La Décima

2014-05-25 | 22:28:00
 
I går kväll spelades finalen av årets Champions League mellan Real Madrid och Atlético Madrid, och man visste redan i förväg att oavsett resultat, så skulle det komma att bli en historisk match. Antingen skulle Atlético få vinna för första gången någonsin i klubbens historia, eller så skulle Real få lyfta pokalen för 10:e gången. La Décima. Detta är något som Real Madrid varit på jakt efter ända sedan deras senaste seger, år 2002. Och nu, efter 12 år, har den drömmen äntligen gått i uppfyllelse. Som Real-fan kan jag inte annat än säga att det känns så förbannat himla skönt! Och vilken jäkla match! Det här var ingen vanlig match vill jag lova er. Detta var en sån där bita-på-naglarna-och-skrika-sig-hes-match. Jag skulle vilja skriva om hela matchen, från start till mål. Men jag tänkte att jag försöker sammanfatta den lite kort istället, i form av punkter av matchens förlopp, samt mina egna personliga höjdpunkter. Here we go:
 
Ungefär så här gick matchen till:
 
Jag kallar detta "Bollen som Iker egentligen räddade, men som gick in ändå".
 
* Matchen började till Atlético's fördel, med ett mål i första halvlek. Sedan såg det länge ut som att det skulle bli Atlético som skulle få åka hem med pokalen. Jag satt som på nålar under hela resten av matchen och hoppades, hoppades, hoppades på ett kvitteringsmål från Real. Så att det åtminstone skulle gå till förlängning. När klockan sedan passerade 90 minuter fick man nästan börja förbereda sig mentalt för en förlust, och jag tror nog att Atlético-fansen redan hade börjat fira lite smått där uppe på läktarna.
 
When Ramos saved us all. 
 
Men så, i 93:e minuten nickar Ramos in ett mål och räddar Real Madrid vidare till förlängning. I sista sekunden, bör tilläggas. När 1-1 målet kom var det nämligen bara två minuter kvar av den totalt fem minuter givna tilläggstiden. När detta skedde fanns det inget annat att göra än att skrika som en idiot. Livet fick plötsligt en mening igen, och det fanns fortfarande en chans att vinna!
 
Gareth Bale firar sitt 2-1 mål.
 
* Förlängningen kan jag sedan bara sammanfatta på ett sätt: GULD! Under den drygt trettio minuter långa förlängningen lyckades Real Madrid vända hela spelet, och smällde in inte ett, inte två, utan hela tre mål till. Först Bale, sedan Marcelo, och sist men inte minst Ronaldo, genom en straff. De gick från att ha varit minuter från att förlora, till att vinna överlägset. (Det var ungefär här jag började oroa mig över om jag skulle ha någon röst kvar till idag). Blev mycket skrikande där. Matchen slutade alltså 4-1, och Real Madrid stod som Europamästare för tionde gången. Där snackar vi "history in the making". Och detta är lätt en av de bästa matcher jag någonsin sett!

Matchens höjdpunkt:
 
 
* Att få se Iker lyfta pokalen tillsammans med sitt lag. Det var så vackert, och betydde så extremt mycket, utav flera olika anledningar. Efter all den otur han haft ända sedan han blev skadad under en match i januari 2013. Att hans till en början tillfälliga bänkning blev mer permanent än vad den skulle. Att han blev ersatt och förlorade sin plats som förstemålvakt, trots att han är vår kapten och alltid har varit det självklara valet tidigare. Efter all den kritik och skit han fått ta emot från media, och så kallade "fans". Efter alla matcher han inte har fått stå i mål, när han borde ha fått göra det. Och eftersom han är den enda som är kvar av den trupp som vann lagets nionde pokal år 2002. Han förtjänade detta så himla mycket, och jag är så fruktansvärt glad att jag fick se honom lyfta pokalen ännu en gång.
 
 
Också värt att nämna:
 
* Intervjuerna. För det första så vi två intervjuer med Bale. En före och en efter matchen. Och han var så himla lättsam och glad och det var så härligt att se. Speciellt efter de hade vunnit och han hade knutit en halsduk runt huvudet som en mössa. Haha. För det andra så höll jag seriöst på att få en hjärtattack när de bytte över från studion till hon som intervjuade och såg att hon stod där med självaste Iker. Trodde inte mina ögon först. Och han var precis lika underbar som vanligt och babblade på massor. Med andra ord, bra intervjuer.
 
 
Xabi bjöd på en slags "sideshow" vid sidan av matchen.
 
* Xabi på läktaren. Han stod där i sin svarta kostym och såg så jäkla classy ut. Att de filmade hans reaktioner från läktaren gjorde på något sätt matchen ännu mer underhållande. Och hur skön är han inte, seriöst? (Tråkigt att han inte fick vara med och spela dock). Och när Bale gjorde mål och Xabi klättrade ut och sprang ned på planen för att fira med laget var rätt så priceless alltså, haha. He's crazy.
 
 
* Ronaldo's målfirande. Efter att han slagit in 4-1 straffen, så sprang han och slängde av sig tröjan, spände musklerna, och vrålade på ett sånt där sätt som bara Ronaldo kan. Ett perfekt avslut på en perfekt match, liksom. I couldn't have asked for more. Haha. 
 
Blev kvar i soffan i sammanlagt fem timmar (mellan 20:00-01:00). Såg försnacket, förberedelser, reportage, osv. Sedan själva matchen, inklusive förlängning. Sedan den underbara prisutdelningen, och efter det kom eftersnacket, roliga klipp och intervjuer. Vi vågade inte stänga av och gå förrän vi var helt säkra på att det verkligen var helt över. Hade blivit så arg om jag missat något! Haha. Hur som helst så var det en alldeles underbar kväll, som blev bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Kommer kunna leva på detta länge!

Lunch och nya Solbrillor

2014-05-16 | 21:53:00
 
Hellu! Var och lunchade på Combi med Tilda och mormor tidigare idag. Åt souvlaki, klyftpotatis och tsatsiki. Var supergott! Efter det blev en sväng på stan och kolla i butiker. Köpte ett par solglasögon på Lindex. Använder nästan aldrig det, eftersom jag tycker det är så himla svårt att hitta några som sitter bra och som inte trillar av så fort man rör sig. (Börjar seriöst tro att mitt huvud inte är gjort för att ha solbrillor). Men dessa satt ovanligt bra (för att vara jag), så jag kände att det hade varit dumt att inte köpa dem. (Haha). Sen blev det hem en snabbis och sedan bar det av mot Stenungsund för att kolla i fler butiker. Provade lite bikinis bland annat. Hittade en jag gillade, men det blev inte att jag köpte den. För en stund sedan grillade vi hamburgare ute på altanen, och nu snart blir det filmkväll. Härlig dag!

Långpromenad

2014-05-04 | 02:43:52
 
Slänger här in några bilder från en långpromenad jag tog för några veckor sedan på Bredfjället i Ljungskile. Promenaden var ca 7 km lång, och det tog oss ungefär 4 timmar att gå den. (Haha). Men vi stannade ju och fikade och fotograferade och sådär. Och längs vägen låg en massa fräcka grejer vi bara var tvungna att stanna och titta på. Gamla husgrunder, bland annat. På ett av ställena stod det tex kvar en gammal spis, tillsammans med kastruller, verktyg och gamla skor. Denna plats ska ha varit bebodd sedan början av 1800-talet, och användes fram till 1950-talet. Det verkar finnas en himla massa ruiner kvar från hus från både 1600, 1700 och 1800-tal i skogarna runt omkring detta område. Jag bara måste åka tillbaka dit snart och leta reda på fler. Tycker det var så oerhört spännande!

Real Time Analytics