Hearts & Leopard

2015-01-30 | 17:02:03

Köpte dessa två på H&M i går. 149 kr /styck.

Resan till Rom, del 2

2015-01-21 | 19:32:00
Peterskyrkan. (Och en himla massa stolar, haha).
 
Andra dagen befann vi oss till största delen i Vatikanstaten. Dagen började med samling framför Peterskyrkan. Det var rätt häftigt att se den i verkligheten, faktiskt. Dock fanns det ingen tid för oss att gå in i kyrkan. I stället vandrade vi bort till Vatikanmuseerna, där vi även gjorde ett studiebesök på konserveringslaboratorierna. Fick kolla på lite tavlor de håller på att restaurera, bland annat. Sedan hade vi några timmar sjäva, då vi fick gå omkring på museerna på egen hand. Jag hade som mål att gå och besöka det Sixtinska kapellet, och det gjorde jag också. (Jag och några andra). Vad vi inte var beredda på var att det skulle ta evigheter innan man faktiskt nådde själva kapellet. Jag trodde liksom bara det skulle vara att gå in i en byggnad (sådan koll hade jag). Men faktum är att man först måste gå igenom en massa långa korridorer, rum och i flera trappor, innan man tillslut når det. Jag tror det tog oss ungefär en halvtimme, från det att vi började gå, till att vi kom fram till kapellet. Som tur var fanns det väldigt mycket fint att titta på även på vägen dit. Exempelvis var taken helt fantastiska! Tror jag får göra ett eget blogginlägg dedikerat till just "taken på väg till Sixtinska kapellet" eller något. Ni skulle bara veta hur många takbilder jag har i min Rom-mapp just nu alltså, haha. Däremot fick man inte fotografera inne i kapellet..
 
På väg till Sixtinska kapellet. 
 
Efter det var det samling vid Peterskyrkan igen, och sedan gick vi en promenad längs en bit av Aurelianusmuren, och fick lära oss lite om dess historia. Muren är uppförd av kejsar Aurelianus på 270-talet, och är Roms allra största byggnadsverk. Den omringar en stor del av staden, och har ett antal öppningar (portar) där man kan gå igenom den. En av dessa portar gick jag igenom varje morgon när jag skulle ta mig till tunnelbanan. Fråga mig inte varför, men av någon anledning så tog jag aldrig någon bild på den. 
 
Castel Sant'Angelo.
 
Efter det slutade vi för dagen, och då bestämde jag, E och L oss för att dra bort till Colosseum. Det var ganska långt att gå, men vi hann precis i tid innan det stängde. (Kom typ tjugo minuter innan, haha). Gick sedan runt där inne och tog en massa bilder. Jag hann, trots att vi inte var där inne så länge, att gå runt ett helt varv i alla fall. Det var en väldigt häftig upplevelse att vara där inne, och jag vill absolut göra om det någon gång igen. Fast nästa gång ska jag se till att ha mer tid på mig, hehe.
 
På Colosseum.

It's just the wildfire burning

2015-01-14 | 23:54:00
 
Mando Diao - The Wildfire

Denna låten är så skön och catchy, och videon är rätt härlig den också.

Hemtenta och Skräckfilmer

2015-01-10 | 16:53:30
Var och käkade på Tai Lee igen i förra veckan. Gott som vanligt!
 
Fick ut vår hemtenta i går för kursen vi läser just nu om kulturarvsområdet. Vi har tills på fredag på oss att lämna in den, och som det ser ut nu så kommer största delen av helgen att gå åt till att skriva på den. Sedan har vi också vår första dag tillbaka i skolan igen efter "lovet" på tisdag. Annars har jag inte så mycket mer att rapportera faktiskt. Har sett två skräckfilmer som jag kan rekommendera: The Babadook och Annabelle. Den sistnämnda har en riktigt creepy scen när huvudpersonen är nere i källaren och upptäcker att hon har fått sällskap av, well, en demon. Den paniken, alltså! Ett annat exempel på en sådan scen är när huvudpersonen i Intruders ska kolla i sin dotters garderob, och det faktiskt står "någon" där inne. (Okej, lite spoilers kanske men ändå). Fy, vad jag älskar skräckfilmer alltså!

Vad är grejen med Legolas?

2015-01-07 | 18:44:00
Har kommit till insikt att jag förmodligen alltid kommer att ha en "soft spot" för Legolas.
 
Vad är grejen med Legolas, egentligen? Det är en fråga jag ställer mig själv varje gång jag råkar komma över något Sagan om Ringen eller (numera också) Hobbit-relaterat. Jag hade (som så många andra) en period då jag var helt fullkomligt besatt av honom. När den första Sagan om Ringen filmen kom ut år 2001 var jag 11 år, och jag gick och såg den på bio. (Såg även tvåan och trean på bio när de kom ut). Sedan den dagen har jag varit fast. Jag minns att vi pratade om honom i skolan (och om filmen i övrigt, vissa var ju exempelvis helt besatta av Frodo istället). Jag minns att min dåvarande bästa vän Cissi fick en bok i julklapp av sin mamma med bilder på karaktärerna i filmen, och att vi brukade ha sidan/sidorna med Legolas uppslagna och bara dregla över honom varje gång vi umgicks (vilket var i princip varenda dag). Riktigt fina minnen, det där. Haha. Och ända sedan dess är det också som om det hela tiden har funnits en slags underliggande förälskelse, som då och då har fått tillfälle att komma upp till ytan igen. (Nu senast i samband med de två senaste Hobbit-filmerna). Kan väl dock säga att jag nu, så här 13 år senare, inte lider av riktigt samma besatthet som jag gjorde när jag var 11. Men som jag skrev ovan så tror jag att jag nog alltid kommer att ha lite av en "soft spot" för honom. Inte för Orlando Bloom så mycket, utan för just Legolas. Han var en av mina absolut första, riktiga crushes. Och en sådan glömmer man inte i första taget ;)
 
Under inspelningarna av Sagan om de två tornen. Jag menar, kolla på honom. Han ser inte ut att vara av denna värld.

Höjdpunkter från 2014

2015-01-02 | 17:15:00
Tänkte börja det nya året med att göra en liten tillbakablick på 2014 års höjdpunkter. Minns att jag gjorde en slags sammanfattning av år 2011. Efter det blev jag lat, och har därför inte gjort någon årsresumé över varken 2012 eller 2013 (som båda, för övrigt, var riktigt bra år). I år blir det en slags avskalad version av den sammanfattning jag gjorde 2011. Har här valt ut fyra händelser som varit extra betydelsefulla/ speciella/ roliga för mig detta året:
 
Bob Dylan på Trädgårn'
 

Var och såg Bob Dylan spela på Trädgårdsföreningen den 15 juli. Det blev en riktigt magisk kväll!
Detta var förresten andra gången jag såg honom live (första gången var på Peace & Love Festivalen 2011).

Heldagen i Mellerud
 
 Middag på favoritrestaurangen Vågen.
 
Stack upp till Dalsland och spenderade en heldag i Mellerud, med sol, bad och god mat. En perfekt sommardag, helt enkelt. Detta måste dessutom ha varit en av sommarens bästa dagar rent vädermässigt. Så jäkla varmt (och underbart) var det!
 
Gränna och Visingsö
 

Tog en roadtrip till Gränna den 11 augusti (dagen efter min födelsedag). Besökte en gästgivaregård, käkade lunch på hamnkrogen i Gränna, flummade runt ute på Visingsö och avslutade sedan kvällen på en restaurang vid vattnet och tittade på regnet som föll ned utanför. Lite mysigt, sådär. Köpte även med oss en massa polkagrisar hem, så klart!
 
Resan till Rom
 
Vid Spanska Trappan.
 
Åkte med klassen till Rom sista veckan i september. Gjorde en del studiebesök, gick på museum, var inne i en himla massa kyrkor, drack vin på Svenska Institutet, besökte Colosseum, gjorde en dagsutflykt till staden Tivoli och Hadrianus Villa, åt italiensk gelato, och bara gick omkring och njöt av den otroligt vackra och tidlösa staden. Ett minne för livet!

Gott nytt år!

2015-01-01 | 00:00:00

Real Time Analytics