Ett försenat "God Jul"

2014-12-27 | 15:09:21
Hur perfekt tajming hade inte snön i år då? Att det snöade på självaste julafton. Magiskt!
 
Min plan om att skriva ett Julafton-inlägg här på bloggen gick inget vidare märkte jag. Men jag kan ju lika gärna ta det nu istället. (Bättre sent än aldrig, liksom). Först och främst hoppas jag att alla har haft en bra jul! Själv hade jag en lugn jul hemma med familjen. Började dagen med kakbuffé (bestående av fem olika sorters kakor -bästa frukosten). Struntade sedan i att se Kalle Anka (som vanligt), för helt ärligt så orkar jag inte med den. (I'm such a grinch). Sedan blev det julbord vid fyra någon gång och Karl Bertil vid sju. (Obligatoriskt!). 
 
Har även sett en del filmer de senaste dagarna. Bland annat har vi haft ett Pirates of the Caribbean -marathon. Och i går påbörjade vi även Sagan om Ringen-trilogin (i extended version, så klart). En sak jag upptäckte var att det verkligen blir en helt annan sak att se dessa filmer nu efter att ha sett Hobbit-filmerna. Man får liksom ett helt nytt perspektiv på allt. Saker som man kanske inte tänkt på/ reflekterat över tidigare (eller ens förstått/ vetat om) har nu helt plötsligt fått en förklaring. När de liksom "hintar" till saker som hände i Hobbit, som jag (som inte läst böckerna) inte har haft koll på innan, men som jag nu kan "hänga med" i. Blir en helt ny upplevelse, på sätt och vis. Dog till exempel lite när de nämnde Thorin, och sedan även Thranduil. Snacka om "aha"-upplevelse liksom. Haha.

Skola, fika och Hobbit -igen

2014-12-19 | 17:42:00
 Hos Göteborgs stift.
 
Japp, då var sista skolveckan innan jul över. Själv slutade jag dock redan i onsdags, och det var dessutom en väldigt kort skoldag. Vi gick mellan 9-11. Var då och besökte Göteborgs stift, och fick höra lite om deras verksamhet. Efter det blev det fika på Condeco med L. Jag tog morotskaka och en kopp te. Gick sedan runt i lite butiker, samt var och lånade en bok på biblioteket, innan jag drog hem.
 
Sen på kvällen bjöd jag med mig Tilda på bio, för att se den senaste Hobbit-filmen. För andra gången. Var ju som bekant och såg den precis en vecka tidigare också, på premiärdagen den 10 dec. Hade sedan en sådan enorm abstinens i flera dagar efter att jag sett den för första gången, att jag kände att jag var tvungen att gå och se den igen. Och det är jag väldigt glad för att jag gjorde. Tror inte jag hade klarat att vänta mycket längre på att få se den igen. I missed my babies too much. Haha. 

15 December

2014-12-15 | 18:52:55
Klädde granen idag.
 
Har ju tidigare skrivit att jag tycker att julpyntandet, julmusiken och allt annat julrelaterat brukar börja för tidigt på vissa håll (speciellt i butiker, etc). Redan i slutet av november börjar man se spår att av julen närmar sig. (Inte för att jag klagar egentligen, men jag tycker nästan att man kan bli lite "mätt" på julen, innan den ens har hunnit börja). Själv brukar jag inte komma in i den där julstämningen förrän ungefär i mitten av december. Och nu tror jag att jag äntligen har nått dit. I går fick jag äntligen ätit min första lussebulle för i år. Drack då även årets första glögg. (Julmust har jag däremot redan druckit ett tag nu). Julpyntet är uppe, och idag klädde vi dessutom granen. Nu känner jag mig redo för jul! Har bara denna veckan kvar i skolan, och nu på torsdag har vi bestämt att vi ska baka julkakor.

Hobbit: Femhäraslaget

2014-12-11 | 19:35:00
 
Var och såg The Hobbit: The Battle of the Five Armies på bio i går kväll. Har varit så otroligt jäkla peppad och förväntansfull inför den här filmen att ni anar inte. Samtidigt har jag inte velat att äventyret ska ta slut. (Riktigt splittrade känslor där med andra ord, haha). Och så, i går var det då äntligen dags! Har egentligen svårt att uttrycka i ord vad jag tyckte om filmen. Men om vi säger så här då att WOW, vad bra den var! Jag blev verkligen inte besviken. Den var seriöst helt perfekt och jag älskade den och den var helt fantastisk. Okej? Fy fan, jag orkar inte ens. Kan lätt säga att detta var den bästa av de tre filmerna. Just nu har jag abstinens och vill se den igen, igen, igen!

Take Me Out Tonight

2014-12-09 | 18:41:00
 
The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out

1 December

2014-12-01 | 17:26:00
 Bild från när jag var och lunchade på Fars Hatt i förrförra veckan. Mysigt!
 
Så var det december. I går var det första advent, och idag har vi satt upp ljusstakar och stjärnor i fönstren här hemma. Nu är det bara snön som fattas typ. Åh, vad jag vill ha snö nu! Annars så hade jag prov på nittonhundratalets bebyggelsehistoria i fredags. Tycker den här kursen har gått alldeles otroligt fort. Det är synd, för den var väldigt rolig och intressant. Nästa kurs som börjar nu på onsdag kommer till största delen att handla om en massa lagar och regler. Men ja, det kan ju vara bra att kunna sånt också antar jag. Haha.

Real Time Analytics