Scarface

2011-02-28 | 03:09:27


Den gick på tv i kväll så jag bestämde mig för att se den för sjuttioelfte gången. Detta är en av mina absoluta favoritfilmer. Inte undra på att den är en klassiker. Nu blev jag sugen på att se om Gudfadern-filmerna igen också. Får göra det snart. Nu blir det sängen. Natti!


Tomhet

2011-02-27 | 19:39:24

Den känslan känner jag just nu; tomhet. "Varför?" undrar ni då och det ska jag förklara för er. Glashuset finns inte mer. It's gone. För alltid! Haha, okej nu ska vi inte bli för dramatiska här men ärligt talat så kommer jag att sakna det så sjukt mycket. I en veckas tid har det liksom varit som en slags tillflyktstsort dit jag har gått om jag inte haft något annat för mig. Och nu kan jag inte göra det längre.




I dag var alltså sista dagen det var öppet. Och det fick jag ju inte missa. Satt och såg ända fram till de lämnade rummet och lamporna släcktes (kl 19.00). Satt som på nålar de sista minutrarna medans jag såg dem ta på sig sina jackor och sedan sjunga och dansa till "Final Countdown". Det var hemskt! Nu är det bara att vänta och se vilka två som kommer vidare in i BB-huset vid livesändningen kl 21.00!



Minutrarna precis innan det var dags att gå ut.

Nu håller vi tummarna för att det blir Gurkan och Roza som går vidare!


Glassigt

2011-02-27 | 14:43:39

Scenario: Jag och Tilda sitter framför tvn och ska se på film och äta glass och har vi lagt upp glassen i skålar och jag ska hälla på strössel. Så skruvar jag av locket på strösselburken och sen så står jag bara där och håller den still över skålen. Efter några sekunder..

Jag: Hallå, det kommer ju ingenting?!
Tilda: Men du måste ju skaka på den för att det ska komma något.
Jag: Aha, jag trodde det räckte att bara hålla i den.
Tilda: *Börjar skratta*
Jag: Vad?


Fin sommaroutfit

2011-02-26 | 16:29:57

Blir nästan lite smått galen när jag ser alla fina vår och sommarkläder som börjar komma in i butikerna nu. Vill köpa en massa redan nu och börja använda direkt! Men ännu är det långt kvar tills man kan börja gå runt i bara shorts och linne. Men drömma kan man ju göra i allafall. Här ovan är en outfit jag gärna har på mig i sommar. Vill verkligen, verkligen ha skorna. Helt galet fina är dom ju! Ge mig dom typ.

Today

2011-02-26 | 03:08:07

I brist på annat så tänkte jag bara kort sammanfatta dagen. Jag gick upp klockan 11, åt frukost, gjorde mig i ordning och stack till skolan för att ha en mattelektion på en timme. Detta var sista lektionen innan provet nästa torsdag, så det blir att plugga stenhårt nästa vecka.

Efter lektionen blev det en sväng till Maxi för att handla lite middagsmat och godis. Zarah kom förbi en stund och spelade tvspel. Till middag blev det couscous med kyckling, rödlök, ruccolasallad och turkisk yoghurt. Det var smaskigt. Och sen på kvällen blev det film då.

Nu tror jag snart att jag ska gå och lägga mig. Är ganska trött. Och så är det ju tråkigt att gå upp alldeles för sent i morgon också i fall man kanske ska göra något. Fast det kommer jag säkert göra ändå. Men vi får se hur det blir. Hoppas det blir fint väder i morgon. Vill ut.


Faktiskt

2011-02-25 | 11:42:03
Haha. Denna bilden gjorde min morgon. Hittade den på någons blogg. Det bästa är ju att det faktiskt stämmer också. Varför dödar han honom inte bara direkt då om han nu är så desperat? Och varför har han ingen näsa? Nej ni, det är mycket jag inte förstår där.

Snygga jeans

2011-02-24 | 18:41:43


Gillade tvätten på dessa jeans från Cheap Monday. Snyggt med ljus denim och mörkare sömmar på det. Kostar 399 kr och finns hos Nelly.


24 Februari

2011-02-24 | 13:09:36

Har precis ätit frukost och sitter nu och kollar på min senaste drog; Glashuset. Jag vet att jag har pratat om det redan men det är faktiskt himla kul att kolla på. Om några minuter tänker jag gå och sminka mig och göra mig i ordning inför skolan. Börjar ju inte förrän 15.30 så jag får se vad jag ska göra fram tills dess. Ska försöka vara där vid tre i allafall för jag tänkte skriva ut lite grejer innan jag börjar.



En bild från när vi var i Tunisien 2008. Tog denna första dagen på stranden.

I natt hade jag typ världens bästa dröm (eller ok, en av dem i allafall). Jag drömde att vi var i Tunisien och att jag gick på konsert. Kärlek. Aja, det låter inte så kul men det var det. Gick runt där på stranden och låg vid poolen och på kvällarna var det konserter med alla mina favoritband. Så hände det massa annat awesome också. Drömde faktiskt nästan exakt samma dröm för bara några månader sedan. Samma plats och samma saker hände. Betyder det att det kanske kommer slå in? (a) Hade jag verkligen inte haft något emot alltså.


Trapped in another dimension

2011-02-23 | 23:34:43



Julian Casablancas - 11th Dimension

Forgive them
Even if they are not sorry


Heathers

2011-02-23 | 03:31:34

Såg denna filmen nyss. Svårt att förklara vad den egentligen handlar om men den är väldigt bra i allafall. Typisk skum ungdomsfilm om ett high school och dess stereotyper, men med en liten extra mördartwist. Rekommenderar den! Med Christian Slater och Winona Ryder.


Glashuset

2011-02-22 | 21:38:21

Det nya Big Brother har jag ännu inte blivit så insatt i eftersom det bara gått typ två avsnitt av det på tv hittills och det har inte hunnit hända så mycket. Däremot har jag blivit extremt duktig på att följa vad som händer i Glashuset, där fyra deltagare just nu väntar på att vinna en plats in i Big Brother huset. Dom är jätteunderhållande! Kan sitta och kolla på dem hur länge som helst. Alla 4 borde få vara med.




För en stund sedan hade de till exempel en lång, grundlig diskussion om hur jorden blev till. Tjejerna försökte förklara för Gurkan vad Big Bang var, för tydligen hade han aldrig hört talas om det. Och han blandade hela tiden i hop med det Big Ben. Haha. Skrattade mycket då.



Tycker det är så synd att Glashuset bara kommer att få existera i en vecka också. Nästa vecka kommer ju två av dem att få åka hem och två av dem flyttar in i det andra huset. Då upphör ju också tyvärr allt vad live-tittande heter för min del, för jag tänker inte betala för det (Glashuset är ju gratis att kolla på). Så jag tänker njuta av detta nu så länge det varar. Kommer att sakna det sen. Sen får tvn räcka.

Vill du också följa Glashuset live? Klicka då [här]. Jag lovar, dom är skitroliga (oftast). Gurkan och hans kommentarer är andledning nog till att kolla. Han bara måste få komma in i BB-huset. Hoppas han vinner hela skiten!


21 Februari

2011-02-21 | 17:38:39

Sitter här och smaskar på lite marabou mango och har tråkigt. Har precis räknat matte i typ två timmar eller något så känner mig sådär lagom lycklig. Haha. Men ja, det är vad jag har chokladen till. Tittar ut och ser att det fortfarande är halvljust ute. Och klockan är snart sex. Det har börjat bli ljusare på kvällarna, woho! Då är man på rätt väg, dvs på väg mot sommaren. Så ja, det gjorde min dag lite liksom.

Big Brother 2011

2011-02-21 | 03:38:57


I dag började ju då som de allra flesta säkert har koll på, Big Brother för första gången på svensk tv sedan 2006. Jag har längtat sönder och hoppats att det ska komma tillbaka i flera år nu så självklart satt jag bänkad framför tvn i kväll när deltagarna gick in i huset.

Men var det bara jag som blev lite besviken på årets deltagare? De verkade så himla torra, trista och.. gamla. Ok, inte alla då men det kändes fel på något sätt. Inte alls några typiska BB-deltagare enligt mig. Men jag vet inte. Vi har inte lärt känna dem ännu så det kanske är för tidigt att döma. Men det var min första spontana reaktion i allafall. Dom kanske är jätteroliga, vad vet jag?

Hur som helst. Det fanns dock en sak som gjorde mig positivt överraskad och det var att det finns ett annat hus (det så kallade Glashuset) med fyra extradeltagare, varav två av dem kommer att vinna en plats in i huset. Och det är vi tittare som ska välja vem. Det bästa var att jag kände igen en av dem; Gurkan! Han var ju med i Robinson. Så jag säger bara såhär: in med Gurkan i BB! Han är skitkul.


Vass

2011-02-19 | 18:54:06


Tog en liten promenad ute vid havet tidigare i dag. Var skönt att få komma ut igen efter att ha behövt hålla sig inne så länge på grund av att man varit sjuk. Var rätt kallt men solen sken och det kändes väldigt skönt och uppiggande. Tog även lite bilder på typ... vass. Haha.


Skull scarf

2011-02-19 | 12:17:07


Åh, vad jag skulle vilja ha en dödskallescarf. Tycker det är så snyggt när folk har det. So I need one! De ovan kommer från Nelly och kostar ofattbara 69 kronor. Hur billigt som helst! Köper nog en nu.. eller två. Haha. Nejmen, en får räcka dårå. Men visst är det läckert?


Fredag kväll

2011-02-18 | 23:17:58


En bild från Alla Hjärtans Dag. Budapestbakelse, nam nam. Tror det är typ min favoritbakelse faktiskt.

Men fy vad tråkigt med så många inlägg i rad utan bild. Det ursäktar jag. Men hur många bilder blir det att man tar när man stannar hemma och är i sjuk i flera dagar i sträck? Nej, precis. Så ni fattar. Men i alla fall. Det är fredag kväll och jag såg nyss på ännu en film; Dinner for Schmucks. Och ja, jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Den var väl rolig. Får se om det blir mer film i kväll eller vad jag nu gör.


18 februari

2011-02-18 | 17:27:32

Bestämde mig för att släpa mig till mattelektionen i morse eftersom jag inte vågar riskera att missa för mycket viktiga saker. Det gick bra. Trodde jag skulle dö men jag överlevde so it's all good in the hood där. Min matlust har typ kommit tillbaka nu och jag tror jag är på bättringsvägen. Känns väldigt bra. Såg på Due Date förut och den var rolig. Är det bara jag eller är alla nya filmer som görs nu knäppa?



17 februari

2011-02-17 | 14:57:45
Ja, det finns väl egentligen inte så mycket att blogga om för min del. Men jag är i alla fall fortfarande sjuk. Och det suger. Men så är det bara. Vad mer.. jo, i förrgår anmälde jag mig till Högskoleprovet. Så den andra april gäller det. Har skrivit det en gång förut så jag vet ungefär hur det fungerar. Så det lär inte bli en alltför stor chock i alla fall. Inte för att jag ser fram emot det då.. men ändå. Det är ok.

Äntligen!

2011-02-16 | 00:24:25
Äntligen har jag hittat något som jag kan äta (dricka) utan att må illa. Det är ett mirakel! Hela dagen har jag knappt kunnat/vågat röra något ätbart (eller drickbart) men nu så är det problemet löst. Jag kan dricka tropisk-frukt-juice. Varför kom jag inte på detta tidigare?


Min räddare i nöden.

Jag är inte hungrig

2011-02-15 | 15:12:49

Och det är extremt ovanlig för att vara jag. Jag är ju alltid hungrig. Eller sugen på något i allafall. Jag kan äta nästan när som helst på dagen, även när jag precis har ätit. Men nu så smakar helt plötsligt ingenting bra och jag vill inte ha något alls. Hemskt är det. Jag saknar att kunna äta när jag vill. Nu mår jag illa av bara tanken. Snälla, låt mig bli frisk snart. Inte ens choklad är jag sugen på. Då är det nåt fel.


Be my Valentine

2011-02-14 | 23:15:37


Julian Casablancas, would you be my Valentine?

För alla oss som inte befinner oss i ett förhållande nu såhär på Alla Hjärtans Dag så finns det ju i allafall kändisar som vi kan använda som något slags substitut. Det är inte det minsta konstigt. Nej, nej. Och om det nu är det så får det väl vara det då. I don't care. Låt mig.


My medicine, my drug

2011-02-14 | 20:09:29



The Strokes - Reptilia

Nu när jag är sjuk och sådär så är egentligen den enda medicinen jag behöver att kolla på denhär videon så mår jag genast bättre. Haha. Julians röst har en helande effekt på mig or something. Älskar denna videon. Har sett den säkert 20 gånger i dag. Eller åtta i allafall ;)


Alla hjärtans dag

2011-02-14 | 16:14:24

Alla hjärtans dag i dag. Det var ju roligt. Eller inte. Nejmen, haha. Självklart har jag gått och lyckats bli sjuk. Har ont i halsen och huvudet och kroppen är helt darrig och seg. Jippie! Har hållt mig inne i dag och pluggat matte. Seg dag. Hoppas jag blir frisk snart! Orka detta.


13 februari

2011-02-13 | 18:37:18

Gick upp så tidigt som elva i dag (det är tidigt för mig) utan att bli väckt av någon klocka ens eller något. Helt otroligt! Men då tänker man kanske att jag borde ha fått rätt mycket gjort i dag på grund av det. But that's not the case. Men jag tog mig i allafall ut en stund där på eftermiddagen och det var skojigt. Så blev det middag på donken som avslutning på det. Nu tänkte jag hoppa in i duschen en stund. Cya.


Just nu

2011-02-13 | 00:37:45


Just nu: Proppar i mig godis, chips, chilinötter och cola. Smaskigt! Knarkar musik och spelar Bloons på Hamsterpaj. Vill se på film tror jag?


Bloglovin'

2011-02-12 | 17:47:39



Så har man då äntligen gått och skaffat sig Bloglovin. Så om du vill följa min blogg äre bara att klicka på ikonen längst ner i menyraden här till höger. Då skulle jag bli glad! :) Skriv gärna om du börjar följa min blogg, så kanske jag börjar följa din med. Kanske. Haha.


11 februari

2011-02-11 | 16:11:40

Skulle egentligen ha varit i skolan och haft lektion i dag, men eftersom lektionen var inställd följde jag i stället med Tilda till stationen och vinkade av henne på tåget. Hon åkte nämligen söderut i dag och kommer inte hem förrän nästa lördag. Kommer kännas tomt här hemma nu. Eller nej förresten. Jag kommer säkert inte ens märka att hon är borta. Hah. Funderar på att ringa någon dag och telefonterrorisera.

Slänger även in en bild på gårdagens outfit. Orkar inte ta en på dagens. Shit vad ljust håret ser ut. Är mycket mörkare i verkligheten..

Linne - Bik Bok, Cardigan - H&M, Halsband - Gina Tricot, Jeans - Nudie. Och det var det.


A boombox is not a toy!

2011-02-10 | 17:45:11



The Lonely Island feat. Julian Casablancas - Boombox

Lyssnar sönder denna låten just nu. Haha. Musikvideon är rätt så underbar den också faktiskt.


Julian Casablancas

2011-02-09 | 20:33:00






Dagens

2011-02-09 | 16:05:39

Dagens lunch blev på Fars Hatt, där det var någon stekt fiskfilé, potatis och sås eller ris och gulashgryta. Och eftersom jag inte äter fisk så blev det att jag tog gulashen. Och den var riktigt god faktiskt. Hade tänkt ta en bild men det såg inte lika gott ut som det var. Om man säger så. Haha. Så jag struntade i det. Efter maten blev det kakor till efterrätt och sen på hemvägen en sväng in på Willys för att köpa middagsmat. Jag kände för falafel och bulgur med turkisk yoghurt. Så i morgon blir det det till middag. I kväll blir det våfflor! Weeyho.

Dagens outfit ser ni nedanför. Hade såklart en kofta över också (vit) och min svarta jacka. Längtar tills man kan börja gå ut utan jacka..

Top från H&M, jeansleggings från Gina Tricot och boots från Din Sko. (Lägg även märke till Nisse i bakgrunden också). Hah.


Matte, pizza & film

2011-02-08 | 23:29:33

Fick bli en pluggdag till i dag. Räknade några sidor i matteboken. Brukar sitta inne på mitt rum och göra det oftast men i dag så gjorde jag Tilda sällskap vid köksbordet. Där satt vi några timmar och jobbade/pratade. Sen blev det hemmagjord pizza till middag och nu i kväll såg vi på film; Tillbaka till framtiden 3. Kommer nog aldrig tröttna på de filmerna alltså. Vi funderar på att se ettan och tvåan snart igen också.


7 Februari

2011-02-07 | 14:55:16
Ja, vad ska man säga? Det är måndag. Det snöar ute. All min choklad är slut. Och nu ska jag sätta mig och plugga matte. Superkul. Inte.

Öster om Eden

2011-02-06 | 04:08:01


Julie Harris & James Dean

Förut när jag och Tilda försökte bestämma oss för vilken film vi skulle se i kväll så råkade hon upptäcka att East of Eden visst skulle komma på nian (mellan 1.35 och 3.50). Så vi såg på den helt enkelt. Har sett den rätt många gånger jag men det var första gången hon såg den. Så jag hoppas du inte tyckte den var föör tråkig, Tilda. Haha. Själv älskar jag typ gamla filmer av någon andledning. Så annorlunda.


Buried

2011-02-05 | 23:59:44


Paul Conroy (Ryan Reynolds) är en amerikansk lastbilschaufför för ett stort internationellt företag som är och arbetar i Irak. Efter en attack av en grupp "terrorister" blir han bortförd och vaknar sedan upp i en träkista under marken, med endast en mobiltelefon med låg batterinivå och en tändare. Och det är här filmen börjar. Sen så utspelar sig hela filmen inne i kistan där man får följa hans försök att ta sig ut. Det blir en kamp mot klockan. Och luften är på väg att ta slut. Lite lätt panikfilm kan man säga men faktiskt väldigt bra gjord.


Kyckling & revbensspjäll

2011-02-05 | 19:38:03


Äter detta ganska ofta men gud så gott det är. Och salladen är typ det godaste som finns! Skulle kunna leva på bara denna salladen om jag var tvungen. Godare än godis är den. Nu ska jag bara slappa lite och senare i kväll blir det film och chips! Ska nog se Buried tror jag.


Ringar 129:-

2011-02-05 | 16:15:27



Så himla snygga ringar alltså. Vill ha alla! Gillar speciellt de två understa. Coolt att själva ringarna sitter "under" fingret typ dolt.

Alla ringar kommer från Melba.


Enjoy the silence

2011-02-04 | 18:36:10



Anberlin - Enjoy the silence

Blev helt kär i den här låten efter att jag hörde den på Vampire Diaries. Orginalversionen är av Depeche Mode men jag gillar denna versionen med Anberlin bättre faktiskt. Speciellt andra refrängen.


Ny friss + färg

2011-02-04 | 17:45:37


Bättre sent än aldrig?

Ser inte ut som en sån jättestor skillnad kanske men det är åtminstone en decimeter kortare och rätt mycket mörkare. Blev inte svart men jag är nöjd med färgen och tänker behålla den. Sen kanske jag färgar mörkare när jag börjar få utväxt. Vet inte. Gillar det i allafall, yes :)

Btw, fan vad konstiga skuggor det blev på bilden. Fattar inte varför. Men ja, det ser inte ut sådär IRL. Haha. Bara så ni vet.


&#!

2011-02-03 | 23:07:32

Varför kan man inte längre bädda in videos från Youtube på bloggen? AHH! Jag blir galen. Så tråkigt ju. Jag som hade tänkt börja lägga in mer låtar och sånt där nu. Dumma Youtube. Men jag älskar dig ändå. Så det så. Nu börjar Scrubs i allafall. Sen Two and a half Men!


Färgar håret

2011-02-02 | 19:31:28

För tillfället är jag i full gång med att färga håret. Sitter just nu med färgen i och den ska sitta i ungefär 10 minuter till. Tänkte kolla lite på Vampire Diaries medans jag väntar. Ska bli spännande att se resultatet sen, mihi. Har saknat att vara mörkhårig faktiskt. Kul med lite omväxling i bland tycker jag. Tog en väldigt mörk färg denna gången så det kanske blir nästan svart. I dunno. Har haft svart förr ju.



Med mörkt hår på den gamla goda tiden då jag fortfarande lade in bilder på mitt ansikte. Haha. Bild från november 2007.


Jag ska bli brunett

2011-02-02 | 14:18:31


Tänkte nu när jag ändå kommit så långt som att jag gått och klippt mig, att jag borde färga håret också. Jag vill ju bli mörkare, liksom. Men jag var inte säker på det i går så jag vågade inte. Men nu vet jag helt säkert. Har därför varit och köpt en hårfärg nu så i kväll blir det färgning av hår. Jippie! Var ca två år sedan jag färgade håret mörkt senast så det var ju ett tag sedan. Vad fort tiden går alltså..


1 Februari

2011-02-01 | 19:22:31


Var ju som ni vet hos frisören tidigare i dag och klippte mig. Det gick jättebra och jag är supernöjd! Tjejen som klippte mig kan inte ha varit mycket äldre än mig och hon läser också matte (dock B) på komvux (fast ett annat då). Så vi hade ju lite gemensamt där. Pratade om universitetet vad man ska välja och grejer. Hon hade typ skitfint hår så jag sa att jag gärna tar hennes hår men det fick jag inte. Haha.

Har försökt ta kort på mitt nya hår men jag tycker inte bilderna blir bra. Det är för mörkt typ. Så jag väntar tills i morgon då jag kan ta i dagsljus i stället. Förresten, gud vad kort mitt hår känns nu. Så himla ovant! Är ju alltid så när man varit hos frisören. Måste vänja mig.


Mot frisören

2011-02-01 | 14:13:47


Nu sticker jag snart i väg till frisören. Ska bli skojigt. Har inte bestämt mig till 100% hur jag ska klippa mig ännu. Men det kommer jag nog på rätt snart hoppas jag. Haha. Efter jag varit där ska jag in på Maxi och handla lite så jag får se när jag kommer hem igen. Det regnar.


Real Time Analytics