Hemma

2009-09-13 | 17:33:14

På fredag eftermiddag/kväll packade vi väskorna och åkte upp till Ragnerud. Har varit där nu över helgen och kom nyss hem. Har haft en underbart skön helg. Älskar att bara åka i från allt ansvar och verkligen känna att man kan göra precis vad man vill, när man vill. Frihet.

Det första vi gjorde efter att ha kommit fram var att äta middag. Var rätt hungriga efter att ha kört ganska länge. Åt pizza på samma pizzeria vi åt på när vi var i Högsäter senast (tror bara det finns en enda pizzeria där). Deras pizzor är i allafall skitgoda. Speciellt bottnen.

Efter vi ätit åkte vi till stugan och packade upp. Tog det därefter bara ganska lugnt fram till kvällen, då vi dukade upp med godis och kortspel. Spelade fram tills vi gick och la oss. Blev rätt sent.

Dagen därpå efter frukosten, åkte vi in till "staden" och köpte ännu mer godis. Åt typ upp det mesta första kvällen. Åt även en glass. Sedan kände vi oss sugna på en utmaning, så vi hyrde kanoter och paddlade runt Ragnerudssjön. Och den var stor! Vi var borta i ungefär 4 timmar. I stort sett hela denna tiden tillbringade vi i vattnet, paddlande. Kan säga att det tog hårt på armarna. Snart kommer väl träningsvärken. Den enda gången vi stannade var för en fikapaus på en brygga.

När vi hade varit ute och utfört denna fysiskt krävande aktivitet, hade vi hunnit bli hungriga. Åkte då till en liten kiosk (som vi fick höra att den visst stänger efter helgen eftersom byn går i ide efter sommaren, tss). Det var samma kiosk vi tidigare varit och köpt godis i. Var alltså där två gånger inom några timmar, hehe. Åt pommes och korv. Fick även en gratis mjukglass av den snälla tanten i kiosken. (Dvs glass 2 gånger denna dagen).

Åkte därefter ut på en älgsafari. Eller alltså, det var en ganska lång väg man åkte på med stora öppna fält runtomkring, där chansen att se älgar är stor. Det är alltså ingen garanti. Det började också mörkna ungefär när vi åkte så det var rätt svårt att se. Men det är ju på kvällen dom kommer fram så. Vi såg i allafall en älg och åtta råddjur. Så det blev lyckat! Tre av råddjuren stod dessutom jättenära bilen. Så nära att vi nästan missade dem när vi körde förbi. Fick typ tvärstanna.

Även denna kvällen åt vi godis, chips och spelade kort. Blev seriöst en riktig mathelg. Har ätit ute varje dag nu i flera dagar. Minns knappt senast jag åt hemmalagad mat.

I morse hade vi ställt klockan på halv tio. Var tvugna eftersom vi fick lämna stugan senast tolv. Packade, städade och åkte sedan nästan raka vägen hem. Med undantag för en fikapaus och sedan mat på Burger King (ja, jag vet.)

Lite bilder från helgen kommer här:







Gratis mjukglass, hihihi.



Den lilla kiosken. Var där även i dag och köpte glass. Stammisvarning.


Kommentarer
Postat av: Mathilda

Såååååååååå mysigt hade vi eller! =) Saknar. Jag vill tillbaka... Varför måste helgen ta slut så snabbt?

2009-09-13 @ 18:59:53
URL: http://mathilas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Kommentar:

Trackback
Real Time Analytics