The last couple of days

2013-04-28 | 22:47:35
 
De senaste dagarna har varit rätt så lugna. Idag var Lewis här en stund och lekte. Blev det vanliga: leka med bilar, kasta boll och rita med kritor. Såg även matchen mellan Chelsea och Swansea. Chelsea vann med 2-0. Woho! I periodpausen stack vi ut en snabbis till den närliggande lekplatsen och gungade och kollade på Lewis när han sprang runt. Igår käkade vi nachotallrik till middag (skulle kunna äta det varje dag typ, haha). Sen efter det blev det en härlig femkilometers skogspromenad i solen. Sedan var det dags för filmkväll, och då såg vi Jack Reacher. Den var bra! I fredags var jag som sagt på bio, och i torsdags var vi på middag hos mormor. Fick även rejäla RDJ-cravings efter bion, så såg om Iron Man igår kväll. Såå bra! Och det är ungefär vad jag har haft för mig de senaste dagarna..

Iron Man 3

2013-04-26 | 23:31:00
 
Var på bio tidigare nu i kväll och såg Iron Man 3.  Har även sett de två tidigare filmerna (well, obviously) och var därför väldigt excited  inför trean. Jag fullkomligt älskar den första filmen, och har sett den hur många gånger som helst. Tvåan tyckte jag tyvärr inte var lika bra. (Den var absolut inte dålig, alltså. Bara inte lika bra som ettan). Och nu har jag som sagt varit och sett trean också, och kan inte säga annat än att jag älskar denna också. Så jäkla bra var den! Lagom tempo, trevliga specialeffekter, spännande handling och roliga repliker. (Lite det som kännetecknar dessa filmerna. Att det är mycket humor). Och mycket av filmens totala betyg har vi att tacka Robert Downey Jr för. Det är verkligen han som gör dessa filmerna. Har svårt att föreställa mig någon annan göra denna rollen bättre.

Idiotdomare och Bitande Spelare

2013-04-23 | 23:13:00
Tjoho! Har egentligen inget vettigt att skriva om, (men det verkar ju inte stoppa mig från att göra det ändå). Hehe. Såg matchen mellan Real Madrid och Real Betis i lördags. Real Madrid vann med 3-1, och Özil gjorde två av målen. Matchen mellan Liverpool och Chelsea började bra, men flippade sedan ut på slutet. Och för er som inte såg matchen så kan jag ju bara säga att domaren var en idiot. För det första så blev det hela sex tilläggsminuter. Sex! Bara det i sig var onödigt. Men när han sedan låter tiden gå över ytterligare, tillräckligt länge för att Liverpool ska hinna göra ett till mål, vilket gör att matchen slutar oavgjort (2-2) istället för med vinst för Chelsea, så har det seriöst gått för långt. Var så jäkla irriterad på det efteråt! Och att Suarez bet Ivanovic i armen orkar jag inte ens gå in på. Herregud..
 

I need my salad

2013-04-20 | 02:26:00
Visserligen ingen ceasarsallad, men en sjukt god kycklingsallad jag åt vid Norska gränsen, sommaren 2011.
 
Förra helgen hade jag och Tilda planerat att göra vår kära, efterlängtade, hemmagjorda ceasarsallad. Den gången blev det dock aldrig av, eftersom salladspåsarna som vi brukar köpa (ni vet de där färdigblandade salladerna, med tillbehör och allt) var slutsålda. Så vi skippade det, och tänkte att vi tar det nästa helg istället. Sagt och gjort. Men tror ni inte då, att när vi var och handlade tidigare i dag, så fanns det ingen kyckling kvar. Det är som att ödet bestämt att vi inte ska få äta vår ceasarsallad. Alltid är det något som fattas, liksom.
 
Så vi gjorde potatisgratäng och lövbiff med vitlök/persiljesmör istället. (Och det är ju inte så dåligt det heller). Men börjar faktiskt få lite abstinens efter salladen nu. Så den måste fan göras snart! Haha. I övrigt var fredagskvällen lugn. Såg på film och svullade framför tvn.

Jag har en Twitter också..

2013-04-18 | 23:47:00
Tänkte bara passa på att flika in att trots att uppdateringen här på bloggen är väldigt låg för tillfället, så är uppdateringen på min twitter desto bättre. Skriver väl ett par gånger om dagen åtminstone. (Om jag känner för det, haha). Så ja, med detta sagt så får ni här en liten sammanfatting av de senaste dagarna, "twitter-style". (Detta är alltså saker jag inte bloggat om tidigare, för det har känts onödigt osv..)
 
 
Also, om någon är intresserad av att följa mig på Twitter, så heter jag alltså @MaandyT där. Yep.

Färgade Jeans

2013-04-14 | 20:43:00
 
Har funderat mycket över det här med färgade jeans på sistone. Tycker det kan vara riktigt snyggt på andra, men har svårt att se mig själv i det. Tycker dessutom att det verkar så fruktansvärt svårt att matcha det snyggt, utan att se ut som en regnbåge eller clown. Klär mig inte speciellt färgglatt i allmänhet heller, utan det blir mest svart, vitt och grått. (Superkul, jag vet). Därför tänkte jag att det kanske skulle vara roligt att i alla fall prova att köpa ett par i någon trevlig färg nu till våren. Frågan är dock vilken. Äger faktiskt redan ett par röda. (Men det känns mer höstigt av någon anledning)? Är mest intresserad av gula tror jag. I typ samma nyans som på bilden. Hm.

Jeepers Creepers

2013-04-13 | 23:54:00
Gud, har ju blivit typ sämst på att blogga känner jag. Går numera flera dagar mellan inläggen. Visst, att blogga tex varannan dag är väl okej (man "måste" inte komma på något att skriva om exakt varje dag). Men när det börjar gå väldigt många dagar mellan varje inlägg, och håller i sig i längre perioder så är det ju bara rätt ut sagt tråkigt. Haha. Men ja, motivationen har väl inte varit helt på topp heller, så.
 
Bild från filmen.
 
Det rullar på som vanligt här i alla fall. I onsdags var jag ju som sagt på bio. I torsdags var jag och käkade middag hos mormor. Sen så har jag även städat lite och kollat på Supernatural (kommit till säsong sex nu, älskar denna serie). Kvällens film var en skräckfilm som heter Jeepers Creepers. Den var faktiskt rätt så bra. Fast tycker den flippade ut lite väl mycket på slutet. Tror även den hade varit bättre om det inte varit något övernaturligt med, utan att mördaren bara varit en "vanlig" människa. Psykopat, typ. Men aja, helt ok var den väl.

Oblivion

2013-04-10 | 22:18:00
 
Kom hem från stan för en liten stund sedan. Har varit på bio och sett Oblivion. Det är en sci-fi/actionfilm, och egentligen inte den typ av film jag vanligtvis brukar gå och se kanske. Men den var faktiskt bättre än vad jag trodde. Bra handling och sånt där. Den utspelar sig i framtiden, år 2077. Jorden är ödelagd efter ett krig, och är inte längre beboelig för människor. Tom Cruise spelar huvudrollen "Jack Harper", som är stationerad på jorden, och är en av de sista robot-reparatörerna (till robotar som åker runt och typ patrullerar). De är med och bekämpar "varelserna" som lever på jorden, så kallade "Scavs". En dag hittar Jack ett nedskjutett skepp, och lyckas rädda en kvinna i en kapsel. Hennes ankomst i hans liv utlöser en kedja av händelser, som sedan tvingar honom att ifrågasätta allt han vet, och som lägger mänsklighetens öde i hans händer. Låter väl spännande? Tycker även filmen hade bra tempo och den kändes aldrig tråkig.

Mål, mål, mål

2013-04-07 | 19:39:55
Ja herregud, vad mycket trevliga mål det har blivit på sistone! Både för Chelsea och för Real Madrid. I torsdags spelade Chelsea mot Rubin Kazan. Matchen slutade 3-1. Torres gjorde två av målen (varav det första redan i 16:e minuten). Känns alltid lika bra när han får göra mål igen efter en period utan. Och då inte "bara" ett mål, utan två. Märktes även att han var extra "on fire" hela resten av matchen.
 
 
 
Dubble målskytten Özil firar sina mål. 
 
Igår spelade Real Madrid mot Levante. Riktigt underbar match tycker jag! Inte nog med att vi vann med 5-1, utan så gjorde även både Kaká, Ronaldo och Özil mål. Kaká tog en straff. Ronaldo startade för ovanlighetens skull inte inne på plan, men byttes sedan in och gjorde då såklart mål. Och Özil gjorde två mål inom loppet av fyra minuter. Wohoo! Så himla awesome ju. Och så var även Iker tillbaka på bänken igen, för första gången sedan skadan. Hoppas på att få se honom tillbaka i målet snart. Har saknat honom så galet mycket!

Det blir varmare

2013-04-04 | 20:15:37
 
Skulle egentligen ha städat idag, men stack i stället över till Bohus och tog en långpromenad i solen. (Får städa imorgon då med andra ord, hehe). Var riktigt härligt väder i alla fall! (Sjön var dock fortfarande fryst, och det låg kvar snö lite här och var). Men man känner verkligen att det börjar bli vår nu. Härligt när det är ljust längre på kvällarna nu också. Jag behöver sol, haha. Bilderna ovan är från idag.

Biljetter bokade!

2013-04-02 | 15:25:57
 
Bokade biljetter till matchen mellan Real Madrid och Paris Saint-Germain på Ullevi den 27 Juli i sommar förut. Åh, är så obeskrivligt glad just nu! Finner knappt några ord! Fick reda på att de skulle komma hit för några dagar sedan, och har sedan dess gått runt och varit nervös över att vi inte skulle få tag i några biljetter. Så släpptes de i dag klockan tolv, och några minuter senare hade vi säkrat våra biljetter. Så jäkla skönt, alltså! Vilken lättnad! (En rolig sak är dessutom att Real Madrid inte spelat i Sverige sedan 1983. 30 år sedan!) Tajmingen kunde alltså inte varit bättre. Nu återstår bara att räkna ner dagarna tills dess. Längtar som faan! Kommer bli så awesome! ♥

Real Time Analytics