Mina Favoritboots

2013-01-31 | 22:16:00
Detta blev visst ett hedersinlägg till mina favoritboots. (Oh, well. I never said I was normal..)
 
Blir alltid lika sur (ok, inte sur.. men besviken, haha) på mig själv när jag inte bloggat på flera dagar. Liksom, jag vet ju att det inte är hela världen, men samtidigt så jag vill inte skriva bara för att skriva. Jag vill ha något att berätta om! Men så är det ju det här med att man kanske inte alltid har det. Och vad gör man då? (Ja, ni ser ju själva). Kan ju i alla fall passa på att berätta att jag köpt ett par nya boots. Kände att det var dags, då kedjorna på mina gamla lossnat, samt att de börjat gå upp i hälen. Så himla tråkigt! Älskade verkligen de skorna. Hade dem mer eller mindre på mig varje dag. They were my favourites! Men aja, de nya jag köpt är otroligt tjusiga de också.

När alla gör mål

2013-01-27 | 23:22:29
Mind if I join you, boys? 
 
Ställde klockan på kvart i tolv i morse (nej, jag vaknar inte så tidigt av mig själv och speciellt inte på helger, haha). Anledningen var att jag skulle se två matcher, och jag måste säga att det gick riktigt bra målmässigt i dag. Både Ramos och Ronaldo gjorde mål för Real Madrid, och både Oscar och Torres för Chelsea. Ramos var tillfälligt tillbaka i spel igen. (Han har "avtjänat" totalt tre av fem matcher till följd av sin banning). Detta firade han alltså med att göra mål, och han hade dessutom kaptensbindeln på sig i dag. Ronaldo gjorde hattrick (Ronaldo och Özil's firande, döör) och Real Madrid vann med 4-0 över Getafe. Att Ronaldo's tre mål dessutom gjordes inom tio minuter gör inte saken mindre grym. Ett nickmål, ett med höger fot och ett med vänster. För Chelsea slutade det oavgjort mot Brentford.

Skador och Onödiga Incidenter

2013-01-24 | 17:20:37
Har ju försökt att inte skriva så mycket om fotbollsmatcher här i bloggen på sistone, då det blir "jobbigt" i längden att skriva efter precis varenda match, och även tråkigt att läsa om för de som inte är intresserade. (Behöver dessutom lite variation känner jag, hehe). Men i går så spelade både Chelsea och Real Madrid, och båda dessa matcher var liksom liiite för händelserika att inte blogga om kände jag.
 
Iker får vård efter skadan.
 
Först har vi Valencia vs Real Madrid, som jag antar var en helt okej match, men som tyvärr bara slutade oavgjort (1-1). Anledningen till att jag kände att jag var tvungen att skriva om detta var dock en helt annan. Jag pratar så klart om Iker's skada. Real Madrid's målvakt, som fick en spark på handen, och fick tillräckligt ont för att han skulle behöva lämna planen och bli utbytt. (Han lade även in en bild på sin hand i bandage på Instagram efter matchen). Efter att ha varit på sjukhuset är det nu konstaterat att han fått en fraktur på vänster tumme, och som det ser ut nu kommer han bli borta i minst sex veckor. Så jäkla dålig tajming egentligen, med tanke på de matcher de har framför sig (de ska möta Manchester United två gånger i CL). Men ja, det viktigaste nu är ju så klart att Iker mår bra och att hans hand läker sig. Så får man hålla tummarna extra mycket för Real Madrid i de kommande Champions League-matcherna. ¡Hala Madrid!
 
Med bandage på handen.
 
Och så Swansea vs Chelsea då. Riktig skitmatch, rent ut sagt. Chelsea förlorade semifinalen och är nu ute ur Capital One Cup. (Och det är ju självklart väldigt tråkigt). Men sättet det hände på är nog ännu tråkigare. Matchens händelse, som alla verkar prata om nu, är incidenten mellan Eden Hazard (Chelsea) och en bollkalle. Som ni vet så är ju bollkallarnas jobb att fånga/hämta bollar som hamnat utanför planen och ge tillbaka dem till spelarna. När Hazard gick för att hämta en boll som hamnat utanför, hugger en bollkalle-kille tag i bollen och vägrar släppa den. Han lägger sig till och med över bollen och håller fast den, medans Hazard försöker dra loss den. Där skulle han (Hazard alltså) ju egentligen ha låtit det vara, och kallat dit en domare eller liknande. Eller gått och hämtat en annan boll. Men i stundens hetta (det var lite tid kvar och de skulle behöva göra två mål för att gå vidare), liksom "sparkade" han på bollen under killen för att få loss den, tog sedan bollen från marken och sprang ut på planen igen. En till synes harmlös händelse, enligt mig. Men icke. Killen började rulla runt och ta sig på revbenen som att han hade jätteont, och påstod att Hazard sparkat på honom. Jag har kollat på videon med händelsen flera gånger sedan dess, och även om jag måste medge att det kanske ser rätt "brutalt" ut, så var bollkallens reaktion så jäkla överdriven att jag dör. Dessutom så träffar Hazard knappt killen, utan det var bollen han både siktade på och träffade.
 
Allvarligt, det ser värre ut än vad det är..
 
Det blir hur som helst en stor diskussion, och det hela slutar med att Eden blir utvisad. Värt att påpeka är även att detta är hans första röda kort, någonsin. Snacka om onödigt. Över en sån här skitsak liksom. Men okej, jag tänker inte försvara Hazard eller säga att jag tycker han gjorde rätt. Han borde inte ha sparkat. Men samtidigt så tycker jag seriöst att bollkallen får skylla sig själv. Han betedde sig som en jäkla idiot. Försökte medvetet slösa tid, till Chelsea's nackdel. (Behöver jag ens säga att han är en Swansea-supporter?). Han twittrade till och med innan matchen och taggade inlägget med "needed for time wasting". Och nej, det är inget jag hittar på. Det är ren fakta (kollade själv hans twitter). Läste dock att de bett om ursäkt till varandra direkt efter matchen och sådär. Okej, bra. Men nu tänker jag mest på vad hela denna händelse kommer få för konsekvenser? Blir Eden bannad flera matcher nu framöver, tex? Gah, orkar inte..

Soppa och Pannkakor

2013-01-22 | 20:41:17
Bild från ett annat tillfälle.
 
Vart bjuden på middag hos mormor i dag. Först blev det soppa, sedan pannkakor med glass och sylt till efterrätt. Hon hade tänkt bjuda på kladdkaka efteråt också, men då var jag tvungen att tacka nej. Hade nog dött annars tror jag, haha. Råkade även börja se om Last Resort från början igen i går kväll (två första avsnitten). Det bara blev så, liksom. Har sett de tio första avsnitten redan (av totalt tretton).

19 Januari

2013-01-19 | 18:32:25
 
Todelo! Blev inga revbensspjäll i går kväll som jag trodde. I stället gjorde vi en egen Ceasarsallad. Och det är ju inte fy skam det heller, liksom. Hehe. Supergod blev den! I dag blev det ris med kyckling i kokosmjölk och wokgrönsaker. (Välkommen till min matblogg, typ).
 
För övrigt så sitter jag här och är lite avundsjuk på Tilda, som just nu befinner sig i stan och ska gå på P3 Galan. Som mingelfotograf. Och efter galan ska hon gå på galafesten och fotografera ännu mer. Fusk! Vill också, haha. Men aja, hoppas hon får det roligt i alla fall!

18 Januari

2013-01-18 | 16:45:49

Japp, då var det fredag nu igen då. I går natt kom det senaste avsnittet av Vampire Diaries ut, efter ett litet typ jul-uppehåll. Såg det till frukosten i morse. Har även börjat följa två andra jättebra serier: Last Resort och Band of Brothers. Gud, vad många serier man har att hålla reda på nu när jag tänker efter. Hehe. Men det är nice! I kväll blir det revbensspjäll, sallad, baguette, cola och mys framför tvn.


16 Januari

2013-01-16 | 23:05:00
Dagens middag. Halva citroner ftw!
 
Stack ner på stan en sväng tidigare i dag. Tilda skulle köpa ny blixt till sin kamera, så jag bestämde mig för att hänga på. När det var klart gick vi sedan runt en stund inne på Nordstan. Jag provade ett par supersnygga boots, men blev inte att jag köpte dem. Sen åkte vi hem och gjorde middag: Schnitzel och ris med currysås. Efter det såg vi matchen mellan Chelsea och Southampton. Blev oavgjort, 2-2.
 
Är för övrigt glad att Real Madrid vann kvartsfinalen av Copa del Rey mot Valencia i går kväll. Semifinal nästa nu då! Är däremot mindre glad över att Kaká blev utvisad från matchen mot Osasuna i lördags. Han får knappt spela något längre, och så händer det här när han väl blir inbytt. Så himla onödigt! Det roliga var att han inte ens gjorde något allvarligt. Tycker hans andra gula kort kom alldeles för "lätt".

Leopardbyxor

2013-01-11 | 19:26:18
 
Fastnade så för dessa snygga leopardbyxor inne på H&M's hemsida för ett par dagar sedan. Har väl inte varit något direkt större fan av mönstrade byxor förut, men dessa känns ändå tillräckligt diskreta för att jag skulle våga mig på att bära dem. Men som alltid så är det ju en fråga om hur man ska matcha dem. Gillade deras förslag ovan, och satte därför i hop en liten "karta" över plaggen och deras priser:
 
Outfit 1
Byxor: 199 kr | Tshirt: 79:50 kr | Kavaj: 299 kr | Ballerinaskor: 99 kr
 
 
Outfit 2
Byxor: 199 kr | Jacka: 299 kr | Blus: 299 kr | Skärp: 49:50 kr | Ballerinaskor: 199 kr

Utvisningar och Hattricks

2013-01-10 | 23:34:00
Både Chelsea och Real Madrid spelade i går. Samtidigt. Det är inte ofta det händer, men när det väl gör det så får man helt enkelt välja mellan att se båda samtidigt, eller att se en av dem i repris efteråt. I går gick ingen av matcherna på våra kanaler, så det blev till att streama. Chelsea's match mot Swansea började först. Och lagom till att de gick på periodpaus, började även Real Madrid's match mot Celta de Vigo. Satt då och hade båda matcherna öppna på varsin sida av skärmen. Smart lösning, om än lite svårt att hänga med i allt.
 
Ramos lämnar planen efter sitt röda kort.
 
För Chelsea's del gick det inte så bra. De förlorade. För Real Madrid gick det desto bättre, även om det nu uppstod ett bråk lagen emellan, och att Ramos blev utvisad. Han fick sitt första gula kort i samband med bråket (vilket i sig inte är någon speciellt big deal, då han brukar få det ganska ofta). Men sedan kom även det andra, och det röda kortet var ett faktum. Han fick lämna planen. Och nu har han dessutom blivit avstängd från hela fem matcher framöver. Så himla onödigt! Matchen hade dock sina höjdpunkter också. Ronaldo gjorde hattrick, och de vann med 4-0. Och så Iker's ingripande i bråket, då han kom som en skyddande ängel och löste upp det. Hehe.

Kaptensbindlar och Ballon d'Or

2013-01-07 | 22:55:42
Real Madrid spelade sin första match för i år, mot Real Sociedad i går eftermiddag. Efter deras senaste match (22 december) blev det väldigt mycket skriverier och spekulationer. Inte så mycket om matchen i sig, utan om att Iker Casillas (Real Madrid's målvakt och kapten) blivit bänkad. Anledningen sägs vara ett bråk mellan honom och Mourinho (deras coach). Bänkningen var Iker's första på tio år, så ni förstår ju vilken big deal det var. Även inför gårdagens match var han, till allas besvikelse, bänkad. Detta höll dock inte i sig länge, då deras "ersättningsmålvakt" Adán lyckades dra på sig ett rött kort sex minuter in i första halvlek. Och Iker fick återta sin plats i målet.
 
Iker vägrar ta emot kaptensbindeln från Cristiano.
 
Matchen då? Jo, den vann dom med 4-3. Matchens höjdpunkter var, förutom Iker's "återkomst", även när Ronaldo gick för att lämna över kapensbindeln (som han blivit tilldelad denna matchen) till Iker, men Iker putte bort honom och sa att han skulle behålla den. Det är precis sånna saker som får mig att gilla dem mer än vad jag redan gör. Så himla fint gjort! Eller som jag skrev på twitter: "Why so perfect?". Och Ronaldo behöll den, med besked! Han gjorde två mål, med bara två minuters mellanrum, varav en var en grym frispark.
 
I kväll sändes FIFA Ballon d'Or galan (en fotbollsgala), där bland annat Cristiano Ronaldo var nominerad till årets (2012) bästa spelare. Hans motståndare var Andrés Iniesta och Lionel Messi (båda Barcelonaspelare). Inte helt oväntat vann Messi, för fjärde året i rad. Och med "oväntat" menar jag att det kändes väldigt förutsägbart vem som skulle vinna. Visst, han är en grym spelare. Det säger jag inte emot. Men jag tyckte verkligen att Ronaldo förtjänade att vinna. (Han vann 2008, precis innan Messis vinstträcka började). Not pleased.

Julkalendrar och Nostalgi

2013-01-06 | 16:23:36
Hjularöds Slott, a.k.a Greveholms Slott. (Bild lånad från Google).
 
Herregud, har det redan gått en vecka sedan jag kom hem? Känns verkligen inte så. Har väl egentligen inte gjort sådär jättemycket, utan det har varit ett par ganska lugna dagar. Så jag tänkte köra en liten snabb update. Den senaste veckan har jag: Firat nyår, sett på lite fotboll och sett mycket på film. Bland annat The Devil's Rejects (Så jäkla sjuk film alltså). Haha. Och Stake Land (Vampyrfilm med genuint läskiga vampyrer). Fick även ett ryck för ett par dagar sedan, och såg hela Sunes Jul från 1991. Näst bästa julkalendern ever, efter Mysteriet på Greveholm (1996), som jag för övrigt också såg om i början av december. Snacka om extrem nostalgitripp! Var så jäkla skumt att se den igen efter alla dessa år, men samtidigt så kände man igen precis allt. Älskar den fortfarande lika mycket som förr!

Veckan i Säfsen

2013-01-01 | 21:02:00
 
Var ju då alltså bortrest förra veckan (23-30 december) och firade jul uppe i Säfsen tillsammans med familjen. Har varit där tre gånger tidigare, så det har typ blivit lite som en tradition. Har haft det hur mysigt som helst! Ätit supergod mat ute varje dag, slappat i stugan, promenerat med facklor och druckit glögg, varit på julbord, åkt längdskidor (6 km ena dagen, 8 km andra). Har även gottat mig i en badtunna i två timmar, och rullat mig i snön i bara bikini. Och en massa andra saker som jag inte kommer på just nu. Hur som helst så har jag haft det helt underbart, och som vanligt gick en vecka alldeles för fort. Men det var verkligen en helt perfekt avslutning på året ♥

Real Time Analytics