I see Boats

2014-03-26 | 21:21:22
 
Var ju som sagt i Stockholm i förrförra veckan med klassen. Var där mellan tisdag och lördag (schemalagt mellan onsdag och fredag, men åkte dit dagen innan och stannade kvar en extra dag efter). En av dagarna hade vi lite extra tid över mellan två av studiebesöken. Då tog vi färjan över till Skeppsholmen och fotograferade lite båtar, medan vi väntade på att få gå in på Arkitekturmuséet. Kom på att jag inte skrivit något om dagarna i Stockholm här på bloggen, men tänkte att det kanske inte är så himla intressant att läsa om. Vi var i alla fall och besökte en himla massa arkiv. And that's about it. Haha. Nej, vi gjorde annat också. Gick ut på kvällarna, osv. Var trevligt!

Tröja och Väska

2014-03-18 | 17:42:19
Tröjan är från H&M och väskan är från Cubus.
 
Gick och köpte en ny väska efter skolan i går, då min gamla gick sönder för ett par dagar sedan. (Har ändå haft den sedan 2011, så kanske var på tiden att byta). Sen så köpte jag äntligen min stickade tröja som jag varit och klämt på flera gånger tidigare. Så mysig!

Byggnadsdokumentation

2014-03-09 | 15:22:00
Okej, nu var det typ hundra år sedan jag bloggade. Vi har under förra och denna vecka arbetat med en dokumentationsuppgift om en valfri byggnad med kulturhistoriskt värde i Göteborg. Vår grupp valde ett som kallas "Biskopshuset". Det byggdes 1813, och användes mellan 1820-talet till slutet av 1980-talet som biskopsbostad. (Därav namnet). Numera är det en gymnasieskola. I ett första steg gjorde vi en arkitekturbeskrivning, där vi bland annat tog upp vilken stil huset är byggt i och hur det har förändrats genom tiderna. Sedan har vi även varit och fotograferat huset på både in- och utsida. Fick bland annat gå in i ett rum som kallas Kristallsalen, som har orginaltapeter kvar från 1800-talet. I morgon ska vi montera ihop bilderna till ett kollage och skicka in till ett tryckeri. Har varit en rolig och givande uppgift tycker jag! Nu på tisdag drar vi iväg till Stockholm för en rad studiebesök på olika arkiv. Kommer hem igen på lördag kväll. Ciao!

Real Time Analytics