Gott nytt år!

2012-12-31 | 23:59:00
 
Tjoho! Då var man hemma igen efter en härlig vecka av julfirande uppe i Säfsen. (Egentligen kom vi ju hem redan i går kväll, men jag orkade inte sätta mig vid datorn och redigera bilder då). Och i dag är det ju Nyårsafton. Så det har liksom inte funnits något bra tillfälle att blogga förrän nu. Men tänkte försöka slänga i hop ett inlägg i morgon i alla fall. Och så ville jag bara passa på att önska alla ett gott nytt år! För mig har 2012 varit ett relativt bra år. Har hänt mycket roliga saker (ska nog skriva en årsresumé, som förra året?), men också några mindre kul. Nu hoppas jag att 2013 blir ett riktigt toppenår! Och att alla får en fantastisk dag/kväll/natt/whatever. Ciao!

God Jul och allt sånt där!

2012-12-23 | 00:49:06
En bild från senast vi var där. Vintern 2010.
 
Tänkte bara slänga in ett snabbt litet inlägg här innan jag sticker i väg. (Sedan lär det ju dröja ett tag innan jag bloggar igen menar jag). Dagen har till mesta delen bestått av att packa. I morgon ringer väckarklockan vid sju. Därefter drar vi upp till Säfsen och stannar där i en vecka och firar jul. Ska bli så mysigt! Kommer hem igen dagen före nyår. Så vi hörs igen då, eller något. God Jul och allt sånt där! :)

Bakat Twixkakor

2012-12-21 | 22:11:00
Smuldeg underst, sedan ett lager kola, och överst är det smält marabou-choklad. (Tildas bild).
 
Jag och Tilda bestämde oss för att baka twixkakor i går kväll. Har bara gjort det två gånger tidigare (back in like.. 2009, 2010 någon gång). Så vi kände liksom att det var dags nu igen. Lagom till jul. Gjorde dessutom dubbla satser denna gången, för de har en tendens att ta slut liiite för snabbt annars. Hehe. Hur som helst, smakade på dem i dag och de blev supergoda! De är relativt lätta att göra. Det enda som kan vara lite jobbigt är att koka kolan (är ungefär som knäck). Att den ska få rätt konsistens, osv. Och så tar det ju sin lilla tid.
 
I morgon blir det till att packa, packa, packa. Är ju sista dagen hemma, innan vi åker. Så allt det där sista måste fixas. Vet dock redan vad jag ska ha med mig ungefär. So I'm good. Gäller att inte glömma något bara! Så ja, det är väl ungefär vad kommer att sysselsätta mig med i morgon. Så blir det en match på kvällen också. (Frågan är bara hur i helsike ska jag klara mig utan fotboll i en vecka?) Haha.

Att inte nå hela vägen fram

2012-12-19 | 22:56:00
Hallå! Dagarna rullar på som vanligt här. Har sett en hel del filmer, varit ute i det eh, vackra vädret, och kollat på fotboll. Chelsea gick så långt som till final i Club World Cup i Japan. Men tyvärr nådde de inte hela vägen till guld. I stället var det Corinthians som tog hem det. Eftersom både semifinalen och finalen sändes på (för mig) väldigt udda tider, blev det till att ställa klockan så jag inte skulle missa dem. (Japan ligger ju några timmar före tidsmässigt, you know). Sov inte så många timmar de nätterna alltså.. Haha. Men det var det ju värt.
 
Så här såg det ut när de firade Torres mål mot Monterrey i semifinalen. Haha. Cozy.
 
I dag spelade de mot Leeds, och vann med hela 5 mot 1. Det började lite segt i första halvlek. Men sedan kom målen som på rullande band kändes det som. Det bästa var nog när Hazard byttes in i andra halvlek (varför får han inte starta längre?) och fick in ett mål inte långt därefter (han bevisar ju att han förtjänar det, liksom). Sedan kommer Torres och gör mål knappt två minuter efteråt. (Att hans mål dessutom också var assisterat av Hazard gjorde ju inte saken sämre precis). Och det, mina vänner, kallar jag en helt perfekt avslutning.

Julbord och Julstämning

2012-12-16 | 16:03:24
 
Hade ju då lite gäster här på julbord i går. Eftersom vi reser bort nästa helg, och blir borta över jul, så passade vi på att fira lite i förväg. Det började vid fyra, halv-fem med en välkomstdrink. Sedan blev det julmiddag. Åt i hjäl mig som vanligt. Haha. Sedan samlades vi ute i vardagsrummet för att halvkolla på en film, samtidigt som det blev lite julklappsutdelning. Där blev man sedan kvar ett ganska bra tag. Så blev det såklart efterrätt också; cheesecake. Gud, så gott! Som avslutning spelade vi kort i några timmar. Gick skitdåligt för mig i början, men slutade med att jag vann i sista omgången. Hehe. (Och ja, jag måste skriva det, för jag vinner aldrig något annars). Tror vi var klara närmare halv två någon gång.. Hade hur som helst en riktigt trevlig kväll. Kändes nästan som det var julafton faktiskt. Mysigt!

Lussefika och Städning

2012-12-14 | 22:07:00
Bild från förra vintern.
 
Tjoho! I dag har vi haft en riktig städdag här hemma. Anledningen är för att vi ska ha hit lite gäster i morgon, på julbord. Själv har jag tex hållt på att "tvätta" sofforna (har tre stycken), och försökt få bort allt katthår. Det var ingen lätt uppgift vill jag lova! Över två timmar tog det sammanlagt. Orka. Men känns skönt att ha det gjort nu i alla fall. I går var det ju även Lucia, så då hade vi lite mysigt lussefika med lussebullar, pepparkakor och julmust framför tvn. Nu har jag precis tagit mig en lång dusch, och tänkte ha lite fredagsmys. Trevlig kväll!

The Hobbit

2012-12-12 | 23:42:00
 
Var och såg The Hobbit: An Unexpected Journey på bio tidigare i kväll. Ska försöka att inte "give away" för mycket information för de som inte har sett den ännu. Men jag kan ju säga så här: Den var bra. Det kändes som en Sagan om Ringen-film. Den hade rätt musik, stämning, miljöer, karaktärer och allt sånt där. Som man förväntar sig. Så ingen besvikelse där. Däremot var det en del saker jag inte kunde låta bli att störa mig på. För det första så kändes vissa scener väldigt utdragna. Alltså onödigt utdragna. Och nu vet jag vad ni tänker: Dessa filmer är långdragna i bland. Det är bara så de är upplagda. (Tänker främst på långa krigsscener, osv). De bygger upp stämningen och allt sånt där. Det är ju visserligen bra, men vissa scener hade kunnat kortas ned betydligt, utan att det hade påverkat handlingen allt för mycket. Sedan kändes även vissa scener mer eller mindre halvt onödiga att ha med. (Men det är ju bara min åsikt..).
 
En annan sak jag inte gillade var att de sjöng. Hela tiden. Nu minns jag inte riktigt exakt hur många gånger de gjorde det i denna filmen. Men det var one too many, enligt mig. Jag vet att det har varit med liknande händelser i tidigare filmer (som när Pippin sjunger för han där kungen i trean, tex). Men då har det passat in. Nu kändes det bara konstigt på något sätt. Typ som att "Ja, här tycker jag vi slänger in en sång" ungefär. Det är inte meningen att det ska vara en musikal. Ge mig lite mer krig, liksom. Nejmen, ni fattar. Lite så kände jag.
 
Och sist men inte minst. Humor. Det var alldeles för mycket humor i denna filmen. Inte för att jag har något emot humor i filmer alltså. Tvärt om. Men jag har fått intrycket av att dessa filmer ska vara mer åt det seriösa och "hemska" hållet. Denna filmen kändes mer oseriös och det var ofta väldigt uppenbart när de försökte skoja till det och göra det roligt. Visst har även de tidigare filmerna haft sina inslag av humor. Men då har det varit mer inbäddat. Roligt, fast på ett annat sätt. Nu kändes det nästan bara barnsligt i vissa fall. Fast jag vet inte. Alla har ju olika definitioner av vad som är roligt. Men detta funkade i alla fall inte för mig. Blev nästan lite obekvämt i bland.
 
Sammanfattningsvis var det en bra film. Tyvärr nådde den inte riktigt inte upp till samma kvalitet som sina föregångare. Det var lite för mycket humor och sång, och den kändes lite väl utdragen på sina ställen. Annars var den helt okej. Helt klart sevärd är den i alla fall.

Ett år sedan i dag..

2012-12-10 | 23:36:00
Bild tagen av mig. (2011-12-10)
 
Känns så sjukt att tänka att det redan gått ett helt år sedan jag och Tilda drog till Stockholm för att se Paul McCartney i Globen. Det var lätt en av de grymmaste kvällarna i mitt liv, och jag skulle nästan kunna göra vad som helst för att få uppleva den igen. Fy helsike, vad fantastisk han är alltså! Har så många fina minnen från denna konserten. Den höll på i närmare tre timmar, och jag njöt av varenda sekund. Helt oförglömligt var det. Kändes nästan lite overkligt faktiskt. Filmade totalt tretton låtar (tror jag det var). Har lagt upp sex av dem på Youtube om någon är intresserad [Länk]. Sedan skrev jag även ett rätt långt inlägg om det efteråt också, som ni kan läsa [här].

25-årskalas

2012-12-09 | 23:52:00
Ja, bilden blev ju sådär va? Men man ser ju vad den föreställer i alla fall. Alltid något.
 
Hello! Var på Lindas 25-årskalas tidigare i dag. Det bjöds på tortillas, kladdkaka och julmust. Och så lite glögg innan det. (Andra advent i dag ju. Snart juuul!). Snacka om att man var mätt efter det. Haha. Stannade hur som helst där i några timmar, sedan bar det av hemåt för att kolla på The Amazing Spider Man. Såg ju den när den gick på bio, men har inte sett den sedan dess. Väntar spänt på tvåan nu!
 
Såg matchen mellan Sunderland och Chelsea i går. Var en superbra match. Chelsea vann med 1-3 och Torres gjorde två mål. Igen. Andra matchen i rad nu. Känns så himla bra. "He's back" typ. Fyra mål på två matcher. Får hoppas det håller i sig nu bara. He needs it!

Att vinna och samtidigt förlora

2012-12-06 | 21:14:00
Såg matchen mellan Chelsea och Nordsjælland i går kväll. Det var en viktig match, som vid förlust skulle innebära absolut eliminering ur Champions League, och som vid vinst skulle kunna innebära att de gick vidare. Kanske. Saken var bara den, att deras eget öde inte bara vilade i deras egna händer, utan även i resultatet av Shakthar Donetsk och Juventus match, som spelades samtidigt. För att Chelsea skulle kunna ha en chans, krävdes det att Shakthar skulle vinna över Juventus. Men efter ett olyckligt självmål från Shakthars sida, och därefter förlust mot Juventus, stod det tillslut klart: Chelsea har inte gått vidare i CL. Känns såklart sjukt tråkigt. (Och snacka om kontrast mot förra året, då de vann alltihop). Men ok, nog om det. Let's talk about yesterday's game (som faktiskt var "ovanligt" bra).
  
Firar Torres mål.
 
Chelsea vann alltså överlägset med 6-1. Ett resultat man kanske inte direkt förväntade sig, efter den senaste tidens förluster, alternativt oavgjorda matcher. Redan från början kändes det väldigt bra, och man märkte att de var på hugget. "Kanske kommer de kunna vända på detta nu?" tänkte jag. En rätt så weird sak som hände  i första halvlek, var att det började delas ut straffar som på löpande band. Inte mindre än tre straffar på kort tid blev det. (Hur ofta händer det, liksom?). Först fick Nordsjælland en chans, och missade. En stund senare fick Chelsea en chans, och missade. Strax därefter var det Chelseas tur igen, och den här gången gick den in. Och Chelsea tog ledningen! Efter det rullade bara bollarna in i stort sett. Det bästa av allt var att dock Torres fick göra mål igen. (Var några matcher sedan sist). Han behövde verkligen detta. Blev så jäkla glad! Och han gjorde inte bara ett mål, utan två! Snacka om "comeback"! Kände mig fan som en stolt mor, eller något. Haha. Synd bara att detta, samt slutresultatet inte räckte hela vägen. Blev en rätt så bittersweet vinst med andra ord. De både vann och förlorade. Denna vinsten skulle ha kommit lite tidigare, när den fortfarande kunde gjort skillnad.

Happiness

2012-12-05 | 23:57:00
Vet att det var rätt längesedan jag uppdaterade här nu, och att jag förmodligen "borde" skriva om vad jag har gjort de senaste dagarna. Men icke. I stället tänkte jag slänga in ytterligare några match-rapporter. För.. helt ärligt alltså. Känslan som uppstår när det går bra för ens favoritlag överväger det mesta. Haha. Skulle vilja skriva om alla matcher jag ser. Fast det hade blivit lite väl mycket kanske? Hehe.
 
Matchens målskyttar: Özil och Ronaldo.
 
Först ut har vi Real Madrid vs Atlético Madrid som var i lördags. Denna matchen var riktigt underhållande, och man kunde verkligen känna av rivaliteten lagen emellan. Det blev mycket bråk (alltså, dom bråkade verkligen hela tiden). Och speciellt stackars Ramos blev utsatt för lite väl mycket knuffar och slag, av en viss irriterande individ. Men vann gjorde de ändå (så klart), och både Ronaldo och Özil gjorde ett varsitt mål. (Özils mål var väldigt snyggt tycker jag). Assisterat av Ronaldo dessutom, hehe. Matchen slutade alltså med 2-0.
 
 
Callejón gjorde två mål. En spark, och en nick. Not bad.
 
Sedan har vi matchen mellan Real Madrid och Ajax från i går kväll. Denna match var bra utav följande anledningar: Ett: Kaká fick börja inne. Två: Både Ronaldo, Kaká och Callejón gjorde mål. Tre: Real Madrid vann med 4-1. It doesn't get much better than that, liksom ;)

Real Time Analytics