28 februari

2010-02-28 | 20:57:10

Pappa har köpt en ny dator. Så nu har vi tre datorer i hemmet. I like. Tilda har en i sitt rum, jag har en i mitt och hans nya är stationerad i vardagsrummet, där tvn får agera skärm. Satt där nu en stund förut. Man måste älska stora skärmar alltså. Nu känns plötsligt min normala väldigt liten. Haha.

En annan bra sak som har hänt i dag är att Tilda laddat ner och bränt ut alla tre "Tillbaka till framtiden" filmerna. Dom gick på tv nu tre lördagar i rad (den senaste i går) och ja, jag älskar dom. Varje gång jag ser dom väcks någonting i mig. Something good. Jag växte typ upp med dessa filmer! Och nu kan jag se dom hur ofta jag vill. Att vi inte tänkt på detta tidigare egentligen. Hehe. Men aja, det gjorde mig glad i allafall.


Att komprimera

2010-02-28 | 16:49:19

Under de senaste tre dagarna (fredag, lördag och i dag- söndag) har jag suttit och försökt komprimera de 113 sidor i min historiebok som jag ska ha prov i nästa vecka. Det kommer att bli ett stort prov, på många sidor och kommer att sträcka sig ända från antikens grekland (ca 2000 f.Kr) fram till tidigmodern tid (ca 1700 e.Kr). Fattar ni hur stor tidsperiod det är? Det är knappt så att jag gör. Men i allafall. Så är det. Bara att acceptera.

Nu har jag äntligen lyckats få ner dessa 113 sidor till 19 st handskrivna A4-sidor. Det har inte varit lätt, kan jag lova. Ni vet när man har skrivit så mycket att man får kramp i handleden? Well, det har jag haft nu i tre dagar.

Men nu är det gjort! Dock funderar jag på att göra ännu lite mer, som tex en tidslinje för att få bättre överblick, och kanske några mindmaps. Har redan gjort en ordlista på krångliga/svåra ord. Läraren sa att det är inte viktigt att vi lär oss alla årtal och vilka personer som gjorde vad och vart de levde och hur gamla de blev och varför de dog. För sånt glömmer man ändå bort snabbt. Dessutom kan man ju bara slå upp det på en sekund.

Det vi ska fokusera på mest är att veta ungefär i vilken ordning allt hände. Och vart i världen det skedde. Rikningar och utspridningar. Och sedan ska vi försöka hitta en röd tråd i det hela. Hur en sak leder till en annan, osv. Och då tror jag helt enkelt att mindmaps kan vara bra. Och tidslinjer. Japp, jag får göra det också.


Vi ska se Green day

2010-02-26 | 16:51:18I sommar, lördagen den 5:e juni, ska jag och Tilda se Green Day spela på Ullevi. Vi bokade biljetterna i dag och kommer att sitta på läktaren. Jag hade helst stått i publikhavet på planen, men blev övertalad om att vi skulle ha sittplats. Kanske lika bra det. Så man kan röra sig lite mer. Hehe. Kommer bli skitkul i allafall. Jag älskar konserter! Även om jag inte ens är sådär jätteinne på bandet som spelar så gillar jag att gå bara för upplevelsens skull. Förhoppningsvis blir inte heller detta den enda konserten jag kommer att vara på i sommar. Festival någon?


25 februari

2010-02-25 | 21:47:11

I bland blir jag så glad att jag bara går i skolan 4 dagar i veckan (denna vecka så lite som 3), eftersom det innebär att jag får en slags långhelg i slutet av varje vecka, bestående av både fredag, lördag och söndag.

Veckorna går så fort på något sätt. Om det är bra eller dåligt har jag dock lite delade meningar om. Det är ju skönt att själva skolveckan är över snabbt. Men samtidigt så känner man ju hur tiden bara går och går. Jag hatar nästan lite i bland när man stannar till och inser att det är en ny månad eller något sånt. Livet blir så kort på något sätt. Ja, jag har väl lite ålderskris. Men det är väl inte så konstigt att jag får det när dagarna bara susar förbi?

I morgon (eller egentligen redan nu) börjar min helg. Och sedan är jag dessutom ledig på måndag och tisdag också. Hela kommunen är det av någon andledning jag inte kommer i håg. Extra lång-långhelg alltså. Wee!

Btw jag har fortfarande inte tröttnat på snön och skulle gärna vilja att den stannade kvar en stund till (även om den nu har legat här i flera månader). Däremot har jag hört att det ska börja regna nu snart i stället. Fyfan, vad jag hatar regn. Allt blir bara så otroligt vått och slaskigt. Då är ju snö hundra gånger bättre. Snö har seriöst högre mysfaktor än både långa filmkvällar med chips och dricka eller att sitta framför en varm brasa och dricka te (och allt annat som kan klassas som mysigt). Tycker jag då.Walking in a winter wonderland <3


23 februari

2010-02-23 | 21:38:53

Lovet är slut för min del och i dag var jag tillbaka på skolan igen. Hade dock bara en lektion (Naturkunskap), och vi hade prov på bokens två första kapitel. Det är hårt. Att ha prov första dagen, på första lektionen efter ett lov. Bara poff sådär. Man kastas snabbt tillbaks in i verkligheten och glömmer nästan bort att det nyss varit lov.

Nejdå, riktigt så hemskt är det inte. Men nästan. Men ja, jag hade som sagt prov i dag. Och då tänker ni säkert "Jaha, vadårå? Det har jag två gånger i veckan." I know. Det hade jag också förr, för inte alls längesedan faktiskt. Så sent som förra året. Och snart har jag det nog så igen.

Men det som var speciellt med detta var att detta provet jag skrev i dag, var det första jag skrivit på väldigt lång tid. Senast jag skrev ett prov var ett tag innan jag tog studenten. Dvs kanske någon vecka före sommarlovet. Det var några månader sedan det. Så jag var nästan lite orolig att jag hade tappat stinget och glömt bort hur man pluggar inför ett prov.

Som tur var så hade jag inte det. Och när jag satt där i slutet av lektionen som en av de sista kvar, var det plötsligt ett faktum; Allt var precis som vanligt. Som det alltid har varit. Jag brukade alltid sitta kvar sist vid prov. Och det kändes så himla bra. Och resultatet ja, det blir nog också ganska bra får jag hoppas.


Snö

2010-02-22 | 00:54:51

Först och främst: Jag älskar snö. Och jag älskar att vi denna vinter har fått så mycket snö att vi knappt klarar av den eller vet vart vi ska göra av den. Jag var ute en sväng tidigare i dag och damn, det gick knappt att ta sig fram. Jag menar visst, vägarna är plogade och sånt så trafiken fungerar ju som den ska. Men alla småvägar och platser där det inte brukar gå så mycket folk, där är det i stort sett omöjligt att ta sig fram.

Nu är det ju så att typ hela övriga Sverige brukar få snö varje år. Så för många är kanske inte detta något speciellt. Överallt får man snö, förutom här. Men i år har vi också fått vara med av någon andledning. Och det är typ helt fantastiskt. Jag är så glad! Det var många, många år sedan vi hade snö där jag bor. Så längesedan att att jag knappt minns det. Det måste ha varit när jag var väldigt liten.

Okej, visst har vi haft snö. Det har ju snöat typ varje vinter och sådär. Men det har aldrig varit såhär mycket (detta är nog den största mängden snö jag sett någonsin i mitt liv). Och det var längesedan det faktiskt stannade kvar på marken. Några dagar (läs timmar) har det legat kvar som max tidigare vintrar pga regn.

Men trots att det kan kännas ganska jobbigt med alla denna snö eftersom jag inte är van vid det, så är det ändå väldigt skönt på något sätt. Snön har ju som sagt hållt i sig riktigt länge nu (så man har liksom vant sig). Och jag vill verkligen att den ska stanna i allafall ett tag till. För sen när den försvinner, vet jag inte om jag någonsin kommer att få uppleva en sånhär vinter igen. Jag hoppas ju det, men man vet ju aldrig.


Anmäld till Högskoleprovet

2010-02-17 | 14:50:37

För några dagar sedan anmälde jag mig till vårens Högskoleprov, och i dag fick jag en bekräftelse på att jag blivit "accepterad". Så jag ska alltså skriva högskoleprov ganska snart. Woho.

Provet kommer att äga rum den 10 april, på en lördag i en lokal i närheten där man bor. (Jag gissar på att jag kommer få skriva det på mitt gamla högstadie.) Andra jag vet som gjort provet som bor nära där jag bor har fått göra det där i allafall. Att delta kostar 350 kr och man kan sedan söka på det i fem år från att man har gjort det.

Detta är provens prov! Hur stort och viktigt detta är kan jämföras med hur stort man tycker att de nationella proven är på gymnasiet. Bara det att detta är flera gånger viktigare. Det ökar ens chanser att komma in på universitetet ytterligare. Bra betyg + bra resultat på provet = nästan garanterad plats. Så ser jag på det i allafall.


16 februari

2010-02-16 | 18:10:03

Det går segt.

Jag älskar att ha lov. Tro inget annat. Men risken att dagarna blir tråkiga och långa är väldigt stor. Speciellt såhär på vintermånaderna. Det finns inte så mycket att göra, vilket resulterar i att man håller sig inne och ser på filmer hela nätterna och tillbringar dagarna framför datorn.

Inget fel med det egentligen. När man har gått i skolan i några veckor och haft det lite stressigt och sådär så är det självklart att man ska kunna koppla av på lovet och inte behöva göra något speciellt. Men som sagt, det kan bli lite tråkigt.

I dag har jag i stort sett inte gjort någonting. I och för sig gick jag upp rätt sent (för att jag la mig sent i går) så det kan väl vara andledningen. Ägnade just en timme åt att plugga på Naturkunskapen i allafall. Tror jag ska ta ungefär en timme om dagen till det. Det borde funka. Jag har ju liksom tid över nu, om man säger så.

Upptäckte nyss att det är fettisdagen i dag. Det väckte en stor lust i mig att köpa en semla men det orkar jag inte. Och inte någon annan heller för den delen. Haha. Så det blir nog inget med det. Men det gör ingenting. Semlor kan man äta när som helst. Man måste inte äta det i dag bara för att det råkar vara fettisdagen. (Oerhört fult namn btw). FETT liksom. Ja, man blir fet av att äta för mycket semlor. Eller vadå?

En sak som är bra med att ha dessa sega dagar dock, är att man blir väldigt lättroad. Varenda liten halvt-smårolig sak blir plötsligt jätterolig. Detta var dagens skratt, typ: (läses nerifrån och upp).Observerat inne på ett spel jag spelade tidigare i dag. Ja, vad ska man säga?
Det var artigt av den att säga tack i allafall.


Sportlov

2010-02-15 | 15:56:54

Jippie! Nu har jag äntligen sportlov. Min enda lektion i dag gick bra och det blev inte så mycket eget arbete utan mest genomgång. Däremot var det även på denna lektion som jag insåg att mitt så kallade "lov" inte kommer att bli så lugnt som jag hade hoppats på.

Vi fick ett lösblad med rätt så många uppgifter som vi ska ha gjort till onsdagen efter lovet. (Jag vet, vi har mycket tid på oss men i allafall). Dessutom ska vi också ha räknat ganska många sidor på egen hand i boken, och så har jag naturkunskapsprov på två kapitel första dagen efter lovet. Så det blir till att plugga rätt mycket.

Men ja, jag ska nog kunna klämma in lite lugna stunder emellan allt detdär också. Har planerat att kolla på väldigt mycket filmer bland annat. Hehe.

Känns som att det är lite brist på bilder här nu och bara väldigt mycket text, så jag slänger in några bilder jag tog häromdagen när jag provade en snygg kort skinnjacka inne på Lindex. Jag gillade den faktiskt. Kanske ska köpa? Eller något liknande i allafall. Har länge viljat ha en kort skinnjacka i MC-modell.
Ang mitt sportlov

2010-02-13 | 14:40:59

Att läsa på komvux, som nu jag gör, innebär som ni kanske förstår att det blir en del skillnader från att gå på tex gymnasiet. När jag gick på gymnasiet så hade jag ju alla dedär loven som jag alltid har haft genom hela skolgången. Men nu på komvux så är det inte alltid lika självklart att man ska ha lika många lediga dagar som i den "vanliga skolan".

Jag vet att det varierar från olika ställen i Sverige, men här är det i allafall så att vi har sportlov nu vecka 7 (veckan som kommer alltså). Måndag till fredag, helt enkelt. Även jag får lov, men för mig ser det lite annorlunda ut.

Tex så ska jag vara i skolan på måndag precis som vanligt. Men efter det så är jag ledig hela resten av veckan, och sedan även på måndagen veckan efter. Så jag får en ledig måndag, fast "fel" måndag på sätt och vis. Hehe. Men det gör inte mig något egentligen. Ledighet som ledighet.

Vet inte varför jag berättar detta men jag kände att jag inte bloggat på ett tag och jag ville skriva något men kom inte på vad. Så det fick bli det första jag kom att tänka på helt enkelt. Alltid något.


Foundation

2010-02-09 | 16:29:45

Inte för att jag inte tycker om den foundation som jag har använt i flera år nu, utan för att jag helt enkelt ville testa något nytt, så har jag nu införskaffat mig en (för mig) ny foundation. Har viljat testa Max Factor Second Skin Foundation ända sedan jag hörde talas om den första gången. Men eftersom det kändes onödigt att köpa den när jag precis köpt en ny foundation av min gamla sort, bestämde jag mig för att vänta.

Jag har använt Max Factor Miracle Touch nu jättelänge. I olika nyanser visserligen, men fortfarande samma foundation. Jag tycker den är så himla bra. Den är väldigt täckande, och då menar jag verkligen det. Den lägger sig som en mask och döljer i stort sett allt. Asbra, ellerhur? Och det jag gillar med den också är att den först är i fast form i förpackningen man köper den i. Sedan när man kletar på den är den flytande och sedan blir den mer som puder. Och den sitter på hur bra som helst.

Men nu som sagt har jag ju bestämt mig för att testa en annan. Jag hade på mig Max Factor Second Skin Foundationen för första gången i dag, och jag kan bara säga att jag är väldigt nöjd. Visst känns det lite konstigt, eftersom jag är van vid den andra. Men denna funkar faktiskt. Det som är mest annorlunda är att denna är helt i flytande/rinnande form, och att den inte är lika täckande. Det ser knappt ut som att man har något på sig. Den ger ett så himla naturligt resultat. Detta har jag ganska blandade känslor om, men jag antar att det funkar. Har bara haft den i en dag också som sagt, så man kanske vänjer sig. Det ska nog bli bra dethär.

Köpte en ny svamp också. Denna ska tydligen passa denna foundation bättre. Skojsigt.


W995

2010-02-08 | 19:43:09

Jag har köpt en ny mobil! Vet inte varför egentligen eftersom jag redan var väldigt nöjd med den jag redan hade, men i allafall. Det bara blev så, haha. Min gamla skaffade jag någon gång i april förra året. Det var en silvrig Sony Ericsson w890i. Min nya är svart. Det känns lite skumt för jag har alltid haft typ kameror som är i silver, och alla mina mobiler har alltid varit i silver. Men det är ju kul att prova något nytt. Blidde nöjd. Hehe.

Sony Ericsson w995.


What do you think? (:


Mina uggs har kommit

2010-02-05 | 14:43:51

Och dem är såå fina! Precis som jag hade föreställt mig. Och rosetterna där bak var ju också lite söta. Haha. Man kan välja att antingen ha dem utåt (som jag har fixat nu) så att dom syns, eller inåt så bara en liten bit av bandet syns på baksidan. Får se hur jag kommer att göra. Kanske varierar beroende på resten av kläderna. Detta är faktiskt mitt första par uggs, men jag funderar redan på att köpa ett par till. Fast i en annan färg då.

I pulkabacken

2010-02-03 | 22:16:00

I måndags när Zarah var här så pratade vi lite om att vi skulle dra ut och åka pulka nu någon dag snart eftersom det var så längesedan vi gjorde det nu. Kan faktiskt seriöst inte minnas senast jag åkte. Måste ha varit minst fem år sedan i allafall. Har ju knappt varit någon snö ens de senaste vintrarna så även om jag hade viljat så hade det inte gått. Så vi kom helt enkelt på att det är bäst att passa på nu när det finns snö ute.

Stack ut vid sju-tiden med Tilda, Zarah och Alex och gick bort till en backe som vi brukade åka på förr, som ligger ungefär 10 minuter hemifrån. Vi hade nästan backen helt för oss själva, med undantag för två små killar som var där först. Men dom skrämde vi nog bort, haha. Var i allafall ute i ca två timmar, fram till nio. Då bestämde vi oss för att det fick räcka. Vi gick långsamt tillbaka hem och precis innan vi skildes åt, sa vi att vi måste göra om det igen någon gång nästa vecka. Och det ska vi absolut!

Var helt genomblöt när jag kom hem. Hade väl inte de bästa kläderna på mig för att vara ute i snön, men whatever. Det var riktigt blöt snö också. Är typ nollgradigt ute nu så snön är mest slaskig och halvsmält. Hade varit bättre med pulversnö. Men men. Det gick ju bra ändå. Hade glömt bort hur roligt det var att åka pulka, åh.

Bjuder på ett litet kort klipp som Tilda filmade när jag åkte på vårt egengjorda gupp. Damn, vad jag flög. Hihi.


Andra februari

2010-02-02 | 15:31:24

Det var tänkt att jag skulle ha två lektioner i dag. Först Naturkunskap och sedan lite senare Samhällskunskap. Men när jag kom till den första lektionen i morse, så var inte läraren där. Och hon kom inte heller på tjugo minuter efteråt (ja, jag stod faktiskt kvar så länge och väntade). Men jag var ju inte den enda. Alla stod och väntade. Tro det eller ej.

Bestämde mig då för att gå hem, men stannade på vägen och kollade upp om det fanns någon förklaring till varför hon inte kom, och mycket riktigt stod det på tv-skärmen vid entrén att hon är sjuk. Jahapp. Och så var det med det. Bara att gå hem och invänta nästa lektion (eftersom det då var ca tre och en halv timma kvar tills den började).

Till lunch åt jag två rostade mackor med nutella, en kopp te och en passionfrukt. Det råkar vara min favoritfrukt, och jag har gått i dagar och tittat på dem där de legat i skålen på vardagsrumsbordet och väntat på att de ska bli mogna. Och nu var alltså tiden inne. Och gud, vad gott det var!Under tiden jag var hemma hann jag med lite olika saker. Bland annat satt jag vid datorn och läste bloggar en stund. Jag kollade på tv; först Top model och sedan The Ellen Degeneres Show (så kul är det!). Var inga speciellt roliga gäster men det är inte det viktigaste.

När det var en halvtimme kvar innan lektion nummer 2 skulle börja, smsade jag lite med Tilda. Hon var på väg hem just då, och sa att det precis började snöa. Jag kollade ut och det var typ snöstorm. Och det skulle jag behöva gå i. Nej, usch. Såg inte fram emot det. Men som tur var kom Tilda precis innanför dörren när jag stod i hallen, redo att gå. Påklädd i ytterkläder och allt. Hon hade tagit med sig posten, och ett brev var till mig (från komvux). På brevet stod det:Och detta fick jag alltså precis när jag var påväg att gå för att ha Samhällskunskap. Kan ni fatta vad lättad jag blev? Jag bara slängde av mig ytterkläderna och gick in och satte mig här igen. Haha. I bland har man tur.


Första februari

2010-02-01 | 23:17:24

Skoldagen i dag gick snabbt. (Kanske för att jag bara hade en lektion då, men i allafall). Hade Matte B och tro det eller ej men det kändes faktiskt jäkligt bra. När jag gick i från lektionen förra onsdagen kände jag att jag inte fattade ett skit. Men efter i dag så är jag mer positiv till kursen. Jag är liksom sån; när jag förstår vad jag håller på med så "älskar" jag matte, och när jag inte förstår så hatar jag det. Kan vända på en sekund.

När skolan var slut och jag precis kommit hem, fick jag höra av Tilda att Zarah kommer över lite senare. Hon kom vid ungefär fyra-tiden. Vi satte oss framför tvn såklart. Hamnar alltid där, hehe. Kollade först på filmen Jumper, och sedan på Grammy Awards 2010 (som vi spelade in i går natt då den sändes live). Tycker den var bra, men väldigt lång. Och de flesta uppträdandena var inte sådär jättespeciella. Jag finner inget nöje i att sitta och kolla på band/artister jag aldrig hört talas om förr uppträda. Det blir rätt boring. Men all in all var det bra. Fast MTV Europe Music Awards 2009 var klart bättre!

Höjdpunkterna var när Adam Sandler kom upp på scenen och snackade lite, och när Eminem framförde en låt tillsammans med två andra (som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på). Beyonce var också riktigt grym, as always. En sak jag dock störde mig på var när Taylor Swift vann pris för "Album of the year". It should have been Beyonce! (Haha). Och om inte hon, så Lady Gaga. Seriöst dom förtjänade det mycket, mycket mer.

Bara jag som inte fattat grejen med Taylor Swift btw? Hon är inte ens bra. Tänker bara skriva vad jag såg att någon annan hade kommenterat på en annan blogg om henne: att hon är en väldigt beige artist. Punkt slut.


Real Time Analytics