Min studentdag

2009-06-09 | 17:46:40
Vill bara passa på att be om ursäkt för längden av föregående inlägg. Det blev alldeles för långt och ska jag vara ärlig så orkar inte ens jag läsa igenom allt. Men det är för sent för att ändra det nu. Det får stå kvar som det är.

Med detta i bakfickan när jag börjar skriva detta inlägg, tänker jag bara kort, kort berätta lite om min studentdag. Jag vet att även detta inlägg skulle kunna bli superduper-överdrivet långt. Men jag ska faktiskt hejda mig denna gången. Vill ju att folk ska orka läsa allt. Ingen ide att skriva annars ju. Det kommer inte bli lätt, men jag ska klara det!

Jag tog alltså studenten fredagen den 5 juli. Och för att klara av att hålla mig till ett kort inlägg, har jag bestämt att i stället för att skriva allt helt som en flytande text, ska jag förklara i form av en punktlista. Smart va?

Dagen såg ut ungefär såhär: (är inte 100% på tiderna men det var TYP dessa tider)

6.00 - Vaknar och går upp. Sminkar mig och tar på mig "vanliga kläder". Äter sedan frukost på vägen till fästningen.

7.00 - Kommer fram till Fästningen där Champagnefrukosten är, där några andra från min klass befinner sig.

8.15 - Är vid skolan. Har varit och bytt om. Alla studenter står utanför huvudingången och sjunger och skriker. Plötsligt börjar lärarna prata och hälsar oss välkomna och grattar oss och släpper därefter in oss i skolan. Mösspåtagning!

8.45 - Fotografering hela klassen tillsammans en sista gång i sina finkläder. Jag fick sitta nere i ena hörnet. Gött.

9.00 - Samlades vi i hemklassrummet där vi fikade tillsammans och gav läraren presenter. Alla fick en ros att ha runt halsen, och 4 st (jag var en av dem) fick en klubba (symboliskt bara) för att vi haft bra närvaro på handelslektionerna. Jag har fått detdär priset alla tre åren på avslutningen, yay. Vi passade även på att skicka runt och skriva i varandras mössor.

10.00 - Samling i Teatern för uppträdande och liknande. Esteterna sjung lite och så delades stipendier ut. Jag blev skitchockad när jag blev uppropad på scenen, och kort därefter blev jag uppropad igen. Jag fick alltså två stycken stipendier; ett från Samfonden och Årets Handlesstipendium. :D

11.40 - Går bort emot Kongahällahallen (så heter vår gymnastiksal, som ligger en bit bort från skolan). Vi skulle äta en gemensam liten lunch där och lyssna på ännu mer tal och uppträdanden. Fick en slags räkmacka-bakelse, men eftersom jag inte äter räkor så avstod jag. Fick dock senare reda på att det fanns vegetariskt men jag orkade inte hämta. Åt en glass i stället.

12.45 - Marscherar klassvis i ett långt tåg tillbaka till skolan. Vi lyckades stanna upp trafiken vid flera tillfällen. Haha.

13.15 - Ungefär nu ställde vi upp oss framför brandtrappan (där vi skulle springa ut). Alla var nervösa och hoppades att man inte skulle ramla på vägen ner. Skulle vara lite tråkigt, liksom.

13.30 - Sprang vi ut och ner för trapporna, samtidigt som vi blickade ut emot det stora publikhavet där våra nära och kära fanns. Fick sedan ställa upp oss medans de spelade studentsången, och sedan släpptes vi fria. Alla sprang åt olika håll för att leta rätt på sina föräldrar. De första jag fick syn på var min bror och hans flickvän. Blev överraskad eftersom jag inte ens visste att de skulle komma. Var jättesnällt av dem :) Fick presenter! Sedan kom även resten av min familj och jag fick fler presenter och Tilda tog en massa bilder.

Därefter fick jag bråttom eftersom vi skulle samlas och åka flak. Jag fick leta ett tag innan jag hittade det, men tillslut såg jag några i min klass och trängde mig fram dit. Hoppade upp på flaket, och en stund senare började vi åka. Vi åkte genom hela centrala Kungälv några varv och det var skitroligt. Det är en väldigt speciell upplevelse kan jag säga. Något man bara gör en gång.

Det spelades hög musik och alla hoppade runt och sjung och skrek. Man vinkade på folk som stod och tittade, och till de andra klasserna på flaken Självklart sjungs också den obligatoriska "för vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra".

Efter vi åkt klart och alla hoppat av, blev det avsked med kramar och lyckönskningar, innan vi tillsut skiljdes åt för sista gången. Jag vandrade hem fylld utav lycka, men också tomhet. Nu är jag skollös för "första" gången i mitt liv. Wow.

I klassrummet när vi fikade.

Min studentmössa med signaturer.


Lunch i Kongahällahallen. "Räkbakelse" och glass.


Innan vi åkte i väg med flaket.

Presenter <3



Kommentarer
Postat av: Mathilda

Yeay! :) Fyfan vad härligt att inte ha någon mer skola? Mmh. :)

2009-06-09 @ 18:19:03
URL: http://mathilas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Kommentar:

Trackback
Real Time Analytics