Svårburet?

2010-08-31 | 16:01:53


Tights/leggings och jeans med skinnlappar framtill har ju varit vanligt ganska länge nu. Nästan alltid så har det handlat om antingen gråa eller svarta jeans med svarta skinndetaljer. Svart passar ju till allt liksom. Men så häromdagen hittade jag detta inne på Gina; blåa jeans med bruna skinnlappar. Då började jag genast tänka att det måste ju vara mycket mer svårburet?

Vad ska man ha till dessa jeans? Hade det varit lättare om de varit svarta med brunt skinn? Eller spelar det ingen roll? Jag tror det är det bruna som ställer till det. Det blir svårare bara för det rör sig om brunt. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är ganska snyggt. Lyckas man så kan det säkert bli hur bra som helst. Men lika vanligt som svart lär det nog ändå aldrig bli.


Vad tror ni?


30 augusti

2010-08-30 | 23:41:53

Termometern visade på ca 17 grader när jag steg upp vid tolvtiden i dag. Detta gjorde att jag blev väldigt motiverad att ta mig ut och njuta av den kanske sista sommarvärmen för i år. Hade ju gett upp hoppet om att det skulle bli varmt igen denna sommaren, och de senaste dagarna har det både regnat och varit så kallt som 12-13 grader på dagarna. Desperat som jag var, bestämde jag mig därför för att 17 grader var mer än godkänd temperatur. Så jag drog ut till havet en stund för att få lite sol.


Det kanske inte går att döma utifrån dessa två bilder. Men faktum är att jag fick en riktig överraskning när jag insåg hur varmt det egentligen blev när solen kom fram. Då var det precis som att man var tillbaka i värmeböljan som varade i juli. Jättevarmt.

Så var det någon som hade lagt sin båt på gräsmattan där vi brukar ligga. Det var ingen annan på stranden där än oss, och jag gick lite i förväg. Så när jag såg båten blev jag först rädd och vågade inte gå fram för jag visste ju inte om det typ.. låg någon i den. Haha. Jag och min livliga fantasi. Ett lik eller en uteliggare. Vilket som helst hade varit jobbigt. And totally awkward. Tss.

Seen.. (okej, stor chock kommer nu så håll i er) åkte vi till IKEA. Yay. För där var det ju så längesedan jag var. Haha. Jag är typ stammis där eller något. Var där för fem dagar sedan senast och kollade på sängkläder till Tildas rum. I dag kollade vi tavlor. Och åt. A person's gotta eat, ellerhur? Och jag råkar vara galen i deras köttbullar. Blev även en liten chokladmousse till efterrätt.

Och så en sak till. Jag hittade en snygg tavla som jag skulle vilja ha i mitt rum. För vem tycker inte om en fin översiktsbild över New York (tror jag att det är, haha)? Denna är 200 cm bred om jag inte minns fel. Dock är den ganska dyr så.. jag får vänta.


Kladdkaka och grädde

2010-08-29 | 20:22:01

Nästan direkt efter att vi hade ätit middag i dag (pastagratäng) så lyckades jag dessutom trycka i mig denna. Det var ingen liten bit heller alltså. Jag vet att det inte ser mycket ut för världen men alla vet väl hur otroligt mättande kladdkaka är? Och grädden ska vi inte tala om. Den slevade jag maniskt i mig sked efter sked. Behöver jag säga att jag inte mådde så bra efteråt? Haha.

But it was totally worth it ♥

Amanda lagar mat

2010-08-26 | 17:42:36

Och det är ingen vanlig syn vill jag lova. Detta kommer ni inte att få läsa om ofta. Men för tillfället håller Tilda på att montera i hop sin nya säng från IKEA. Och hon var hungrig. Så jag bestämde mig för (eller snarare att hon tvingade mig) att laga mat till henne. Så råkade jag vara på foto-humör. Och så hade jag helt plötsligt en bildserie. Och nu måste jag blogga om det. Mhm.




Gud vad duktig jag känner mig nu alltså. Skitstolt (ironi). Och snäll fram för allt. Haha. You owe me now, Tilda! Eller näe. Haha, på tal om det så måste jag bara berätta en rolig sak som hände häromdagen. Tilda och jag var så lata och dåliga på att göra mat att vår bror som var där och hälsade på fick ställa sig vid spisen och hjälpa oss. Eller ja, göra allt rättare sagt. Så kan det gå. :P


Randiga strumpbyxor

2010-08-26 | 15:38:55



Såg dessa inne på Gina för några dagar sen och har sedan dess inte kunnat sluta tänka på dem. Så jag var helt enkelt tvungen att köpa ett par. Det syns inte så bra på bilden att de är randiga så jag lägger in två bilder där man ser hur de ser ut när man har dem på. Billiga var de också. 79 kr. Var nästan nära att köpa två par men så blev det inte. Finns i storlekarna S, M och L.

Inspirationsbilder


lookbook.nu


25 augusti

2010-08-25 | 23:24:46

Låter bilderna tala för sig själva. Eller ja.. nästan i allafall. Här är i allafall min dag sammanfattat i tre bilder. Och lite text. Ehe.

Började med att jag följde med Tilda ner på stan för att hjälpa henne hitta en fin kalender hon ska ha i skolan, då hon inte riktigt gillade den hon fick. Jag hittade en som jag tyckte var snygg (bilden). Men den dög inte. Nepp. Så hon köpte en annan. Haha.

Efter det åkte vi till IKEA för att hon behöver nya sängkläder till sin nya säng som hon köpte häromdagen. Gick runt och flummade lite där inne. Blev så sugen på att köpa lite nytt till mig själv också. Blir alltid det när jag går in där. Går inte att undvika typ. Men ja, det får vänta. Ville inte panikshoppa något. När vi gått runt en stund gick vi och åt på restaurangen. Fönsterplats!

Sist men inte minst åkte vi till Maxi för att handla lite.. nödvändiga saker. Jag behövde bland annat en ny mascara. Så det köpte jag. Provade den Maybelline "The Falsies". Har provat den gula innan också. Så köpte jag även en ring (!!) och värmeskydd.


Jag vill inte

2010-08-24 | 16:45:49


Hoppet om att sommaren ska göra en comeback, och att det åter igen ska bli varmt och soligt är nu i stort sett obefintligt. Känns redan som hösten har börjat. För det har den väl typ? Det regnar och blåser och temperaturerna har sjunkit drastiskt de senaste..veckorna. Okej, nu låter jag som någon meteorolog här, men det är ju sant. Men jag tycker ändå det är liiite för tidigt.

Det är ju fortfarande augusti for gods sake! Hösten borde inte börja förrän i september i allafall. Mitten av september. Förra året kunde man fortfarande bada utomhus långt in på september. Men jag antar att det varierar från år till år. Det har varit en fin sommar i allafall. Det får vi vara nöjda med. Var ju en period av tropisk hetta ett tag, sen lite kallare och sen kom värmen tillbaka. Fast inte dendär tropiska som tidigare men fortfarande väldigt varmt. Och det har regnat mindre än vanligt tycker jag.

All in all har det alltså varit en väldigt lyckad sommar. Men det betyder ju fortfarande inte att jag vill att den ska vara över. Den kan gärna fortsätta en månad till. Jag vill ha mer sol. Jag vill ha mer bad. Jag vill ha mer glass. Summer come back! I need you.


Ny dator

2010-08-23 | 14:24:55

För några dagar sedan fick min dator damp och jag var tvungen att lämna in den på "reparation". Satt då vid datorn i vardagsrummet, vilket inte var helt lätt. Men det gick ju. Borde vara glad att jag hade en dator över huvud taget men man föredrar ju alltid sin egna liksom. Haha. Men aa, i går fick jag i allafall tillbaks.. en dator. Men inte min. I stället hade pappa köpt en ny dator, som jag nu har i mitt rum.

Så jag är nästan lite glad att min andra dator kraschade. Förutom att allt jag hade på datorn försvann. Gör inte så jättemycket egentligen men vissa bilder går ju inte att ersätta. Men men, det är bara att acceptera. Känns skönt att ha en dator i rummet igen nu i allafall. Men nu ska jag gå och koka makaroner och steka bacon och sen ska jag installera msn. Vi hörs senare.


Champagne eller Café?

2010-08-22 | 19:08:36

Tjoho! I dag har varit en ganska lugn men ändå kul dag. Jag har suttit och kollat på hur många avsnitt av The Hills som helst. Det var visst något marathon på MTV i några timmar och jag bara råkade sätta på den kanalen när jag skulle äta frukost (vid två-tiden, haha). Fastnade såklart direkt. Brukar inte se det så ofta men det kan ju vara rätt så underhållande i bland alltså.



Sen efter en stund åkte vi ut till City Gross (specialen). Tilda ska nämligen måla om i sitt rum så vi åkte dit för att hitta en passade färg som vi kan måla väggarna med. Hon hittade tillslut en fin mörkgrå färg (tror den kallades granit). Coolt med mörka väggar i ett sovrum tycker jag. Väggarna har nu blivit spacklade men vi väntar med att måla tills i morgon. Blir för sent nu annars.

Själv blev jag faktiskt också lite sugen på att måla om i mitt rum nu när hon ska göra det. Så vi får se. Jag kanske också gör det snart. Just nu har jag ljusblå tapeter men jag skulle vilja ha något mer åt beige eller champagnefärgat. Hittade två stycken som jag gillade, men vet inte vilken jag ska välja. De färgerna jag är intresserad av heter Champagne och Café. Dom är nästan identiska, bara att Café är lite mörkare och har mer brunt i sig. Får fundera lite över det tror jag. Vad som passar mig bäst.


The Saint of Fort Washington

2010-08-22 | 01:56:45



Inom de  senaste två veckorna har jag sett denna filmen sex gånger. Det började med att jag såg den en kväll.  Sen såg jag den igen kvällen efter och sen igen och igen tills jag sett den fyra nätter i rad. Sen gick det en dag emellan och sen såg jag den igen. Och nu i kväll så såg jag den igen för sjätte gången (hade gått några dagar sedan sist). Jag undrar; Does that make me crazy?

Den handlar om om hur svårt livet som hemlös i New York kan vara. Huvudperson är Matthew, som blir hemlös efter att hotellet han bott i rivs. Han träffar ganska snabbt Jerry, en gammal krigsveteran, som hjälper honom att anpassa sig. Matthew blir som en son till Jerry, och de börjar tillsammans spara pengar för att kunna få råd till en egen lägenhet. Och de hoppas att en dag kunna öppna ett fruktstånd som de kan försörja sig genom. Men så stöter de ju självklart på hinder osv. Ovanlig film, men bra.


Lördagsmiddag

2010-08-21 | 23:11:19

Detta är vad jag kallar en riktig lördagsmiddag; Tacos. (Åt tre fulla skal förut). Minns en period för inte så längesedan då jag åt tacos i stort sett varje lördag. Flera veckor i sträck. I värsta fall blev det på söndagen dagen efter i fall man inte hann/orkade fixa det på lördagen. Men i allafall. Jag tröttnar inte på denna maträtt. Den är min nutella nummer två. För Nutella är också en såndär sak jag aldrig kommer bli trött på. It's just too good.

Höst på H&M

2010-08-21 | 16:57:01

Hösten har kommit till H&M, och de har publicerat 6 st olika looks och gett inspiration till hur man får till dem på bästa sätt. Jag tyckte alla var väldigt fina, men fyra av dem tilltalade mig lite mer än de andra. Här nedan ser du mina fyra favoriter.

Fransk stil med volanger, ballerinaskor och randigt.

Stickat med mycket volym.

Blazers över klänningar och accessoarer med fina detaljer.

Djurmönsrade detaljer.


Volumaster

2010-08-19 | 23:21:30


Jag har köpt en Volumaster. Woho!. Nu behöver jag bara en ny plattång också. Sen är jag nöjd. By the way min dator har blivit helt knäpp (förmodligen virus) så jag får sitta vid datorn i vardagsrummet nu sålänge i stället. Jag och tangentbordet till den datorn går inte i hop alls kan jag säga. Så jag har lite panik. Haha. Skriver fel hela tiden typ. Och så har jag absolut ingen privacy nu. Suck. Känns som jag sitter mitt i rusningstrafiken eller något. Men det funkar. Men tur att det bara är tillfälligt alltså.


Garderobsrensning

2010-08-18 | 19:18:27

Kände för att vara lite duktig i dag så jag tog tag i något jag borde ha gjort för länge, längesedan. Nämligen rensa i min garderob. Den har blivit så stökig på sistone att det var i stort sett omöjligt att hitta någonting där inne över huvud taget. Allt låg helt huller om buller och jag kan säga att jag grävde fram en hel del överraskningar under tiden jag städade. Saker jag trodde var borta eller helt och hållet hade glömt bort att jag hade, hittade jag plötsligt och blev påmind om. Härligt, härligt. ;)

Jädrar, vad mycket kläder jag har nu när jag tänker efter egentligen. Hur har jag lyckats samla på mig allt detta? Fast det är klart, man kan ju inte ha för mycket kläder. There is no such thing as having "too much" clothes enligt mig. Bara roligt när man har lite saker att variera mellan. Men min garderob räcker inte riktigt till har jag märkt. Jag skulle behöva en walk-in-closet.



Every girl's dream?


To Hässleholm and back

2010-08-18 | 01:26:40

En sex timmar lång bilresa ner till Hässleholm och sen tillbaks hem igen har jag precis varit med om. Vi snackar ungefär 50 mil på raken här. Har lyssnat på musik, druckit cola, hållt utkik efter älgar och smsat. Rätt nice faktiskt. Jag gillar faktiskt att åka bil länge har jag märkt. The only problem now is that my ass hurts. Men det hör liksom till. Nu ska jag äta fruktsallad. Ciao!



Inne på deras centralstation. Hur dött som helst där ju.

Andra gången jag är i Skåneland nu denna månaden. Börjar bli stammis eller något. Nejmen.

Hässleholm var en rätt mysig stad. Det lilla jag hann se av den i allafall.


On the phone

2010-08-16 | 15:08:57

Pratade med Tilda i telefon i över en timme nu precis. Haha. Var inte meningen att det skulle bli så länge egentligen. Redan när vi pratat i tjugo minuter sa jag "Oj, vad länge vi har pratat nu". Om jag bara visste hur länge det skulle bli då. Men hade inte pratat med henne på typ två-tre dagar så vi hade lite att ta i gen. Eller något. Fast vi sa väl egentligen inte så mycket. Inget viktigt i allafall. Haha. Men vad gör det. I fredags skrev vi nästan konstant på msn i sex timmar. Lagom räcker liksom inte för oss.


Wups

2010-08-14 | 00:00:35

Amanda in a nutshell?

Jag fick en klubba på pizzerian förut i dag när vi hämtade ut vår mat. Och det var ju lite trevligt antar jag, eftersom det egentligen bara är barn som brukar få det. Men nu tänker jag inte gå in mer på det. Jag tackar och bockar för klubban i allafall.

Nu till saken. Efter att jag hade ätit upp klubban så kom jag på en ganska oroande sak. När jag några minuter tidigare hade suttit och sugit på den och upptäckt att det var något mjukt inuti, så blev jag jätteglad. Så jag fortsatte att tugga vidare och det slutade med att jag åt upp hela klubban. Och sen då efteråt så kom jag på att det nog var en såndär klubba med ett tuggummi inuti. För jag tänkte hela tiden att "jädrar vad segt det är". Men ändå svalde jag allt. Haha. Är man smart eller är man smart.


13 augusti

2010-08-13 | 18:43:19

De två senaste dagarna har spenderats på stranden. Det har varit skithärligt, eftersom jag nästan hade gett upp hoppet om att värmen skulle komma tillbaka mer denna sommaren. Läste dessutom i går att det kommer in en ny värmebölja nu snart. Jippie!

Vädret har varit minst sagt konstigt på sistone. Det har varit soligt och varmt på dagarna och sen har det regnat och blixtrat loss på nätterna. Svenskt väder liksom, pff. Eller är det kanske bara här på västkusten vi har det så? Känns nästan som det i bland.

Hur som helst. Jag börjar få lite panik nu eftersom sommaren börjar lida mot sitt slut. Semester/sommarlovs-tiderna i allafall. Egentligen vet jag inte varför, eftersom jag inte har något att gå tillbaka till. Jobb eller skola. Men jag påverkas av andras ångest. Och så måste jag ju ta tag i detta snart och börja göra något. Inte skoj. Behöver en månad till att fundera.


Bild från några veckor sedan när jag var i Trollhättan. Nu är mitt hår en decimeter kortare, oho.


Well, hello there

2010-08-10 | 22:07:08


Det känns som att jag behöver den här toppen. Det bara gör det. Materialet, detaljerna, passformen. Åhh. 199 kr på H&M.


20 år

2010-08-10 | 13:41:54

Så var man alltså 20 år nu då. Herregud. Jag trodde aldrig denna dagen skulle komma. Haha, nejmen. Ok, jag känner mig inte så annorlunda mot vad jag gjorde i går faktiskt. Kanske jag överlever denna dagen trots allt. Som tur är, är det fint väder så det blir en dag ute någonstans. Weey.  Nej, nu ska inte jag sitta inne vid datorn hela dagen. Jag skriver i kväll, tror jag. Hörs då!


Dan före dan

2010-08-09 | 13:55:27

Nej, det är inte julafton i morgon (som tur är). Men i dag är i allafall dagen före min födelsedag. Japp, jag fyller år i morgon. 20 år för att vara mer exakt. I dag är alltså min sista dag som tonåring. I morgon kommer jag inte vara det längre. Då kommer jag vara.. uhm, något annat? Vuxen? Eller blev man det redan när man fyllde 18? I'm confused. Hur som helst hatar jag att fylla år. Det är nog årets värsta dag. Men jag ska försöka ha kul ändå. Ålder är bara en siffra, ålder är bara en siffra, ålder är..


ångest.


The Outsiders

2010-08-07 | 02:45:34


Såg filmen The Outsiders nu i kväll. Den var bra, och hade väldigt många bra, kända skådespelare med. Bland annat Matt Dillon, Emilio Estevez, Tom Cruise och Patrick Swayze (rip). Men jag har bara en liten, liten fråga. Why did Dally have to die?! Haha.


Dagens outfit - 5 aug

2010-08-06 | 15:34:40


Vad jag hade på mig i går kväll på fästningen.  Mörkt ute + dålig belysning i hallen resulterade i dessa två bilder.

Top - Bik Bok
Kofta - Gina Tricot
Skinnjacka - H&M
Jeansleggings - Vila

Reminder till mig själv: Klipp håret ffs!


Allsång på Bohus fästning

2010-08-05 | 22:46:00

Smugglade mig in (okej, jag hade köpt biljett dårå men i allafall) på Bohus fästning för att få en liten glimt av Eric Saade som uppträdde där i kväll. Och visst lyckades jag väldigt bra med det. Det var typ sån allsångsgrej där med olika artister (även Lasse Berghagen, haha). Det började vid sju höll på fram till typ halv tio eller något sånt. Var väldigt mysig stämning. Eric fick komma upp på scenen vid två tillfällen. Han sjöng några egna låtar, men även klassiska allsångslåtar. Jättebra var det.

Under den sista tiden när folk började röra på sig passade jag på att tränga mig fram (fick klättra över bänkar, rep och pensionärer) för att komma så nära scenen som möjligt. Det slutade med att jag stod allra längst fram. Muahaha. Så grymt.

Här är några screencaps från när jag filmade. Dålig kvalitet I know men ni fattar poängen hur nära jag var.




Var jag i Danmark?

2010-08-03 | 18:09:07


Jag befann mig tydligen i Danmark i söndags. Haha. Nejmen. Inte riktigt. Men min telefon verkade tro det i allafall. Helt plötsligt kostade inkommande samtal och mms pengar. Och allt blev mycket dyrare. Bara för att jag var så nära den danska gränsen.

Kullens fyr

2010-08-02 | 23:49:07

Var ju som sagt i Skåne i går, på lite av ett turist-mission måste jag nästan säga. Vi åkte nämligen till Mölle, och kollade in Kullens Fyr. Det är, som namnet antyder, en fyr. Sveriges näst äldsta dessutom (byggd år 1900) och högst belägna över havet.

Var där i några timmar och gick runt och tog kort. På fyren, på klipporna och på vattnet. Det är helt sjukt vilka fina utsikter det fanns där. Landskapet var helt.. wow. Jättefint verkligen. Men det är såklart svårt att överföra det på bild. Men jag försökte i allafall. Såg dessutom över till Danmark långt där borta på andra sidan havet. Det var nice. Kunde nästan vinka till dem ju.





Såhär såg fyren ut dårå. Den var väldigt liten men det räcker väl. Varför ska en fyr vara stor liksom? Haha.




Vi klättrade ner för kullen och tog oss ner till vattnet och klipporna. Huur jobbigt som helst. Men värt det.



Dog nästan av både värmeslag och hunger. Satte oss därför i skuggan och åt lite hamburgare och pommes efteråt.

Hade en jättehärlig dag i allafall. Har inte varit i Skåne så jättemånga gånger, konstigt nog. Får börja åka hit oftare. Det är ju faktiskt inte så himla långt ändå. Åker nästan alltid bara uppåt i landet så fort jag ska någonstans. Hehe.


1 augusti

2010-08-01 | 00:25:37

Visserligen har det bara varit den första augusti i ca 25 minuter nu. Men jag tänkte ändå att inlägget får heta så, eftersom det kommer handla om vad jag ska göra då. I morgon ska jag åka till Skåne. Kommer att vara borta större delen av dagen, men kommer hem igen på kvällen. En heldag helt enkelt. Nu tänkte jag gå och lägga mig för jag ska upp rätt tidigt i morgon. Natti.


Real Time Analytics