Forsvik och Karlsborg

2014-11-20 | 16:02:00
Forsviks bruk. (Inte min bild).
 
Var på en tredagarsexkursion i Forsvik och Karlsborg med klassen i förra veckan. Åkte på onsdagen och kom hem på fredagen. Gjorde en del studiebesök. Var bland annat på en bondgård, på Forsviks bruk, Horns tegelbruk och Lugnås Kvarnstensgruva. Var även en snabb sväng inne på Karlsborgs fästning. När vi var på Forsviks bruk fick vi chansen att gå ombord på Sveriges enda hjulångare: Eric Nordevall II. Den är en rekonstruktion av originalet, byggd 1836 (och som sjönk 1856). Sedan var vi även och kikade på vad som kan vara Sveriges äldsta järnbro, byggd 1813. Det häftigaste är att den i princip ser helt ny ut, trots att den är över 200 år gammal!

Thaibuffé, snö och älgar

2014-11-09 | 17:32:48
 
Nu känns det som att jag börjar detta blogginlägg väldigt likt föregående inlägg här. (Men det är sånt som händer, haha). Var i alla fall och åt lunch på Tai Lee i förrgår (fredag). Hade inte varit där sedan i augusti, så det var verkligen på tiden tycker jag. Nytt sedan jag var där senast var att de nu har införskaffat en mjukglassmaskin. Så till efterrätt blev det mjukglass och friterad banan. Så himla gott!
 
Annars rullar det bara på som vanligt. Hade tenta på Industrialismens bebyggelsehistoria förra torsdagen, och nu i torsdags fick vi en liten hint om att det verkar ha gått bra för alla. Så det känns bra! Sedan föll ju även årets första snö i torsdags. Vet inte varför, men jag tycker det känns så konstigt på något sätt, när det börjar snöa "redan" i november. Tycker att övergången mellan höst och vinter kan kännas så otydlig på något sätt. Och vintern kommer alltid så snabbt när den väl satt igång. (Vissa butiker har ju redan börjat julpynta, till och med). Och innan man vet ordet av det, så är det Jul. Längtar verkligen tills dess.
 
Och så, för att avsluta inlägget tänkte jag berätta om en lite kul sak som hände i måndags när jag kom hem från skolan. Vi bor ju precis intill en skog, så det har hänt att man har sett lite älgar och rådjur gå förbi utanför någon gång i bland. (Rådjuren brukar stå och äta från grannens äppelträd tidigt på morgnarna, tex). Så i måndags när jag kom hem någon gång strax innan fem, så stod det två älgar på parkeringen när jag gick förbi. Först såg jag bara den ena, och sen såg jag att det stod en till några meter bort. De blev kvar där i över en halvtimme, och stod och åt från träden och gräset. Man kunde gå hur nära som helst, och de reagerade knappt. Lite coolt.

Älvsmagasinet

2014-11-03 | 18:01:00
Satt kvar tills det stängde. Vi var de sista gästerna att lämna restaurangen. Haha.
 
Var och lunchade på Älvsmagasinet i förrförra veckan. Hade bara varit där en gång tidigare, och det var i somras. Då var det strålande sol, och vi satt ute på terrassen med utsikt över älven. Denna gången fick det bli att vi satt inne, för det regnade. (Och för att det liksom råkar vara höst och kallt nu). Riktigt mysigt ställe faktiskt! Första gången jag var där åt jag en jättegod sprödbakad fisk med kokos och lime. (Och då skall tilläggas att jag nästan aldrig äter fisk annars). Nu senast blev det viltskavsgryta med potatispuré. Mums!

Real Time Analytics