On the road again

2014-01-31 | 17:57:00
Så var ännu en skolvecka avklarad. Det har varit en vecka fylld med intressanta föreläsningar. (Kan ju bero på att vi läser en rolig kurs just nu - förindustriell bebyggelsehistoria). Förra veckan hade vi alltså mest arkitekturhistoria och gick igenom de olika kännetecknen för renässans, barock och klassicism på byggnader (samt fick en massa fina bildexempel till varje stil). Denna veckan har det varit lite mer blandat, och vi har bland annat gått igenom hur landskapet förändrades under denna period (jordbruk, osv). Sista föreläsningen idag handlade om "Vägen i kulturlandskapet", och den tycker jag var väldigt intressant. En cool sak var tex att många av de vägar/bilvägar som vi använder idag i många fall har legat på samma ställe sedan forntiden. För när kan man säga att en väg är "byggd" egentligen? (De flesta tycker troligtvis först när det blev en bilväg/när den asfalterades, eller något). Men icke! Det var en väg långt tidigare än så..
 
 
Det handlade även en del om broar (som ju faktiskt utgör en stor del av våra vägar). På bilden ser ni Lejonströmsbron i Skellefteå, byggd 1737. Det är Sveriges äldsta träbro, och 1809 utspelade sig här "Slaget vid Lejonströmsbron" under Finska kriget. (Inte min bild).

Biker och Vinrött

2014-01-24 | 16:45:27
 
Köpte två par nya jeans i går. De svart/gråa är från Gina Tricot och har bikerdetaljer på låren.
De vinröda är från Bik Bok och har hög midja. Båda sitter jättebra. Är så nöjd!

21 Januari

2014-01-21 | 20:53:49
Howdy! Nu var det visst ett tag sedan jag bloggade igen. Har varit lite upptagen med att skriva på min debattartikel i kursen kulturvård och hållbar utveckling. Fick äntligen lämnat in den i fredags. Känns skönt! Sen så har vi även börjat med en ny kurs som handlar om förindustriell bebyggelsehistoria. Hittills har vi lärt oss lite om den ekonomiska utvecklingen, samt lite arkitekturhistoria. Idag handlade det om renässansen, i morgon blir det barocken och på torsdag nyklassicismen. I söndags var jag ute vid en sjö och grillade. Det var trevligt, men kallt. Och så har jag även börjat kolla på Pushing Daisies. Det måste ju bara vara den sötaste serien någonsin. Älskar den!

Lee Pace

2014-01-13 | 16:48:00

Julbord och Nyårsfirande

2014-01-03 | 16:57:14
Hade ett litet julbord här hemma med familjen förra lördagen, med brorsan och hans familj som gäster. Efter att ha varit hos oss i några timmar, drog vi sedan vidare hem till dem och fortsatte kvällen med tv-spel. Vi spelade "Sonic & SEGA All-Stars Racing". Det var superkul! Tappade räkningen på hur många omgångar jag spelade. Det var rätt beroendeframkallande alltså. Haha. Lewis fick även sin julklapp av oss: en sju meter lång racerbana med två radiostyrda bilar till. Så den satt de och byggde upp under tiden vi spelade också.
 
Har varit lite dålig på att ta kort på sistone, men här är en bild från julbordet i Säfsen.
 
Nyårsafton firade jag i Västervik. Vi var hemma hos ett par som nyligen köpt ett nytt hus. Jag hade på mig min nya klänning som jag köpte här om veckan. (Fick komplimanger för den. En tyckte att jag såg ut en som älva. Haha. Tyckte det var lite roligt). Själva kvällen började vid sex, men vi var där redan vid halv fyra ungefär. Sedan vid sju blev det middag, med tre olika rätter att välja på. Var jättegott! Sedan lite senare fick vi även cheesecake till efterrätt. Mums! Det rullade in nytt folk under hela kvällen, så till slut var vi ganska många. De hade även hyrt in två trubadurer som spelade för oss i vardagsrummet. Härligt med livemusik! Vid tolvslaget gick vi ut på framsidan av huset och smällde lite. De hade köpt väldigt mycket raketer, så vi blev kvar utomhus i över en halvtimme med konstant smällande. Stannade sedan kvar till strax efter tre. En rolig och intressant kväll! Hehe. Sedan åkte jag hem igen dagen efter. Fast på kvällen då. En timme bil, en timme tåg, och fyra timmar buss. Det ni. Men det var det verkligen värt. Hade en jättebra nyårsafton. Välkommen, 2014!

Real Time Analytics