A Place in the Sun

2012-10-31 | 23:55:00
 
A Place in the Sun (1951) handlar om George (Montgomery Clift), som börjar jobba på sin farbrors fabrik. Han träffar där Alice (Shelley Winters), och de inleder ett förhållande i hemlighet (det är förbjudet på deras arbetsplats). Tiden går och allt verkar frid och fröjd, tills en dag då George träffar den rika societetstjejen Angela (Elizabeth Taylor) på en fest och blir kär i henne i stället. Han finner sig nu sliten mellan två kvinnor, och börjar leva ett slags dubbelliv. När sedan Alice en dag berättar att hon är gravid, och försöker tvinga honom till giftermål genom att hota med att berätta sanningen för alla om deras förhållande, inser George att han måste ta till med drastiska åtgäder för att bli av med henne. Hon står nu i vägen för hans framtida liv med Angela. Riktigt spännande och bra film!

Thaibuffé

2012-10-29 | 20:54:48
 
Stack ner till stan vid två-tiden och käkade Thaibuffé. Tog det gamla vanliga; friterad kyckling med sötsur sås (ett måste!), kycklingspett, nudel-saken-som-jag-älskar-men-inte-vet-vad-den-heter-eller-ens-smakar-egentligen. Men god är den! (Och obligatorisk!). Och ris med någon god kycklinggryta. Fanns dock inte vårrullar i dag. Saknade dem! Till efterrätt blev det jordgubbsglass med jordgubbssås. Mums!

När man får rött kort

2012-10-28 | 23:42:00
Ja, jäklar. I dag har jag sett på två minst sagt energikrävande och intensiva fotbollsmatcher. (Den ena på det bra sättet, den andra på det lite mindre bra sättet). Jag tänkte att vi börjar med den mindre roliga. Nämligen matchen mellan Chelsea och Manchester United.
 
Torres (oförtjänta) röda kort.
 
Mina förväntningar inför matchen var att Torres skulle få göra mål. Han har nämligen haft måltorka i en period nu, så jag hoppades verkligen på ett mål från honom i dag. (Inte för att jag inte alltid gör det, men extra mycket nu). Han behöver det, liksom. Hur som helst. Till en början såg möjligheterna till att min önskan skulle slå in ganska så bra ut. Han gjorde några bra inlägg, samt var väldigt nära att nicka in en boll i mål. Men sedan hände det som inte fick hända: Chelsea fick, inte ett, utan två röda kort. Både Ivanovic och Torres blev utvisade. Och där satt jag och fattade ingenting. Helt fel beslut av domaren var det, helt klart. Sedan godkände de även ett offside-mål, vilket gjorde att Man Utd vann med 2-3. Kalla mig dålig förlorare, men anledningen till att de vann var pga idiot-domare. True story.
 
Sedan var det då matchen mellan Mallorca och Real Madrid. Gud, vad nervös jag var! (Fast egentligen inte, men ändå på något sätt). Kände att jag verkligen inte hade orkat med två förluster på en och samma dag. Och som tur var slapp jag det. Haha. Real Madrid vann med hela 0-5! Två av målen gjordes av Ronaldo, som i och med detta har gjort mål i åtta matcher i sträck. Riktigt grymt ju! Sedan tog de även in Callejón fram emot slutet (som även han fick in ett mål i 91:a minuten). Awesome! Var en riktigt bra match detta tycker jag.

Fondué och Godis

2012-10-27 | 22:28:00
Det är grillkrydda längst upp till höger btw. Gott att doppa köttet i. Haha.
 
Dagens middag: Köttfondué. Var ett tag sedan jag åt det nu faktiskt. Minns att det var en period vi åt det väldigt ofta förr. Så det var nice. Älskar att sitta där och doppa. Haha. Var även och köpte ett halvt kilo godis som jag ska ha denna helgen. Typ dubbelt så mycket mot vad jag brukar ha. Kommer dö. I morgon är det två matcher jag ser fram emot att se. Både Chelsea och Real Madrid förlorade sina senaste matcher. Så jag hoppas verkligen på vinst denna gången. (Åtminstone till någon av dem liksom). Så tråkigt när de förlorar ju..

Sixteen Reasons

2012-10-24 | 23:51:00
 
 
Ända sedan jag såg filmen Mulholland Drive för ett par dagar sen, har jag haft denna låten på hjärnan. Denna scen var dessutom min favoritscen i hela filmen. Kombinationen av musiken, stämningen, omgivningen och skådespelarna var så jäkla perfekt. Se bara själva!
 
Låten heter förresten 16 Reasons (Why I Love You), och är av Connie Stevens. Den kom ut 1959. Därav "sångerskans" kläder/frisyr i klippet. Hon sjunger dock inte själv, utan mimar till orginallåten som spelas i bakgrunden. Riktigt magisk scen oavsett, tycker jag. Wow!

Helgen som varit

2012-10-22 | 22:19:00
Jahapp, då var det vardag nu igen då. Helgen gick ungefär lika snabbt som vanligt. Har väl inte gjort något jättespeciellt, mer än att jag har ätit gott och sett på mycket filmer. Fick äntligen sett den nya Expendables, tex. Egentligen är väl inte filmerna i sig så bra (väldigt överdrivna på sina ställen). Men det som gör dem är ju alla kända skådespelare som är med. Gillar man dem, så gillar man filmerna.
 
Har även sett Scott Pilgrim vs. the World. Riktigt skum, men väldigt rolig också. Och Mulholland Drive. Vad kan man säga om den filmen egentligen? Helkonstig. Fattade ingenting. Haha. Sen så har ju även alla bra serier börjat komma tillbaka också (en av de få bra sakerna med hösten?). Har sett två avsnitt av Vampire Diaries och ett av The Walking Dead. Som jag har saknat dessa serier, alltså.
 
Var ute och tog en sväng på kyrkogården i mörkret en kväll. Gick och tände ljus på morfars och farmors gravar. Vet inte varför, men jag tycker nästan att det är lite "mysigt" att gå runt på kyrkogårdar av någon anledning. Speciellt när det är dimmigt, och en massa tända ljus överallt. Så stämningsfullt, på något konstigt sätt. (I'm just weird, I guess..) Och just ja, fotboll! Fotboll har jag sett mycket på också!

Så himla söt blus

2012-10-20 | 20:16:23
Gina Tricot, 249 kr.
 
Jag gillar spets. Jag gillar transparant. Jag gillar volanger. Jag gillar kragar. Slutsats: Jag måste ha denna blusen.

In love not given lightly

2012-10-19 | 23:18:00
 
The Velvet Underground - Venus In Furs
 
Random fact: Under en period lyssnade jag på denna låten varje kväll innan jag gick och lade mig. (Haha).

Backflips och oväntade Resultat

2012-10-17 | 23:54:00
Ja, ni. I går var det många fotbollsmatcher att hålla reda på vill jag lova. Sånna där VM kval-matcher inför 2014, ni vet. Som de slänger in en dag här och där under året (var i fredags också tex), då många länder spelar samtidigt, parallellt. Jag hade tre matcher jag var extra noga med att få se. (Brasilien, Portugal och Spanien). Tyvärr så krockade två av dessa, vilket gjorde att jag missade en av dem. (Fick offra Portugal, för jag ville verkligen se Spanien). Och nu tänkte jag då skriva en liten sammanfattning av de matcherna här. 
 
 
Kakás mål.
 
Först såg jag Japan-Brasilien, som spelades vid två-tiden (live). Precis som förra matchen, vann Brasilien ganska så överlägset. Denna gången med 0-4. Och även i denna match gjorde Kaká mål. Woho! En sak jag inte fattar är dock varför det ofta verkar som att de byter ut de som faktiskt gör mål i matcherna. Typ som att "Näe, nu räcker det. Vi tar ut dig". Både Kaká, Oscar och Neymar togs ut..
 
Ramos mål + awesome backflip. Haha.
 
Några timmar senare var det dags för Spanien-Frankrike matchen. Även denna sågs live. Höjdpunkten var ju så klart Ramos mål i 25:e minuten. Så jävla snyggt var det! Xavi skjuter från hörnan, Ramos får bollen och försöker nicka in den. Den tar i stolpen, och studsar ut. (Då trodde man det var över). Sen direkt efter får han bollen i gen, och sparkar då in den i mål. Blev så himla glad för hans skull! (Och hans bakåtvolt efteråt var inte heller att leka med alltså). Wow! Visste inte att han kunde göra sånt. Blev riktigt imponerad!
 
Sedan så fortsatte då Spanien att leda matchen hela vägen. Det såg ut att bli en solklar vinst. Men! Så händer det som inte får hända; Frankrike gör mål. Under tilläggstiden i andra perioden. Grejen var bara den att tilläggstiden egentligen redan var över, och de bara lät spelet fortsätta i alla fall. Målet inträffade alltså efter de tre extra minutrarna redan passerat. Jag tycker inte det borde ha räknats. Men men. Matchen slutade alltså oavgjort, med 1-1. (Fast det skulle ju egentligen ha varit  1-0 då, hähä). Tråkigt, men bättre än förlust dock.
 
Özil's mål!
 
Samtidigt som Spanienmatchen, pågick ju även Tyskland-Sverige, som vi bläddrade över till i pausen. Såg att de ledde med 4-0 efter första halvlek. Tänkte (som så många andra) att det redan var uppenbart vem som skulle vinna den matchen (inte för att jag bryr mig egentligen, följer inte ens Sveriges matcher). Men så hörde jag sen att det blivit oavgjort, 4-4. Och då kunde jag ju inte annat än att tycka att det var lite coolt ändå. (Är det förresten fel att jag firade Özil's mål? Skrek som en idiot när han gjorde mål mot Sverige, haha).
 
Sjukt att tänka att allt detta hände på samma dag dessutom. Det kallar jag en bra dag ;)

Tortillas och Skräckfilmer

2012-10-16 | 02:37:36
 
Gjorde en av mina nya favoriträtter till middag i dag: Tortillas, fyllda med stekt kyckling, gurka, paprika och hemmagjord dressing. Blev så jäkla gott! Har även haft typ skräckfilmsmarathon här hemma, då vi sett på skräckfilmer tre kvällar i sträck (och det passar ju mig alldeles utmärkt, för jag bara älskar skräckfilmer ju). Såg The Amityville Horror i förrgår. (Versionen från 2005, finns även en version från 1979). Den var väldigt bra! I går såg vi Silent Hill (baserat på tv-spelen) och fy fan, vilken vidrig film alltså. Haha. Men himla bra gjord! Väldigt mycket tv-spels-känsla. Och i dag såg vi då The Midnight Meat Train. Ganska bra film, som tyvärr flippade ut på slutet..
 
I morgon blir det Fotboll för hela slanten. Både Brasilien, Portugal och Spanien spelar. Självklart tänkte jag försöka hinna med att se alla tre matcher. Däremot krockar två av dem, så jag får se hur jag gör där. Se den ena live, och den andra i repris efteråt? Något sånt..

A Jump from Space

2012-10-15 | 18:11:00
He made it! Wohoo!
 
I går kväll slog österrikaren Felix Baumgartner hela tre stycken världsrekord. Han skickades upp i en kapsel, lyft av en heliumballong, och nådde till slut över 39 km höjd. Efter en längre tids förberedelser, öppnade han luckan till kapseln, klättrade ut, och kastade sig därefter ut i stratosfären, för att sedan falla fritt i en rasande hastighet tillbaka ner mot jordens yta. Han gjorde härmed det högsta fallskärmshoppet någonsin, det snabbaste fritt fall genom tiderna, och var dessutom den första människan att bryta ljudvallen vid fritt fall. Riktigt imponerande, faktiskt! Tror jag satt och kollade i ungefär 40 minuter innan han hoppade. Det var en sån märklig känsla att få se det hela live också. Som att jag sett en del av historien. (Typ jämförbart med hur det måste ha känts att få se uppskjutningen av Apollo 11 live, eller något åt det hållet). Haha. Felix landade hur som helst välbehållen, ca tio minuter senare. Slutet gott, allting gott!

Long time, no see

2012-10-14 | 19:34:07
Bild från i dag. Tyckte blommorna var så fina! Såg nästan overkliga ut.
 
Ops, var ett tag sedan jag bloggade nu. Vart bortbjuden på middag hos mormor i dag. Sedan blev det fika efter det. I fredags spelades två (för mig) viktiga matcher. Först Ryssland - Portugal, som jag såg reprisen av senare på natten. Gick tyvärr inte så bra för Portugal dock, som förlorade med 1-0. Synd. Får hoppas det går bättre nästa gång! Vitryssland - Spanien sändes inte på någon svensk kanal, så det blev till att ladda ner den (och den fanns, som tur var!). Här gick det bättre, och Spanien vann med 0-4. (Inte helt oväntat). Hehe.

Brasilien - Irak

2012-10-11 | 23:39:00
 
Firar Kakás mål.
 
Som jag skrev här i förra inlägget, så kom det Brasilianska Landslaget till Sverige (Malmö) i går, för att möta Irak i en vänskapsmatch. Matchen spelades tidigare i kväll, och slutade med en överlägsen vinst för Brasilien, med hela 6-0. Blev så himla glad när jag såg att både Kaká, Oscar och Luiz fick starta. Det var dessutom en riktigt grym match tycker jag. (Vilket får mig att ångra jag ännu mer att jag inte åkte dit och kollade, huhu). Oscar gjorde de första två målen, och Kaká gjorde det tredje. Så himla duktiga är dom alltså! Kändes så jäkla skönt! Att detta utspelade sig i Malmö kändes däremot rätt så overkligt faktiskt. Så galet nära, liksom. I should have been there!

Randomness caused by Abstinence

2012-10-10 | 22:17:00
 
Åkte till IKEA tidigare i dag och flummade runt en stund, och passade även på att käka middag där. Köttbullar! Och så chokladmousse till efterrätt. Är typ besatt av deras mousse. Den smakar så mycket kaffe och mörk choklad, och är mer besk än söt. I love! Väldigt god.
 
I morgon spelar Brasilien en träningsmatch mot Irak i Malmö. Vilket betyder att det brasilianska landslaget befinner sig där nere just nu. Vill åka dit! För att se på Kaká alltså. Hade varit skoj. Fast hade det varit det spanska landslaget så hade jag inte haft något val. Haha ;)
 
  
Så måste jag även få påpeka hur mycket jag fullkomligt älskar Torres nya frisyr. (Såg i går att han hade klippt sig). Så himla snyggt blev det! Nu hoppas jag bara att han låter det mörka växa ut igen också, så blir det perfekt sen! Inte för att jag har något emot det blonda, lite längre med snedlugg. För det är också skitfint! Men har saknat det mörka, lite kortare. Längesedan han hade det nu. (Haha, jag är så normal). Såg även i dag att Özil också klippt sig. Skojigt! Så kom jag att tänka på när Ramos gjorde det i somras, lagom till EM. Vilken chock det var alltså! Men jäklar, vilken skillnad. Och vad snyggt det blev! (Ni får ursäkta min randomness förresten. Har lite fotbollsabstinens right now. Får jag inte blogga om matchresultat så blir det om fotbollsspelares frisyrer i stället). Haha. Så kan det gå..

Play a song for me

2012-10-09 | 23:58:00
 
Bob Dylan - Mr. Tambourine Man

Fotbollshelg

2012-10-07 | 23:48:59
Fernando, strax efter sitt mål.
 
Missade matchen mellan Chelsea och Norwich i går, eftersom den spelades precis samtidigt som jag var i väg på kalas. Såg däremot reprisen på kvällen i stället. Chelsea gjorde sammanlagt fyra mål, varav det första gjordes av Torres. (Gillade att han sprang in i målet och hämtade bollen efteråt, haha). Sedan gjorde även Lampard, Hazard och Ivanovic mål. Riktigt bra jobbat! Matchen slutade med 4-1.
 
Cristiano efter sitt första mål.
 
Och i kväll hade vi då en El Clásico match på menyn. Barcelona vs Real Madrid, som ju alltid är fasligt spännande när de spelar emot varandra. Man vet liksom aldrig hur det ska gå. Och precis en sådan match blev det. Satt som på nålar under hela matchen. Frågan är dock om inte dessa matcher snarare är en Messi vs Ronaldo uppvisning, än en kamp lagen emellan. Haha. Nejmen, nästan alltså. De gjorde hur som helst två mål var, och matchen slutade accordingly med 2-2. Tråkigt nog blev Ronaldo skadad framåt slutet av matchen (axelskada). Men han fortsatte spela i alla fall. Det ska han ha all respekt för tycker jag. (Hans 2:a mål gjordes dessutom efter skadan).

Lewis 2 år!

2012-10-06 | 19:07:11
Kanske inte ser mycket ut, men fasen vad mätt jag blev! Haha.
 
Var bjudna på kalas klockan fyra i dag, för att fira Lewis (brorson) som fyllde 2 år i går! De hade hyrt lokalen som finns här i området, som vi även var i efter bröllopet när Daniel och Linda gifte sig. Det bjöds på cheesecake, chokladmuffins, bullar och kakor. Sedan blev det paketöppning efter det. Han fick väldigt mycket billeksaker; ambulanser, polisbilar, osv. Av oss fick han en eldriven polismotorcykel (trehjuling). Ska bli kul sen när han börjar köra omkring på den. Haha. Vad som händer i kväll vet jag inte, men gissar på pizza och film!

Kanelbulle

2012-10-05 | 17:07:15
Blev kanelbulle och te framför tvn i går kväll, till filmen Fright Night. Sett den två gånger nu. Så bra!
 
Annars hände det väl inte sådär jättemycket i går. Städade lite, var och hämtade Tilda på centralen och så blev det ett snabbt stopp på Mc Donalds på hemvägen. Var fint väder hela förmiddagen, men precis när man skulle åka in till stan började det ösregna. Haha. Orka.

Segerdanser och Hat-tricks

2012-10-04 | 19:25:00
Luiz och Oscar's segerdans. Haha.
 
Såg reprisen av matchen mellan Nordsjælland och Chelsea i går. (Såg visserligen den sista typ halvtimmen live kvällen innan, men kände för att se om matchen igen, och se den från början). Den slutade 0-4. Tekniskt sett så gjorde Torres mål. Fast det räknades inte för han var offside. Synd. Älskade även att han svor. Vet inte varför, men jag gillar typ när spelarna blir agressiva och bråkar eller, ja, svär. Det blir så mycket mer underhållande då! Haha. Älskade även David Luiz och Oscar's lilla segerdans efter Luiz mål. Så jäkla söta!
 
Ronaldo och Kaká före matchen.
 
I går kväll spelade Ajax - Real Madrid. Blev så himla glad när jag såg att Kaká fick starta. Han gjorde dock inga mål den här gången, men assisterade det andra målet. Matchen slutade 1-4, varav Ronaldo gjorde 3 av målen. Hat-trick! Riktigt bra gjort av honom faktiskt.
 
Hade förresten inte haft något emot att befinna mig i London just nu. De spanska spelarna i Chelsea ska ha en Q&A där i kväll. Tänk att få vara där liksom. Jag vill! Fernandoo! (Jag är inte alls patetisk, nej). Haha. Glad Kanelbullens dag förresten! (Eller vad man säger).

Hur mysig?

2012-10-03 | 16:46:36
 
Gina Tricot, 299 kr.

#Winning

2012-10-02 | 03:20:00
Terrys och Torres kramkalas i slutet av matchen.
 
Eftersom jag inte var hemma på typ hela dagen i lördags, missade jag matchen mellan Arsenal och Chelsea som spelades då. Så jag passade på att se reprisen som sändes i kväll i stället. Och jag tyckte faktiskt att det var en riktigt bra match! Torres var verkligen on fire, och gjorde ett flertal målförsök. Ca 20 minuter in i första halvlek gjorde han mål. Sedan var han sjukt nära igen nästan direkt efter. Men då blev han fälld precis innan han skulle skjuta. (Älskade hans reaktion till det, haha). Sedan fortsatte han så resten av matchen. Även Oscar gjorde ett bra försök, som tyvärr inte nådde hela vägen. Matchen slutade i alla fall 1-2, alltså med vinst till Chelsea. Again.
 
Fortfarande irriterad över den missade målchansen strax efter det första målet? Hehe.
 
Såg även matchen mellan Real Madrid och Deportivo i går. Denna matchen slutade med 5-1, varav Ronaldo gjorde tre av målen (varannat, faktiskt; mål nummer 1,3 och 5). En annan bra sak som hände var att Kaká fick spela i dag igen. (Andra gången denna säsongen). Blev så jäkla glad av att se honom på planen igen. He's back! Hoppas verkligen han får börja vara med "som vanligt" från och med nu. Hatar när han tvingas sitta på bänken. Så himla onödigt ju. Men ja, det var väl ungefär det jag hade att rapportera for now.
 
För övrigt så känns det ju även lite surt att veta att Chelsea är i Danmark precis just nu, eftersom de ska möta Nordsjälland på Parken i Köpenhamn i morgon kväll. Och jag ska inte gå och se dem. Kan inte fatta att de är så jävla nära, men ändå så långt borta. Blir galen!!

Real Time Analytics