Arkiv och Utgång

2014-02-28 | 18:19:07
Godaste lunchen!
 
Howdy! Började med en ny kurs i måndags som handlar "Metoder för bebyggelsehistoriska studier". Har sedan dess varit och besökt inte mindre än tre olika arkiv, varav två av dem var i går. Först ut var "Dialekt-, ortnamns- och folkminnesarkivet", där vi bland annat fick lyssna på lite inspelningar från 1940-talet av personer födda på 1800-talet. I går var vi först på Region- och Stadsarkivet, sedan på Byggarkivet på Göteborgs Stadsbyggnadskontor. Var intressant! På lunchrasten mellan de två studiebesöken gick vi till Brogyllen och käkade. Hade inte varit där förut, men kommer absolut gå dit igen. Hur mysigt som helst! Och supergod mat. Jag tog en kycklingsallad som bestod av kyckling (no shit?), någon typ ugnsrostad potatis, rödbetor, och sallad med olika frön, bönor och kärnor. Så gott var det!
 
 
Sedan på kvällen blev det utgång med några i klassen. Vi hamnade på Henriksberg, och blev sedan kvar där resten av kvällen. Kunde dock inte stanna alltför länge, eftersom jag skulle till skolan idag. Var därför hemma någon gång strax efter elva. Hade en trevlig kväll!

20 Februari

2014-02-20 | 22:08:15
Hellu! Sitter här och skriver på en hemtenta som ska lämnas in denna veckan. (Inte långt kvar nu då med andra ord, huhu). Tidigare idag var jag bortbjuden på middag hos mormor. Vi fick stek och ugnsrostade grönsaker. Det var gott! I går fyllde pappa år, så då firade vi honom lite. Annars har jag väl inte sådär jättemycket mer att berätta. Just nu ligger mitt största fokus på att bli klar med uppgiften. Skriver om den agrara revolutionen at the moment. Spännande grejer det där! Jag lär återkomma på måndag eller något. Ha det gött!

Oliver being cute

2014-02-16 | 22:40:55
 
Minns att jag dreglade över denna video för två och ett halvt år sedan, och jag dreglar fortfarande över den idag.
Nothing has changed. Haha.

Tandläkaren och Tyska Kyrkan

2014-02-14 | 18:21:38
Inne i Tyska Kyrkan. 
 
Var hos tandläkaren i måndags för första gången på evigheter (kändes det som). Skulle ha varit där redan i september, men den tiden fick flyttas för hon jag brukar gå hos var sjuk. Då fick jag en ny tid i november, men den krockade med en viktig föreläsning, så då fick jag boka om igen. Så ja, det blev typ ett halvt års förskjutning mot när jag egentligen skulle ha varit där från första början. Haha. Så kan det gå. Det gick hur som helst bra, och jag hade inga hål (tänkte det kunde vara trevligt att dela med sig av).
 
I onsdags var jag på studiebesök med klassen i Tyska Kyrkan. Vi fick bland annat gå in i gravkoret, där Rutger von Ascheberg ligger begraven. Gravkoret är beläget allra längst fram i kyrkan, och är annars låst med järngrindar. Efter besöket åkte vi tillbaka till skolan och fick lite information om resan till Rom som vi ska göra i höst. Ser fram emot det sjukt mycket! Kommer bli så himla roligt!

Göteborgs Stadsmuseum

2014-02-09 | 16:42:22

Några bilder jag tog när jag var där med klassen i tisdags. Vill bo som på andra bilden. Haha. Så mysigt!

Stadsvandring och Toast

2014-02-05 | 21:27:42
 
Denna vecka har hittills varit riktigt soft, om jag får säga det själv. I måndags hade vi en föreläsning om stilinfluenser i trähusbyggandet, i går var vi på studiebesök på stadsmuseet och kollade på utställningarna, och idag stod stadsvandring i Kungälv på schemat. Vi var en sväng förbi fästningen, besökte kyrkan, samt promenerade längs Västra gatan och tittade på de gamla husen. De flesta är byggda på 1700-1800-talet, och det äldsta är från 1632. Vi stannade även till vid ett café och åt lunch. För mig blev det toast och en (stor) kopp te.

Gareth, is that you?

2014-02-03 | 23:04:28
 
Tre tankar som går igenom mitt huvud när jag tittar på den här bilden:
 
1. Tänk vad coolt om folk hade klätt sig så här idag. Jag menar, kläderna är ju som gjorda för 2000-talet.
2. Man hade lätt fått plats med en iPad i ena byxfickan.
3. Är det inte Gareth Bale längst till vänster?

Real Time Analytics