Volvo Ocean Race

2015-06-29 | 22:34:09

Stack in till stan med Tilda i fredags och besökte Volvo Ocean Race. Vi kom dit någon gång strax efter tre, och stannade sedan tills det stängde. Största delen av tiden gick vi mest bara runt på området, tittade på båtarna och satt och chillade i solen. Köpte även en varsin frozen yoghurt. Så himla gott! Höjdpunkten var dock att få gå ombord på Försvarets snygga korvett HMS Nyköping (K34), som ni ser på andra bilden. Den var väldigt populär, och vi fick först stå i kö i ca en timme, innan vi kunde påbörja vår halvtimme långa guidade tur på insidan av båten. Det var häftigt! Dagen avslutades sedan med konsert, med Eric Saade på scenen. En riktig toppendag!

Resan till Rom, del 3

2015-06-18 | 20:57:44

Tredje dagen hängde vi mest i stadsdelen Testaccio på andra sidan Tibern. Den här stadsdelen såg ganska annorlunda ut mot de andra delar vi varit i tidigare, och många av husen här var mer "moderna", jämfört med de i de äldre stadsdelarna. Detta eftersom att Testaccio är en relativt "ung" stadsdel, och att den från början byggdes som en arbetarstadsdel, för de som jobbade på slakteriet. Det fanns en del minst sagt intressanta områden här. Lite "skumma" områden, om man säger så. Och det är tydligen ett populärt ställe för ungdomar att hänga på kvällarna/nätterna. Vi var där på en fredag, och blev rekommenderade att komma tillbaka igen på kvällen.
  
 
Här gick vi alltså runt i några timmar. Fick även en uppgift att göra under tiden, där vi skulle "analysera" ett var sitt område. Vår grupp hade slakthuset och området runt omkring. Det användes som slakthus från slutet av 1800-talet fram till 1970-talet, och efter det har det kommit att bli ett slags kulturområde, med café/restaurang, skolverksamhet och en slags nattklubb (?). Lite coolt ändå. En sak som var lite speciell var att det fortfarande såg ut som ett slakthusområde. Det satt exempelvis fortfarande kvar krokar i väggarna, och "fållorna" där djuren brukade stå fanns kvar. Bilderna jag tog där blev dock inte så roliga, så här får ni istället lite annat smått och gott.
 
 
Vi lyssnade förresten på rådet att komma tillbaka igen på kvällen, så fredagskvällen spenderades i Testaccio. Här promenerade vi runt på gatorna och droppade in på tre olika ställen. Den senaste var en slags sportbar/pub, och här blev vi kvar tills det var dags att gå "hem". Det roliga var att jag hade tänkt att inte stanna så länge, eftersom dagen efter (lördagen) var vår "lediga dag", som vi skulle få spendera hur vi ville. Och jag hade planerat in att besöka några ställen (som jag kommer skriva om i nästa Rom-inlägg), så jag ville inte gå upp alldeles för sent. Så klockan tre bestämde jag och E oss för att det var dags att dra oss tillbaka. Problemet var bara att vi av någon anledning hade antagit att tunnelbanan skulle vara öppen klockan tre en fredagsnatt, när den i själva verket inte var det. Så det slutade med att vi fick gå hela vägen tillbaka. Och det var ingen dålig promenad vill jag lova. Det tog oss närmare två timmar att gå (och då gick vi ändå konstant), och vi var framme vid vandrarhemmet någon gång strax innan fem på morgonen. 

Måns Zelmerlöw på Liseberg

2015-06-06 | 18:01:00
En aningen suddig bild kan tyckas. Men det får vara. Haha.
 
Drog till Liseberg i går kväll och såg Måns Zelmerlöw spela på stora scenen. Tilda hade fått fotoack, och jag stod som vanligt placerad strax bakom det främre staketet. Konserten var bra, vädret var bra (förutom några få regndroppar) och stämningen var bra. En riktigt härlig kväll med andra ord. Annars så var det sista dagen för inlämning av våra rapporter i går eftermiddag. Vi bokade grupprum och satt i biblioteket och skrev på måndag, tisdag och onsdag. I torsdags satt vi i själva byggnaden (Landeriet) och skrev, vilket var nice. Då fick vi även tillfälle att komma upp på vinden och kolla. Det var inte alls som jag trodde. Förväntade mig ett kallt, mörkt rum med massa spindelnät och råttor. Men det var ljust, ganska stort och hade till och med kvar panel från tiden då vinden var bebodd. (Spindelnät fanns det dock gott om, haha). Men ja, nu har jag alltså sommarlov, och att åka och kolla på Måns kändes som ett väldigt bra sätt att starta sommaren på. Nu får vi bara hoppas att sommarvärmen kommer snart också, så blir det jättebra!

1 Juni

2015-06-01 | 19:56:00
Tortellini med champinjonsås. Mums
 
Ja, jäklar då var det juni helt plötsligt. Men ska jag vara ärlig så känns det verkligen inte som det, och det skulle lika gärna kunna vara typ oktober eller mars. Förra året vid den här tiden kunde jag gå runt i shorts. Nu fryser jag typ i min skinnjacka. Var är sommarvärmen? Jag förväntar mig liksom att kunna åka ut till stranden och bada i juni. Men just nu känns det väldigt långt borta på något sätt.
 
Förra veckan hade vi vår sista "riktiga" skolvecka innan sommaren. Den bestod bland annat av ett besök på Liseberg, för att undersöka den byggnad vi skriver vår rapport om, samt av redovisningar/ventileringar av våra uppsatser. På fredagen efter vi slutat hade vi sedan som en slags liten avslutning tillsammans med några ur ettan och trean (jag går ju alltså i tvåan). Först var vi på en restaurang som ligger i närheten av skolan, på "after work". Sedan drog vi vidare till Hagakyrkan och käkade (se bild ovan). Det var jättegott! Var sedan hemma igen någon gång strax efter tolv.
 
Och denna vecka har vi alltså inget schemalagt, inga föreläsningar eller liknande. Däremot så har vi våra rapporter kvar att skriva, och de ska vara klara senast på fredag. Och fredag är alltså kursens, och även terminens sista dag. Känns lite konstigt, men vad ska man göra liksom? Veckan kommer därför till största del att gå ut på att skriva klart rapporten. Satt till exempel och skrev några timmar idag, och det känns som att vi har kommit en liten bit på väg i alla fall. Men det är fortfarande en hel del kvar som ska göras..
 
I torsdags fyllde förresten Tilda 23 år. Grattis!!! Dock passade det bättre att fira henne på söndagen istället, så i går hade vi lite kalas för henne med tårta och sådant. Själv börjar jag få lite ångest inför min egen födelsedag. Fyller liksom 25 år i år. Helt sjukt. Men det är inte förrän i augusti och tills dess är det ju jättelååångt kvar. (Eller inte, haha).

Real Time Analytics