I'm alive

2012-11-28 | 18:46:34
Revbensspjäll, sallad och baguette i fredags.

Tänkte bara att jag skulle ge ifrån mig ett litet livstecken, så här efter en veckas icke-bloggande, och visa att jag faktiskt fortfarande är vid liv. (Om någon bryr sig alltså). Haha. Har väl inte hänt så där jättemycket direkt. Livet flyter på som vanligt, ungefär. Såg matchen mellan Real Madrid och Alcoyano i går. De flesta ordinarie spelarna var dock inte där. (Men det gick ju bra ändå). Real Madrid vann med 3-0. Callejón gjorde två av målen (de två sista, med bara två minuters mellanrum). Özil skadade sig, men verkade vara okej i slutet av matchen som tur var. Så jobbigt när de skadar sig, ju. Som mot Real Betis häromdagen, då Coentrão fick en smäll mot ögat och fick ha bandage hela resten av matchen. Den matchen förlorade de dessutom. Och Chelsea vs Manchester City slutade med 0-0.

Frustration och Hastiga Beslut

2012-11-21 | 23:31:00
Vaknade upp i morse till beskedet att Chelsea's manager fått sparken. Känns helt sjukt ju. Overkligt. Ingen mer Roberto Di Matteo och hans excentriska tuggummi-tuggande liksom. Så här kan dom ju inte göra? Här kommer han och hjälper Chelsea att vinna Champions League för första gången någonsin. Och vad är tacken? Han blir avskedad efter att de haft några dåliga matcher på sistone. Are you kidding me? I stället har Rafa Benitez blivit deras nya coach. Snabba puckar här alltså. Och deras nästa match är nu redan på söndag. Kommer bli så awkward. De förlorade även mot Juventus i går (3-0), i dag försvann Di Matteo och i går var första gången Torres inte fick starta inne denna säsongen. Så ryktas det även om att han ska lämna klubben nu i januari. Känns inte bra detta. Inte alls, I tell you.

Domarna var verkligen inte på Real Madrids sida i dag..

Så blev det även oavgjort (1-1) mellan Manchester City och Real Madrid i dag. Domarna var helt störda, och verkade strunta totalt i att Ronaldo blev foulad flera gånger. Gud, så många fler frisparkar han borde ha fått. Och Arbeloas röda kort? Wtf? Så himla onödigt. De var ju inte ens innanför straffområdet? Så får självklart Manchester City en straff, som går in. Och sen var det bara skit efter det i stort sett. Utan den straffen, hade Real Madrid vunnit. Ronaldo var även galet nära att göra mål vid ett tillfälle. Den rullade hur långt som helst, och målvakten var inte ens i närheten. Så kommer en annan spelare och sparkar bort den, centimeter från målet. Störande..

Fast nej, nu tänkte jag sluta vara så negativ här, och försöka fokusera på de bra sakerna i stället. Både Chelsea och Real Madrid är ju faktiskt fortfarande kvar "in the game", och är inte utslagna ännu. Det finns fortfarande en chans med andra ord. Bara att kämpa vidare!

Nachotallrik

2012-11-18 | 23:29:00
Gårdagens middag. Mums!

Chelsea spelade mot West Bromwich i går. Det gick.. inte så jättebra. Först och främst var det väl ingen direkt fantastisk match i sig, och så tyckte jag dessutom att kameramännen filmade "fel" saker hela tiden. Jag hade kunnat göra ett mycket bättre jobb. Just saying. Så det satt jag och störde mig på lite, faktiskt. Haha. Men Hazard fick göra mål i alla fall. Så det var bra. Slutade dock med förlust. 2-1.

Efter det blev det middag: Nachotallrik, sen en skräckfilm: Frozen. Den var rätt så bra faktiskt. Inte som jag trodde. Samtidigt som vi såg på filmen, spelade Real Madrid mot Athletic Bilbao. Blev därför att vi såg reprisen senare på natten. Gick riktigt bra för Real Madrid, som smällde in tre mål ganska snabbt (speciellt de två "sista" var det knappt två minuter emellan). Både Özil och Ramos fick göra mål, och Cristiano var tillbaka igen efter sin skada. Så det var en riktigt lyckad match tycker jag. Slutade med vinst, med hela 5-1!

You say why, I say I don't know

2012-11-17 | 18:33:00
Jag, för ett par dagar sedan.

Hello, hello! I går kväll var jag ju då på bio som sagt. Efter bion blev det pizza och helg-handling. Köpte bland annat naturgodis (har blivit helt beroende lately, hehe). Sedan hem och kolla på film. Såg den nya Total Recall med Colin Farrell i huvudrollen. Den var bra. Helt okej actionrulle. I torsdags körde jag lite hemmafru-stil, och dammsugade bland annat hela huset, vek tvätt och hjälpte till med maten. Värst vad huslig man kan vara, ellerhur? Så blev det även en kvällspromenad efter middagen. Gillar att promenera, jag. Trevligt.

En annan rolig sak som kan vara kul att nämna är att pappa överraskade med en liten vinter-resa uppåt i landet i slutet av december. Ska bli så skönt att komma i väg i ett par dagar tycker jag. Ska fira jul där och allt! Kommer bli supermysigt. Så det ser jag fram emot :)

Breaking Dawn: Part 2

2012-11-16 | 23:49:00

Var och såg Breaking Dawn: Part 2 på bio tidigare i dag. Och den var faktiskt över förväntan bra. Visserligen har jag väl aldrig haft speciellt höga förväntningar på dessa filmer, utan har sett dem mest för sakens skull. Däremot gillade jag ettan (Twilight) väldigt mycket när den först kom ut. Har sett den skitmånga gånger, haha. Sedan gick det utför efter den tycker jag. Speciellt i tvåan (New Moon). Den gillade jag verkligen inte. Men hur som helst. Denna sista var som sagt riktigt bra. Gillar den nästan lika mycket som ettan. Den innehöll lite av varje. Var väldigt spännande, och hade en rätt så intressant och oväntad twist på slutet.

När tekniken krånglar

2012-11-15 | 04:32:00
Ja, hej. Här sitter jag och dricker smoothie. Har egentligen inget intressant att skriva om. Men tänkte jag kunde försöka, då det ju ändå gått ett par dagar sedan sist. I dag har jag varit och käkat middag hos mormor. Det var vid typ fem-tiden. När jag kom hem därifrån, såg jag det senaste Walking Dead avsnittet (väldigt spännande slut, nästa avsnitt måste komma nuuu!). Sen så har det ju även spelats en del matcher i dag också. Vet att Sverige spelade, och att Zlatan tydligen var grym (speciellt sista målet?). Men såg inte den matchen, då jag inte är speciellt intresserad av svenska landslaget. Viktigast för mig var Spanien och Brasilien's matcher. Och dem såg jag båda.

Ramos firar sitt mål.

Först ut var Panama vs Spanien. Denna match gick inte på tv, så det blev till att streama. Första halvlek gick bra, och Spanien gjorde tre mål. I andra halvlek byttes, till min stora glädje, både Iker och Ramos in. Saknade dem, haha. Ramos gjorde då deras fjärde mål! Woho! Strax därefter fuckade mitt internet upp sig totalt, vilket resulterade i att jag missade resten. Men dom vann med 1-5 i alla fall!

Och så dog jag lite på Kaká (längst till höger) som vanligt.

Sedan var det då dags för Brasilien vs Colombia. Det roliga var bara att jag och Tilda, en stund innan det började, hade skämtat om att "Tänk om boxen också börjar krångla nu, bara för det. Hade inte det varit typiskt?". And guess what? Det gjorde den. Så vi såg den typ första halvtimmen på tv. Sedan fick vi snabbt byta till stream, efter att bilden frusit och boxen vägrade starta i gen efter vi startat om den. (Och som tur var, fungerade internet felfritt denna gången). Haha. Var en bra match, hur som helst. Det slutade oavgjort, med 1-1.

Konstigaste matchen ever

2012-11-12 | 23:28:00
 Callejón in action. Han var riktigt grym i går tycker jag.

Matchen mellan Levante och Real Madrid i går kväll måste ha varit en av de konstigaste jag någonsin sett. För det första så hade det ösregnat precis innan, så planen var som en pool. (Jag överdriver inte. Det var inte som i vanliga fall när det har regnat. Det var värre). Sedan fortsatte det dessutom att regna även under själva matchen. Låg stora vattenpölar överallt, och blev snabbt väldigt lerigt. Detta fick alltså spelarna springa och halka runt i. Sådär lagom mysigt. Även spelet påverkades, eftersom bollen blev väldigt svår att styra. Hände tex att den tvärstannade flera gånger. Att det sedan var galet halt, och skvätte för varenda steg de tog, gjorde inte saken bättre.

Ronaldo, precis efter skadan.

Men inte nog med detta, så blev även Ronaldo allvarligt skadad tidigt i matchen. Ca två minuter in i första halvlek, får han en armbåge i ansiktet så hans ögonbryn spräcks. Han faller till marken och håller handen för ena ögat, och man ser hur det sprutar blod och rinner ner för hela ansiktet. Han tas till sidan av planen, där han blir sydd med flera stygn. Trodde faktiskt inte han skulle kunna fortsätta spela efter det. Men kort därefter var han tillbaka på planen igen. Respekt! Att han senare fick ett gult kort kändes mest bara ironiskt, då han i stort sett aldrig brukar få det annars. Sedan inträffade matchens absoluta höjdpunkt: Ronaldo gör mål! Inget märkvärigt i sig kanske, kan tyckas. Men att han gjorde det med syn på endast ett öga är. Tyvärr kunde han inte fortsätta spela i andra halvlek, då hans tillstånd försämrades i periodpausen. Tydligen ska synen på båda ögonen ha försämrats. Han fick åka raka vägen till sjukhuset efter matchen..

Matchens hjälte ♥

I andra halvlek fortsatte det att hända grejer. Bland annat fick en Levante-spelare (som satt på bänken) gult kort. Tycker sånt är så kul. De är ju inte ens med och spelar liksom. (Som när Coentrão blev utvisad från bänken en gång, haha). Såg inte vad han i går gjorde dock. Bara att han började dra av sig sina byxor? Hur som helst. Real Madrid var på hugget, och gjorde väldigt många bra skott mot mål. Flest gjordes nog av Callejón (som fick börja ute i går, woho!). Och Ramos var såå jäkla nära att klacka in en boll. Även Kaká blev inbytt, till min stora glädje. Efter att ha stått 1-1 rätt så länge, byttes till slut Morata in i slutminutrarna. Strax därefter gör han mål, och Real Madrid vinner med 1-2! Mycket bra avslutning på en annars väldigt speciell match. (Inte i någon negativ bemärkelse alltså. Utan för att det hände så mycket). Gillade faktiskt denna matchen. Förutom det som hände med Ronaldo då. En av mina nya favoritmatcher!

Chelsea vs Liverpool några timmar tidigare var kanske inte lika konstig som Real Madrid matchen. Men drama fanns det ändå gott om! Terry blev så illa skadad, att han var tvungen att bäras ut på bår. (Tycker det är så jobbigt när sånt händer). Han kom ju precis tillbaka! Tyckte även här att Chelsea spelade väldigt bra i går. Tyvärr räckte det inte hela vägen, och matchen slutade oavgjort med 1-1.

Kladdkaka och Fars Dag

2012-11-11 | 19:58:07

Vart bortbjuden på fika hos Daniel och Linda förut i dag. Det bjöds på kladdkaka, pepparkakor och julmust (årets första för mig). Lewis lekte med en av sina bilar, och kom och gav den till mig efter en stund. Sen körde vi bilen på bordet fram och tillbaka, tills den åkte ner i golvet. Flera gånger. Haha. Han är för rolig. Stannade där i ungefär en och en halv timme. Sen när vi kommit hem, fick pappa sina Fars Dag presenter och sen var det dags att kolla på matchen mellan Chelsea-Liverpool. Ska även se Levante-Real Madrid senare i kväll.

Donuts och Naturgodis

2012-11-10 | 22:59:00
Torsdagsfikat i förrgår. Yummy!

I dag efter middagen fick jag och Tilda för oss att sticka ner en sväng på stan för att leta efter en present till pappa (är ju Fars Dag i morgon). Slutade med att vi köpte två presenter, och lotter. Hoppas han blir glad! Gick även och plockade i hop ett kilo naturgodis. Älskar naturgodis! Så himla mycket godare än vanligt lösgodis. Kokos/yoghurttopparna är ju to die for! När vi var klara satt vi sedan i busskuren i regnet och lyssnade på Beatles medan vi väntade på bussen. Trevligt. Påminner lite om vad vi gjorde på P&L i somras, när vi satt i ösregnet i flera timmar och vaktade gater. Då satt vi också och sjung med i Beatleslåtar tills långt in på natten. Det var tider det!

Den som väntar på något gott..

2012-11-07 | 23:16:00
Torres firar sitt efterlängtade mål.

Såg matchen mellan Chelsea och Shakthar Donetsk tidigare i dag. Riktigt bra match, tycker jag. Spännande hela vägen igenom, och med en del höjdpunkter. Först och främst fick både Torres, Hazard och Oscar börja inne. Den pefekta trion, tycker jag. Sedan, ca sex minuter in i matchen, gör Torres matchens första mål. Detta gjorde mig så otroligt glad, då han ju haft en måltorka, och inte gjort mål sedan i början av oktober. En månad, liksom. Så varje match den senaste månaden har jag väntat, och hoppats på ett mål från honom. Och i dag kom det äntligen. Så jäkla otroligt skönt! Oscar's mål strax innan periodpausen var också så brutalt snyggt gjort. Från halva planen sköt han ett klockrent skott som gick raka vägen in i mål. (Vart var målvakten, typ?). Sedan stod det 2-2 väldigt länge, och ett tag såg det ut som att matchen skulle sluta oavgjort. Men så, i sista tilläggsminuten, gör Chelsea sitt tredje mål, och vinner då med 3-2.

Özil saves the day

2012-11-06 | 23:17:00
Mesut Özil in action.

Dagens match mellan Real Madrid och Dortmund var nära att sluta i förlust för Real Madrid. Det började med att Dortmund gjorde det första målet. Bara några minuter efter det, står det plötsligt 1-1. Real Madrid ger svar på tal! Sedan, precis innan periodpausen, blev det mål för Dortmund igen. Callejón byttes in i början av andra halvlek, och var nära att göra mål nästan direkt. (Faktum är att den till och med gick in). Dock blåstes han av för offside (jääkligt sent though), så målet räknades inte. Även Kaká fick komma in på plan, vilket gjorde mig väldigt glad. (Tycker personligen att både Kaká och Callejón ska få börja inne, och blir glad varje gång de byts in). I dag fick båda spela, och det kändes superbra! Hur som helst. De låg i underläge med 1-2 väldigt länge. Men så, i 89:e minuten, när man nästan gett upp hoppet, kommer Özil som en frisk vind och skjuter en frispark som går in i mål. Matchen slutade därmed 2-2. Det är inte det ultimata resultatet förstås. Hade ju helst viljat att de vann. Men när man är så pass nära att förlora, så känns oavgjort helt okej trots allt.