Helgen i Stockholm, del 2

2011-12-13 | 21:40:00



Söndagen den 11 december:
Gick upp vid nio och gjorde oss klara för frukost. Tycker det är så mysigt med hotellfrukost. Blev först yoghurt med müsli och sen mackor med ost och gurka. Vi blev så jäkla mätta efter det att vi bara gick upp och lade oss i sängarna igen och låg kvar där ca en timme och snackade och lyssnade på musik. Sedan packade vi våra väskor och checkade ut vid ca halv tolv.



Tog sedan tunnelbanan in till centrum och gick till centralen där vi lämnade av våra väskor i förvaringsskåp. Var ju några timmar kvar tills vårt tåg skulle gå (17.25) så vi tänkte att vi kunde gå runt lite i staden så länge och titta. Turista lite, liksom. Och då hade det ju varit jobbigt att bära runt på väskorna. Köerna till skåpen var galet långa och ett tag där såg det ut som att vi skulle få stå och vänta i flera timmar. Men som tur var fick vi tag i ett ganska snabbt då ett äldre par sa att det precis blivit ett ledigt. Så det tog vi. Problem solved!


Åkte först till Gamla Stan där vi vandrade runt ganska länge. Tog kort på alla fina byggnader och grejer. Så himla mysigt där ju! Finns så himla många söta små butiker och caféer också. Och all julstämning (musik, dekorationer, julmarknad) gjorde ju inte saken sämre.






Gick även bort till Slottet och tog lite bilder såklart. Tyckte så synd om vakterna som stod där utanför sina bås. Det var typ svinkallt och dom har ju nästan inga kläder på sig, plus att de rör ju sig knappt något. Bara när de "marscherar" runt. Ser så roligt ut tycker jag. Hah.


Sen kände vi för att ta oss tillbaka till Globen i gen och gå runt lite där. Återuppleva gårdagen lite, you know. Hehe. Gick även in på köpcentret precis bredvid och kollade runt i butiker en stund. Då kände man sig som hemma! När klockan sedan närmade sig tre fick vi lov att dra oss tillbaka mot centralen igen, då våra 24-timmars-kort snart skulle ta slut. Hamnade då på en Julmarknad på Plattan.


Marknaden var supermysig och det luktade så himla gott där inne! Det är nog det jag gillar mest med marknader, all god mat och allt godis som finns. Fanns kanderade äpplen, rostade mandlar, donuts, osv. Då kände man plötsligt hur hungrig man var! Vi började då röra oss tillbaka mot centralstationen för vi tänkte att vi skulle hinna käka något där innan tåget gick. (Skulle ju ändå sitta där på i ca fyra timmar). Men så hittade Tilda en mysig tacos/nacho-restaurang på vägen så där stannade vi och åt en varsin nachotallrik. Mums!


Sen gick resten ganska snabbt. Vi gick och hämtade våra väskor, letade upp rätt spår och rätt som det var satt vi på tåget på väg hem. Har haft en alldeles underbar helg och det var synd att den tog slut så snabbt. Hade gärna stannat en dag till i allafall. Att få se Paul McCartney himself bara några meter bort, höra han sjunga alla de gamla klassikerna och få vara i samma rum som honom över huvud taget är något jag aldrig kommer att komma över. Helt fantastiskt var det. Helt jävla fantastiskt. Take me back now! ♥ Seriöst. Haha.


Kommentarer
Postat av: Mathilda

Grymt bra hade vi! Sakna litegranna änna ;-D

2011-12-13 @ 21:44:14
URL: http://mathildafoto.se
Postat av: Sanna

Åååh mysiga bilder!! Jag ÄLSKAR Stockholm<3

2011-12-14 @ 00:42:22
URL: http://Http://sanniss.webblogg.se
Postat av: BenedikteRingberg

Kjempe fine bilder og blogg ! :)



kommenter gjerne tilbake !

2011-12-14 @ 01:30:46
URL: http://benedikteringberg.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din e-postadress? (publiceras ej)


Har du en blogg?


Kommentar:

Trackback
Real Time Analytics