Ny topp och kjol

2013-08-29 | 18:13:53
 
Den röda toppen jag köpte igår + en kjol jag köpte på Monki för ett tag sedan.

Shopping och IKEA

2013-08-28 | 22:14:54
 
Har spenderat några timmar på stan idag. Först var vi en sväng på Klädkällaren. Var typ evigheter sedan jag var där senast. Hittade en jättefin röd topp med volang (peplum) som jag blev helt kär i. Så den köpte jag. Höll även på att bli halvt galen efter en stund för jag såg så himla mycket fina grejer. Var tvungen att slita mig därifrån tillslut, haha. Så efter att ha vandrat runt där inne i x antal timmar, bar det sedan av till IKEA för att käka middag. Jag åt schnitzel, pommes och bearnaisesås. Till efterrätt blev det mandeltårta. Mums! Sist men inte minst åkte vi till Maxi och handlade lite. Där stod världens snyggaste väktare precis vid ingången. (Alltså jag skojar inte ens). Wow!

My History Crush

2013-08-26 | 02:37:56
 Lewis Thornton Powell (22 april 1844 - 7 juli 1865)
 
Lewis Powell (även känd som Lewis Paine/Payne) var en av fyra personer som hängdes för konspirationen bakom mordet på USA's dåvarande president, Abraham Lincoln. Lewis var dock inte själv delaktig i mordet på presidenten, utan hade istället fått i uppdrag att samma kväll (14 april, 1865) mörda utrikesminister William H. Seward i hans hem. Något han misslyckades totalt med. Trots upprepade knivhugg mot hals och ansikte, lyckades han inte få in ett enda som var dödligt. Han högg även ned flera andra personer som befann sig i huset samtidigt. (Samtliga överlevde). Efter att ha hållit sig undan i tre dagar efter attacken, blev han tillslut arresterad. Och mindre än tre månader senare dömdes han till döden, genom hängning, tillsammans med tre andra konspiratörer. Han var 21 år gammal.

23 Augusti

2013-08-24 | 01:49:11
Bild tagen ute vid havet.
 
Har varit ute vid havet i två dagar i sträck och solat. Kände inte för att bada igår, men idag blev det faktiskt ett snabbt dopp. Hade inte badat sedan i början av denna månaden (när jag var uppe i Dalsland), så det var ett tag sedan senast. Tänker att måste ju passa på nu så länge det fortfarande "går". Snart har man ju inte den möjligheten längre, liksom. Man vet aldrig när sommarens sista dopp är taget..
 
Efter att ha varit ute några timmar blev det sedan hemgång, och grillning på vår nya trä-altan. Den började byggas i måndags, och blev sedan helt klar i onsdags (i förrgår alltså). Med andra ord är den verkligen helt brand new! Och på sätt och vis så kan man väl nästan säga att vi invigde den i kväll, när vi grillade. Detta var bara en av många framtida kvällar på denna altan kan jag säga. Så himla mysigt!

City Girl

2013-08-21 | 18:32:21
 
City Girl är en romantisk drama från 1930. Den handlar om Lem (Charles Farrell), som bor med sin familj på en gård ute på landet. En dag åker han in till Chicago för att sälja vete, och träffar där storstadstjejen Kate (Mary Duncan). De blir snabbt kära och gifter sig, innan de tillsammans återvänder till gården. Mary accepteras till familjen av Lem's mamma och syster, men inte av hans far. Han tror nämligen att hon bara gift sig med Lem för pengarnas skull. Snart kommer även en grupp män till gården, som anställts för att hjälpa till att skörda vetefälten. Situationen blir då ännu värre, när de börjar stöta på Kate, och Lem missuppfattar situationen och Kate's intresse.
 
Denna film gjordes precis i skarven för när stumfilmer slutade tillverkas, och "talkies" (alltså filmer där man skådespelarena pratar) hade slagit igenom på allvar. Därför ska det även ha funnits en version av filmen, där vissa delar innehöll tal. (Denna version existerar dock inte längre). Det som gör denna film så fantastisk är, förutom jättebra skådespelare och manus, även musiken, scenerna/miljöerna (man märker verkligen att de lagt ned mycket tid på det visuella och detaljer) och stämningen filmen igenom. Jag älskar den helt enkelt.

Ny friss!

2013-08-19 | 18:04:00
Var hos frisören och klippte mig tidigare idag. Valde mest att klippa upp det lite, men tycker ändå det blev väldigt stor skillnad. Det är även mycket kortare nu. Känns så himla skönt att äntligen ha fått tillbaka denna "formen" igen också. Haha. Så ja, jag blev supernöjd! :)
 
Leonardo DiCaprio och Carey Mulligan i "The Great Gatsby".
 
Sen så vill jag även passa på att tipsa om lite bra filmer jag sett nyligen. Såg tex The Wolverine på bio härom veckan och blev positivt överraskad. Gillade nämligen inte trailern när jag först såg den, och hade därför en rätt så negativ inställning till filmen från första början. Men det visade sig snabbt att det inte stämde alls. Den var jättebra! Ett typiskt exempel på att man inte alltid ska lita på trailers. (Eller aldrig)? Fick även tummen ur och såg The Great Gatsby i lördags. En film jag velat se ända sedan jag först hörde talas om den. Och den var också jättebra! Det enda som var lite konstigt var att de spelade "modern" musik, när filmen ska utspela sig på tjugotalet. Vet inte riktigt om jag tycker att det passade in, hehe. But oh, well. Annars var den riktigt välgjord tycker jag. Sist men inte minst såg jag en superbra skräckfilm i går kväll: The Conjuring (och som ni säkert vet så bara ääälskar jag skräckfilmer). Rekommenderar samtliga!

16 Augusti

2013-08-16 | 21:03:00
Mmm.. langos! Lite festivalkänsla på det, yup.
 
Åkte in till stan vid två-tiden idag och mötte upp med L. Vi började med att ta en liten fika på Espresso House. Jag provade deras typ "smoothie", med smak av mango och mynta. Den var god! Sedan gick vi runt inne på Nordstan en stund och kollade i butiker. Efter detta begav vi oss sedan ut, för att ta del av "kulturkalaset". Käkade langos och promenerade runt i regnet lite. Hehe. Det var trevligt! Var väl "borta" i fyra och en halv timme ungefär. Tiden gick jättefort! På hemvägen stannade jag till och bokade tid hos frisören. Så ska dit nu på måndag och klippa mig. (Var fan på tiden alltså, haha). Och nu tänkte jag försöka ha lite fredagskväll framför tvn här. Toodels!

Universitetet nästa!

2013-08-14 | 18:02:34

En sak som jag inte har berättat om här i bloggen (förrän nu), är att jag ansökte till universitetsstudier i våras. Och att jag nu, ganska nyligen, fick jag reda på att jag blivit antagen till mitt förstahandsval: Bebyggelseantikvariskt Program på Göteborgs Universitet. Det är en treårig utbildning, och som man kanske hör på namnet, så handlar det om vård och bevaring av byggnader, stadsmiljöer och landskap. Utbildningen startar officiellt den 2 september, och jag är för tillfället både sjukt förväntansfull, samt galet nervös. Tror detta kan att bli väldigt intressant (har ju trots allt valt något jag är intresserad av), men samtidigt så vet man ju aldrig vad man kan förvänta sig. Är ju dessutom en del grejer som måste fixas innan dess; söka studiemedel, diverse inköp, osv. Men det ska nog bli bra detta, yes!

Celine and a Lollipop

2013-08-12 | 01:12:00
Köpte med mig en klubba hem från Liseberg senast jag var där, och (försökte) sedan störa Celine med den. Det gick sådär.

New favourite word

2013-08-10 | 02:04:00
Skedaddle
 
Skedaddle är ett amerikanskt uttryck, som betyder att sticka, hastigt ge sig av eller att fly. (Ingen vet dock vart ordet har sitt egentliga ursprung). Som man kanske kan tro vid första anblick, så är detta inget modernt eller speciellt nyuppfunnet uttryck. Faktum är att det började användas redan i början av Inbördeskriget (1861-1865) i USA. Det började förmodligen som ett slanguttryck inom militären, och användes då med betydelsen att man flydde från slagfältet, eller drog sig tillbaka från strid. År 1862 hade ordet redan hunnit bli väldigt utbrett, och användes exempelvis i tidningar och böcker. Första gången ordet syntes i tryck var i "New Tork Tribune", den 10 augusti 1861. Med andra ord så var det exakt 152 år sedan idag. (Och ja, jag väntade tills idag för att kunna posta detta inlägg). Haha. Därefter fortsatte ordet att sprida sig snabbt, och snart var det ett vanligt uttryck även i civila kretsar. (Då med betydelsen att snabbt ge sig iväg).

Helgen i Dalsland

2013-08-06 | 20:31:26
 
Stack upp till Dalsland i helgen och bodde i vår kära lilla stuga. (Andra året i rad vi bor där nu). Så himla mysigt! Första dagen vi kom dit, gick vi direkt ner till sjön och badade (efter att vi hade checkat in och dumpat av väskorna då). Har varit vid den badplatsen några gånger tidigare. Sjön är seriöst alltid kall, men det är fint ändå. (Och så finns det ju ett hopptorn). Haha. Efter att vi solat och badat en stund, åkte vi sedan in till stan (eller byn) och käkade på pizzerian. Det som är så speciellt med denna pizzerian är att de brukade ha sjukt goda pizzor där (degen smakade typ vanilj/kanel). Sist vi åkte dit var det dock stängt, och nu har de hållit på och bytt ägare fram och tillbaka. Så det var inte riktigt samma sak nu. Nu var det som vilken annan pizzeria som helst. Men gott var det ju ändå såklart! På kvällen tog vi sedan en lång sväng med bilen i skymningen och tittade på råddjur, älgar och gamla övergivna hus. Rätt mysigt faktiskt.
 
 
Andra dagen drog vi till Mellerud och hängde lite på Vita Sannar (strand). Hade först tänkt att bada, men det blev mulet strax efter vi kom dit. Åskade och låg regn i luften hela tiden, så vi skippade det. Istället gick vi längs stranden och tog kort. Sedan blev det middag på "Vågen" inne i stan. Tror nog det är min favoritrestaurang faktiskt. (Synd att den ligger så långt hemifrån bara). Så jäkla god mat har dem alltså! Sist jag var där åt jag fläskfilé och klyftpotatis. Denna gången blev det wienerschnitzel och klyftpotatis med bearnaisesås.
 
Sen så, efter att ha tagit det lugnt i stugan en stund (plus ytterligare en långsväng längs ensliga vägar i skogen), bestämde vi oss vid halv nio-tiden att gå ner till sjön och ta ett kvällsdopp. Var riktigt skönt faktiskt. Tycker det är så härligt att bada på kvällen på något sätt. Så friskt, typ. Båda kvällarna spenderades dessutom framför surfplattan, med några avsnitt av Supernatural, ostbågar, godis och cola.

Bam Margera + CKY

2013-08-01 | 22:19:00
Var typ helt omöjligt att få bra bilder. Alla blev så jäkla suddiga. Men här är några i alla fall.
 
Var och såg Bam Margera + CKY på Pustervik i går kväll. Det blev en kväll fylld med nostalgi vill jag lova. Som jag har berättat tidigare så hade jag ju en enorm Jackass/Bam Margera/CKY-period för ett par år sedan. Så när jag såg att de skulle komma hit för ett par månader sedan, så fanns det ju liksom inga andra alternativ än att gå. So I did. Hade hur roligt som helst, och stämningen var (inte helt oväntat) rätt så galen. Det kändes även ganska overkligt att få se Bam (på riktigt) igen, efter alla dessa år. Senast jag såg honom var när han var här 2007 - hela sex år sedan! Helt stört att det var så längesedan ändå. Minns det som igår. Var dessutom så sjukt glad över att äntligen få se Novak också. När han kom upp på scenen och ställde sig precis framför oss, blev jag ganska starstrucked kan jag erkänna. Sedan efter showen gick en del av bandmedlemmarna runt i lokalen och typ minglade. Tex så gick Jess Margera förbi oss flera gånger. Fram och tillbaka, precis framför där vi stod. Och gitarristen hejade på oss och log. Haha. Med andra ord en grym kväll! :D

Real Time Analytics