Bowling och Sticky Fingers

2012-09-30 | 23:15:00
 
Åkte in till stan vid åtta-tiden i går kväll och mötte upp med L för en utekväll på stan. Först gick vi till Chez Amis, där vi käkade lite pommes och snackade en stund. Hade sedan lite problem med att komma på vad vi ville göra efter det. Men till slut bestämde vi oss för att åka och bowla. Vi spelade i ca en timme, och sedan när vi skulle gå så upptäckte L att hennes skor var borta! Panik! Var tydligen någon packad tjej som "råkat" ta på sig fel skor när hon skulle gå. Så resten av kvällen fick L spendera i ett par tjusiga bowlingskor. Haha! Schysst av personalen ändå ;) Vi stack till Sticky Fingers, där L fick rätt så mycket uppmärksamhet för sitt udda val av skor. Hon lyckades även tigga till sig en gratis öl av en bartender. Well done! Stannade till ca tre, innan det var dags att dra sig hemåt igen. Hade en superrolig och minst sagt spännande kväll. Hehe. Hörde även nyss att L fått tillbaka sina skor igen. Wohoo! Slutet gott, allting gott! :)
 

Räkmackor

2012-09-28 | 18:52:59
 
Nu vankas det räkmackor här hemma (ja, för det är faktiskt en brödskiva under allt det där på bilden). Lite synd för mig som inte äter räkor bara. Haha. Men jag tänkte göra falafel och bulgur i stället. Gott det med! Ha en trevlig fredagskväll alla!

27 September

2012-09-27 | 22:56:04
Bild tagen för några veckor sedan. Hade varit och köpt pizza och var på väg hem. Haha.
 
Tjoho! I dag har det regnat galet mycket. (Inte för att det inte brukar göra det då, but still). Var en sväng till Centralstation vid sex-tiden för att vinka av Tilda. Sedan har det inte hänt så mycket mer i dag. Har åkt lite bil i regnet. Haha. Tycker det är mysigt. Såg en bra film i går kväll förresten; Fright Night. Det är en typ skräck-komedi, som handlar om en kille som misstänker att hans nya granne är vampyr. (Utan att gå in för mycket på detaljer). Vid första anblick trodde jag att den skulle vara rätt så oseriös. Men den var faktiskt riktigt bra. Blev positivt överraskad. Och den var faktiskt mer hemsk än rolig (även om den hade sina roliga stunder). Så den rekommenderar jag.

Lite klagomål sådär bara

2012-09-26 | 23:41:00
Kaká (tre mål) firar tillsammans med Callejón (två mål) under denna matchen.
 
Ok, så jag har lite klagomål. Fast egentligen vet jag inte om "klagomål" är rätt ord. Det är mer en stilla undran. Och det jag undrar är: Varför, åh varför, är det alltid så att de matcher man verkligen borde se, inte går att se? Med detta syftar jag först och främst på matchen mellan Chelsea och Wolves i går, där Chelsea vann med 6-0. Dessutom fick Torres äntligen göra mål igen, efter en kortare period av måltorka de senaste matcherna. Det hade jag gärna sett, faktiskt. För det andra syftar jag på matchen mellan Real Madrid och Millonarios i kväll, som Real Madrid vann med hela 8-0. Även denna matchen hade varit helt awesome att få se. Speciellt med tanke på att det var Kakás första gång på planen sedan i april. Och inte blir det sämre av att han gjorde 3 av målen heller. Låter som två riktiga supermatcher enligt mig. Och bara för det, så visas de självklart inte på tv. Livet är inte rättvist. Haha. Like seriously. It's not.
 

Rofl (Literally)

2012-09-25 | 23:57:00
 
Ligger på golvet och skriker.

In case of sabotage

2012-09-24 | 23:28:00
Halloj! Har varit en rätt så seg måndag i dag. Skulle väl kunna sammanfatta den på följande vis: fotboll och äppelpaj. (Det sistnämda åts under tiden det förstnämda tittades på). Haha. I går kväll skulle matchen mellan Rayo Vallecano och Real Madrid ha ägt rum. Men på grund av sabotage på arenan, blev matchen inställd, och framflyttad till i dag i stället. (Var tydligen några Rayo-fans som hade kapat några strömkablar/ledningar). Skitroligt.. verkligen. Men hur som helst. Den spelades ju som sagt i dag, och Real Madrid vann med 0-2. Sedan vann även Chelsea mot Stoke med 1-0 i lördags. Wohoo! Är så jäkla härligt när det går bra för ens favoritlag, alltså. Fortsätt så!

Spets och Vinrött

2012-09-23 | 21:56:00
Spetstopp 179:- // Jacka 599:- // Båda från H&M.
 
Alltså, är det bara jag, eller får butikerna alltid in de finaste sakerna på hösten? Man sitter här och vill inte att sommaren ska vara över, men så råkar man gå in i en butik en dag och så ba "Wow, jag vill ha allt!". Skitirriterande är det! Hah, nejdå. Men lite så är det faktistkt.

Don't look back in anger

2012-09-22 | 23:28:00
 
Oasis - Don't Look Back In Anger

Matlagning och Övningskörning

2012-09-21 | 22:31:00
Bild från älvpromenaden i måndags.
 
Har insett att jag, i mitt stadie av fotbollsbloggande lately, glömt bort att skriva om andra saker som hänt de senaste dagarna. Inte för att det är något speciellt dårå, men tänkte ändå att jag kunde nämna några eh, "viktiga" händelser. I onsdags tex, gjorde vi en jättegod middag bestående av pitabröd, fyllda med stekt kyckling, gurka, paprika och hemmagjord dressing. Så jäkla gott var det! Måste vi göra snart igen! Sen så har jag även sett en del bra filmer, börjat se om Pan Am (serie) igen och så har jag även tagit upp övningskörandet. Tappade liksom intresset för det för ett par månader sedan. Men nu är jag back on track (eller på vägen, då) igen! Wohoo! Feels good.

And some Chelsea

2012-09-20 | 23:47:00
 
Oscars första mål för Chelsea i Champions League.
 
Blir väldigt mycket fotbollsbloggande här nu känner jag. (Men det skiter jag i). Tycker det är så roligt att skriva om det. Hehe. Hur som helst. I går kväll spelade Chelsea-Juventus. Det slutade 2-2. Nykomlingen Oscar gjorde båda målen för Chelsea, vilket innebar att han inte bara fick göra sin Champions League debut, utan även göra mål i den. Båda målen gjordes dessutom i första halvlek, med bara två minuters mellanrum. Hur awesome? Synd bara att Chelsea inte lyckades försvara det i andra halvlek. Andra gången i rad det slutar oavgjort för dem nu. Får hoppas det går bättre på lördag, då de spelar mot Stoke. Då satsar vi på vinst, pöjkar! Vill jag inte missa!

Two times Real Madrid

2012-09-19 | 23:09:00
Alltså herregud, vad intensiva de två Real Madrid-matcherna jag såg i går var! Som jag skrev här i går, skulle jag ju se både reprisen från den 15/9 och (går)kvällens direktsända match. Och eftersom de var så otroligt spännande, blev jag ju tvungen att blogga om dem!
 
I lördags var första gången de spelade i sina nya, mörkgröna kit. 
 
Den första matchen spelades mellan Sevilla-Real Madrid. Denna matchen gick riktigt dåligt, och innehöll en hel del drama. Det första (och enda) målet gjordes av Sevilla, endast två minuter in i matchen. Knappt en minut senare, utbröt ett bråk. Efter det var stämningen hela resten matchen väldigt dålig. Ronaldo missade även chansen till två frisparkar, på grund av att domarna var idioter (seriöst, sämst var dom). Första gången blev han neddragen, andra gången fälld. Sedan blev han även fälld ytterligare en gång till efter det, vilket resulterade i att han skrapade upp armen och började blöda. Och ungefär så slutade också matchen. Sevilla vann med 1-0. Skittråkigt.
 
Ronaldos skada i slutet av matchen.
 
Andra matchen spelades mellan Real Madrid och Manchester City. Denna gången gick det bättre. Det enda som var lite synd var att Ramos inte fick spela. Men hur som helst. Första halvlek var ganska så händelselös. Däremot var Ronaldo på hugget ända från första början, och sköt flera gånger mot mål. Redan då sa jag att "det känns som han kommer göra mål i denna matchen". I slutet av andra halvlek exploderade det, och alla målen kom på en gång. Det första var av Man City (0-1). Då genomgick jag en inre kris. "Ska Real Madrid behöva förlora i dag i gen?" tänkte jag. Krisen varade dock inte länge, och strax därefter blev det 1-1. Sedan återvände paniken igen, när det blev 1-2. Men även denna gång räddades situationen snabbt av ett 2-2 mål från Real Madrid. De kan när de vill, liksom ;)
 
Cristiano firar sitt mål.
 
Och sedan kom, såklart, matchens absoluta höjdpunkt. Ronaldos mål i den 90:e minuten. Fy faaan, vad glad jag blev då. Lyckan var total! Skrek rakt ut. Det var så underbart. Haha. Slutade alltså 3-2. En så jäkla grym match alltså. Lätt en av de bästa jag någonsin sett!

Fotboll, tandläkaren och promenad

2012-09-18 | 10:17:34
Good morning! Kom hem från stan för en liten stund sedan. Har varit hos tandläkaren. Gick upp så tidigt som sju i morse (shut up, det är tidigt för mig). Gick superbra, hade inga hål den här gången heller (aldrig haft!). Fick även beröm för mina tänder. Haha. Kändes bra.
 
Bild från promenaden längs älven i går.
 
I går hände det inte så jättemycket. Ställde väckarklockan på tolv, för jag skulle se reprisen av matchen mellan Queens och Chelsea från i lördags. Kunde dock inte sova på nästan hela natten, och kände mig som en zombie när klockan väl ringde. Men det struntade jag i. Ville verkligen, verkligen se matchen! Haha. Den slutade i alla fall 0-0, och var väl ingen jätterolig match precis. Men hände ändå en del grejer som gjorde det värt att kolla. När Torres blev utbytt i slutet av matchen, gick han tex raka vägen ut genom tunneln och bort mot omklädningsrummen, i stället för att sätta sig på bänken. Har aldrig sett honom göra så förr. Kändes lite halvjobbigt sådär. Tss.
 
Sedan på eftermiddagen blev det en promenad längs älven, och runt fästningen. Sedan åka och handla, och sedan hem och käka middag. I dag har jag inte heller något speciellt planerat (förutom tandläkaren i morse då). Men ska i alla fall se två matcher med Real Madrid. En repris från i lördags, och sen en direktsänd match som går i kväll klockan 20:00. Dagens höjdpunkt, typ. Ser jag fram emot!

Ayia Napa next Summer!

2012-09-17 | 02:45:00

Nissi Beach, en av Ayia Napas populäraste stränder, ligger på gångavstånd från vårt hotell.
 
Okay, so I am pretty excited right now. Bokade precis en resa till Ayia Napa (Cypern) nästa sommar! Wohoo! (Snacka om att vara ute i god tid, haha). Men nu har man ju något att se fram emot i alla fall. Åker dit i slutet av juni, och stannar sedan i en vecka. Hotellet vi ska bo på verkar supermysigt, och självklart har vi all inclusive (bäst). Gud, vad jag längtar alltså. Kommer bli så awesome! Happy, happy :)

Kapten Who?

2012-09-15 | 23:01:00

Waiting, waiting. Bara för jag alltid är i god tid. Eheh.
 
Ja, ni. Vad ska man blogga om egentligen? Tror mitt "sjukdomstillstånd" börjar närma sig slutet nu i alla fall. Så snart är jag väl 100% frisk igen. I look forward to that. I går var jag på Liseberg. Kapten Röd spelade på kvällen. Var inte där för att se honom, men eftersom Tilda hade fotopass så tänkte jag att jag lika gärna kunde följa med dit och kolla. Hehe. Vi stack efter de första fyra låtarna var slut. Har även sett en två bra filmer. The Bone Collector och Take Shelter. Orkar inte skriva vad de handlar om. Men de var bra i alla fall. Todels!

Euro Cup 2012 - Final

2012-09-13 | 23:21:00
Såg om finalmatchen från årets Fotbolls EM i går kväll. Älskar att gå tillbaka och kolla på "gamla" matcher jag redan har sett. Det spelar liksom ingen roll att man redan vet hur det kommer sluta. Det är själva matchen som är spännande. Ni vet, som med ens favoritfilmer, som man ju kan se gång på gång. Exakt samma är det med matcher för mig. Och denna matchen är lätt en av mina favoriter någonsin.
 
Spanien firar!
 
Det stod ju då som bekant mellan Spanien och Italien, och Spanien vann ganska överlägset med 4-0. En riktig rekordvinst, med andra ord. Som även innebar tre raka EM/VM-vinster i sträck för Spanien. Det var verkligen "History in the making". Och jag fick bevittna det! Länge såg det ut som att det skulle sluta 2-0 (hade varit awesome det med). Men sedan fick Torres komma ut den sista kvarten, och lyckades då både göra ett mål, samt assistera ett. Så jäkla grymt ju! Detta fick honom även att vinna The Golden Boot. Välförtjänt? Ja!
 
Fernando med Nora.
 
Matchen sändes live samma dag (fast på kvällen då) som jag och Tilda kom hem från Peace & Love Festivalen. Den första juli. Vi var dödströtta, efter att bara ha fått sova i högst en timme "natten" innan (jobbade fram till halv sex på morgonen). Sedan upp klockan sju, riva tältet, trycka ner allt i väskorna och släpa den extremt tunga packningen bort till tågstationen, där det var kaos. Sedan väntade ett byte, samt en fem-sex timmars lång resa hem. Var ganska död då kan jag säga. Fast det är man väl alltid efter en vecka i tält? Haha. Hur som helst. När vi satt där på tåget var allt jag kunde tänka på att vi hade en match att se på kvällen. Devotion much? Hehe ;)
 
Läs mitt första blogginlägg om matchen [här].

Handle Me With Care

2012-09-12 | 22:14:00
 
Traveling Wilburys - Handle With Care

11 September

2012-09-11 | 17:18:19

Har börjat dricka smoothies nu igen på sistone. I like. Perfekt frukost, kvällsmat, mellanmål, whatever.
 
Beware! Varannandagsbloggandet verkar ha börjat nu igen. Haha. Aja, en liten snabb recap på vad som hänt de senaste två dagarna: I söndags blev det Fondué till middag. Så gott! Sedan såg vi filmen "The Cabin In The Woods". En skräckfilm, typ. Fast den var inte så bra. Kändes rätt B faktiskt. Dessutom kändes det som ett väldigt dåligt försök av en remake på "The Evil Dead". Jag lovar, vissa saker var identiska! Det var så förutsägbart i bland att det var löjligt. Slutet var dock rätt oväntat. Men skulle nog inte rekommendera den, nej. För att "rädda" situationen kollade vi även på matchen mellan Real Madrid och Barcelona (från 29/8). Slutade med 2-1 till RMD. Woho!
 
I går åkte vi ut och grillade i Svartedalen. Fläskkotlett. Var ute några timmar. Sen lite senare på kvällen såg vi den senaste Harry Potter filmen. Igen. (Såg ju den två gånger på bio när den först kom ut). Haha. Min favorit HP-film fortsätter dock att vara "The Goblet of Fire".
 
Sist men inte minst, och icke att förglömma: I dag är det 11 år sedan terrorattacken mot World Trade Center (m.m) inträffade. R.I.P.

Lördagskvällen

2012-09-09 | 22:46:10
Tjenare! Mötte upp med L vid sju-tiden i går kväll och drog på gratisfestivalen som Volvo arrangerade inne på Trädgårdsföreningen. Satte oss och chillade en stund först, innan vi drog och kollade på Teddybears. Sedan visste vi inte riktigt vad vi skulle göra efter det. Men till slut hamnade vi inne på Trädgår'n, och snubblade in på "The High Kings" spelning. Tänk Irländsk folkmusik. Så random, haha. Slutade med att vi stod framme vid scenen och dansade och klappade med i låtarna. När dom spelat klart bar det av till ett ställe jag inte minns vad det hette. Men i alla fall.. Där stannade vi sedan resten av kvällen och hade det trevligt. Kom hem fyra. Hade superkul! :)
 
The High Kings. (Enda bilden jag tog i går). Hehe.

Morfars Minnesstund

2012-09-07 | 20:28:00


Rest in Peace, Morfar.
 
Gick upp vid 10 i morse, gjorde mig i ordning och stack sedan till kyrkogården för morfars minnesstund. Vi var några av dom första som kom dit, ca 45 minuter innan det skulle börja. Allt eftersom tiden gick kom det mer och mer folk. Till slut var vi väl runt 50 st (eller fler). Det tog ett tag att hälsa och presentera sig för alla dem kan jag säga. Vid 12 började sedan minnesstunden, som varade i ca en timme. Det var jättefint!  Sedan drog hela sällskapet vidare in till stan, där vi hade en egen sal bokad i en restaurang. Där bjöds det på lunch och sedan tårta till efterrätt. När allt var klart stack vi tillbaka till kyrkogården för att kolla på blomsterarrangemanget vid graven. Så fint!

Turkos + guld

2012-09-06 | 16:41:56
Framsida
 

Baksida
 
Provade detta supersnygga linne på H&M för ett tag sedan. Det fanns i flera olika färger/mönster, and I tried them all! Haha. Fastnade dock mest för det här turkosa, med gulddragkedja i ryggen. Tog väldigt lång tid på mig, innan jag till slut bestämde mig för att jag inte skulle ha det. Så köpte jag en annan top i stället (en prickig). Ångrar lite nu att jag inte köpte detta också. Men men.. Visst var det fint?

Sjuk

2012-09-05 | 18:45:48

Bild tagen någon gång i juli.
 
Nooo! Why? Por Qué? Jag har lyckats gå och bli sjuk nu sådär lagom till morfars begravning (som är på fredag). Visst, det är aldrig kul att vara sjuk. Men tajmingen denna gången känns liksom lite extra dålig. Så nu kommer jag få sitta där som en sjuk bonde och känna mig allmänt frånvarande. Woho! Och det blir ju inte direkt bättre av att det kommer 50+ gäster heller. Härligt att gå runt och hälsa på alla dessa relativt okända människor när man knappt har någon röst kvar. Haha. Men aja, det får gå. Har varit med om värre. Säger vi..

Oh, the drama..

2012-09-03 | 23:02:00

Från matchen i går. Efter Cristianos första mål.
 
Alltså, seriöst. What's up with all the drama som har börjat drabba Real Madrid på sistone? I går kväll mötte de Granada, och vann då matchen med 3-0. Allt frid och fröjd där, tänker man. Men så var det ju det här med att Cristiano inte firade sina mål (han gjorde 2 st) och verkade allmänt nere under hela matchens gång. Sedan direkt efter matchen sa han i en intervju att han är "unhappy", och att "de andra i laget vet varför". Hur ska man tolka detta? Så nu har det satts i gång en massa rykten om att han ska lämna klubben? Wtf? Och vad är det som händer med Kaká? Är han kvar eller inte? Och nu har folk dessutom börjat snacka skit om Iker också. Jag orkar inte..

Hyenor

2012-09-02 | 23:19:00


På Borås Djurpark. Bilder från den 9 Augusti.
 
När jag var och besökte Borås Djurpark senast så var det faktiskt första gången jag såg hyenor i verkligheten. Gud, så söta de var! En rolig sak jag fick reda på var att de faktiskt är närmare besläktade med katter än vad de är med hundar. Det tyckte jag var lite weird. För visst påminner de mer om hundar än om katter? Aja, där lärde jag ju mig något nytt i alla fall. Och ni också förhoppningsvis? Haha.

1 September

2012-09-01 | 23:37:00


Typ matchens höjdpunkt. Haha.
 
Ja, herregud nu var det september helt plötsligt då. Betyder detta att sommaren nu officiellt är över? Det hoppas jag verkligen inte! I går natt, efter jag kommit hem från Liseberg och suttit framför datorn en stund, såg jag den (för mig) efterlängtade matchen mellan Chelsea och Atlético de Madrid. Hur gick det då? Inte speciellt bra, tyvärr. Chelsea förlorade med 1-4. Men men, man kan inte vinna allt. Och i dag har jag äntligen fått se The Avengers. Den var bra. Nu är jag galet mätt efter en god middag, chips, choklad, glass och kladdkaka.

Real Time Analytics