Mina nya stövlar

2014-10-30 | 20:24:00

Det var kärlek vid första ögonkastet. Haha.
 
Köpta på Din Sko.

Resan till Rom, del 1

2014-10-21 | 21:21:00
Åkte alltså till Rom med klassen i slutet av september. Var där i sammanlagt en vecka, och hann under denna period uppleva en hel mängd roliga och intressanta saker! Dagarna var schemalagda från tidig morgon till sen eftermiddag/ kväll, och innehöll bland annat en del studiebesök, samt stadspromenader i olika delar av staden. Vi var nog runt i mer eller mindre hela Rom kändes det som. Haha.
 
Innergården på det första vandrarhemmet.
 
Under tiden vi var där bodde jag på två olika vandrarhem. Båda låg väldigt centralt till i staden, och jag delade rum med fyra andra. Det första stället vi bodde på låg på en stor trafikerad gata, full med massa småbutiker och liknande. Där var det mycket liv och rörelse precis utanför porten, och vi hade en supermysig innergård där man kunde sitta på kvällarna. Vi delade på två sovrum, ett badrum och hade även ett litet kök precis utanför rummet (bredvid receptionen). Där stod vi och kokade pasta och tomat & basilikasås en kväll.
 
Utsikt från fönstret på det andra vandrarhemmet.
 
Det andra stället vi bodde på, resten av tiden, låg på en mindre tvärgata till den stora gatan vi bodde på först. Där var det lite lugnare, och knappt någon trafik alls (bara en massa parkerade bilar längs gatorna). Vandrarhemmets lokaler låg på tredje våningen, men min grupp fick en egen lägenhet nere på bottenvåningen. Den hade tre sovrum, tre toaletter, kök, samt en väldigt lång korridor. Och alla möbler var från IKEA! Kändes väldigt hemtrevligt och vant. Hehe. Så där nere bodde vi fem, och så fick vi gå upp till tredje våningen för att hänga med resten av klassen (som alltså hade sina rum där uppe). Där fanns även ett kök, där vi avnjöt våra frukostar, samt receptionen och två badrum. Så hade vi även tillgång till en trevlig takterass ytterligare en trappa upp.
 
Vi landade någon gång på kvällen och tog sedan taxi till vandrarhemmet. Det första vi gjorde efter att vi hade checkat in var sedan att gå ut och käka. Det var så varmt att jag var tvungen att byta om till kjol och linne (reste i tights, linne och hoodie). Att det var så varmt så pass sent på kvällen kom nästan som en chock först. Men gud, så lätt och snabbt det gick att vänja sig vid värmen. 
 

Första dagen hade vi stadsvandring, och gick mest runt för bekanta oss med staden lite. Gick och kollade på några kända byggnader/ platser i några timmar. Sedan på eftermiddagen gick vi "in" på Forum Romanum och tittade på ruinerna efter olika tempel, kyrkor och på Titusbågen. Dagen avslutades sedan på Chiesa San Clemente-kyrkan, en kyrka som är byggd i tre våningar uppepå varandra. Den översta, nuvarande kyrkan är byggd på 1100-talet, den under är från 300-talet och den understa är från det första århundradet. Vi var på alla tre våningar. Så himla coolt! Tyvärr fick man inte fotografera där inne, så jag har inga bilder att visa.
 
Här får ni istället några bilder jag tog på Forum Romanum:
 
Titusbågen.
 
En stor jävla byggnad. (Tabularium).
 

Hösten är här

2014-10-18 | 19:45:42
Oj, oj. Nu var det visst evigheter sedan jag skrev här igen. Har påbörjat en ny kurs som handlar om Industrialismens och 1900-talets bebyggelsehistoria. Kursen är uppdelad i två delar, och just nu läser vi mest om tiden mellan 1850-talet fram till 1920-talet (ungefär). Sedan kommer nästa del att handla om resten av 1900-talet. Med andra ord en väldigt intressant kurs. Speciellt delen om 1800-talet. En så himla fascinerande tid. På ett sätt så väldigt annorlunda från idag, men samtidigt ändå inte speciellt långt borta. (I love it ♥).
 
Bild från början av september, när löven fortfarande var gröna.
 
Och så, för att återknyta till rubriken på detta inlägget så måste jag bara få säga att det känns som att hösten kom väldigt plötsligt i år. Det sa bara poff, typ. Jag blir lika förvånad varje år på hur snabbt/ tidigt det blir kallt och mörkt efter sommaren. Kanske förstärktes den känslan ytterligare för mig just detta året, i och med veckan i Rom. När jag åkte hade det redan börjat lite smått att dra mot höst, men det var fortfarande ganska behagligt väder här hemma. Så åker jag ner dit, och då var det plötsligt som att man var tillbaka mitt i högsommaren igen. Och jag liksom glömde bort att det faktiskt var i slutet av september. Så kommer jag hem och får nästan en chock över att jag ska behöva ha jacka på mig, efter att ha nästan dött av värmeslag endast iklädd kjol och linne i en vecka. Där snackar vi kontrast. Jag börjar mer och mer tro att jag är bättre lämpad att bo i ett varmt land alltså, haha. Det här med kyla är inget för mig. Det är något som de som försöker framställa hösten som härlig verkar glömma bort. De talar om de vackra, färgglada höstlöven, mysiga stickade tröjor, halsdukar, filmkvällar och att höra regnet smattra mot fönsterrutan. Men de glömmer helt bort de mulna, gråa dagarna, regnets effekter (lera och smuts), de kalla vindarna, samt dygnets alla mörka timmar. Nej tack, då föredrar jag hellre sommar året runt.

4-års Kalas

2014-10-06 | 17:46:36
Hej! Ville bara tala om att jag lever, och att jag är tillbaks i Sverige igen. (Kom hem i tisdags). Har haft en alldeles underbar vecka nere i Rom, och jag hade lätt kunnat stanna en vecka till (eller en månad). Vilken fantastisk stad! Har tagit jättemycket bilder, så räkna med ett inlägg eller två om resan här inom kort. (Kommer dock dröja ett tag att gå igenom alla bilder). Men det kommer, var så säkra!
 
I lördags var jag på kalas för Lewis, som fyllde 4 år. Kalaset hade Batman-tema, komplett med Batmantårta och huvudpersonen klädd i Batmankostym (en stund i alla fall). Haha. Av oss fick han en snowracer. Så nu får man ju hoppas att det kommer någon snö i vinter..  
 

Real Time Analytics