Frisörbesök och Vårväder

2014-04-24 | 15:23:52
Från när jag var ute och promenerade här om dagen. Vitsippor!
 
Howdy! Tänkte bara slänga in ett litet inlägg om vad jag har haft för mig de senaste dagarna. Förra helgen var det ju som bekant påsk. Firade inte det på något speciellt sätt, men passade på att grilla i det fina vårvädret både på lördagen och söndagen. Lördagen var vi hemma här på verandan. På söndagen åkte vi ut till en sjö på kvällen och grillade korv. Var mysigt! Sen så var jag även och klippte mig i förra veckan. Gjorde ingen jättestor förändring, utan klippte mest upp det lite. Blev bra i alla fall tycker jag. Och så har jag skrivit vidare på vår rapport, och i tisdags fick vi äntligen lämnat in den. Har redovisning på det i morgon. Har även hunnit med att se både Chelsea och Real Madrid spela. Tycker det är roligt att båda tagit sig så här långt i Champions League i år. (Förra året åkte ju Chelsea ut väldigt tidigt). Real åkte ut i semifinalerna förra året, så jag hoppas att de lyckas ta sig till final i år. Och att de vinner, så klart! Hade varit nice.

Öckerö Gamla Kyrka

2014-04-14 | 21:17:51
Takmålningar från 1790-talet, gjorda av Mäster Johan (Jean) Liljedahl.
 
 
Håller på med ett grupparbete för tillfället, som går ut på att vi ska undersöka en gammal kyrka och sedan skriva en rapport om den. Vi ska bland annat ta upp lite om dess historia, uppbyggnad och vilka skador den har, samt hur dessa kan åtgärdas. Vi fick Öckerö Gamla Kyrka, som ligger på ön Öckerö i Göteborgs skärgård. Kyrkan är byggd på medeltiden, och dess äldsta delar är från 1400-talet. Vi var ute i fält i tre dagar förra veckan och samlade in material och tog bilder. Det var givande! Nu återstår "bara" själva rapportskrivandet..

Mariestad

2014-04-06 | 17:07:03
 
Åkte till Mariestad med klassen i början av denna veckan. Anledningen var att vi skulle få lära oss lite om hur man arbetar med timmer och tegel. Vi fick bland annat prova att klyva stockar, bila och hyvla. Detta gjorde vi i två dagar. Tredje dagen höll vi på med murning. Fick lägga olika förband och så där. (Detta är dock inget jag kommer att arbeta med i framtiden, utan detta var mest för att vi skulle få en inblick i hur det går till). Var alltså ute i den friska luften och arbetade tre dagar i sträck, och vi hade jättefint väder hela tiden. Härligt!
 
Vi bodde på ett supermysigt vandrarhem som låg vid hamnen i den gamla delen av staden. Det bestod av tre byggnader, varav det äldsta är byggt på 1600-talet (då det fungerade som garvarbod) och de andra på 1700-talet. Vi höll mest till i huvudbyggnaden, där de flesta av rummen fanns. När man var där inne så kändes det nästan som att man var hemma hos någon (vilket inte är så konstigt egentligen, med tanke på att det varit bostadshus tidigare). Det var så himla hemtrevligt, och kändes så där genuint gammaldags. Med gamla möbler, charmigt ojämna trappsteg och kakelugnar i flera av rummen. (Var dum och glömde ta bilder tyvärr). Precis så vill jag bo!

Real Time Analytics