröra. Såå gott! Sen den sista tiden innan tåget skulle gå gick vi runt och kollade på saker och Sanna köpte donuts och kanderade äpplen. Vid kvart i sju skildes vi åt, efter att ha suttit och snackat en stund. Har i allafall haft en helt superrolig helg. Ser fram emot nästa gång! :)


Paul McCartney Live in Globen

2011-12-16 | 02:18:00

Här får ni tre av de totalt tretton låtar som jag spelade in under Paul McCartneys konsert i Globen i lördags (han spelade typ närmare fyrtio stycken). Kvalitén är som den är. Men man hör ju i allafall. Det som är det viktigaste. En annan sak man också kan höra är att jag säger "denna är asbra" i The Long And Winding Road-videon. Vid typ 16 sekunder. Haha. I sound weird. Men ja, enjoy the videos! ;)






Almost there

2011-12-14 | 21:23:59

Ett lugn börjar sakta infinna sig. Den "riktiga" skolveckan är officiellt över. Hade redovisning i måndags och prov i går. I dag var jag ledig och i morgon är sista dagen innan lovet. Fast det är bara en avslutning, liksom. Ingen riktig skoldag. Då ska vi till Liseberg, eller om vädret är dåligt blir det Incontro i stället. Sedan har jag jullov! Känns så himla skönt. Och i helgen kommer Sanna. Ska bli riktigt kul! :D


Provade en snygg jacka inne på Missäy förra veckan.


Helgen i Stockholm, del 2

2011-12-13 | 21:40:00



Söndagen den 11 december:
Gick upp vid nio och gjorde oss klara för frukost. Tycker det är så mysigt med hotellfrukost. Blev först yoghurt med müsli och sen mackor med ost och gurka. Vi blev så jäkla mätta efter det att vi bara gick upp och lade oss i sängarna igen och låg kvar där ca en timme och snackade och lyssnade på musik. Sedan packade vi våra väskor och checkade ut vid ca halv tolv.



Tog sedan tunnelbanan in till centrum och gick till centralen där vi lämnade av våra väskor i förvaringsskåp. Var ju några timmar kvar tills vårt tåg skulle gå (17.25) så vi tänkte att vi kunde gå runt lite i staden så länge och titta. Turista lite, liksom. Och då hade det ju varit jobbigt att bära runt på väskorna. Köerna till skåpen var galet långa och ett tag där såg det ut som att vi skulle få stå och vänta i flera timmar. Men som tur var fick vi tag i ett ganska snabbt då ett äldre par sa att det precis blivit ett ledigt. Så det tog vi. Problem solved!


Åkte först till Gamla Stan där vi vandrade runt ganska länge. Tog kort på alla fina byggnader och grejer. Så himla mysigt där ju! Finns så himla många söta små butiker och caféer också. Och all julstämning (musik, dekorationer, julmarknad) gjorde ju inte saken sämre.






Gick även bort till Slottet och tog lite bilder såklart. Tyckte så synd om vakterna som stod där utanför sina bås. Det var typ svinkallt och dom har ju nästan inga kläder på sig, plus att de rör ju sig knappt något. Bara när de "marscherar" runt. Ser så roligt ut tycker jag. Hah.


Sen kände vi för att ta oss tillbaka till Globen i gen och gå runt lite där. Återuppleva gårdagen lite, you know. Hehe. Gick även in på köpcentret precis bredvid och kollade runt i butiker en stund. Då kände man sig som hemma! När klockan sedan närmade sig tre fick vi lov att dra oss tillbaka mot centralen igen, då våra 24-timmars-kort snart skulle ta slut. Hamnade då på en Julmarknad på Plattan.


Marknaden var supermysig och det luktade så himla gott där inne! Det är nog det jag gillar mest med marknader, all god mat och allt godis som finns. Fanns kanderade äpplen, rostade mandlar, donuts, osv. Då kände man plötsligt hur hungrig man var! Vi började då röra oss tillbaka mot centralstationen för vi tänkte att vi skulle hinna käka något där innan tåget gick. (Skulle ju ändå sitta där på i ca fyra timmar). Men så hittade Tilda en mysig tacos/nacho-restaurang på vägen så där stannade vi och åt en varsin nachotallrik. Mums!


Sen gick resten ganska snabbt. Vi gick och hämtade våra väskor, letade upp rätt spår och rätt som det var satt vi på tåget på väg hem. Har haft en alldeles underbar helg och det var synd att den tog slut så snabbt. Hade gärna stannat en dag till i allafall. Att få se Paul McCartney himself bara några meter bort, höra han sjunga alla de gamla klassikerna och få vara i samma rum som honom över huvud taget är något jag aldrig kommer att komma över. Helt fantastiskt var det. Helt jävla fantastiskt. Take me back now! ♥ Seriöst. Haha.


Helgen i Stockholm, del 1

2011-12-12 | 21:22:17


Lördagen den 10 december:
Klockan 07.30 ringde klockan på mobilen och min första tanke minns jag var "Omg, i dag händer det!". Trots att jag bara hade sovit ca 3-4 timmar, kände jag mig ändå väldigt pigg. I vanliga fall hatar jag att gå upp tidigt. Men i lördags kändes det av någon andledning more than ok (Gissa varför? Haha). Strax efter nio bar det av hemifrån och ungefär tjugo i tio befann vi oss på centralen och väntade på vårt tåg, som skulle avgå klockan 10.02. Vi hoppade på några minuter innan och sedan väntade oss en fem timmar lång resa. Och nej, jag tänker inte skriva i detalj vad som hände varenda sekund på tåget. Don't worry ;) Moving on..


Vi kom fram som beräknat ca tio i tre och släpade då våra väskor in på centralen. Hade knappt ätit något på fem timmar, förutom en päronfestis och lite pringles. Så vi var hungriga kan man säga. Men innan vi åt gick vi och köpte ett 24-timmars kort till tunnelbanan. Kan vara bra att ha liksom, tänkte vi. Sedan letade vi upp ett Burger King och där fastnade vi en stund och åt middag. Whopper, mums!

När vi ätit klart var det dags att ta sig till hotellet för att checka in. Tog ca en kvart med tåget och till vår stora glädje låg stationen jättenära hotellet. Och det var ju skönt när man hade en ett ton tung väska att bära runt på. Hotellet var supermysigt! Lobbyn var ett fikarum/ reception och det luktade glögg och pepparkakor. Tjejen i receptionen var supertrevlig och incheckningen gick väldigt snabbt.



Väl inne på rummet hade vi sedan ca en timme på oss innan vi skulle gå igen. Laddade inför konserten genom att lyssna på musik (Beatles all the way, hehe) och göra oss i ordning. Jag bytte om till andra kläder, lockade håret, satte på mig klackarna och sen var jag ready to go. Vi bestämde oss för att försöka vara utanför Globen vid ungefär sex. Bra att vara i tid så man slipper stressa för mycket ju.


Kom fram ungefär tio över och gick då runt och tog lite kort innan vi letade upp vår kö (som bara råkade vara längst av alla). Fick sedan stå där i ca en halvtimme innan vi kom in. Då blev det i stället väntan utanför portarna till själva arenan. När dom väl öppnades (ca tio i sju) gick vi in och letade upp våra platser. Sedan satt vi kvar där till konserten började. Blev faktiskt supernöjd med våra platser! Har ju aldrig varit i Globen förut och jag trodde vi skulle hamna längre i från scenen än vad vi gjorde. Men vi satt väldigt nära. Perfekt läge ju!


När vi precis kommit in och satt oss var det nästan helt tomt överallt. Sedan såg vi hur det fylldes på mer och mer för varje minut som gick. Och tillslut var hela arenan fullsatt. Under tiden vi väntade spelade dom olika covers på Beatleslåtar, men även några orginal. Det var dessutom i gång ett bildspel på skärmarna med blandade bilder och filmer från typ 60-talet, Beatles och mycket, mycket Paul :D


Och sedan hände det! Det som vi alla hade väntat på. Ca klockan 20.15 gick det ett sus genom arenan och sedan började alla skrika och självaste Paul McCartney klev upp på scenen. De där första sekundrarna kändes helt overkliga. Jag kunde nästan inte tro att det var sant. Det är Paul! Han är där, precis där. På scenen. Och jag ser honom, med egna ögon. Kan inte ens beskriva hur jag kände just då. Magiskt var det! Har väntat på detta hela mitt liv (okej då, inte riktigt men kändes typ så). Och sedan drog då konserten i gång. Den underbara konserten som inte skulle sluta förrän ca två och en halv timme senare. (För min del hade den kunnat få hålla på för alltid).


Paul var helt fantastisk! Så himla grym är han alltså. Vilken människa! Vilken röst! Han var verkligen on fire! Pratade med publiken typ hela tiden, skämtade, berättade historier, läste publikens skyltar och dansade runt på scenen. Verkade vara på superbra humör. Och det smittade verkligen av sig. Jag satt och log som en idiot från början till slut. Sjung med i låtarna, skrek och klappade tills mina händer brann. Fy, vad lycklig jag kände mig hela vägen igenom konserten. En obeskrivlig känsla! Det var seriöst helt perfekt, varenda liten sekund. Hade helt ärligt inte kunnat bli bättre. Stämningen var verkligen på topp och höjdpunkterna var många (hela konserten var en enda stor höjdpunkt). Tog en massa bilder och filmade totalt tretton låtar. Tänkte slänga upp några av dem på Youtube i morgon. Hihi.


Efter konserten var slut (why do all good things come to an end?) var det dags att dra sig tillbaka till hotellet. Vi kom tillbaka vid ungefär tolv. Satte oss då och åt lite kexchoklad och pringles och kollade på klippen vi spelat in från konserten. Lyssnade även på musik och kollade lite på Gudfadern innan det var dags att gå och lägga sig. En helt underbar kväll som jag aldrig kommer glömma! ♥


Mot huvudstaden!

2011-12-10 | 08:52:43



I kväll är det min tur att stå och skrika "Na, na na na na na". I'm soo excited! ♥

The day has finally come! Nu drar jag alldeles strax i väg till centralen och snart sitter jag på tåget mot Stockholm och Paul McCartney! Är så jäkla taggad att det finns inte! Ha nu en supertrevlig helg allesamman! I know I will ;) Hehe. Bloggar igen på måndag. Toodels!


Datorlektion och hotellrum

2011-12-09 | 20:06:50

Var i skolan en snabbis i morse (japp, ni läste rätt! På en fredag!) och hade datorlektion. Var sista för terminen och den var dessutom obligatorisk så vad ska man göra liksom. Hehe. Sen åkte jag hem och har sedan dess arbetat med mitt hotellrum. Tror jag börjar närma mig att bli klar nu faktiskt. Finally! Det har tagit stört mycket tid. Haha. Men fy, vad roligt! Känner mig fan lite som en inredningsarkitekt.

En annan sak som är lite sådär halvt amazing (eller, who am I kidding? Extremt amazing) är att i morgon vid denna tiden kommer jag att befinna mig i Stockholm med Tilda och se Paul McCartney i Globen. Om mindre än 24 timmar! Herregud.. jag dör. Så himla snart!


31 år har gått..

2011-12-08 | 18:55:37



Imagine ♥

John Lennon (1940-1980)


8 December

2011-12-08 | 15:02:37

Tjoho! Började skolan klockan 9.30 i dag. Vi fikade mesta delen av kommunikations-lektionen och hade även betygssamtal. Blev supernöjd! Mahah. Sen var det meningen att vi skulle ha en lektion till efteråt men orkade inte vänta så vi gick till läraren och frågade om vi inte kunde få reda på våra betyg direkt. Och det fick vi. Yes! Efter det bar det av hemåt. Men först blev det en kort sväng på stan.


Mysigt inne på Nordstan.


Zombies

2011-12-07 | 22:52:52

I dag har det blivit mycket zombies kan jag säga. Först satt jag och kollade på när Zarah fortsatte spela Resident Evil (hon har kommit svinlångt nu typ, haha) för några timmar sedan och nu för en stund sedan kollade jag på ett avsnitt av The Walking Dead. Har sett till avsnitt nummer sju i andra säsongen hittills. Riktigt bra serie! Rekommenderas. Nu blir det sängen väldigt snart. Ska upp tidigt. Natti!


Biljetter hämtade

2011-12-06 | 20:30:00


Var och hämtade ut våra konsertbiljetter och tågbiljetter tidigare i dag. Inte långt kvar innan vi reser nu ju. Fyra dagar närmare bestämt. Herregud. Kan inte fatta att det är så himla snart! Här har man gått och väntat i vad som känts som en evighet och nu är dagen snart här. Dör av lycka over here! En annan bra sak som hände i dag var att den första snön föll. Ihh! Äntligen. Som jag har längtat. Snöö :D


Vitt och svart

2011-12-05 | 21:37:45



Cardigan 199 kr & Blus 249 kr

Köpte dessa två inne på Gina i onsdags eller torsdags eller när det nu var. Försökte ta egna bilder men det blev inge bra. Så tog dessa från hemsidan i stället. Den första tyckte jag var så fin med rosetten och så känns den väldigt julig. Var först nära att köpa den i rött men det kändes inte så "jag". Så det fick bli den vita. Den svarta skjortan/blusen är transparent och har en öppning i ryggen. Superfin!


Adventsfika

2011-12-05 | 13:22:05


Blev bortbjuden på adventsfika i går kväll hos Daniel och Linda där det bjöds på hemmabakta lussebullar, pepparkakor och glögg. Nu känner man verkligen hur julen närmar sig mer och mer. Har även börjat komma upp en del julpynt här hemma också. Så mysigt! :D


Möbeljakt

2011-12-04 | 16:08:49

Sitter här och dampletar efter möbler till mitt hotellrum som jag ska inreda (skolarbete). Har hittat en säng, nattduksbord, tv, skrivbord, garderob och en matta hittills. (Varför är det så mycket lättare att hitta vita möbler än svarta?) Nu behöver bara ungefär tusen saker till och sen är jag klar! Lampor, gardiner, sängkläder, duschdraperi, tavlor osv. Det är ett hårt jobb vill jag lova. Men roligt! Så måste man ju tänka på att hålla sig till sin budget också. Får inte överskrida den vet ni. Måste även komma på hur jag ska redovisa allt detta sen..


Bjuder på en bild på mig från i måndags. Har förresten köpt två nya saker (kläder alltså). Visar senare!


Bara en vecka kvar!

2011-12-03 | 18:17:00


På lördag nästa vecka smäller det! Kommer inte kunna tänka på något annat på hela veckan typ. Kommer bli så awesome!! ♥


New speakers

2011-12-03 | 15:56:17



Mina gamla högtalare slutade fungera här om dagen. Har lyssnat i mina hörlurar sedan dess men nu i dag fick jag äntligen införskaffat mig ett par nya. Installerade dem precis och de fungerar alldeles utmärkt! Så nu ska här lyssnas på musik som aldrig förr! Eller något.


Prov och Elite Plaza

2011-12-01 | 16:50:52

Hade ju då prov i kommunikation i morse på kriser och försvarsmekanismer. Blev väldigt mycket att skriva. Skrev väl en närmare åtta sidor tror jag. Men ja, det var lite svårt sådär. Man måste kunna ge genomtänkta svar och motivera allt. Vi får väl se hur det gick.. haha.


Sedan var det en rätt lång rast då jag flummade runt på Nordstan och sen bar det av bort mot Elite Plaza där vi skulle ha studiebesök. Vi fick bland annat kolla in några av de olika rumstyperna (jäklar, vad mysig sviten var!), en konferenslokal och restaurangen/baren.



Visste ni förresten att Elite Plaza är Göteborgs enda 5-stjärniga hotell? Tänk vad många kändisar som måste ha bott där alltså. Det var det enda jag tänkte på när jag gick runt där i korridorerna. Hehe. Nejmen, nästan. Green Day bodde ju tex där förra sommaren när de spelade på Ullevi. (Ja, jag var på den konserten, weei). Mycket, mycket fint hotell i allafall. Hade absolut inte varit fel att få jobba där.


Real Time Analytics