Mönstrade Byxor

2013-11-30 | 18:38:00
 
Älskar mina nya byxor från H&M. Både jag och kassörskan var överrens om att de kändes väldigt "Isabel Marant", vars kollektion bara råkar vara ute i butik just nu. Sammanträffande? - I think not. De kostade i alla fall 199 kr. Och ja, jag vill bo i dem. Permanent helst.

Ögongodis från förr

2013-11-29 | 00:57:00
Young Mr. Hayden, från New Orleans. Bild tagen ca 1850.
 
Oidentifierad soldat i konfederationsuniform. Bild tagen mellan 1861-1865.
 
 George F. Baker Sr. Bild tagen ca 1859. 

Bara ett litet inlägg för att visa vilka stiliga karlar som fanns runt 1800-talets mitt. 
För att se inlägget jag gjorde för ett tag sedan om min favorit, Lewis Powell, klicka [här].

Redovisning, Museum och Bio

2013-11-26 | 21:41:00
Åt en jättegod grillad panini till lunch efter besöket på museet i onsdags.
 
Hade redovisning av våra projektarbeten om medeltida byggnadsminnen i går. Varje grupp skulle välja ut två byggnader (en statligt ägd och en privatägd) + en kyrka i var sitt län, och prata lite om deras historia, samt vilka lagar de skyddas av. Vår grupp hade Gotland. Vi fick uppgiften förra tisdagen, och jobbade sedan lite med den varje dag, inklusive i lördags, då vi satt på skolans bibliotek och gjorde klart vår powerpoint-presentation. Kändes först lite segt att behöva åka in till skolan på en lördag, men det gick bra. Haha. Däremot så kändes helgen väldigt kort på grund av det. Men jag utnyttjade resten av helgen ganska bra ändå tycker jag. Var på bio i fredags och såg "The Hunger Games: Catching Fire" (den var bra, men ettan var bättre) och på lördagskvällen var det fotbollsmatch. I onsdags var vi på Lödöse museum. Fick en guidad tur och tittade på medeltidsutställningen. I morgon är det litteraturseminarium, och nästa onsdag har vi prov på hela kursen. Tycker det har varit en riktigt intressant kurs faktiskt. Har fått ett nyfunnet intresse för medeltiden känner jag.

Grattis Portugal

2013-11-20 | 22:05:00
Ronaldo tog sitt Portugal vidare till VM.
 
Eftersom jag är en sån där konstig jäkel som tycker att man ska heja på det laget man helst vill ska vinna, så hejade jag på Portugal i båda matcherna mot Sverige i lördags och i går kväll (precis som jag brukar göra när Portugal möter andra länder). För om sanningen ska fram, så kollar jag faktiskt aldrig på Sveriges matcher. (Jag kan namnet på en spelare i det svenska landslaget, och ni kan nog gissa vem det är). När det kommer till landskamper så är det Spanien (först och främst) och sen Portugal's matcher jag prioriterar. Och så är det bara. Därför blev jag så himla glad efter matchen i går kväll, när det stod klart att Portugal är vidare till VM i Brasilien nästa sommar. Ronaldo gjorde sammanlagt fyra mål under de två matcherna, varav tre av dem gjordes i går. Hattrick! Skrek som vanligt rakt ut vid varje mål. Haha. Det var så himla underbart, åh. Sen så bjöd matchen på en hel del spänning i övrigt också. När Zlatan gjorde två mål på kort tid tex, så blev jag nästan lite orolig. Men i slutändan så var Portugal det bättre laget, och de förtjänade att vinna. Jag är så glad för deras skull, och nu hoppas jag ju självklart på en match mellan Spanien och Portugal någon gång under VM. I finalen, kanske?

Två kjolar

2013-11-16 | 21:47:00

Köpte två kjolar på H&M häromdagen. De sitter jättefint på, och kostade bara 99 kr styck. Kap!

Ain't good enough for you

2013-11-12 | 19:34:50
 
 
Bruce Springsteen - Ain't Good Enough For You
 
Detta har gått och blivit min nya "lyssna på under tiden jag gör mig i ordning på morgonen" -låt. Så sjukt beroendeframkallande är den! Och videon är en sån där som man bara blir så himla glad av. Haha. Jag älskar den helt enkelt. Så mysig!

Besök i Ribe

2013-11-08 | 20:23:05
När jag var i Danmark med klassen för ganska exakt en månad sedan, så besökte vi en av dagarna staden Ribe. Ribe är Danmarks (eller rättare sagt, hela Nordens) äldsta stad. Först fick vi en guidad tur i den gamla delen av staden (var riktigt intressant). Sedan inne i domkyrkan (så fint där inne). Efter det fick vi dessutom en stund på oss att själva gå runt och titta. Jag hann med andra ord bekanta mig ganska bra med staden, och måste bara säga att den var riktigt mysig! Jag älskar att gå runt i gamla stadsdelar och titta på husen. Så det var lite perfekt. Haha. Man ville verkligen ta kort på allt, så det blev en hel del bilder som ni kanske förstår. Här är några av dem:
 

Provat Jackor

2013-11-05 | 18:28:00
Om ni undrar varför det är hjärtan över så är det för det såg ut som jag hade pensionärshänder..
 
Har tappat räkningen på hur många jackor jag provat den senaste månaden. Men det är många. Anledningen till detta är för att jag vill ha en bra höstjacka att byta med när jag inte har min militärgröna, som jag fullkomligt älskar. (Kan ju vara kul med lite omväxling, tänkte jag). Jackan här ovanför är från H&M, och var en av mina favoriter. Detta var dock inte den jag valde att köpa i slutändan, utan det fick bli en annan svart i en lite mer klassisk/vanlig modell. Känns som att det finns fler användningsområden för en sådan, även om jag verkligen gillade den på bilden väldigt mycket. Hade även känts lite onödigt att köpa båda. Haha. Men ja, så blev det med det i alla fall.
 
Påbörjade en ny kurs i går, som heter "medeltidens bebyggelsehistoria". Skulle även haft lektion idag, men den blev inställd. Åkte ändå ner till skolan och satt på biblioteket en stund och pluggade. Sedan var jag en sväng förbi servicecenter och uppdaterade/förnyade mitt GU-kort, och sen lämnade jag tillbaka en lånad kursbok. Så något fick jag ju gjort idag, trots allt. I morgon har vi inga lektioner, så då blir det till att plugga hemma. Och i kväll är det fotbollsmatch, weyhoo! Och nu snart ska vi nog sätta igång med middagen. Ska bli gott!

Målfest

2013-11-01 | 15:53:25
Vet att jag typ aldrig bloggar om matcher längre (ett tag skrev jag ju om i princip varenda match jag såg), men efter att ha sett matchen mellan Real Madrid och Sevilla som gick i onsdags kväll, så kände jag mig nästan tvungen. Den var för bra för att inte blogga om, haha.
 
 
Först och främst så fick Bale äntligen chansen att visa vad han går för, genom att göra matchens första två mål. Det måste ha känts väldigt skönt, efter all den kritik som riktats mot honom sedan han bytte till Real. (Han fick ju inte någon drömstart precis). De köper in honom dyrt, så skadar han sig nästan med en gång (vilket leder till att han missar matcher). Och de gånger han väl fått spela, har det väl kanske inte gått sådär jättebra. (Men nu kommer det förhoppningsvis att bli ändring på det)! Ska bli kul att se hur det utvecklar sig..
 
 
Förutom Bale's två mål, gjorde även Benzema två mål. Och Ronaldo lyckades med ett hattrick. (Ja, nu hör ju själva. Denna matchen blev en riktig målfest)! Vid ett tillfälle blev även Ronaldo's tröja söndersliten, vilket resulterade i att han var tvungen att byta. (Trevligt när sånt händer tycker jag). Haha. Domarna fattade som vanligt en hel del tvivelaktiga beslut. Det som störde mig mest var nog en felaktig straff given till Sevilla, som tyvärr också ledde till mål. Det var riktigt onödigt. (Visade sig dock inte spela någon större roll i slutändan, men ändå). Det blev faktiskt totalt tre straffar under matchens gång, vilket inte händer varje dag precis. Många gula kort blev det också. Och ett rött, till en Sevillaspelare. Med andra ord så var det en riktigt händelserik match. En av de bättre på länge faktiskt. Slutade [7-3].

Real Time Analytics